Opiskelu jenkkilässä (x-posted Yhdysvallat-osioon)

 (Luettu 1403 kertaa)

poppis

 • Reissaaja
 • Viestejä: 35
  • MSN Messenger - sandranikola@hotmail.com
  • Profiili
Hei,

muistoista ei löytynyt aiheesta kummemmin tietoa eli tehdään näin.

Olen pitkään pohtinut ulkomailla opiskelua ja USA olisi mieluisin vaihtoehto, (kuulema) korkeista lukukausimaksuista huolimatta. Kokemuksia tai tietoa etsiskelen seuraavista aiheista:

-Miten kouluihin haetaan, mitä koulutusvaihtoehtoja löytyy (yliopistojen yms.), miten vaikeaa on päästä sisään, mitä kautta pääsee tutkimaan eri vaihtoehtoja? Itselläni on koulutuspohjana ainoastaan lukio. Englantia puhun sujuvasti.

-Onko koulutus pätevä myös Euroopassa?

-Ne lukukausimaksut. Paljonko opiskelu suunnilleen kustantaa?

-Ikähaarukka kouluissa?

-Viisumit. Saako opiskelijaviisumilla tehdä töitä rahoittaakseen opintojaan? Mikäli ei, onko opiskelijaviisumin ohelle hankalaa saada työviisumi?

Tuossa taisi olla tärkeimmät. Kaikki info aiheesta on hyvin tervetullutta, en oikein tiedä miten päästä hankkeen kanssa edes alkuun (lukioni opinto-ohjaajasta ei ollut pahemmin apua).

SCDK

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
Vs: Opiskelu jenkkilässä (x-posted Yhdysvallat-osioon)
« Vastaus #1 : 13.03.2008, 23:01:10 »
No vastaillaan nyt jotain kun siellä päin on pyöritty. Tosin meikäläisen tieto voi olla vähän ruosteessa.:P Ja aluksi voi myös mainita että mikäli sinulla ei ole isoa pinoa euroja säästössä tai varakasta sponsoria, niin voi melkein jo unohtaa opiskelut jenkeissä.

-Miten kouluihin haetaan, mitä koulutusvaihtoehtoja löytyy (yliopistojen yms.), miten vaikeaa on päästä sisään, mitä kautta pääsee tutkimaan eri vaihtoehtoja?


Kouluihin haetaan suoraan, kaikki oleellinen tieto löytyy ko. koulun nettisivulta. Sisäänpääsy ei ole kovinkaan vaikeaa (jos et nyt ihan Harvardiin, etc. ole pyrkimässä). Pitää suorittaa toefl (enkun kielitesti, helpompi kuin yo-testi) ja SAT -testi (Ei mikään kovin vaikea sekään, sisältää matikka- ja kieliosan. Se taitaa olla jenkkien high schoolin loppukoe).
Ja tärkeimpänä sitten pitää täyttää lomake missä esim. pankki todistaa että hakijalla on tolkuttomasti rahaa tilillä/tai sponsori kaikkien kulujen maksuun..

www.braintrack.org listaa melkoisen liudan yliopistoja maailman joka kolkalta; sieltä muutaman klikkauksen jälkeen voi rajata osavaltioittain minne kiinnostaisi mennä.

-Onko koulutus pätevä myös Euroopassa?

Viisaammat voi vastata tähän.. Suomessa mielestäni on vähän sellainen anti-ulkomaalainen asenne yliopistotutkintoihin. Tää on vain oma mielikuvani. Onhan siellä tosin ihan sekunda-koulujakin, ei siitä pääse mihinkään.

-Ne lukukausimaksut. Paljonko opiskelu suunnilleen kustantaa?

Ihan sairaasti! :-\ Itsellä oli siis stipendi, jonka arvo oli neljälle vuodelle n.50k euroa (olin urheilijastipendillä). Ja meikäläisen opinahjo ei ollut läheskään kalliimmasta päästä. Tsekkasin äsken ihan huvikseni nykyiset maksut: $16k per lukuvuosi (pelkät kurssimaksut). Kuten alussa sanoin, niin tähän se kaatuu monilla jos ei ole urheilija tai sitten erittäin lahjakas jossain. Tosin nyt on dollarin kurssi ihan alamaissa, joten maksut alhaisempia.

-Ikähaarukka kouluissa?

Bachelor -tasolla 18-22. Eli siis freshmanit tulee kouluun yleensä suoraan high schoolista ollessaan 18v.. Ulkomaalaiset yleensä vähän tietty vanhempia.

-Viisumit. Saako opiskelijaviisumilla tehdä töitä rahoittaakseen opintojaan? Mikäli ei, onko opiskelijaviisumin ohelle hankalaa saada työviisumi?

Opiskelijaviisumilla saa (ainakin ennen) tehdä töitä vaan kampuksen alueella. Eli toisin sanoen olla jossain kirjastossa, etc. surkealla palkalla. Kesällä ko. viisumilla saa tehdä töitä missä vaan. Työviisumia et voi mielestäni edes saada opiskelujen ollessa käynnissä.

Että tällasta. Joku viisaampi tai äskettäin siellä opiskellut varmaan osaa päivittää ajankohtaisemmilla tiedoilla.