Rinkan koko?

 (Luettu 141533 kertaa)

altteri

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 374
  • Profiili
Vs: Rinkan koko?
« Vastaus #140 : 23.12.2011, 19:32:03 »
Epäilemättä joku on niin hoocee tai oogee, että lähtee reissuun ilman reppuakin, mutta ite en vaan hiffaa, että mikä siinä on se itseisarvo. Onko se jotenkin sisältörikkaampaa reissaamista niin, kun kaikki kamat saa mahtumaan johonkin vyölaukkuun? Tai edes mahdollisimman pieneen reppuun?

Henkilökohtaisesti ei tulisi mieleenkään lähteä jonkun kahden vaatekerran kanssa reissuun ja nyrkkipyykätä sitten joka ilta vaatteita jossain kusisessa lavuaarissa.

En sen puoleen ymmärrä sitäkään, kun 150cm pitkä tyttö puuskuttaa jossain tropiikissa itsensä mittainen 100l rinkka selässä, kun on pitänyt saada koko korkokenkävarasto messiin, kun "se sopii sen kanssa ja ne taas niiden".

Itse otan sen verran kamaa messiin minkä jaksan vittuuntumatta kantaa. Mutta kyllä siihen määrään menee vielä useammat t-paidat ja kalsarit, niin että jos ei joka kulman takaa tulekaan pesulapalveluja vastaan, niin ei tartte paskasissa vaatteissa kulkea.

Orkesteri

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 274
  • Profiili
Vs: Rinkan koko?
« Vastaus #141 : 23.12.2011, 20:58:49 »
Toisaalta voisi kysyä, minkä takia niitä kasseja kantamaan, kun ilmankin pärjää. Tuleeko matkasta sisältörikkaampaa sillä, että pesee pyykkiä kerran kahdessa viikossa eikä joka kolmas päivä? Minusta pyykkääminen ei ole sen vaivalloisempaa kuin hampaiden harjaaminenkaan, ja pesulapalveluista maksaminen tuntuu lähinnä rahan haaskaukselta. Yhdellä vitutusraja kulkee kahdessakymmenessä kilossa, toisella kahdessa. Jokaisella matkaajalla on tietty arvojärjestys, jonka perusteella tällaisia päätöksiä tehdään. Kukaan ei ole velvoitettu "hiffaamaan" niitä, mutta parhaimmillaan niistä saa ainakin perspektiiviä. En itse matkusta ilman matkatavaroita, mutta veikkaisin, että sellaiseen motivoivia syitä voivat olla esimerkiksi
 • käytännöllisyys; matkatavarattomuuden hyödyt voittavat sen haitat
 • minimalistinen elämänasenne; miksi ottaa mukaan enempää kuin tarvitsee?
 • turvallisuus; mitä ei ole, sitä ei voi kadottaa tai varastaa
 • mielenrauha; vähemmän tavaraa huolehdittavana
 • yleinen yllytyshulluus; kuinka vähällä voisin tulla toimeen?
 • vapauden kaipuu; tavara tuntuu rajoittavilta
 • ylemmyydentunto; teen jotakin, mihin muut eivät pysty
Ei sikäli, samansuuntaiset tekijät vaikuttavat epäilemättä kaikenlaisen kevyen matkustamisen taustalla.
« Viimeksi muokattu: 23.12.2011, 21:01:17 kirjoittanut Orkesteri »

Nakeli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 193
  • Profiili
Vs: Rinkan koko?
« Vastaus #142 : 28.12.2011, 10:53:43 »
Meillä on kaksi rinkkaa aina mukana. Toinen on vanha, vuonna 1994 ostettu, Halti Green 65 ja sitä kantaa avopuoliso. Minulla on Northfacen rinkka, ostettiin Thaimaasta vuonna 2006 kadulta, ei varmasti ole aito, mutta tuntui hyvin tehdyltä ja on kestänytkin todella hyvin tehdyt reissut. Tuon vetoisuudesta en ole varma, mutta ainakin 50 litrainen se tuntuisi olevan.

Copa Airlines onnistui Kolumbian reissullamme rikkomaan tuon Haltin rinkan, siinä oli ilmeisesti jokin naruista jäänyt jumiin hihnalla ja repäissyt siistin suorakulmion muotoisen palan irti rinkan etuosasta. Yleensä yritetään kieputtaa remelit siten, ettei ne hirveästi jäisi heilumaan, mutta nyt oli varmaan jokin unohtunut. Copa korjasi rinkan kyllä mukisematta, ja sillä mennään taas vielä monta vuotta.

Pakkaaminen on selvästi kehittynyt vuosien varrella, nyt tehdyllä kolmen viikon Kolumbian reissulla rinkat painoivat 12-13 kiloa kappale. Snorklauskamoista jätetään nykyään pois räpylät, eli mukana kulkee vain maskit ja pillit. En tykkää käyttää räpylöitä muutenkaan ja ne todella vie tilaa rinkassa. Tarkoitus on myös aina ostaa jotain kivoja tuliaisia, jotka pitää mahduttaa takaisin tullessa rinkkaan. Mies tekee myös aika paljon sitä, että pakkaa mukaan vaatteita, joista reissun aikana luopuu ja tilaa rinkkaan tulee lisää.

Otamme myös vaatteita mukaan sen verran, että pesetämme 1-2 kertaa reissun aikana vaatteita. Sekä Aasiassa että Lattarimaissa pyykin pesettäminen on sen verran halpaa touhua, että maksan ilomielen siitä viitisen euroa, että saan puhtaat, hyvältä tuoksuvat, silitetyt ja kuivat vaatteet taas käyttööni. Useimmiten hinnat menee pyykkikilon mukaan ja pienet topit ja T-paidathan ei paljoa paina. Nyrkkipyykiä en rupea "kusisessa lavuaarissa" (kuten joku täällä asian ilmaisi :) ) todellakaan pesemään haalealla vesijohtovedellä ja tuhlaa aikaa kuivumisen odotteluun, kun pyykit ei kuitenkaan kosteassa ilmanalassa kuivu.

Mutta juu, siis nykyisellä pakkaustyylillä 50 litraiset rinkat riittäisi hyvin. Ainakaan 65 litraa isompaa ei tarvittaisi.

Katusoittaja

 • Reissaaja
 • Viestejä: 57
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Rinkan koko?
« Vastaus #143 : 24.01.2012, 22:06:00 »
Sillon joskus vielä kun olin nuori keltapää reissaaja niin rinkka oli about 60-70L.
Kesällä ostin fjällräven:in 55 L ja nyt löytyy ruotsin armeijan vanha reppu.
Jotain 30-40l max.

Tolla pärjää, no niin pitkään kun haluaa.
30-40L riittää, kun pystyy elämään minimaalisesti, vaikka jopa macbook:in on mukana.
Kenkiä en käytä.

marcuuliukko

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Rinkan koko?
« Vastaus #144 : 24.01.2012, 23:33:37 »
Itsellä ainakin 45 (+10) ja riittää ihan mukavasti. Tosin reissusta aina takaisin tullessa menee reppu niin piukeaksi, että polvella saa survoa viimeiset lisätilat :D Ehkä pitäisi hommata sellaisia "tyhjiöpusseja" tai mitä nyt olivatkaan.

Zeiar

 • Reissaaja
 • Viestejä: 35
  • Profiili
Vs: Rinkan koko?
« Vastaus #145 : 25.01.2012, 10:47:18 »
Aikaisemmin olen reissaillut Aasian suunnilla 60+10 litraisen Karrimorin kanssa. Itselleni tuo koko on ok, mutta ajan kanssa on alkanut ärsyttämään normirinkan infernaalinen hihnojen ja remmien määrä ja sitä myöden rinkkapussin kanssa leikkiminen lentokentällä.

Olen lähdössä seuraavalle (lyhyehkölle) Kaakkois-Aasian kiertueelle kohtapuoliin ja ajattelin testata välillä jotain ihan muuta (TM). Koska en reissussa yleensä kanna rinkkaa selässä pitkiä matkoja, laitoin Varustelekasta tilaukseen Mil-Tecin valmistaman 60 litraisen "keikkalaukun", jota voi kantaa myös repun tavoin selässä. Mielenkiinnolla odotan, miten tuo laukku toimii reissussa. Tuollaisen laukun voi varmaan heittää lentokoneen ruumaan ilman mitään pusseja tai jeesusteippivirityksiä. Jos jollain on kokemuksia moisesta, kuulisin mielelläni.

Tässä linkki tuotteeseen:

http://www.varusteleka.fi/product/isot-laukut/mil-tec-keikkalaukku-60-litraa-musta/_2IX0YY9LW


Kapteeni Tunkki

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 271
  • Profiili
Vs: Rinkan koko?
« Vastaus #146 : 25.01.2012, 13:17:22 »
Itselläni on toisen valmistajan vastaava keikkalaukku käytössä muissa harrastuksissa, mutta en voisi kuvitella lähteväni reppureissaamaan sen kanssa. Lentokentältä majoitukseen ja toisinpäin se toimisi kyllä.

Plussana keikkalaukkua on mukavampi kantaa kuin pelkkää duffelia tai olkahihnan varassa ja ei se rasitakaan niin paljon.

Miinuksena taas sitten se, että pakkaaminen vaikuttaa paljon ja vielä enemmän ergonomiaan. Mikäli laukku ei ole suhteellisen täynnä tai paikattu tavara jäykkää kasautuu kaikki laukun pohjalle yhdeksi palloksi. Sen lisäksi vaatteet herkästi vetää palloksi ja kovemmat tavarat sellaiseen asentoon, jotka painavat inhottavasti selkää.

woodeye

 • Reissaaja
 • Viestejä: 20
  • Profiili
Vs: Rinkan koko?
« Vastaus #147 : 25.01.2012, 16:39:49 »
Miinuksena taas sitten se, että pakkaaminen vaikuttaa paljon ja vielä enemmän ergonomiaan. Mikäli laukku ei ole suhteellisen täynnä tai paikattu tavara jäykkää kasautuu kaikki laukun pohjalle yhdeksi palloksi. Sen lisäksi vaatteet herkästi vetää palloksi ja kovemmat tavarat sellaiseen asentoon, jotka painavat inhottavasti selkää.

Tähän auttaa "packing cube", suorakaiteen muotoinen pikkusäiliö. En tiedä mikä olisi hyvä nimi suomeksi noille, ja Suomesta niitä on löytynyt kaupoista hyvin huonosti. Omani löysin Vantaan IKEAsta muutamalla eurolla (enää sielläkään ei niitä taida olla).

Eli n. 30x10x5 cm verkkokankainen ja vetoketjullinen pussi, jonka pakkaat täyteen vaatteita. Pari tuollaista täyteen, ja ne jäävät suorakaiteen muotoon jolloin laukku/reppukin pysyy muodossaan paremmin. Pussisetissä on yleensä eri kokoisia säiliöitä, pienempiin menee elektroniikat, pikkuroinat ja johdot.


Orkesteri

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 274
  • Profiili
Pakkaustekniikoita ja -apuvälineitä
« Vastaus #148 : 26.01.2012, 12:10:18 »
Siirsin keskustelun pakkausapuvälineistä ja tekniikoista tähän ketjuun.
« Viimeksi muokattu: 26.01.2012, 12:25:57 kirjoittanut Orkesteri »

Hypatia

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 752
 • Hypatia has (almost) left the building.
  • Profiili
Vs: Rinkan koko?
« Vastaus #149 : 27.01.2012, 08:42:39 »
Alunperin kysyttiin rinkan koosta reilillä, mutta koska keskustelu on laajentunut:
olen matkustellut lähinnä kehitysmaissa, joissa voi ottaa tarvittaessa taksin, riksan tai jopa kantajan (ei ole vielä tullut kokeiltua), joten olen kokenut käytännöllisimmäksi n. 30 litran repun ja n. 40 litran olkalaukun yhdistelmän, kun ei ole mikään pakko kantaa tavaroita kilometrikaupalla (on muuten paikallisten mielestä outoa puuhaa). Edellinen tulee lentokoneessa välttämättömillä tavaroilla pakattuna matkustamoon ja jälkimmäinen menee ruumaan (on saapunut samalla Etelä-Amerikan reissulla kolmeen kertaan päivän minua myöhemmin perille :P).

70 litraa yhteistilaa voi äkkiseltään vaikuttaa liialliselta, mutta kun kengän koko on 44 siro ja reissuilla tulee liikuttua rannoilta kaupunkiin ja vuorille, niin mukaan tarvitsee sandaalit, patikointi- ja ravintolakengät. Osa matkasta tulee tehtyä kuumuuden takia kevyimmässä mahdollisessa säädyllisessä vaatetuksessa, joten jo kengät vievät n. 15 litraa tilaa.

Varsinainen rinkka on oikein hyvä vaelluksella, mutta epäkäytännöllinen matkailussa - hankala pakata, kaivaa tavaroita ulos, tuottaa helposti kokonsa puolesta vaikeuksia esim. busseissa sekä on varkaus- ja vahinkoaltis. Moni tarvitsee rinkan lisäksi vielä pikkurepun.

Minun paketissani on siis kunnon ilmastoitu (hikoilen paljon) reppu patikointiin, johon rinkka on liian suuri ja pikkureppu liian pieni. Pienempiä tavaramääriä (vesipullo, kartta yms.) varten pieneen tilaan menevä kangaskassi on mielestäni kätevämpi kuin pikkureppu, joka siis on tarpeeton lisävaruste.

Vanha kunnon pakkausohje tietysti on, että kasaa ensin vain välttämättömimmät tavarat ja jätä niistä sitten puolet pois, mutta pidemmillä reissuilla kyllä rupeaa nyppimään, jos on vain yksi vaatekertaa, varsinkin kun sitä ei pääse aina tarvittaessa pesemään/pesettämään.

allisapp

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • MSN Messenger - m-aped@hotmail.com
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Rinkan koko?
« Vastaus #150 : 10.06.2012, 20:11:21 »
Anteeksi tyhmä kysymykseni, mutta tiedättekö mitään tapaa jolla mitata rinkan (litra)koko? XD Ostin nimittäin kirpparilta ihan hyvän (jota ei vielä kuitenkaan ole koitettu matkustaessa) rinkan, mutta olen utelias tietämään kuinka monen litranen rinkka se on. Mulla ei ole mitään reppua/tai muuta johon verrata, mutta kun on lukenut muiden kertomuksia rinkan koosta ja sisällöstä, niin se näyttää todella isolta, mutta sisälle ei kuitenkaan mahdu "niin paljon" tavaraa. Rinkka painaa siis kaikkien tavaroiden kanssa tasan 5 kiloa, mutta noin 3/4 -osa on täytetty.

Oon toki vertaillut esim. nettikauppojen rinkkoihin, mutta niissä on se huono puoli, että kuvia on suurenneltu ja pienennetty koon mukaan ja noh... :'D

Kuten sanoin, anteeksi! Viisastakaa tyhmää.

T. Ensimmäisen kertaa rinkan omistajanakulmalukko

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 122
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Rinkan koko?
« Vastaus #151 : 10.06.2012, 21:35:11 »
Anteeksi tyhmä kysymykseni, mutta tiedättekö mitään tapaa jolla mitata rinkan (litra)koko?

Tulee ekaks mieleen, että laittaa repun sisään ison vedenpitävän ja vahvan (muovi?)pussin, jonka voi täyttää vedellä. On vain punnittava pussin massaerotus tyhjänä ja täytenä, veden massa vastaa repun tilavuutta suhteessa 1kg -> 1l. Tiedä sitten, mistä semmosii pussukoita saa.. oiskohan jätesäkki riittävän kestävä.

Hypatia

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 752
 • Hypatia has (almost) left the building.
  • Profiili
Vs: Rinkan koko?
« Vastaus #152 : 11.06.2012, 00:54:43 »
Mittanauha ja peruskoulun matematiikka.

b9leto00

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 123
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Rinkan koko?
« Vastaus #153 : 11.06.2012, 10:27:16 »
Tai googletat rinkan nimellä?

allisapp

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • MSN Messenger - m-aped@hotmail.com
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Rinkan koko?
« Vastaus #154 : 11.06.2012, 10:54:28 »
^ Pari kuukautta sitten kokeilin googlettamista, mutta esim. rinkkoja myyvissä nettikaupoissa ei ollut lainkaan tämän mallista (Globe-merkkinen) ja näköistä rinkkaa. Veikkaisin, että rinkka on suht. vanha, joka on ehkä jo poistunut myynnistä.

Kiitos kuitenkin teille kaikille, let's see! :DVaisjani

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 759
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Rinkan koko?
« Vastaus #155 : 15.06.2012, 12:21:34 »
Minulla on ollut 65litrainen rinkka kolmatta vuotta. yleensa jaan paikkoihin lojumaan pitkiksi ajoiksi joten kiva saada enempi tavaraa mahtumaan. noin 20 kilolla liikutaan... rasittavaahan se on jos joutuu paljon vaihtelemaan maisemia... lentokentalle pakkaan sit pienne kasimatkatavaralaukun etta varmasti ei ylity painorajat... joudun sit aina maksamaan sen ruumalaukun hinnan... ryanair ainakin laskuttaa aika suolaisesti lisalaukusta...

b9leto00

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 123
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Rinkan koko?
« Vastaus #156 : 27.08.2012, 11:41:31 »
Mun 55l rinkka 9kk matkalle ausseihin täyttyi puoleksi vaan vaatteista ja aloinkin jo panikoimaan että tuliko sittenkin hankittus liian iso rinkka. Onneksi kumminkin kun järkkäri, miniläppäri, hammasharja ja partakone kaikki omine latureineen vei sen 20l tilaa rinkasta! Eli ilman näitä elektroniikkalaitteita normaalilla hammasharjalla ja partahöylällä pärjäisin helposti alle 30l rinkalla mutta näköjään nämä "ylellisyystuotteet", vaikka pieniä ovatkin, vievät pakatessa paljon tilaa sillä niitä ei oikein voi rypistää rullalle ja mielellään suojaa hieman kalliita vempeleitä.  8)

Vaisjani

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 759
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Rinkan koko?
« Vastaus #157 : 27.08.2012, 14:03:49 »
miulla on 55+10 ja yritan nyt ton 10 karsia pois poistamalla irroitettavat sivutaskut kaytosta. tavarat pienenee, turhat pois. ongelmia tuo 2,5 kiloa kirjallisuutta joita joudun raahaamaan mukana... Indonesian kielen oppikirjoja... ja yksi sukellusopas... blaah :)

Orkesteri

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 274
  • Profiili
Vs: Rinkan koko?
« Vastaus #158 : 27.08.2012, 15:32:01 »
Onneksi kumminkin kun järkkäri, miniläppäri, hammasharja ja partakone kaikki omine latureineen vei sen 20l tilaa rinkasta! Eli ilman näitä elektroniikkalaitteita normaalilla hammasharjalla ja partahöylällä pärjäisin helposti alle 30l rinkalla
Yleensä noita latureita voi korvata yleislaturilla, joita on markkinoilla useita (mm. iGo, Chargepod, Insmat ja Belkin). Yleensä laturissa on tavallinen pistoke, muuntaja ja nippu laitekohtaisia vaihtopäitä, joita voi ostaa erikseen omien tarpeidensa mukaan. Usb:llä latautuvat laitteet ovat helppo juttu, ja ongelmia aiheuttavat lähinnä harvinaiset laitevalmistajan omat liitännät. Onkin hyvä tapa tukea lompakollaan firmoja, joiden laitteet saa ladattua millä tahansa usb-kaapelilla. Järkkärin akun lataamiseen sopii Lenmarin halpa ja ultrakevyt PPUClip.

Jos haluat parranajoon liittyvän ylellisyystuotteen, joka säästää tilaa ja painoa, osta Merkurin matkahöylä. Se mahtuu osiin purettuna kämmenelle, ajaa upeasti ja säilyy priimakunnossa vielä lapsenlapsille saakka. Kaveriksi pala Taylor'sin perinteistä partasaippuaa, niin voit sanoa käyttäväsi maailman parhaita parranajotuotteita, jotka ovat vieläpä hyvin edullisia.

b9leto00

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 123
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Rinkan koko?
« Vastaus #159 : 27.08.2012, 15:39:41 »
Tuo Merkur Travel Razor on vissiin ihan höylätyyppinen? Ei passaa mulle kun iho näyttää pitsalta jos höylää käyttää  :(