Pohjois-Italia: Trento, Gardajärven alue

 (Luettu 75863 kertaa)

Mampu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 386
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Gardajärven ympäristö?
« Vastaus #60 : 04.10.2009, 09:57:16 »
Heippa

Onko kukaan tällä hetkellä tai ensi viikolla Gardalla? Olen etsinyt tietoa alueen juniorijalkapallosta ja erityisesti 10.-15.10. pelattavasta juniorien kansainvälisestä Limone Cupista. Koska kyseessä on iso turnaus, sen luulisi näkyvän järven eri puolilla olevien kaupunkien/kylien katukuvassa. Olisin tosi kiitollinen mistä tahansa tiedosta, joka auttaisi saamaan yhteyden turnausjärjestäjiin, turnauksen mahdollisille internetsivuille tai jotenkin auttaisi  asiaa eteenpäin. Alunperin olin aikeissa lähteä itse sinne tutustumaan, mutta lentolippujen hinnat ehtivät karata, kun jäin miettimään asiaa pariksi päiväksi:)
Se on vapaa, joka elää niin kuin on itse valinnut.
-Epiktetos-

Curtis

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 121
  • Profiili
Vs: Gardajärven ympäristö?
« Vastaus #61 : 04.10.2009, 15:01:46 »
nopealla googlauksella löytyi tää

http://www.gardacup.com/

onko oikea?

nuatti

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: Gardajärvellä telttailu
« Vastaus #62 : 28.12.2009, 23:24:42 »
Hyvä threadi tämä!

Semmosta kysäisisin teiltä vielä lisäykseksi, että millaiset "jokamiehen oikeudet" on Italiassa? Jos esimerkiksi saapuisin rinkkoineni joko Como- tai Gardajärvelle, niin onko luvallista painella omia reittejä siellä vuorilla ja pistää iltasella teltta pystyyn johonkin korpeen missä ei ihmiset liiku? Miten lie nuotion tekeminen, tai tarvinneeko pelätä että joku helpon saaliin haistanut gringo hiipii tervehtimään yön pimeydessä?

Jos joku tietää vaikka nettisivun missä on listattu asiat, niin olisin kiitollinen :) Tai jos jollain on tietoa onko Italiassa vastaavaa autiotupasysteemiä kuin suomen lapissa on..

Roku

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Loma-asuntoa Gardajärveltä
« Vastaus #63 : 26.01.2010, 21:48:14 »
Kesäkuun lopussa olisi tarkoitus päättää muutaman viikon kestävä reilireissu hieman ylellisemmällä viikolla Gardajärvellä. Haaveissa olisi kahden hengen asunto hienolla järvinäkymällä ja pihagrillillä. Onko tallaajien joukossa ihmisiä joilla olisi kokemuksia kuvatun kaltaisesta majoituksesta Gardalla? Katselin tuossa alustavasti asuntoja ja löytyi asunto viikoksi n. 550 euron hintaan järven pohjoispäästä. Onko tuo se hintataso mitä tämän kaltaisesta asunnosta pitää maksaa vai onko jollain tietoa saisiko jostain halvemmallakin?

valkeeja

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
liikkuminen Gardajärvellä
« Vastaus #64 : 06.02.2010, 12:07:49 »
Heipä hei,

Olen kiinnostunut edullisimmista tavoista liikkua Gardajärvellä. Tulen junalla Veronasta Peschieraan, josta on ensin tarkoitus tehdä yhden päivän reissu Gardalandiaan ja jatkaa sieltä Malcesineen, Rivaan ja Saloon..Kuinka paljon bussit/laivat kyseisillä väleillä maksavat ja mistä löytyy tietoa lähtöpaikoista ja aikatauluista?

Yhdistetty Gardajärveä koskevia keskusteluja. -Milma

J4n1

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Pohjois-Italia: Trento, Gardajärven alue
« Vastaus #65 : 03.02.2012, 19:59:42 »
Ai hitsi, olen unohtanut kertoa omat kokemukset Gardajärven reissultani viime touko/kesäkuulta, joten tässä tulee.

Lähdimme tyttöystävän kanssa reissuun Turusta 0625 lentokoneella Riikaan, jossa vaihto Milanon koneeseen. Linatessa olimme perille muistaakseni noin klo 1400. Linatesta pääsi kätevästi Milanon keskusrautatieasemalle, josta oli junayhteydet Riva del Gardan läheiseen kaupunkiin, Roveretoon. Roveretosta oli tarkoitus mennä bussilla Rivaan, mutta aikaisesta klo 1900 check-inistä johtuen johtuen otimme taksin (olisiko ollut 25 eur kun maksoi) Riva del Gardaan. Pääsimme paikan päälle n. 8 min ennen check-inin umpeutumista  ::)

Residence Marinasta olimme varanneet viikoksi itsellemme huoneiston. Residence Marina on Riva del Gardan varsinaisen kaupungin itäpuolella sijaitsevan Monte Brionen kukkulan/vuoren huipulla, oleva residenssi, josta on näköala Riva del Gardan kaupungin laaksoon. (!!kannattaa muuten kyseisessä majoituspaikassa maksaa ekstraa järvinäköalasta!!).

Ensimmäiset päivät kuluivat Rivassa hengatessa ja henkeä salpaavia maisemia ihaillessa.

Venetsiaan tuli heitettyä päivän reissu. Rivasta lautalla Desenzanoon ja siitä junalla Veronaan, josta jatkoyhteys Venetsiaan. Ei kannata jäädä vielä "mantereen" puolella Venetsiassa pois, vaikka niin kuuluttavatkin, sillä pääpysäkki on vasta pitkän, vedenalaisen harjanteen jälkeen. Ensimmäiseksi Venetsiaan (Santa Luciaan) saapuessa kandee ostaa jostain pikkukioskista opaskartta. Venetsiassa olisin itse voinut viettää toisenkin päivän, mutta tyttöystävä ja aikaraja painoivat jälleen päälle - olinhan sentään seikkaillut Ezio Auditoren kanssa ympäri Italiaa Toscanasta Roomaan, joten immersion muuttuessa todelliseksi en huomannut ajan juoksevan. Venetsian nähtävyydet kannattaa myös tarkastaa etukäteen, ettei tule paikanpäällä tuhlattua turhaa aikaa. Takaisin asuntolassa olimme noin 2200 aikaan illalla.

Ilmat olivat suotuisat,  +25 melkein ja pelkkää aurinkoa joka päivä, vaikka vesisadetta oli luvattu jatkuvasti. Käytimmekin yhden aurinkoisen päivän lauttailuun ympäri Gardajärven "lauttapassin" kanssa, mutta kylmä järvellä oli silti, joten lämmintä mukaan. Malcesine oli mielestäni Gardan helmi heti Rivan jälkeen. Ehkä hivenen turistimainen, mutta ei ainakaan toukokuussa tullut yhtään härmäläistä vastaan. Köysirata olisi varmaan ollut kokeilemisen arvoinen, mutta päätimme mennä viinilasilliselle paikalliseen kivipuutarhaan ja odotella paluulauttaa Rivaan.

Ruokailut suoritimme iltaisin ravintelleissa. Aamuisin, sekä päivisin kokkailimme omassa kyökissä pastaa tomaattikastikkeella oliiviöljyllä höystettynä ja palanpainikkeeksi muutama lasillinen paikallista viiniä ;). Litran mehupurkillinen halvinta viiniä maksoi muistaakseni n. 1 euron ja leikkeleetkin kohtalaisen halpoja pastasta puhumattakaan. Ravintolat olivat Rivassa kaikki aivan umpisurkeita ja parhaimmat safkat väännettiinkin paikallisista raaka-aineista omalla stouvilla.

Kaiken kaikkiaan hieno reissu ja Venetsiassa kannattaa tosiaan käydä jos siellä päin on, mutta en ehkä itse siellä haluaisi päivää, kahta enempää viettää. Oma suositukseni onkin, että hommaa päämajapaikan, jostain kauempaa ja tekee "iskuja" turistikohteisiin ja illalla takaisin kotiin nukkumaan. Oikeastaan vieläkin kaipaan melkeinpä päivittäin Rivan maisemia ja _aivan_ varmasti tulen sinne vielä menemään uudestaan.

Matkakuluista sen verran, että lennot + hotelli kahdelta oli muistaakseni noin 900 ja paikan päällä meni toinen mokoma. Alta kahden kiloeuron ihan varmasti pärjää jos sniiduilee, mutta käytimme kohtalaisen paljon julkisiin kulkuneuvoihin, sekä auton vuokraamiseen.

Huh huh, tulipa paljon tekstiä. Toivottavasti edes joku jaksaa lukea :)
« Viimeksi muokattu: 03.02.2012, 20:20:02 kirjoittanut J4n1 »

whiskx

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
Vs: Pohjois-Italia: Trento, Gardajärven alue
« Vastaus #66 : 21.02.2012, 00:06:08 »
Gardajärven reissustamme on jo jotain 8 vuotta aikaa, mutta muistan vielä komeat maisemat, röyhkeät italiaanot ja rasittavan kuuman sekä kostean elokuisen ilmaston. Majoituimme Toscolano-Madernoon, joka on sellainen mukava peruskylä, mutta ainakin Malcesine vaikutti heti mielenkiintoisemmalta. Hotellilla oli onneksi mukava allas, jonka äärellä saattoi aivan rauhassa iltaisin romantisoida ja hankkiutua juovuksiin. Monte Baldon päällä oli pakko käydä ja vaivan arvoinen reissu se olikin, maisematkin aika säväyttävät Suomen lakeuksiin tottuneelle. Gardajärven seudulla muuten kyllä silloin tällöin näki suomalaisiakin turisteja, enimmäkseen väkeä oli saksasta.

Päivät kuluivat aika pitkälti tutustumalla rantoihin, polkuihin ja kojuihin siellä sun täällä. Ihon poltimme molemmat heti karrelle aliarvoituamme nahkamme paksuuden. :P Tämä moka hieman hyydytti hymyä seuraavina päivinä.

Olisi pitäny harrastaa enemmän paikan päällä, mutta oltiin reilaamassa ja pienellä budjetilla liikkeellä. Gardajärveltä matka jatkui Venetsiaan, sieltä Riminiin ja Firenzen kautta Milanoon, missä vuorossa oli sitten paluu lähtöruutuun eli Ryanairin kyydillä Tampereelle. Sen muistan, että liput olivat tuolloin naurettavan halpoja. Koko matka välilaskuineen Hahnilla alle 120€ kahdelta hengeltä.
« Viimeksi muokattu: 21.02.2012, 00:15:52 kirjoittanut whiskx »

Alpine

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
  • Ilkan sivu
  • Sähköposti
Vs: Pohjois-Italia: Trento, Gardajärven alue
« Vastaus #67 : 16.04.2018, 22:47:39 »
Gardajärvellä olimme 2008 formulakisan päätteeksi. Eli ajankohta oli syyskuuta ja sesonki tuntui olevan jo ohi. Olimme siis Riva del Gardassa ja lopuksi Gardalandilla huvittelemassa. Tässä vielä linkki kuviin ja matkakertomukseen Gardajärven osalta:

Kiireellä kohti Gardajärveä.