Paras reitti Karibian risteilylle?

 (Luettu 21062 kertaa)

Rytmi

 • Reissaaja
 • Viestejä: 21
  • Profiili
  • Sähköposti
Paras reitti Karibian risteilylle?
« : 27.04.2008, 15:33:54 »
Nyt jonkun täytyy auttaa, kun olo on kuin lapsella karkkihyllyn luona. Liikaa vaihtoehtoja!
Ajatuksena olisi lähteä syys-marraskuussa n. viikon Karibian risteilylle Floridasta joko Miamista tai sitten Fort Lauderdalesta. Haluttaisiin nähdä toisistaan eroavia kulttuureita sekä tietysti päästä liikkumaan luontoon. Shoppailu ei siis ole prioriteettilistan kärjessä. Musiikki ja tanssi kuuluvat myös ohjelmaan, koska peppua on päästävä heiluttamaan kyseisellä reissulla!
Lähteäkö siis itään, länteen, etelään vai valita jopa Bahamas-risteily??
Kertokaa kokemuksianne ja suositelkaa! Tietenkin saa eri reittejä verratakin, jos reissuja on ehtinyt kertyä useampiakin. Mites reissujenne kokonaiskustannukset verrattuna itse laivamatkaan? Kiitos!

nl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 798
  • Profiili
  • kotisivuni
Vs: Paras reitti Karibian risteilylle?
« Vastaus #1 : 24.05.2008, 23:52:37 »
Tunnen vain Itä-Karibiaa, ja suurin osa Floridasta lähtevistä laivoista ei taida tulla sinne asti. Mutta jos luontokohteita haet, niin Itä-Karibialla kannattaa katsoa reittejä, joilla laivat pysähtyvät Dominicalla tai St. Vincentin pääsaarella. Puerto Ricosta käsin voi tosin olla enemmän vaihtoehtoja kuin Floridasta.
Kotisivuillani on niin matkajuttuja kuin matkakuviakin (katso mm. uusimmat kuvat Armeniasta ja Itä-Karibialta).

taikuri_

 • Reissaaja
 • Viestejä: 52
  • MSN Messenger - rikumustonen@hotmail.com
  • Profiili
Vs: Paras reitti Karibian risteilylle?
« Vastaus #2 : 05.03.2009, 08:52:49 »
Kannattaako Karibian risteilylle lähteä lokakuussa?
Eikös siellä ole joku myrkskykausi tms. menossa siihen aikaan?
Onko kokemuksia ajankohdasta kellään?

Tubee

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 365
  • Profiili
  • Tuben reissublogi
  • Sähköposti
Vs: Paras reitti Karibian risteilylle?
« Vastaus #3 : 04.08.2009, 11:36:38 »
Meillä on edessä läntisen Karibian risteily reilun kahden viikon päästä Miamista. Kieltämättä ajankohta (elokuun loppu) on aiheuttanut melkoisesti miettimistä kelien suhteen koko reissun suunnitteluprosessin ajan, mutta toisaalta laivathan seuraavat jatkuvasti mahdollisten myrskyjen etenemistä ja kiertää niitä tarpeen mukaan. Enemmän mietityttää se, ettei koko ajan vain sataisi :) No, kokemuksia sitten syyskuun puolivälin tienoilla :)

ReikoSan

 • Reissaaja
 • Viestejä: 47
 • Japani 11/2010 Mumbai, Kuala Lumpur, Bali 4-5/2011
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Paras reitti Karibian risteilylle?
« Vastaus #4 : 23.08.2009, 23:28:08 »
Karibian risteily ei ole omatoimimatkailua, mutta kai siitä saa kirjoittaa...

Olimme heinäkuun alussa 7 päivän risteilyllä vielä toistaiseksi maailman isoimmalla aluksella Freedom of the Seas länsi-Karibialla. Risteily oli aivan ihana ja reitti kiva: Haiti (Royal Caribbeanin yksityisranta), Jamaika, Cayman saaret ja Meksikon Cozumel.

Länsi-Karibia sopii hyvin ekaksi risteilyksi. Siellä on enemmän seikkailumahdollisuuksia kuin itä-Karibialla, jossa pääpaino on luksustuotteiden shoppailussa ja rannalla olossa. Näin ollen länsi-Karibia sopii paremmin seikkailunhaluisille ja lapsiperheille, joilla on esim. teini-ikäisiä mukana. Länsi-Karibian Meksiko on ihanuudessaan iso plussa. Monet kokevat jamaikalaisten agressiivisuuden rasittavaksi. Etelä-Karibian risteilyt lähtevät Puerto Ricosta tai ovat pidempiä. Länsi-Karibia ovat kehittyneempää kuin etelä-Karibian saaret. Bahamalla on isoja hotelliresortteja jenkeille, eikä pahemmin autenttista nähtävää.

Me snorklasimme kolmesti. Cayman saarilla uimme rauskujen kanssa. Jamaikalla ajoimme mönkkäreillä ja kiipesimme Dunn's River putouksilla. Kaikki muut retket paitsi Haitin snorklaus olivat paikallisten järjestämiä, ei laivayhtiön. Paikallisten retket ovat hinta-laatu - suhteelta monesti parempia ja ryhmät ovat pienempiä. Meillä oli Jamaikalla yksityisretki, kun satuimme olemaan ainoat osallistujat! Ei maista kahdeksan tunnin pysähdyksillä ehdi paljon näkemään, mutta se ei ole tarkoituskaan.

Oheinen tilasto on vähän vanha, mutta antaa suuntaa hurrikaanien todennäköisyyksistä.

http://www.usatoday.com/weather/huricane/science/whpjun.htm

Syys-, lokakuussa en lähtisi ainakaan ensimmäiselle risteilylle, jolloin varmasti haluaisi nähdä maakohteita, ellei sitten sitten satu saamaan risteilyä todella edullisesti. Jos on useampia risteilyjä takana, ei jonkun maan väliinjäänti haitanne niin paljoa. Laivapäivätkin kun ovat todella mukavia, ainakin uusimmilla ja isoimmilla aluksilla. Tekemistä laivalla riittäisi niin paljon, ettei maihin tarvitsisi mennäkään. Hurrikaanikaudella pääsee halvemmalla, kun taas kesällä jenkkien lomakaudella on kalliimpaa. Ihanteellinen aika olisi varmasti vuoden vaihteen jälkeen, jolloin ei ole liian kuumakaan. Risteilyt ovat turvallisia myös hurrikaanikaudella. Laivayhtiö ei ota riskejä, eikä laiva mene hurrikaaniuhan alaisiin paikkoihin. Tällöin kohteita jätetään välistä tai kohteita muutetaan.

Meidän risteilylle ei sadetta osunut kuin lyhyt ja raju sade laivan lähtiessä Orlandosta, vaikka sadekaudella olimmekin liikenteessä. Hurrikaanille oli niin pieni todennäköisyys, että pelkäsin enemmän sika-influenssan saamista ennen matkaa NYC:stä, mikä olisi tietänyt karanteenia hytissä. Sateet tulevat Karibialla rankkoina lyhyehköinä kuuroina, joten ne eivät haitanne liiaksi. Sen verran kuumaa oli Karibian kuumimpaan vuodenaikaan, ettei ilman jokapäiväisiä vesiaktiviteetteja olisi jaksanut. Onneksi valittiin säähän sopivat ja muutenkin hyvät retket.

Suomalaisten yleisin ennakkoluulo:
Karibian risteilyt eivät todellakaan ole eläkeläisristeilyjä, ainakaan Royal Caribbeanin ja Carnivalin laivoilla. Alaskan risteilyt ja Suomeen tulevat risteilyt ovatkin sitten eri asia. Karibialla on kaiken ikäistä porukkaa, mutta paljon varsinkin nuoria pariskuntia ja lapsiperheitä, joilla on vähän vanhempia lapsia.

Itse haaveilen jo uudesta risteilystä, ehkä itä-Karibialle timanttisormusta ostamaan... Ei tule valitettavasti toteutumaan lähitulevaisuudessa.
« Viimeksi muokattu: 24.08.2009, 09:42:16 kirjoittanut ReikoSan »

nl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 798
  • Profiili
  • kotisivuni
Vs: Paras reitti Karibian risteilylle?
« Vastaus #5 : 24.08.2009, 10:58:18 »
Länsi-Karibia sopii hyvin ekaksi risteilyksi. Siellä on enemmän seikkailumahdollisuuksia kuin itä-Karibialla, jossa pääpaino on luksustuotteiden shoppailussa ja rannalla olossa.

Nyt täytyy kyllä kummastella tuota käsitystä Itä-Karibiasta. Kyllä sielläkin aktiviteetteja ja erilaisia retkiä on vaikka kuinka. Yhdessä päivässä ei pienempääkään saarta ehdi kovin tarkkaan koluta. Ja sama juttu kuin lännempänä: kannattaa mieluummin ottaa retket paikallisilta järjestäjiltä maista. Tai jos haluaa omatoimisesti kierrellä, niin auton voi varata netin kautta etukäteen ja sen saa rantaan laiturin viereen odottamaan.
Kotisivuillani on niin matkajuttuja kuin matkakuviakin (katso mm. uusimmat kuvat Armeniasta ja Itä-Karibialta).

ReikoSan

 • Reissaaja
 • Viestejä: 47
 • Japani 11/2010 Mumbai, Kuala Lumpur, Bali 4-5/2011
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Paras reitti Karibian risteilylle?
« Vastaus #6 : 24.08.2009, 12:58:07 »
Käsitykseni perustuu Insight Guide Caribbean Cruises kirjan reittivaihtoehtojen kuvauksiin, CruiseCriticin lukuisiin keskusteluihin, ystäväni kokemukseen Bahaman risteilystä ja Royal Caribbeanin maakohteiden retkivaihtoehtoihin sekä laivanjärjestäjän että Tripadvisorissa suositeltujen paikallisten järjestäjien kautta. Tarkemman tarkastelun kohteena itä-Karibialla oli reitti Bahama - US Virgin Islands - St. Maarten.

Käsitelykseni ei ole absoluuttinen totuus, mutta olen perheeni rasitukseksi kuluttanut paljon aikaa risteilyistä lukemalla. Kaikista kohteista löytyy seikkailuretkiä, mutta länsi-Karibialla on maaspesifeja seikkailuja enemmän, kuten rauskut Cayman saarilla ja Dunn's River Falls Jamaikalla. Lisäksi Royal Caribbeanilla on Freedom luokan aluksien 7 päivän risteilyllä Länsi-Karibian reitillä yleensä neljä maakohdetta ja Itä-Karibialla vain kolme. Oasis luokassa maakohteet vähenevät kolmeen kummallakin reitillä.

Autoa en kovin mielellään vuokraisi, ainakaan pelkästään yhdelle pariskunnalle. Todellinen maissaoloaika jää lyhyeksi, kun laivasta poistumiseen voi mennä aikaa, varsinkin tender boat satamissa ja laivaan pitää palata tuntia ennen lähtöä. Kovin pitkälle ei autolla uskaltaisi lähteä, ettei vain myöhästy laivasta. Sama on otettava huomioon paikallisen retkenjärjestäjän retkissä. Siksi paikalliset retket on paras ottaa aamupäiväksi.
« Viimeksi muokattu: 24.08.2009, 13:57:57 kirjoittanut ReikoSan »

nl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 798
  • Profiili
  • kotisivuni
Vs: Paras reitti Karibian risteilylle?
« Vastaus #7 : 24.08.2009, 15:12:07 »
Jos risteilyn ainoat kohteet Itä-Karibialla ovat Neitsytsaaret ja Sint Maarten (Bahamasaaret ovat lännessä), niin sitten tuo kuvaus saattaa pitääkin paikkansa. Niillä ohjelma voi olla rajoittuneempaa, mutta eivät ne ole Itä-Karibiasta kuin pieni palanen. Monet risteilylaivat kiertelevät Windward- ja Leeward-saaria vähän laajemminkin.

Esim. Dominicalla on risteilymatkustajille tarjolla vesiputous- ja viidakkoretkiä, viidakkoköysirata-ajelua, Karibiterritoriossa vierailua, Indian Riverin jokisouturetkiä yms. Ainakin Wacky Rollers järjestää "seikkailupitoisempia" retkiä, ja on myös karibialaista kokkausta yms. Käsittääkseni myös ainakin Saint Vincentillä ja Saint Lucialla on tarjolla samantapaisia paketteja, ja eiköhän useimmilla muillakin saarilla.

Ja se autonkaan vuokraus ei ole lainkaan huono idea, jos on vähän viitsinyt ottaa saaresta selvää etukäteen ja tietää, minne haluaa. Pienellä saarella etäisyydet eivät ole pitkiä, joten kyllä siellä uskaltaa kierrellä. Auton voi tietysti vuokrata myös kuskin kanssa.

Lähtösatama noille Itä-Karibian risteilyille on usein Puerto Rico tai Barbados. Jos Floridasta lähtee liikkeelle, niin menee turhan paljon aikaa merellä.
« Viimeksi muokattu: 24.08.2009, 15:14:33 kirjoittanut nl »
Kotisivuillani on niin matkajuttuja kuin matkakuviakin (katso mm. uusimmat kuvat Armeniasta ja Itä-Karibialta).

ReikoSan

 • Reissaaja
 • Viestejä: 47
 • Japani 11/2010 Mumbai, Kuala Lumpur, Bali 4-5/2011
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Paras reitti Karibian risteilylle?
« Vastaus #8 : 24.08.2009, 16:41:50 »
Noista saarista käytin Insight Guide Caribbean Cruises kirjan mukaisesti käsitettä Etelä-Karibia. Saaret voivat olla mielenkiintoisia, kun niitä risteilyalukset eivät ole kiertäneet niin monia vuosikymmeniä kuin Länsi-Karibiaa ja nykyäänkin paljon vähemmän laivoja menee sinne asti.

nl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 798
  • Profiili
  • kotisivuni
Vs: Paras reitti Karibian risteilylle?
« Vastaus #9 : 24.08.2009, 16:59:13 »
Noista saarista käytin Insight Guide Caribbean Cruises kirjan mukaisesti käsitettä Etelä-Karibia.

Kannattaa vilkaista myös karttaa. Idässä ne ovat.

Tuolla sijaitsevien itsenäisten saarten yhteistyöjärjestö on nimeltään Organisation of Eastern Caribbean States ja aika monella saarella käytetään valuuttana Itä-Karibian dollaria.

Mutta hyvä, että tuli tämäkin asia tässä ketjussa esille. Onhan se hyvää tietoa risteilymatkaa suunnitteleville, että risteilymaantieteessä ilmansuunnat saattavat välillä poiketa standardikäytännöistä.
Kotisivuillani on niin matkajuttuja kuin matkakuviakin (katso mm. uusimmat kuvat Armeniasta ja Itä-Karibialta).

ReikoSan

 • Reissaaja
 • Viestejä: 47
 • Japani 11/2010 Mumbai, Kuala Lumpur, Bali 4-5/2011
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Paras reitti Karibian risteilylle?
« Vastaus #10 : 24.08.2009, 22:04:25 »
Royal Caribbeanin ohella myös Carnival näyttää käyttävän reittipohjaista jakoa, joka ei vastaa todellsia ilmansuuntia. Kummallakin laivayhtiöllä manitsemasi saaret kuuluvat Etelä-Karibian reitille ja mm. Bahama kuuluu itä-Karbian reitille.

Tubee

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 365
  • Profiili
  • Tuben reissublogi
  • Sähköposti
Vs: Paras reitti Karibian risteilylle?
« Vastaus #11 : 16.09.2009, 16:34:57 »
Risteily takana ja hienoa oli. Lämpötila huiteli koko matkan ajan päälle 90 fahrenheitin eli siinä 30 hujakoilla, ja kosteus oli valtava. Liian kuuma ajankohta ainakin omasta mielestä, ja kuumuus olikin reissun ainoa negatiivinen asia. Iltapäivisin saattoi tulla sadekuuroja, pääosin sateen todennäköisyys oli kuitenkin luokkaa 20-40%. Aurinko paistoi käytännössä koko ajan.

Itse laivathan siis pystyvät ennakoimaan ja kiertelemään noita myrskyjä. Laivan nopeus on noin 40 km/h ja meidän aikana alueella pyörineet myrskyt (koko 2½ viikon aikana Ana, Bill, Danny ja Erika) liikkuivat vaihtelevasti noin 8-16 km/h vauhdilla, joten siinäkin mielessä laiva kyllä painelee myrskyjä karkuun. Itse risteilyllä myrskyjä ei tarvitse pelätä, eikä niitä tullutkaan risteilyn aikana edes seurattua.

Välipäivät Miamissa, lähitienoilla ja toinen viikko Dominikaanisessa pakotti kuitenkin seurailemaan myrskyjä tarkemmin, koska silloinhan oltiin ns. paikallaan. Omalle kohdalle ei yksikään myrsky sattunut, Erika saapui Dominikaaniseen ilmeisestikin lähtöä seuranneena tai sitä seuraavana päivänä. Eli kyllä myrskyjä tuolla päin tähän aikaan liikkuu, joten lienee tuuripeliä sattuuko kohdille :) Yllättämään ne ei pääse, jos vähänkään (esim kerran päivässä) seuraa Weather Channelia tai vastaavaa. Esim Erikan toimia seurattiin kanavalla yli viikon ajan, heti sen kehittymisestä alkaen.

Ukkoskuurot ovat todennäköisiä, näitä meille sattui Miamissa ja Dominikaanisessa yhteensä kaksi.

kaurahiutale

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 232
  • Profiili
Vs: Paras reitti Karibian risteilylle?
« Vastaus #12 : 13.10.2009, 11:34:50 »
Paljon Karibian risteilystä saa maksaa noin suunnilleen? Tiedän että hinnat vaihtelee paljon esim hyttiluokasta riippuen, mutta jos oisi antaa jonkinlaista hintahaitaria itse varatulle risteilylle, ei siis minkään matkatoimiston kautta!

Tubee

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 365
  • Profiili
  • Tuben reissublogi
  • Sähköposti
Vs: Paras reitti Karibian risteilylle?
« Vastaus #13 : 13.10.2009, 12:29:58 »
Royal Caribbeanilla viikon risteilyn hinnat pyörivät siinä 450€-1000€ tietämillä per henki, tosiaan riippuen eniten hyttiluokasta ja ajankohdasta. Uusin eli Oasis of the Seas ainakin sisältää pienen laivalisän vielä.  Näin Suomen loppukesästä hinnat ovat halvimmillaan johtuen Karibian alueen epävakaista keleistä (hurrikaanikausi), kun taas vuodenvaihde ja tammi-helmikuu ovat kalleimpia.

Hinta sisältää majoituksen kahden hengen hytissä, ruokailut (käytännössä voi ruokailla koska vaan), kaikki satamamaksut, verot ja suurimman osan aktiviteeteista laivalla. Maissa tehtävät retket ovat lisäpalveluja, jotka voi halutessa varata vasta laivalla tai jättää varaamatta :) Sisähytti (=halvin) riittää tuollaiselle matkalle mielestäni hyvin, sillä hytissä oleskelu on kuitenkin melko vähäistä...

www.rccl.com
www.carnival.com

Tuolta voi tutkailla lisää, noihin 'alkaen'-hintoihin tulee päälle vielä ns. palvelumaksut (tipit) ja polttoainelisät, jotka taisi olla viikon matkalla noin 80€ per henkilö... Mutta ei tarvitse enää laivalla miettiä tipeistä sun muista.

Eliette

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 246
  • MSN Messenger - Tua_totus@hotmail.com
  • Profiili
Vs: Paras reitti Karibian risteilylle?
« Vastaus #14 : 28.10.2009, 10:17:39 »
Olin muutama vuosi sitten yksikseni Carnival Cruisen risteilyllä 5pv, käytiin Caymanilla ja Jamaicalla. Eläkeläisiä oli kourallinen, itse löysin hyvää bileseuraa porealtaasta jo ennenkuin laiva irtosi satamasta. Ihana rentouttava loma!! HInnaksi lentoineen, 2 yötä Miamissa ja 5pv risteily maksoi silloin yhdelle hengelle Ebookersin kautta vajaa 1500€.

Nyt olen kaverini kanssa varannut jouluksi risteilyn Celebrity Cruisesin laivalla, lähes samanlainen 5pv risteily, jolle hintaa tuli 411€ (sis. verot ja etukäteen maksetut tipit) Lennot siihen vielä päälle. Mahtavaa päästä löhöilemään ja syöpöttelemään ;)
« Viimeksi muokattu: 28.10.2009, 12:59:42 kirjoittanut Eliette »
Mitä pidempi matka sitä pidemmälle mennään!