Ostaakko reilikortti vai nou?

 (Luettu 18570 kertaa)

nerve

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 84
  • Profiili
Ostaakko reilikortti vai nou?
« : 14.03.2008, 13:54:44 »
Terve!

Elikkäs tarkotus ois reissata junalla kolmessa viikossa tällanen reitti:
Frankfurt
Berlin         
Praha      
Wien      
Bratislava   
Budapest   
Zagreb      
Lubljana   
Frankfurt

Koitin tossa laskeskella, et kantsiiko ostaa 359e maksava reilikortti, vai painaa noi välit ihan normi-lipuilla. Noo, löysin muutaman pätkän hinnat ja sit meni hermo (nerve) :D Eli jos joku osaa suoraan tohon vastata tai tietää jotai vinkkejä noitten junapätkien hintojen hakemiseen niin olisin todella kiitollinen. Kiitos ja anteeksi.
Kävele niin kauan, että alkaa tuntumaan hyvältä.

elsapelsa

 • Reissaaja
 • Viestejä: 49
  • Profiili
Vs: Ostaakko reilikortti vai nou?
« Vastaus #1 : 14.03.2008, 14:44:46 »
mielestäni kannattaa ostaa reilikortti...tuskimpa nuo matkat nyt niiiiiin halvemmaksi jää, jos edes jää, jos ostaa ne siellä reissun päällä. Wienissä ainakin tuo reililippu kelpaa noihin paikallisjuniinkin, että jos haluaa vähän katsella ja kierrellä Wienin ulkopuolella, ei tarvitse niistäkään sitten huolehtia. Mutta jos se on penneistä kiinni niin sitten täytyy vaan jatkaa googlettamista. Nuo kaupungit on kuitenkin sen verran kaukana toisistaan, ettei siinä ihan parillakympillä matkusteta...Hinnat voi muuttua, aikataulut voi muuttua, asemia on useita per kaupunki...helpompaa se ainakin on reissata reilikortti taskussa.

skugga

 • Vieras
Vs: Ostaakko reilikortti vai nou?
« Vastaus #2 : 14.03.2008, 18:19:14 »
Mistä hait tietoja? bahn.de ? Hannover-Praha-lippu maksoi jokin aika sitten n. 100e, eli Berliini-Praha vois lonkalta heitettynä olla 60-80e. Praha-wien-välille voit saada halvemmalla bussi- kuin junayhteyden. Wien-Bratislava maksaa n. 10e. Wien-Budapest muistaakseni viidenkympin hujakoilla.

Noukittu toisesta hintoja käsittelevästä ketjusta ( http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=11000.15 )

Budapest-Zagreb 27.42e
Budapest Bratislava 14.33
Bratislava Praha 17,29
« Viimeksi muokattu: 14.03.2008, 18:25:00 kirjoittanut skugga »

Nimismies

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 151
  • MSN Messenger - IikkaKivi@hotmail.com
  • Profiili
  • Reissublogi
Vs: Ostaakko reilikortti vai nou?
« Vastaus #3 : 16.03.2008, 07:36:32 »
Kannattaa myös tarkistaa VR:n sivuilta One Country Passien hinnat. Veikkaan, että niillä pelaaminen olisi kaikkein loogisin ja halvin vaihtoehto.
Itä enemmän, sitä enemmän. Reissusivusto osoitteessa http://nimmarireissaa.blogspot.com/

skugga

 • Vieras
Vs: Ostaakko reilikortti vai nou?
« Vastaus #4 : 16.03.2008, 10:16:13 »
Itse pohtisin myös 10/22 tai 5/10-kortin ostamista, ja tekisin maiden sisäiset, lyhyet siirtymiset ostamalla erillisen lipun (ei mene matkustuspäiviä).

nerve

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 84
  • Profiili
Vs: Ostaakko reilikortti vai nou?
« Vastaus #5 : 16.03.2008, 10:40:46 »
Kiitti hyvistä vinkeistä. Kyl tää ny siltä näyttää, et haen 10/22 tai 5/10 kortin ennen matkaa. Jos ostais lipun aina erikseen joka matkalle niin saattaisi muutaman euron säästää, mut kyllä tää vaikuttaa vaivattomimmalta tavalta.
Kävele niin kauan, että alkaa tuntumaan hyvältä.

Ipi

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 78
  • Profiili
Vs: Ostaakko reilikortti vai nou?
« Vastaus #6 : 16.03.2008, 13:45:38 »
Itse olen matkasin noin vuosi sitten samalla alueella, paitsi Frankfurtissa ja Berliinissä, ilman reililippua. Käytin sekä busseja että junia, ja linja-autot olivat yleensä hieman edullisempia ja joissakin tapauksissa myös huomattavasti kätevämpiä. Laskelmieni mukaan pääsin kyllä halvemmalla kuin jos olisin ostanut reililipun. Tosin silloin siis reilikortti ei vielä ollut uudistunut.

En usko, että ainakaan tuota 359 euroa maksavaa korttia kannattaa hankkia. Itse en luultavasti ostaisi korttia ollenkaan, enkä kokenut että lipun ostaminen joka matkalle erikseen oli suuri vaiva. Toisaalta jos haluat ennen kaikkea helppoa reissaamista eikä budjetissa tarvitse joka penniä laskea, on kortti varmasti hyvä vaihtoehto.


Moss Garden

 • Reissaaja
 • Viestejä: 30
  • Profiili
Vs: Ostaakko reilikortti vai nou?
« Vastaus #7 : 16.03.2008, 23:17:43 »
Frankfurt-Berlin, Berlin-Praha ja Ljubljana-Frankfurt osuudet tietävät niin pitkiä välejä Saksassa, että kyllä suosittelisin reilikorttia, huolimatta siitä, että Saksassakin voi saada jonkunlaisen alennetun lipun tiettyihin juniin tiettynä aikana(?) Mutta
niiden aikataulut eivät välttämättä käy yksiin sinun suunnitelmiesi kanssa, ja joutuisit käyttämään silloin kalliimpaa junaa.

Reilikortilla pääsee tosiaan vähemmällä suunnittelulla ja helpommin.
« Viimeksi muokattu: 16.03.2008, 23:24:39 kirjoittanut Moss Garden »

BooRadley

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 159
  • Profiili
Vs: Ostaakko reilikortti vai nou?
« Vastaus #8 : 28.03.2008, 15:21:48 »
Itse suosittelisin kyllä ehdottomasti railipassia, junat etenkin Saksassa ovat aivan törkeän kalliita. Esim. DB:n sivuilta nopeasti katsottuna väli Frankfurt-Berliini maksoi 107 € ja Berliini-Praha n. 60 €. Tietty riippuu siitä montako teitä on lähdössä. Ystäväni kertoi, että Saksassa on olemassa ns. schönes wochenende-lippu jolla  viikonloppuna pääsee 5 henkee halvemmalla sen alueen sisällä matkustamaan.

Muutenkin railipassi helpottaa elämää, senkun hyppäät junaan ja istut alas. Olin itse viime keväänä reilaamassa kaverini kanssa ja meidän reitti oli Frankfurt-Amsterdam-Leipzig-Praha-Krakova-Berliini ja tuo railipassi tuli selvästi halvimmaksi kun ottaa huomioon junien vaihdot yms. Saksassa IC-juniin ei ole pakko, toisin kun monesti kuulee väittävän, ostaa erillistä paikkalippua mutta se on suositeltavaa etenkin ruuhkaiseen aikaan. Amsterdamista Berliinin kautta Leipzigiin matkatessamme emme voineet junassa nukkua ollenkaan koska meillä ei ollut paikkalippuja ja koko ajan joku tuli lippunsa kanssa ajamaan meitä pois. Käsitykseni mukaan nuo paikkaliput eivät kalliita ole joten suosittelen lämpimästi. Ja yöjuniin on tosiaan aina se hankittava, Krakovasta Berliiniin matkalle sänkypaikka maksoi muistaakseni n. 6 € joten ei todellakaan paha hinta. Sen verran vielä voin suositella että jos aikaa suinkin on, käy ihmeessä tutustumassa Leipzigiin. Sinne pääsee Berliinistä junalla noin puolessatoista tunnissa, ja maanantaisin ja (muistaakseni) torstaisin väliä operoi myös Interconnex-yhtiö joka on puolet halvempi kuin DB. Todellakin näkemisen arvoinen kaupunki joka ei ole (vielä) turistien kansoittama.
Jos jaksaa roikkua puussa ei tipahda!

BooRadley

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 159
  • Profiili
Vs: Ostaakko reilikortti vai nou?
« Vastaus #9 : 28.03.2008, 15:28:44 »
Ja tulikin heti annettua väärää tietoa tosta Interconnexista, sorry... Se kulkee kyllä useammin kuin kahtena päivänä viikossa, mutta vain kaksi kertaa päivässä. Jos kiinnostus heräsi, tsekkaa yhtiön sivu:

http://www.interconnex.info/tmpl/XStartPage____13811.aspx?epslanguage=ML
Jos jaksaa roikkua puussa ei tipahda!

vepe

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
Vs: Ostaakko reilikortti vai nou?
« Vastaus #10 : 11.03.2009, 17:38:41 »
Nostan nyt sikamaisesti vanhaa ketjua.

Elikkä tarkoitus olisi lähtä kesällä noin kahdeksi viikoksi reilaamaan. Lennot Bremeniin on jo hankittu ku halvalla saatiin. Reitti kulkisi tuosta Prahaan, siitä Krakovaan ja lopulta Gdanskiin, matkalla voidaan vielä poiketa jossain. Onko taloudellisesti järkevää hankkia reilikorttia (5/10 päivää 159 euroa) vai pääseekö halvemmalla ihan tavallisilla hinnoilla.
Ja pari muuta kysymystä vielä: Jos Interrail kortti ei ole enään Suomeen palatessa eikä vielä lähtiessäkään voimassa saako sillä silti opiskelijahintaisen lipun?
Viekö yöjuna joka lähtee ennen puoltayötä ja on perillä vasta sen jälkeen kaksi matkustuspäivää tuosta kortista?

-Vepe

Li_za

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 95
  • Profiili
Vs: Ostaakko reilikortti vai nou?
« Vastaus #11 : 11.03.2009, 19:19:51 »
Jos Interrail kortti ei ole enään Suomeen palatessa eikä vielä lähtiessäkään voimassa saako sillä silti opiskelijahintaisen lipun?
Viekö yöjuna joka lähtee ennen puoltayötä ja on perillä vasta sen jälkeen kaksi matkustuspäivää tuosta kortista?

interrail-kortilla saa junamatkat suomessa -50% joka on siis sama kuin opiskelija-alennus. opiskelija-alennukseen tarvit vr:n opiskelijakortin.

yöjunat vievät lipusta yhden päivän jos lähtevät jonkun tietyn kelloajan jälkeen illalla. silloin matkan saa merkitä joko matkan alkamis- tai loppumispäivälle. interrail-ohjeissa lukee tarkat tiedot tosta kyllä.Cafemaker

 • Reissaaja
 • Viestejä: 21
  • Profiili
Vs: Ostaakko reilikortti vai nou?
« Vastaus #12 : 11.03.2009, 23:03:55 »
Olen lähdössä heinäkuussa kaverini kanssa reilaan ja olemme päättäneet ostaa 1kk reilikortin sillä se tuntui parhaimmaksi vaihto ehdoksi meille, sillä meillä ei ole mitään päämäärää kuin että mennään ruotsin ja tanskan läpi junalla siitä sitten eteenpäin asenteena on "Minä menen sinne minne tuuli tuuli kuljettaa, sinne minne nenä näyttää"  ;) eikä meillä ole mitään aikatauluja ja jos aika tuntuu loppuvan kesken (kuten se tuntuu loppuvan, sillä ei kuukausi ole kovin pitkä matka) ostamme lisäksi 22pv tai 1kk lipun reililipun sillä keräämme rahaa sitäkin varten.

Matkaajanainen

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 966
  • Profiili
Vs: Ostaakko reilikortti vai nou?
« Vastaus #13 : 11.07.2009, 13:29:12 »
Pistetään nyt tähän jatkoksi kun samaa asiaa... Reittini olisi (tänään ainakin, huomenna se voi olla taas jotain muuta):
Tallinnaan paatilla
bussi Varsovaan
juna Bratislavaan
juna Wieniin
juna/bussi Vaduziin
bussi/juna Geneveen
juna Hampuriin

Bratislavasta tarkoitus olisi lähteä 18.7. ja Genevestä Hampuriin 28.7. joten tuo 5/10pv reilikortti olisi mahdollinen kun matkapäiviäkin on just sopivasti 5. Netistä en saanut hintoja noille reiteille, paitsi bussi Tallinnasta Varsovaan noin 60e, joten olisiko muilla tallaajilla tietoa hinnoista, kannattaako tuo reililippu vai yksittäiset liput? Ja käykö reililippu noihin Liechtensteinin busseihin, ainakin juna-aikatauluista nuo bussitkin tulivat? Reililipun hinta 249e joten ehkä se tulee edullisemmaksi? Genevessä olen 6 päivää joten varmaan tulisi liikuttua junilla siinä ympäristössä myöskin.
Soarele este galben

Viinimestari

 • Reissaaja
 • Viestejä: 20
  • Profiili
Vs: Ostaakko reilikortti vai nou?
« Vastaus #14 : 04.11.2009, 00:06:52 »
Tarkoitukseni olisi lähteä reilaamaan itäiseen eurooppaan. Mietin vain, että kannattaako minun ostaa reililippua vai ei. Reitti ei tietenkän ole tiedossa vaan mennään miltä tuntuu, mutta tarkoituksena olisi ehkä pyöriä alueella Unkari(lähtö Budapest), Serbia, Bosnia Herzegovina(ainakin Sarajevo olisi mahtava) ja kroatia.

Minulla on käytettävänä 23päivää. Olen opiskelija(onkohan mahdollista saada alennusta jollakin opiskelijakortilla kyseisissä maissa). Interail-kortti 22pv kustantaisi huikeat 309euroa.

Mielipiteitä? Onkohan edes teoriassa mahdollista kuluttaa 309euroa liikkumiseen, jos ei aijo mitenkään kiirettä pitää? ???

skavoovie

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 212
  • Profiili
Vs: Ostaakko reilikortti vai nou?
« Vastaus #15 : 12.11.2009, 07:53:24 »
"Minulla on käytettävänä 23päivää. Interail-kortti 22pv kustantaisi huikeat 309euroa."

Ei kannata ostaa. Yöbussi esimerkiksi maksaa n. 15e kieppeillä tuolla, eli jos ei joka päivä matkusta yöbussilla, niin tulee halvemmaksi :)

Lisäksi kaikille väleille ei ole hyviä junayhteyksiä tarjolla. Esimerkiksi Belgrad-Sarajevo menee helpommin bussilla, ja Kroatian rannikkoa pitkin juna kulkee vasta Splitistä länteen päin.

Hieno reissu varmasti tulossa. Sarajevo on hieno, samoin Mostar. Ja Dubrovnik!

BlackAdder

 • Aloittelija
 • Viestejä: 13
  • Profiili
Vs: Ostaakko reilikortti vai nou?
« Vastaus #16 : 12.11.2009, 09:43:40 »
Balkanilla reilikortti tuntui lähinnä rajoittavalta tekijältä. Rahaa sillä ei säästä, mutta tavallaan se sitoo käyttämään junia kun niistä on jo kerran maksanut. Monta kertaa bussi on tosiaan parempi vaihtoehto, esimerkiksi mainitulla Sarajevo-Belgrad-välillä ei edes mene suoraa junaa.

iskela

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 114
  • Profiili
Vs: Ostaakko reilikortti vai nou?
« Vastaus #17 : 01.12.2009, 21:01:56 »
Mitenkäs noitten lisämaksujen kanssa Italiassa?

Esim Rooma-Firenze ja Firenze-Venetsia junat näyttäs olevan jotain FRECCIARGENTO tai FRECCIAROSSA? Train category ES A? Roomasta Firenzeen kakkosluokassa 44e, vissiin jonkin sortin pikajuna.

Yritetään miettiä otetaanko One Country Pass vai ei.

Kiitokset jo etukäteen!

Saarihirvi

 • Reissaaja
 • Viestejä: 20
  • Profiili
InterRail-kortti vai ei?
« Vastaus #18 : 04.02.2011, 21:31:07 »
Tarkoitus oli lähteä matkalle kaverin kanssa huhti-toukokuussa, ja matkan kestoksi ollaan ajateltu n. 2-3 viikkoa. Tarkoitus olisi tehdä matka Englanti-Ranska-Alankomaat-Belgia-Saksa-akselilla, kaavailtu budjetti on noin 1500e (per henkilö).

Kysymys kuuluukin, että onko tässä tapauksessa järkeä ostaa InterRail-korttia vai ei? Välimatkat ovat kuitenkin suhtkoht pieniä, ja voisi kuvitella että junat, bussit ja laiva Englannin kanaalin välillä eivät olisi mitään mahdottoman kalliita, vaikka menisikin ilman InterRail-korttia. Täsmennetään vielä sen verran, että tarkoituksena olisi pitää Ranskan matkailu Itä-Ranskassa ja Saksan matkailu Länsi-Saksassa, ja kuten jo todettua välimatkat ei olisi mitään mahdottomia.

Ollaan kuitenkin sen verran noviiseja, että olisi mukavaa kuulla kokeneemmalta väeltä, että kannattaako meidän tilanteessa ostaa InterRail-kortti vai ei?

Kiitos jo etukäteen.

Viesti siirretty vanhaan ketjuun. -Milma
« Viimeksi muokattu: 04.02.2011, 23:31:44 kirjoittanut Saarihirvi »

T-R

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 121
  • Profiili
Vs: InterRail-kortti vai ei?
« Vastaus #19 : 05.02.2011, 09:56:01 »
Kyllä mä ainakin ehdottomasti ottaisin, kun tuolla puolella Eurooppaa on tarkoitus kulkea. Junat tuollapäin voivat olla jopa ylitörkeän hintaisia. Tai jos toisaalta ne tulisivat halvemmaksi, ei hintaeroa reilikorttiin jäisi kuitenkaan paljoa. Tai jos vikaa junamatkaa lukuun ottamatta kaikki olisivat halpoja tai ok-hintaisia niin se viimeinen esim satasen matka voisi yllättää budjetin. Toivottavasti ymmärsit :)