pappa matkustaa maailman ympari 20.11.2008 -> (SK)

 (Luettu 34601 kertaa)

pappa

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 80
  • Profiili
Vs: pappa matkustaa maailman ympari 20.11.2008 -> (SK)
« Vastaus #60 : 01.03.2009, 09:46:23 »
Moro Miikka, Jani ja Vesa

Mina ja Kaisa istutaan talla hetkella (2:51 paikallista aikaa) Singaporen lentokentalla odottelemassa lentoa Sydneyhyn ja sielta edelleen Uuteen-Kaledoniaan. 9:30 lahtee lento, eli viela ois muutama tunti tapettavana. Ollaan nyt saastetty ja istuttu yhden maksetun kahvin saattelemana 4 tuntia Pacific Cofeessa... Pitanee kohta lahtea. Ette taida olla viela ehtineet tanne Singaporeen? Eipa silla, etta ei taalta ois viitsinyt enaa sinne keskustaan lahteakaan.

Olitte tai ette, niin oli ihan mielettoman siisti kokemus kayda trekkaamassa Bugit Lawangissa. Orankeja, liaaneilla hyppimista, tubeilua ja sita mita Toballakin eli tulilla istumista kaikkine mukavuuksineen. Jos on mahdollisuuksia niin kannattaa kayda.Nepalin kanssa paras matkakokemus. Siella on sita 'raffimpaa meininkia'. Sen lisaksi meilla oli opas nimelta Thomas, erittain hauska mies. Tuli naurettua sille ja sen jutuille enemman kuin tuballa kertaakaan ja se on paljon se.

Eipa siina ku hyvat meiningit sinne ja muistakaa kayda Singaporessa siina flyerissa. Hyvallatuurilla se jumittuu ja saatte ilmaisen helikopterikyydin samaan rahaan.

Sami

Juuri saavuttiin Singaporeen eilisiltana, talla oltais oltu ;) Nyt kylla huijaat, eihan se nyt niin hauska tyyppi voinut olla ;) Kylla Flyeriin pita menna, saattaa olla, etta kaydaan jo tanaan! Helikopterikyyti ois kylla viela kiva bonus  8) Pitakaahan hauskaa reissussa! Pitaa kayda lukemassa sun matkakertomusta kohta, nyt on mukavasti aikaa, kun talla ukostaa ja sataa katamalla. Perus Singaporen keli siis  ;D Ollaan yhteyksissa ja nahdaan viimeistaan Suomessa!

pappa

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 80
  • Profiili
Vs: pappa matkustaa maailman ympari 20.11.2008 -> (SK)
« Vastaus #61 : 02.03.2009, 10:09:36 »
Singapore - Singapore

Tervehdys täältä lähes länsimaisesta Singaporesta! Tultiin pari päivää sitten bussilla KL:sta tänne. Matka kesti noin kuutisen tuntia, josta noin tunti meni rajamuodollisuuksiin ja levähdystaukoon. Yhtiö oli Transnasional, hintaa lipulle tuli 39RM. Bussi oli sinällään mukava, vaikka mitään erityisiä hienouksia siinä ei ilmastointia lukuun ottamatta ollutkaan.

Singaporessa vastassa olivat Singaporessa asuvat ystäväni. Tyttö on suomalainen, mutta asuu Singaporessa paikallisen sulhasensa kanssa. Molemmat ovat ihan mahtavia tyyppejä. Ollaan mm. käyty yhdessä ajelemassa ja katselemassa nähtävyyksiä, syömässä ulkona, drinksuilla jne. Aika kätevää on ollut autolla liikkua! Eilen käytiin heidän kotonaan lounaalla. Miehen äiti valmisti meille malesialaisen juhla-aterian! Oli muuten hyvää! Huomenna käydään näillä näkymin porukalla Singapore Flyerissa, eli maailman korkeimmassa maailmanpyörässä.

Toissa iltana oltiin porukalla paikallisen mittapuun mukaan halvoilla olusilla (n. 5 Euroa / tuoppi). Kyseisessä paikassa sitten tapahtui jo kolmatta kertaa minun reissuni aikana aika käsittämätön yhteensattumus; törmäsimme meidän kanssamme Paradiso Guesthousessa Kuala Lumpurissa samaan aikaan asuneisiin kahteen tyyppiin, jotka hekin olivat toisistaan tietämättä tulleet samaan pienehköön baariin! Toinen heppu on kotoisin Australiasta, toinen USA:sta. USA:lainen kaveri muuten kertoi tulleensa myös bussilla Singaporeen, joskin melkein tuplahintaan meihin verrattuna. Syykin 31:n Ringitin hintaeroon löytyi pian; hänen bussissaan oli ollut mm. elokuvia omassa näytössä, Play Station ja hierovat tuolit! Melkoinen V.I.P. bussi siis!

Tänään on vietelty poikien kanssa päivää eri suunnilla. Minä läksin käymään Thaimaan suurlähetystössä kahden kuukauden viisumin anomista varten. Tosin en hakemusta saanut tehtyä, koska internetissä olleista tiedoista poiketen viisumihakemuksen voi jättää vain 11.30 saakka, vaikka itse toimistoaijan ilmoitetaan olevan klo 16.30 saakka lähetystön omilla sivuilla. No, tulipahan tutustuttua paikallisiin (hyvin toimiviin) liikenneyhteyksiin. Huomenna sitten uusi yritys!

Paikallisten ystävieni suosittelema Little Indiassa sijaitseva Welcome Inn -niminen hostelli on oikein viihtyisä ja siisti. Yksi länkkäri on täällä nähty. Alakerrassa on tietokone, kotiteatteri, pieni snack-baari jne. Myös langaton netti löytyy, kännykällä tätäkin tekstiä kirjoittelen. Alakerrassa on myös kaksi leppoisaa hieman tiikerin näköistä kissaa. Kissa-allergikoille paikka ei siis sovi. Ilmastoidussa lähes tyhjässä dormissamme on mukavat pedit ja puhtaat sänkyvaatteet. Hintaa kertyy 25 Singaporen dollaria per jamppa (eli noin 12-13 Euroa).

Terkkuja kaikille Toballa tapaamilleni Suomalaisille! Oikein hauskaa oli, iso kiitos siitä kuuluu myös teille!

Palataan taas!

pappa

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 80
  • Profiili
Vs: pappa matkustaa maailman ympari 20.11.2008 -> (SK)
« Vastaus #62 : 08.03.2009, 12:02:24 »
Muutama kuva tuli lisattya naamakirjaan. Kuvia Indonesiasta, Malesiasta ja Singaporesta.

http://www.facebook.com/album.php?aid=2014830&id=1432162478&l=71058

pappa

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 80
  • Profiili
Vs: pappa matkustaa maailman ympari 20.11.2008 -> (SK)
« Vastaus #63 : 10.03.2009, 18:22:23 »
Phi Phi, Thaimaa

Hetki on kerennyt naemma jalleen vierahtaa edellisesta kirjoituksesta, joten korjataan tilanne nyt. Singaporessa tosiaan tuli kaytya maailman suurimmassa maailmanpyorassa, komeat oli nakymat. Singaporen F1-rata muuten kiertaa kyseisen massiivisen kapistuksen ympari. Yhteen Flyerin koppiin mahtuu 28 ihmista kerrallaan, mutta mina ja Singaporelainen ystavani saatiin ihan privaattikyyti, ihmisia oli harmaahkosta saasta johtuen niukasti. Komeat oli kylla maisemat, 29 Singaporen dollaria (about 15 Euroa) maksoi kyyti.

Sitten pitikin jo lahtea melkein heti kohti lentokenttaa, koska halvin mahdollinen lento oli juuri kyseiselle paivalle, seuraava halpa lento olisi mennyt viikon paahan. Kaikkine veroineen ja lisamaksuineen lento maksoi noin 45 Euroa. Tarkoituksena oli lentaa Phuketiin ja jatkaa seuraavana paivana Krabille. Kuinkas sitten kavikaan, kuudeksi paivaksi mina lopulta Phuketiin jumiuduin.

Phuket on taysin pakettimatkakohde taynna pohjoismaisia ja australialaisia turisteja. Tasta johtuen palvelutkin ovat tosin hyvat. Rannat on todella hienot, vaikkakin tupaten taynna suomea ja ruotsia puhuvia perhelomalaisia. Kylla siella valkean hiekan keskella kelpaa silti hedelmashakeja siemailla :)

Majapaikkani oli  Patong -nimisen rannan laheisyydessa, aivan kaupungin keskustassa. Maksoin omasta parvekkeellisesta huoneestani 350 bahtia per yo. Jos kaipaa rauhallista younta, niin kyseinen Crown Hostel -niminen paikka ei kylla sovi. Mutta jos haluaa majoittua edullisesti kaiken keskella ja juhlia yot, niin siina tapauksessa suosittelen. Laheisista yokerhoista ja kadulta kuului aamuviiteen/-kuuteen saakka melkoinen meteli.

Rantoja Phuketin saarella on lukuisia. Itse kavin neljalla eri rannalla, kaikissa oli vaaleaa hienoa hiekkaa. Patong on rannoista vilkkain, ihmisten ja vesiskootterien lisaksi siella on myos melkoinen maara veneita. Patongin etuna on kuitenkin se, etta se sijaitsee aivan kaupungin keskustan laidalla. Kaymistani rannoista Patong oli pohjoisin. Etelaan mentaeswsa muutaman kilometrin paassa on Kharon -niminen ranta. Ranta on yhta pitka kuin Patong, vain veneita on vahemman. Kharonin ranta syvenee kohtuullisen nopeasti. Seuraava ranta etelaan mentaessa on nimeltaan Kata. Kata oli kaymistani rannoista miellyttavin. Turisteja oli paljon, vesiskootterit parisivat ja kauppiaat kiertelivat, mutta ranta oli oikein kiva. Ranta ei syvene niin nopeasti kuin muut alueen rannat, joten se sopii varmasti hyvin myos lapsiperheille. Aurinkotuolin vuokraus (varjon kera) maksaa 100 bahtia per henkilo per paiva. Rantaravintoloista oli kiva tilailla hedelmashakeja ja pulahtaa valilla lampimaan veteen. Vesi olisi mielestani voinut olla jopa hieman viileampaa! Seuraava, ja samalla viimeinen ranta, jossa kavin, oli etelainen Kata. Se oli rannoista rauhallisin ja pienin, mutta uiskentelua hairitsi jyrkka ranta, kohtalaisen suuret aallot ja vedessa oleilevat pienet ottiaiset, jotka ainakin minua ja yhta seurueessani ollutta australialaista naista purivat. Purema tosin oli suuruusluokkaa hyttysen pisto, eli arsyttava, mutta taysin vaaraton.

Patongin kaupunki oli paivalla turistikohde, jossa skandinaaviset perheet ja pariskunnat shoppailivat. Illalla meininki muuttui sitten hieman erilaiseksi. Kadut olivat taynna humalaisia miehia ja paikallisia ilolintusia. Mita vanhempi lankkarimies, niin yleensa sita nuorempi ja natimpi paikallinen tytto kainalossa ;) Itse keskityin lahinna musiikin kuunteluun ja oluen juontiin laheisessa Rock City -nimisessa yokerhossa. Rock City:ssa soittaa cover-bandeja iltayhdeksasta jonnekin aamuviiden paikkeille. Musiikkityylina on rock ja heavy. Muusikot ovat taitavia ja henkilokunta oikein mukavaa. Hyvana asiakkaana sain paikan omistajalta (yhdelta heista) 490 Bahtia normaalisti maksavan paidan ilmaiseksi. Lisaksi paasin aina seuralaisineni ilmaiseksi sisaan, kun illalla sisaanpaasy olisi oikeasti maksanut 100 Bahtia. Ilmeisesti olivat tyytyvaisia janoisen suomalaisen miehen tuomaan rahaan, olut nimittain oli todella kallista paikalliseen hintatasoon nahden. Mielestani loistava musiikki ja todella hyva ja ystavallinen palvelu korvasivat korkean oluen hinnan aiheuttamat lievat karsimykset  :P

Eilen hyppasin aamulla lauttaan ja hurautin tanne Phi Phi:lle. Kuljetus toiselle puolelle saarta autolla ja lauttamatka maksoivat yhteensa 350 bahtia. Tama paikka nakyy olevan taysin ruotsalaisten valloittama. Pieneen tilaan on ahdettu valtavasti ravintoloita, guesthouseja, sukelluskouluja, matkatoimistoja ja kaikkea muuta ruotsalaisia ja muitakin turisteja palvelevia laitoksia. Eilen tuli vietettya aikaa ruotsalaisen Danielin (johon olin tutustunut aiemmin couchsurfingin valityksella) ja yhden hanen kaverinsa kanssa. Daniel on paikallisessa Moskito -nimisessa paikassa sukelluksen opettajana. Melko kostea iltahan siita tuli... Tama paiva onkin sitten mennyt lahinna toipuessa... Huomiselle aamulle ostin lipun aamulauttaan, jolla olisi tarkoitus seilata puolentoista tunnin matka Krabille. Krabilta on tarkoitus jatkaa suoraan Raileylle, Hat Ton Sai -nimiselle rannalle, jossa viime reissulla Annan kanssa tulikin jo kaytya. Voi olla, etta tulee majoituttua samaan paikkaan taas, sen verran rento paikka oli. Vai mita sanotte esim. ravintolasta, jossa ei ole istumapaikkoja ollenkaan, vaan ainoastaan  levytystyynyja ja riippumattoja...?  :D

Sielta levytyksen ja auringonoton lomasta olisi sitten tarkoitus taas palailla. Saa nahda missa vaiheessa jaksaa riippumatosta vaivautua netin aareen  ;D Adios!

Matkailijoitsija

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 261
  • Profiili
Vs: pappa matkustaa maailman ympari 20.11.2008 -> (SK)
« Vastaus #64 : 14.03.2009, 22:09:57 »
Millos meinaat palailla Suomeen? Aika pitkan reissun oot tehny kun jo lahes nelja kuukautta mennyt eika loppua nay. Millaiselta yksin matkustaminen maistuu? Itse oon taalla Euroopassa nyt kuukauden reissannut ja valilla kylla kaipaisi kaveria, mutta pitkalla tahtaimella niista on vaan haittaa. :P

Pitais lukea jossain vaiheessa lavitse tamakin paivakirja.

pappa

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 80
  • Profiili
Vs: pappa matkustaa maailman ympari 20.11.2008 -> (SK)
« Vastaus #65 : 22.03.2009, 15:53:57 »
Millos meinaat palailla Suomeen? Aika pitkan reissun oot tehny kun jo lahes nelja kuukautta mennyt eika loppua nay. Millaiselta yksin matkustaminen maistuu?

Matkavakuutus paattyy 19.5., silloin olisi tarkoitus olla viimeistaan Suomessa. Yksin taalla reissussa ei yleensa tarvitse olla kuin halutessaan. Joka puolella tuntuu tapaavan mielenkiintoisia ihmisia, joihinkin on tullut tormattya jopa useampaan kertaan, kuten aiemmin tuossa onkin tullut kertoiltua. Ei sita voi tietenkaan kieltaa, etteiko olisi ollut jossakin vaiheessa matkavasymysta tai koti-ikavaa, mutta kylla olen ollut tyytyvainen ratkaisuun. Tapaa helpommin uusia ihmisia, on todella aikaa olla itsensa kanssa ja yrittaa kehittya ihmisena, ei tarvitse neuvotella mistaan kenenkaan kanssa jne.

pappa

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 80
  • Profiili
Vs: pappa matkustaa maailman ympari 20.11.2008 -> (SK)
« Vastaus #66 : 22.03.2009, 16:56:08 »
Koh Tao, Thaimaa

Sielta levytyksen ja auringonoton lomasta olisi sitten tarkoitus taas palailla. Saa nahda missa vaiheessa jaksaa riippumatosta vaivautua netin aareen  ;D Adios!
Kyllahan tuossa hetki nakyi kestavan...  8)

Phi-Philta lahdin laivalla Krabille, tarkoituksena oli menna samaiselle Tonsai -nimiselle rannalle Railayn niemella, missa viimevuotisella reissulla oleskeltiin. Laivamatka oli kohtuullisen lyhyt (muistaakseni alle kaksi tuntia) ja sujui mukavasti. Krabilla laiva jatti meidat matkustajaterminaaliin, joka olikin sopivasti lahempana Railayta, kuin itse Krabi Town. Mutta kuinka ollakaan, kyseisesta paikasta long-tail boat olisi maksanut Railaylle 250 bahtia. Muistini mukaan mnaksoimme edellisena talvena matkasta (joka oli siis pidempi) Krabi Townista Railaylle 100 bahtia per henki. Ihan periaatteesta en sitten suostunut kyseista hintaa maksamaan. Hurautin taksilla toiselle long-tail boat -pysakille, josta matka Railaylle maksoi 60 bahtia. Alkaaka kysyko paljonko taksi maksoi - kyseessa oli periaate  ;D

Railaylle paastya oli ohjelmassa noin viiden minuutin kavely East-Railaylta (itainen ranta) niemen toiselle puolelle West-Railaylle (lantinen ranta). Lantiselta rannalta oli tarkoitus ottaa 50 bahtia maksava vene paamaaraani laheiselle Hat Tonsai:lle. Kyllastyin kuitenkin parin kymmenen minuutin jalkeen odottamaan lisamatkustajia veneeseen (kuskit eivat lahde liikkeelle ilman lisamaksua ilman vahintaan neljaa tai kuutta matkustajaa, kuskista riippuen), ja paatin patikoida perille. Matka West-Railaylta Tonsaille ei ole pitka, mutta sitakin hankalampi. En todellakaan suosittele ketaan tekeman kyseista matkaa rinkan kanssa ja rikkinaiset varvassandaalit jalassa (sisaltaa melkoista kipeamista). Noh, hengissa selvittiin kuitenkin (joskin hikisena ja vasyneena), reitti oli kuitenkin edelliselta reissulta tuttu. Tonsaille paastya oli energia sen verran vahissa, etta marssin suoraan edellisella reissulla tutuksi tulleeseen paikkaan (Kasbah), ja vuokrasin bungalowin, siitakin huolimatta, etta edellisella reissulla todettiin kyseisen paikan olevan taynna vaikka minkalaisia lentavia, ryomivia ja kipittelevia orkkeja... ::)

Sinne tulikin sitten muutamaksi paivaksi jumahdettua... Ensialkuun jain paikkaan ihan laiskuuttani, sittemmin todella voimakkaan mahataudin takia viela pariksi paivaksi. En ole koskaan kokenut niin hirveaa mahatautia, vaikka kyseessa ei nyt ihan neitsyyden menettaminen ollutkaan. Mutta ei siita sen enempaa, ei ole kivaa kun muut nauravat toisen karsimykselle  ;)

Railaylla tuli lahinna laiskoteltua - yllatys, yllatys. Riippumatossa oli vaan niin mukava lekotella ja kuunnella musiikkia jne. Aktiviteetitkin tosin ovat melko vahissa jos ei satu kiipeilemaan. Noin puolet Tonsaille tulevista ihmisista ovatkin kiipeilyn vuoksi paikalla. Ranta ei ole paras mahdollinen uimista ajatellen, ei varsinkaan laskuveden aikaan, jolloin vesi vetaytyy todella kauas. Laskuveden aikaan on jopa mahdollista kavella kivikkoista merenpohjaa pitkin West Railaylle ja pain vastoin. East Raileyllekin paasee patikoimalla. Aikaa menee vajaa puoli tuntia, mutta maasto on makista ja haastavaa, polku kulkee viidakon lapi. Suosittelen kyseisen valin kavelya vain itseani parempikuntoisille henkiloille. Tai jos itseaan haluaa vaikkapa kaljoittelusta rankaista, niin krapulaan yhdistettyna reissusta saa kylla varmasti ikimuistoisen. Etenkin kun paivalampotilat kostean viidakon keskella pyorivat reippaasti kolmenkymmenen asteen paremmalla puolella.

Railaylla tuli siis lahinna syotya hyvin, lepailtya ja oltua infernaalisessa mahataudissa. Osin varmaan aktiivisuutta vahensi sekin seikka, etta paikat olivat jo ennestaan tuttuja, eika tarvinnut enaa kaikkea lahtea erikseen tutkimaan. Maisemat olivat kylla edelleen todella komeat!

Railaylta suuntasin edelleen mahataudista hieman heikkona Krabi Towniin. Pidemmalle en jaksanut matkustaa heikosta olosta johtuen. Tarkoitus olikin parannella oloa ja levata vahan vahemman alkeellisissa oloissa. Hemmottelinkin sitten itseani oikein viidensadan bahtin edesta ilmastoidulla hotellihuoneella. Seuraavana paivana olikin jo huomattavasti mukavampaa ja fressimpaa matkustaa Surat Thanin kautta Koh Tao:n saarelle. Matka sujuikin mukavasti, kun tiesi edellisen reissun ansiosta ennestaan miten menetella missakin kohtaa. Hotellilta menin lava-autolla bussiasemalle (30 bahtia) ja ostin lipun ilmastoituun bussiin (Krabi - Surat Thani) hintaan 140 bahtia. Bussi oli melko kamainen (mm. sateella tuli vetta sisalle), mutta ilmastointi pelasi  :D Surat Thanissa sitten jokusen tunnin odottelu ennen yolauttaan siirtymista. Taolle, Phan-ganille tai Samuille matkustaville muistutus: Surat Thanin matkatoimistot ovat kuuluisia kusettamisesta, ostakaa lippu suoraan satamasta laivan vieresta! Yolautta Koh Taolle maksoi 550 bahtia. Lautta lahti klo 23.00, tassa tapauksessa jopa aivan ajallaan. Valitettavasti talla ketaa ei kaynyt yhta hyva tuuri kuin edellisena vuonna; laiva oli jokaista paikkaa myoten taynna. Siella oltiin sitten kuin sillit purkissa. Laivan yksi kansi on matkustajia varten. Tarkoituksena on nukkua vieri vieressa, aivan kylki kyljessa. Thaimaalaisethan ovat tunnetusti pienempia kuin eurooppalaiset, mutta silti... Nukkumatilaa oli sivusuunnassa alle puoli metria per henkilo. Pituussuunnassa pystyikin olemaan melkein suorassa. Sekaan kun survottiin viela kaikkien matkalaisten matkalaukut ja rinkat, niin voitte kuvitella, etta melko ahdasta oli. Onneksi vieruskaverit olivat mukavia ja rauhallisia.

Perille Koh Taolle saavuttiin ennen kahdeksaa aamulla. Kavelin noin 10-15 minuutin matkan Suomalaisten pitaman Koh Tao Diversin sukelluskoulun vieressa sijaitsevaan In Touch -nimiseen edellisella reissulla hyvaksi todettuun ravintolaan aamiaiselle. Aamiaisen jalkeen menin Koh Tao Diversille ja sovittiin, etta tulen seuraavalle alkavalle sukelluksen peruskurssille (SSI). Kurssi alkoikin itse asiassa heti seuraavana paivana. Vuokrasin automaattiskootterin 150:lla bahtilla per paiva, ja ajoin suomalaisewn sukelluksenopettajan suosittelemaan majapaikkaan nimeltaan OK View. Bungalowi irtosi melko huokeasti, kun otin sen viikkohintaan - lisaksi tuli Koh Tao Diversin kautta 10%:n alennus. Hintaa bungaloville jai alle 260 bahtia per paiva. Bungalovissa on jonkin verran satunnaisia viidakon orkkeja ja muurahaisia, mutta kampassa on suuri hyttysverkko, joka vahentaa kuumotusta huomattavasti yoaikaan. Omalle parvekkeelli sai myos juuri ja juuri viritettya oman riippumaton. Saa nahda miten pitkaksi aikaa tanne jumahtaa... ;)

Suurin syy tanne Koh Taolle tuloon oli sukelluskurssin suorittaminen. Taalla myonnetaan maailman toiseksi eniten sukelluskortteja. Paikka ei ehka ole kaikkein hienoin sukelluspaikka maailmassa, mutta yksi edullisimmista kyllakin. 9500 bahtia maksaa nelja paivaa kestava "Open Water Diver" -kurssi. Parisen sataa euroa siis, ei paha. Opetus Koh Tao Diversissa tapahtuu suomenkielella, ja ryhmat ovat pienia. Tanaan jai taakse kolmas paiva sukelluskurssista. Kahtena paivana on jo paasty sukeltamaan oikeasti. Todella mukavaa hommaa! Huomenna olisi edessa sitten teoriakoe ja kaksi sukellusta, tarkoitus olisi menna aina 18 metriin saakka (eli niin syvalle, kuin ilman jatkokursseja saa sukeltaa). Jos kaikki menee hyvin, niin huomisen paivan jalkeen voin sitten sukeltaa missa pain maailmaa tahansa aina 18 metrin syvyyteen saakka. Pidetaan peukkuja...

Katsotaan, josko tuosta sukelluksesta tulee viela enemmankin kirjoiteltua myohemmin. Nyt pitaa lahtea Skypettelemaan sukulaisten kanssa! Ciao!

pappa

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 80
  • Profiili

Matti ja Liisa

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
Vs: pappa matkustaa maailman ympari 20.11.2008 -> (SK)
« Vastaus #68 : 25.03.2009, 13:20:57 »
Ei voi muuta kuin olla vähän kateellinen ja odotella parempia aikoja... Jospa sitä vielä itsekin pääsisi näkemään noita maisemia jossain elämän vaiheessa! Sukellusta tuli joskus kokeiltua Egyptissä, ja hienoa oli. Tosin ei mitään kurssia käyty, mutta sellainen kertaseikkailu ohjaajan kanssakin oli uusi kokemus.

Nautinnollista jatkoa!

On The Road Again

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 173
  • Profiili
Vs: pappa matkustaa maailman ympari 20.11.2008 -> (SK)
« Vastaus #69 : 25.03.2009, 15:55:40 »
Nauti sukelluksesta! Minulla meni vahan aikaa ennenkuin paasin sellaisesta "Keuhkot tayteen ilmaa" refleksista, mutta sitten alkoi sujumaan.
Kavin myos kurssin Thaimaassa ja ihan kahdella kielella. Privaatti Dive Masterini oli thaikku, eli sukelsin englanniksi, mutta koulun johtaja oli saksalainen ja piti teoriat saksaksi. Kylla kielitaito kehittyi.

pappa

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 80
  • Profiili
Vs: pappa matkustaa maailman ympari 20.11.2008 -> (SK)
« Vastaus #70 : 29.03.2009, 14:56:17 »
Videoita on lisatty facebookiin 26 kpl, mutta ilmeisesti nakyvat vain kavereille. Jos joku tietaa miten videot saa julkisiksi, niin mielellaan kuulisin!

pappa

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 80
  • Profiili
Vs: pappa matkustaa maailman ympari 20.11.2008 -> (SK)
« Vastaus #71 : 29.03.2009, 15:22:18 »
Bangkok, Thaimaa

Sukeltaminen Koh Tao Diversilla ( www.kohtaodivers.com ) oli oikein kivaa hommaa. Kurssin loppu sujui oikein mukavasti ja "sukelluskortti" on nyt taskussa. Yhden advanced open water -kurssiin kuuluvan sukelluksen tein myos, eli syvalla tuli kaytya myos. Kyseessa oli "deep dive" noin 30:een metriin. Typpinarkoosista ei minulla viela tuossa syvyydessa ollut tietoa, mutta kaikille se jossakin syvyydessa tulee. Kolmeen kymppiin voi siis ainakin menna aivan huoleti ;) Lisaksi tuli tehtya pari hupisukellusta noin parissa kymmenessa metrissa. Kaloja ja koralleja tuli nahtya monen moisia. Kaloista ehka parhaiten jai mieleen scorpion fish, joka on hengenvaarallisen myrkyllinen, mutta puree vain härkittäessa. Valtavia parvia nakyi mm. barracudia. Mahdotonta selittaa mille siella pinnan alla kaikkine kaloineen, kasveineen ja koralleineen naytti, mutta onneksi Koh Tao Diversilla oli oma videokuvaaja, joka meidan sukelluksemme ikuisti DVD-muotoon. Joskin minahan kiireessa tietysti unohdin kyseisen DVD:n Koh Taolle. Kylla se jollakin opilla sielta pitaa viela saada, sahkopostia tulikin jo sinne lahetettya. Kurssikavereilta samainen DVD toki loytyy myos, jos nyt kay niin, ettei lahettaminen Taolta onnistu.

Syy kiireiseen lahtoon ja videon unohtumiseen on ihan itsessani ja paattamattomyydessani. Tasan tarkkaan olen tiennyt milloin Thaimaan viisumi umpeutuu, mutta viime tippaan piti taas hommat jattaa. Viimeisen Koh Taolla vietetyn parin paivan sisalla jahkailin mielessani "visa runin" ja Bankokiin lahtemisen valilla. Matkasuunnitelmakin kerkesi tassa jo pariin otteeseen muuttua. Saa nahda muuttuuko viela taman jalkeenkin... 1.4. pitaisi olla Laosin ja Kambodzan viisumit kourassa. Tasan samana paivana paattyy myos Tahimaan viisumini... Onneksi yhden paivan overstaysta paasee livahtamaan ilmaiseksi, jos poistuu maasta lentaen. Taytyy siis ostaa lento Laosiin seuraavalle paivalle. Nailla nakymin olisi tarkoitus lentaa Luang Prabangiin noin 90:n Euron hintaan Laosin kansallisella lentoyhtiolla. Jostakin syysta taalta saa matkatoimiston kautta kyseisen lipun lahes puolta halvemmalla kuin netista, mista lie johtunee...

Matka Bankokiin taittui mukavasti sukelluskurssikavereideni Annan ja Katjan seka Indonesiassa tapaamieni Onnin ja Visan kanssa. Siina oli tietysti myos yksi syy pikaiseen lahtoon, halusin matkustaa tuttujen kavereiden kanssa. Illalla kaytiin viela yhdessa parilla oluella Khaosan Roadilla. Kaikki nelja jatkavat Bangkokista pikapuoliin kohti Suomea. Niin, joo, matka Koh Taolta Bangkokiin maksoi 700 bahtia sisaltaen taksin satamaan, laivamatkan Taolta Chumponiin ja sleeper bussin Chumponista suoraan Khaosan Roadille Bankokiin. Lautta (Lomprayah -katamaraani) lahti satamasta klo 14.45, ja olimme perilla Bangkokissa parikymmenta minuuttia etuajassa - hieman puolen yon jalkeen.

Tassa Khaosan Roadissa nyt ei ole paljon lapsenlapsille kerrottavaa, oikeastaan hieman ahdistavakin paikka kaikkine turisteineen ja rahanahneine paikallisineen. Mutta on tassa yksi hyvakin puoli - kaikki tarpeellinen jarjestyy samalta kadulta. Mm. viisumit ja jenkkipuhelimen simlukituksen purun olen taalta jarjestanyt. Majoittuminen on myos melko edullista. Olen jalleen samaisessa Nat Guesthousessa, jossa olen ollut jo pariin otteeseen aiemminkin. Tanne ajoi lahinna matkavasymyksen mukanaan tuoma helppouden tarve ja halpa hinta. Ja tietaapahan mita saa rahallaan. 200 bahtia maksaa kahden hengen huone edelleen. Ja ainakin yksi tarjoilijakin nakyy minut muistavan vuoden takaa. Taisin silloin mm. muutaman Changin jalkeen yrittaa juottaa kyseisen tarjoilijan humalaan ihan muuten vaan ja taisin siina jopa jollakin tavalla onnistua ;) Taalla ei ole ihan niin tarkkaa jos tyopaivan aikana vahan olutta maistelee :) Valitettavasti palkkatasokaan ei kylla ihan vastaa Suomen vastaavaa  :-\

Ei passaa kyllastyttaa lukijoita enemmilla tyhjänpäiväisillä lätinoilla, lahdenpa tasta hierontaan. Palataan!

EDIT: piti muutamaan kohtaan taiteilla ä-kirjain, kun a olisi muuttanut sanojen merkityksen taysin ;)
« Viimeksi muokattu: 29.03.2009, 15:28:57 kirjoittanut pappa »

pappa

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 80
  • Profiili
Vs: pappa matkustaa maailman ympari 20.11.2008 -> (SK)
« Vastaus #72 : 02.04.2009, 18:04:49 »
Muutamia kuvia Thaikkulandiasta lisaa: http://www.facebook.com/album.php?aid=2018739&id=1432162478&l=ff840273ac

Naamakirjassa nakyvilla myos uusia videoita.

Baazu

 • Reissaaja
 • Viestejä: 42
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: pappa matkustaa maailman ympari 20.11.2008 -> (SK)
« Vastaus #73 : 02.04.2009, 22:43:00 »
Kerros pappa jos kehtaa kysyä, millaisella budjetilla olet liikenteessä? Itsellä kesän jälkeen tarkoitus karistaa babylon jaloista ja lähteä päämäärättömästi kiertämään palloa, siksi aikaa kun rahat riittää, budjettina noin 20k...pappa

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 80
  • Profiili
Vs: pappa matkustaa maailman ympari 20.11.2008 -> (SK)
« Vastaus #74 : 03.04.2009, 17:21:11 »
Kerros pappa jos kehtaa kysyä, millaisella budjetilla olet liikenteessä? Itsellä kesän jälkeen tarkoitus karistaa babylon jaloista ja lähteä päämäärättömästi kiertämään palloa, siksi aikaa kun rahat riittää, budjettina noin 20k...
Varsinaista budjettia minulla ei ole ollut, vaan lahinna jalkikateen olen seuraillut rahan kulumista. Vahan havettaakin jopa sanoa kuinka paljon olen lahinna pankin rahoja tuhlannut. Jos tata matkakertomusta lueskelet taaksepain, niin 28.1. Malesiaan saapuessa oli mennyt noin 6000 Euroa (lahto oli 19.11.). Tahan sisaltyy kaikki kulut eli esim. lento, bussi, laiva ym. -liput, auton vuokrat, ravintolaruokailut (kerran olen tainnut koko reissun aikana tehda ruoan itse, muuten tullut syotya vain ravintoloissa), oluet (joita tuli ihan runsaasti maisteltua valilla), majoitukset, sukelluskurssit jne. Aasiassa taas paasee vahemmalla. Olen laskeskellut, etta Suomeen palattuani (toukokuussa) on yhteensa palanut rahaa kaikkiaan noin 13000 Euroa (siis tuo em. 6000 Euroa mukaan lukien). Toisin sanoen aivan helvetisti olen onnistunut tuhlaamaan paikoitellen, kun ottaa huomioon, etta esim. Indonesiassa meni noin 10 Euroa per paiva. Nyt on loppureissulle ollut pakko tehda buidjetti, etta riittaa rahat viela lentolippuun Suomeen. Taalla Laosissa, Cambodzassa ja Thaimaassa tulee loppureissu vieteltya noin 30 Euron paivabudjetilla, joka sinallaan on naihin maihin aika paljon, mutta matkustamistakin kertyy viela aika lailla.

Nakisin, etta helpointa on saastaa pysymalla pidempia aikoja samalla alueella (saastaa  matkakuluja ja hermoja), majoittumalla edullisissa paikoissa (kelpaako esim. dormi hyrratuulettimella vai pitaako olla oma huone omalla kylpparilla ja ilmastoinnilla sun muilla herkuilla), jattamalla oluen juonnin minimiin ja pyrkimalla maksamaan tuotteista ja palveluista saman verran kuin paikallisetkin (Esim. Thaimaassa joutuu helposti maksamaan moninkertaisen hinnan jos ei ymmarra ottaa asioista selvaa) jne. Mielestani reissussa saa ja pitaa syoda hyvin, mutta hyvaakin saa halvalla... Itse en omia neuvojani ole kovinkaan hyvin noudattanut, ja epailisin, etta noin puolta halvemmalla olisi tamankin reissun voinut tehda (jattamatta kuitenkaan matkakohteita pois)jos olisi sniiduilemaan ruennut oikein kunnolla. Mutta toisaalta, joskus on kivempi valita esim. sen raffimman meiningin sijaan pienta luksusta. Tasta hyvana esimerkkina majoitus monissa Aasian maissa -> raffin meiningin budjettimatkailija punkkaa esim. Thaimaassa 2-4 Euron hintaan missa tahansa. Talla rahalla saa yleensa sen pienen huoneenparisangylla ja fanilla (pienelainten maara vaihtelee). Jos sen sijaan ei sita ihan raffeinta meininkia hae, 6-10 Eurolla irtoaa siisti huone ilmastoinnilla, omalla kylpyhuoneella, TV:lla jne. Matkakohteiden valinnalla on tietysti myos hemmetin suuri merkitys. Esim. Seattlen keskustan halvin dormisanky hostellissa maksoi lahes 30 Euroa, kun taas Lake Toballa (Indonesiassa) yhden hengen huone maksoi 1,34 Euroa.

Noh, elama on valintoja taynna, itseani ei ole ainakaan reissuun lahto kaduttanut, vaikka rahaa onkin mennyt paljon ja suurin osa velaksi. Jalkikateen ajatellen ehka tekisin joitakin pienempia valintoja toisin, kuten vahentaisin matkakohteiden maaraa maiden sisalla ja jattaisin turhat oluet pois, mutta ei kylla ihan silla raffeimmalla meiningillakaan viittis vetaa vaikka uusiksi voisikin ottaa... Todella paljon on jo tassa vaiheessa tama reissu antanut minulle, ei taalta samana ihmisena enaa pysty tulemaan takaisin. Hyvaa ja turvallista matkaa sinulle Baazu, minkalaisen budjetin sitten tuletkaan itsellesi suunnittelemaan!

zsamir

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: pappa matkustaa maailman ympari 20.11.2008 -> (SK)
« Vastaus #75 : 03.04.2009, 23:20:40 »
jaahas nyt on kyl niin tutun näkönen kalakUKKO kuvissa ja itsekkin näköjään eksyny yhteen et pakko heittää jäbälle terkkui ku samoilla pelipaikoilla just oltiin ( OK VIEW ja Kerryn hoivissa  ;D ) ja mikä viel hauskinta ite lueskelin äijän juttui täs talven mittaa ennen tota thaikku reissuu ja kelailin et näinhän munkin ois pitäny toimii ku tätä lomaa nyt kerrankin on kunnolla (on se maailma pieni ja netti viel pienempi:D)  mut ei hätiämitiä vielä ehtii vaikka minne ennen syksyy.
Joo ite tosiaan tulin maanantai aamuna takas kotio taolta ja totesin et ei täs perse vielä kestä näitä ilmoja thaikun jälkeen ja ostin eilen egyptiin 2 vk pikku reissun pääsiäisen tienoille jos vielä vähän treenais sitä sukellusta punaisellamerellä ku hyvään alkuun päästiin ja voishan ne beduiinit vaikka kaapata mut sinne aavikolle vähän pidemmälle lomalle ;D .
Mutta mutta kaikkee hyvää papalle missä ikinä nyt taas meetkin ja terkut kaikille ko taolla maaliskuussa olleille jos satutte lukee miikan juttui ja hyvii juttui onkin , mielellään näitä lukee.

pappa

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 80
  • Profiili

XMurmeli

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 64
  • MSN Messenger - xmurmeli@mbnet.fi
  • Profiili
Vs: pappa matkustaa maailman ympari 20.11.2008 -> (SK)
« Vastaus #77 : 10.04.2009, 11:45:19 »
Joko toi tubeilumestan vesiliukumäki oli avattu? Viimesyksynä oli ainoastaan toi keinu, joka tosin sekin oli överihauska.

pappa

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 80
  • Profiili
Vs: pappa matkustaa maailman ympari 20.11.2008 -> (SK)
« Vastaus #78 : 10.04.2009, 11:47:51 »
Joko toi tubeilumestan vesiliukumäki oli avattu? Viimesyksynä oli ainoastaan toi keinu, joka tosin sekin oli överihauska.
Kylla oli liukumaki auki, aika vauhdikasta kyytia siita sai :) Oli ohi ennen kuin alkoikaan, ja loppulento oli aika huima!

pappa

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 80
  • Profiili
Vs: pappa matkustaa maailman ympari 20.11.2008 -> (SK)
« Vastaus #79 : 10.04.2009, 12:11:34 »
Vang Vieng, Laos

Bangkok oli ja meni, siina ei sinallaan mitaan ihmeellista. Yhdet Thainyrkkeilyiltamat tuli katseltua Lumphinin stadionilla oikein ringsidella. Viisumit tuli hommattua ja lento Laosiin. Tulikohan siella tehtya muuta mainitsemisen arvoista? No ei oikeastaan. Viimeset pari yota olin Rambuttri Village Inn -nimisessa paikassa Khaosanin lahella. Kyllastyin kuumuuteen (yolla ei saanut selvin pain nukuttua kun oli niin kuuma) ja pelkistettyyn 4:n euron huoneeseeni, siksi muutin kyseiseen paikkaan. Eika kaduta. Noin 13 euroa per yo maksoi siisti premium huone ilmastoinnilla, omalla kylpparilla, telkulla ja  muilla mukavuuksilla. Katolla oli lisaksi uima-allas! Ai niin, yhtena paivana satoi kaatamalla noin tunnin ajan, sen jalkeen oli kadut vesipaskalillinkia taynna. Joka paikkaan piti kahlata...

Siinapa se lyhykaisyydessaan, ei Bangkokista talla kertaa sen enempaa.

Yhden paivan overstay tuli Thaikkuviisumiin, mutta ei se mitaan. Onnksi ei viimeisena paivana poliisi sattunut pysayttamaan :P Olisi ollut yhden paivan tamia aika karu kohtalo joutua karkoitettavaksi... Lento Vientianeen sujui Thai:n siivin oikein mukavasti ja SAS:n bonuksia kertyi tuttuun tapaan. Perilla Vientianessa joutui passin tarkastusta odottamaan jonkin aikaa, mutta loppujen lopuksi kaikki muodollisuudet sujuivat melko smoothisti. Ainoa arsyttava puoli lentamisessa oli se, etta lentokentalta lahtevilla takseilla on standardihinta kaupungin sisalla. Jouduin nain ollen maksamaan 2km:n matkastani pohjoiselle bussiasemalle saman 54000 kip, kuin minka olisi maksanut vaikkapa 10km:n matka. Bussi kohti Vang Viengia lahti vajaan parin tunnin odotuksen jalkeen. Hintaa matkalle kertyi muistaakseni 95000 kip (lienee noin 8-9 Euroa?). Matka oli melko pitkan tuntuinen (kesti noin nelja tuntia), koska tassa "VIP-bussissa" ei pelannut ilmastointi. Perille paastya ei muuta kuin kamat guesthouseen (50000kip, sisaltaa ilmastoinnin ym. herkut) ja syomaan. Sen jalkeen uni maistuikin.

Ensimmainen paiva taalla Vang Viengissa meni tubeillessa (vanhalla traktorin sisakumilla lilluskellaan hissukseen jokea alas ja pysahdellaan valilla oluelle tai vaikkapa vesiliukumakeen tai heilauttamaan itsensa narulla Tarzan-maisesti veteen hyppytornista). Paivat ovat siita lahtien kuluneet melko lailla samalla kaavalla. On tullut tubeiltua, syotya, oleiltua ja nukuttua. Siinapa se lyhykaisyydessaan :) Lahipaivina olisi tarkoitus lahtea etelaan kohti Don Detia, joka sijaitsee aivan etelaisessa Laosissa lahella Kambodzan rajaa. Toisaalta, mikas taallakaan on ollessa, saa nahda milloin sita todellisuudessa tulee matkaa jatkettua...

Sabadii!