Chengdu

 (Luettu 19549 kertaa)

MikaT2

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 208
  • Profiili
Chengdu
« : 09.01.2009, 20:22:07 »
Päätettiin alkaa säästämään oikein olan takaa piitkään lomaa (6-12kk) joka olisi tarkoitus toteuttaa ensi vuoden puolella.
Rahaa kun on rajallisesti sitten niin tietenkin yhdessä paikassa lomailu on kaikista halvinta kun ei tule matka kuluja ja oppii tietämään alueen jipot miten elää halvemmalla.
Tultiin yhteisymmärrykseen että Chengdu keskiarvolta kaikkia eniten kiinnostava kohde :)

Kuitenkin sitten heräsi kysymyksiä (yllätys) että kun kiinaanhan vaaditaan viisumi ja se kestää vain kuukauden niin miten tuollainen 6-12kk lomailu onnistuisi vai onnistuuko mitenkään? Eli onko suunnitelmat kohdistettava intiaan joka myös halpa ja viisumin saa iankin 6kk?

Chengdu:sta löytyy jo ihan netinkin kautta majoitusta http://www.hostelbookers.com/booking/index.cfm eurolla/vrk eli  6kk majoutus kustantaisi 180€ :D

Onko halvin tapa suomesta matkustaa Chengdu:un tarjous lennoilla pekingiin joita löytyy välillä n. 400€ hintaan ja pekingistä sitten matkustaa Chengdu:un?
Onko jotain vinkkejä mikä on halvin tapa?

Onko tietoa paljon Chengdu:ssa sellainen normiateria maksaa joka nyt ravitseekin?
Entä oluen hinta kaupassa ja pub:ssa?
Entä taxi? Ainakin hostelli sanoo että lentokentältä hostellille pääsee 1.6€ taxilla.

Miten Chengdu:ssa yleisesti suhtaudutaan ulkomaalaisiin vai onko mitään erikoista tuolla saralla?

Ei kai mitään erityisen vaarallista seutua ole Chengdu?
« Viimeksi muokattu: 09.01.2009, 20:28:51 kirjoittanut MikaT2 »

yeren

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 212
  • Profiili
Vs: Chengdu
« Vastaus #1 : 09.01.2009, 23:45:39 »
Eikö tuo ole siellä Sichuanissa, missä maa vähän tärähteli viime vuonna?
Mulla on takana muutaman viikon oleskelu Guanxissa, mikä on etelään Sichuanista ja jotain voin tietysti valaista.
Sisämaa Kiina on halpaa elää ja olla, mutta epäilen onko pelkästään Chengdussa aineksia olla noin pitkään. Suosittelen myös Guanxia ja Nanningia siellä. Useissa Kiinan kaupungeissa käyneenä pidän Nanningia vihreimpänä kylänä, paikoitellen jopa hyvin kauniina.
Ruokailu ...hmmm...katukuppilassa sai laadukkaan annoksen ( lihalautanen, soppa, riisikuppi ja wokattu vihreä lautanen) hintaan about 25 rmb/ kaksi henkilöä, eli reilu 2 euroa. Liha-nuudelisoppa kahdelle noin 15rmb. Paras ravintola missä käytiin Quilinissa taisi olla 50 rmb/ kaksi henkilöä. Annokset oli isoja ja maukkaita.
Epäilen hintatason olevan samaa luokkaa Sichuanin puolella.
Oluen hinta vaihtelee rajusti...Tsingtao oli kalleinta kiinalaista 3,5-4,5 rmb supermarketissa. Länsimerkit vähän kallimmpia, tosin Tsingtao oli paljon laadukkaampaa .Kolmen vartin pullo paikallista kirkasta pari-kolme euroa.
Lennot on halpoja ja kannattaa ostaa paikanpäällä.
Kannattaa vaan hommata paikallinen ystävä, oppaaksi ja hoitamaan näitä juoksevia asioita kiinaksi. Sen opin, että kyllä turistia rahastetaan raskaimman mukaan jos ei ole kielitaitoa. Siellä opiskellaan innokkaasti englantia, mutta niillä ei ole harjoitusvastustajia, joten varmasti saa jonkun ihan nimellistä korvausta vastaan hoitamaan asioita.
Taksi on todella halpaa. Ja jos pääsette jonkun kuskin kanssa sopimukseen vakiajoista, niin vielä halpenee. Lähtöraha stadissa oli 7 rmb ja sillä pääsi varmaan pari-kolme kilsaa. 5 kilsaa ehkä karkeesti 12-13 rmb. 40 kilsaa lentokentälle oli 80-120 rmb ( bussilla 25rmb....) .
Bussimatka stadissa oli hengeltä noin 0,15 eur, mutta aikatauluista ja määränpäästä ei kieltä taitamaton saa mitään selvää.
Sisämaassa ei oikein vielä ymmärretä turistin päälle. Siellä tuijotetaan ihan avoimesti ja pitkän aikaa. Mutta itse en kohdannut mitään vihamielistä. Porukka on vähän arkaa kokeilemaan englantiaan, mutta kun tutuksi tulee niin oikein mukavia olivat.
Viisumiasiassa kannattaa olla yhteydessä Kiinan Helsingissä olevaan suurlähetystöön. Oikein ystävällisiä ihmisiä ja kuuntelevat tarpeet ja neuvovat ( englanniksi). Luulen, että pitkä viisumi onnistuu, kun nyt urheilukisat on pidetty. Perustelut vaan hyvät ja matkasuunnitelmaa. Kannattaa soittaa tai laittaa e-mailia.
Hostelleista en tiedä, en ole koskaan ollut. Hotellitkin on sisämaassa ihan kohtuuhintaisia.
Mutta on se mieletön kokemus olla siellä pitempi aika. Ja ei kannata vain yhtä kylää tuijottaa, näkemistä siellä riittää.

MikaT2

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 208
  • Profiili
Vs: Chengdu
« Vastaus #2 : 10.01.2009, 06:32:32 »
Kiitos.
Tuli oikeastaan kaikki mitä nyt tällä erää mielellä :)

Chengdu:ssa tosiaan oli järistyksiä ja on siellä ollut pyörremyrskykin mutta en sen takia haluaisi vaihtaa kohdetta koska eihän tuo todennäköisyys itse noissa kuolla tai loukkaantua vakavasti ole kuitenkaan kovin suuri... eihän?  :o

http://www.lonelyplanet.tv/Clip.aspx?key=B66442FDD37B7313
Tuossa on video kooste Chengdu:sta.

Uskoisin kyllä että pitkäänkin tuolla viihtyy.
Minulla on etätyö jota pystyisin tekemään myös tuolta käsin ja jolla siis tuloja laiskallakallakin työpanoksella eli 10-30min päivässä pystyn tienaamaan n. 15-80€ ariki päivinä joten tuokin auttaa selviytymään taloudellisesti ja on vara vaikka kaverille lainata jos hänelle tulee taloudellisia ongelmia :)
« Viimeksi muokattu: 10.01.2009, 07:01:37 kirjoittanut MikaT2 »

vekkuli

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 870
  • Profiili
Vs: Chengdu
« Vastaus #3 : 10.01.2009, 07:38:21 »
Jos aiotte minkaanlaista duunia tehda ja oleskella yksityisenluonteisessa majoituksessa pidempaan teilla on kaytannossa kaksi vaihtoehtoa:

1) Oleskelulupa Helsingista haettuna

2) Vahintaan F-eli liikeviisumi Helsingista tai jostain muualta Kiinan ulkopuolelta haettuna

Molempiin tarvitsette virallisen kutsun kiinalaiselta tai Kiinassa toimivalta yritykselta tai valtion laitokselta/virastolta. Lisaksi teidan on Kiinassa rekisteroidyttava paikalliselle poliisiasemalle pian saapumisenne jalkeen.

Valtytte monelta ikavyydelta kun ette lahde turistiviisumille toita tekemaan. Joissain kaupungeissa Kiinassa ollaan hyvinkin pitkamielisia ulkomaalaisten toilailujen suhteen, toisissa taas tulee hyvin akkia hankaluuksia viranomaisten kanssa.

MikaT2

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 208
  • Profiili
Vs: Chengdu
« Vastaus #4 : 10.01.2009, 09:30:16 »
Ei aiota mitää töitä tehdä joista ilmoittaa tarvitsisi.
Teen tutulle erästä työtä ja tosiaan etänä :)

Majoittaudutaan hostellissa.

Laitoin lähetystöön viisumista kyselyn että onko mitään tsänssejä saada 6-12kk viisumia.
« Viimeksi muokattu: 10.01.2009, 09:38:17 kirjoittanut MikaT2 »

joonaspoika

 • Reissaaja
 • Viestejä: 41
  • Profiili
Vs: Chengdu
« Vastaus #5 : 02.03.2009, 06:57:36 »
Chengdu oli paras paikka ikina. Sichuanin provinssi on ilmapiiriltaan todella leppoisa ja jotain Chengdusta kertoo se etta se on Kiinan homo ja huume paakaupunki, kertonee jotain ottaen huomioon Kiinan konservatiivisuuden.

Itse jain "jumiin" chengduun 20 paivaksi vaikka tarkoituksena oli vain kulkea sita kautta Tiibetiin. Chendusta kasin kavin katsomassa pandat, maailman suurimman istuvan budhan (?) ja tsoitsaugoon kansallispuiston (en nyt jaksa etsia sita oikeaa kirjoistusasua, noin kuitenkin lausuttuna menee oikein). Lisaksi Sichuan on kuuluisa todella tulisesta hotpot ruuasta: menette ravintolaan ja tilaatte mita tilaatte ja itse valmistatte safkan poydan keskella olevassa kiehuvassa oljyssa.

Asuin Mix hostellissa josta taytyy sanoa etta paras hostelli tahan mennessa. Pitaja on itse kiinalainen reppureissailija ja erittain reilu ja rento, tarjosipa safkaakin meille. Hostellin parhaat puolet on sosiaalitilat jotka tuovat kaikki yhteen ja sahkoiset lampopeitot, nam. 15yania per yo, etta kannattaa harkita.
Ei mikään antituristi

Vitakka

 • Aloittelija
 • Viestejä: 13
  • Profiili
Vs: Chengdu
« Vastaus #6 : 05.03.2009, 12:58:14 »
Hei, hyvä topikki (siksi että se on itselle ajankohtainen) eli kiitos kaikille kirjoituksista. Olen itse menossa visiitille suomalaisen tuttavapariskunnan luo, joka on siellä ulkomaan työkomennuksella. Jännityksellä seurailen lämpötiloja, helmikuussa oli jo t-paitakelit mutta nyt on vähän viilentynyt siitä. Nyt näyttäis taas olevan suunta kohti kevättä.

Ja kiitos Yeren hintatason hahmottelusta!

Mä copy+peistaan tähän parit jutut sieltä täältä. Sain kuulla tällaista toissapäivänä:
"Täällä oli taas viime yönä heikko maanjäristys. Näin unta, että oli tosi voimakas ja että koko talo huoju. Niitä on aina silloin tällöin, mutta enää ei pitäis tulla mitään isompaa."

MT2, kirjoittelin toisessa topikissa omista lentopähkäilysitä ja haarukoinneista: "Ebookers löi tiskiin KLM:n lennot Hki-Amsterdam-Chengdu loppusummalla 565,50 € just meikäläisen haaveilemina matkapäivinä! Tsekkasin huvikseni viereisten päivien hintoja ja ne oli heti väh. 300 € kalliimmat (eri yhtiöt)." Kaikki lätinät täällä:
http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=20302.0

Tässä on linkki kaksi vuotta vanhaan suomalaiseen blogimerkintään, jonka löytyi puolisattumalta googlella:
http://ekreissu.blogspot.com/2007/01/chengdu-lay-back-city.html

Säätä oon seurannut täältä:
http://www.weather.com/outlook/travel/businesstraveler/monthly/CHXX0016?month=0

yeren

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 212
  • Profiili
Vs: Chengdu
« Vastaus #7 : 05.03.2009, 21:18:40 »
Luin tuon Einin blogin, ja iski mieletön kaipaus taas Kiinaan. Sigh. Ei pääse nyt. Sigh.

Englanninkielen taito siellä on tosiaan vähän heikkoa. Mutta Guilinissa koin todellisen jymy-yllätyksen. Kävelimme Li-joen rantaa ja ihailimme joella puksuttavia bambulauttoja. Aurinko laski kiinalaisissa väreissään ja mietimme missä olisi hyvä ravintola illallista varten. Ja luoksemme saapui kaksi pientä kiinalaista poikaa, noin 10-vuotiaita. Erittäin kohteliaasti toinen poika heittäytyi juttusille....yllätys yllätys.....täydellisellä virheetömällä englannilla. Heiltä saimme selvityksen ympäröivään maisemaan ja hyvän ravintolan sijainnin. POitsu kyseli hyvin kiinnostuneena minun tietojani ja oli hyvin innoissaan suomalaisuudestani. Tiesi Jari Kurrin, Finnairin ja Mika Häkkisen ( tässä järjestyksessä). Ei ihan tavallista kiinalaiselta.
 No sitten selvisi, että poitsu oli muuttanut Kiinaan Kanadasta.......

Tämmöistä on Kiinassa, mielettömiä muistikuvia muisteltavaksi.

otl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 492
  • Profiili
Vs: Chengdu
« Vastaus #8 : 31.03.2012, 12:23:36 »
olisko kellään päivitettyjä chengdu-vinkkejä? hyviä ravintoloita, baarialueita, puistoja, jne haussa.

Kapteeni Tunkki

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 271
  • Profiili
Vs: Chengdu
« Vastaus #9 : 23.04.2012, 21:05:21 »
Kirjoittelen tätä tässä juurikin Chengdusta, parin viikon työmatkalta hotellihuoneesta.

Jos kaupunkia jotenkin pitää summata niin menisi se näin: Kiinalaiset ovat kovia tekemään kopioita, muoto onnistuu, mutta funktionaalisuus on aina välillä niin ja näin. Tältä pohjalta Chengdu on eurooppalaisen miljoonakaupungin kopio.

Sitten itse asiaan:
http://www.travelchinaguide.com/cityguides/chengdu.htm löytyy paljon tietoja sekä tausta ja http://gochengdoo.com/en/ ajantasaista tietoa kaupoista ja muista härdelleistä, mutta vielä lisäksi omakohtaisia kokemuksia ja paikallisilta kuultuja vinkkejä:

Paikan pääasiallinen teollisuus on IT ja expatteja sekä maahanmuuttajia lännestä on paljon ja sen huomaa. Kalkkilaivan kapteenia, kuten allekirjoittanutta, kohdellaan vain vähän hölmönä ihmisenä kävelevän lompakon eli turistin sijaan. Huijauksiin en ole törmännyt ja tippejä ei odoteta.

Taksit ovat luotettavia ja halpoja, kaupungin laidalta toiselle on noin 100 Yuania ja sisemmät matkat reilusti alle aikuisten seutulipun. Virallisen taksin tunnistaa vihertävästä väristä ja vapaan sellaisen etulasilla olevasta punaisesta valaistusta merkistä. Kielitaitoa taksikuskeilla ei käytännössä ole ja asioiden kiinankieliset nimet eivät korreloi mitenkään niiden länsimaiseen foneettiseen asuun. Siispä taksimatkalle aina mukaan lappu, jossa on kohde (ja mielellään paluuosoitekin) kirjoitettuna kiinalaisilla merkeillä. Useista hotelleista saa ns. taxi-cardeja, joilla pääsee ainakin takaisin.

Taksien lisäksi metro on hyvä, halpa, siisti ja uusi. Tällä hetkellä toimii pohjois-etelä-suuntainen linja 1, mutta lisää pitäisi aueta jo tämän vuoden puolella.

Nähtävyyksistä olen ehtinyt itse käymään kaupungin keskustassa katsastamassa kaupat ja puhemies Maon patsaan, historiallisella Jinli streetillä ja Panda breeding centerissä. Kaikki mielestäni ns. must see paikkoja.

Shoppailua pääsee harrastamaan enemmänkin: uuden messukeskuksen tiloissa on järkyttävä määrä brändikauppoja, Ikean lähellä löytyy anttilaa vastaavai Aischa ja pari-kolme kauppakeskusta länsimaiseen makuun. Tietotekniikkatarpeet löytyy Computer citystä, jossa toki skämiä on ilmassa. Tämän sanottuani on nämä tuotteet hinnaltaan (tullien ja ylellisyysverojen jälkeen) aika lähellä Suomen hintoja. En ole törmännyt täällä tyypillisiin kaukoidan tuomisiin, kuten mittatilauspukuihin, halpaan elektroniikkaan tai muihin käsitöihin.

Ravintoloita on tuhkatiheään ja keittiöitä sekä tasoja löytyy paljon. Tyypillisesti kohtuullinen ateria kustantaa paikasta riippuen 25-100Y. Perikiinalaiseen tapaan yleensä annokset tilataan tarjoiluastioina pöytään, josta sitten ruokailijat voivat omilla tikuillaan poimia parhaat palat itselleen, mikä tekee yksin syömisestä hankalaa ja kallista. Länkkäripaikoista toki saa lautasannoksia.

Suosittelen syömään paikallista ja kokeilemaan ainakin kerran HotPotia. Ravintoloissakaan ei juuri puhuta englantia, mutta useimmiten löytyyy kuvitettu menu. Aikalailla venäläistä rulettia se silti on - nimimerkillä "tilaamani 'chilinauta' olikin 3l keitto verikuutioita, mahalaukkua, kurkkutorvea ja jotain mitä en osannut tunnistaa. Paikallinen kaveri on painonsa arvoinen kullassa.

Baareista ja vastaavista, joita pysyn suosittelemaan ovat Shamrock, joka on expattien suosima irkkupubi, Bookworm kahvilan, lounaspaikan, kirjaston ja kirjakaupan miellyttävä sekoitus ja sitten tietenkin loppuillan menomesta JellyFish-yökerho. Viimeisen vieressä on myös pari muuta paikkaa, joiden rajat hämärtyvät kovasti (eli väärän baarin drinkin kanssa voi kävellä sisään), juomat kuitenkin kannattaa ostaa Jellystä. Drinkit ja juomat ovat parista eurosta ylöspäin, tuotitavaran ollessa 50Y:stä ylöspäin. Paikallista kurakaljaa sitten saa baaristakin tosi edullisesti keisseittäin. Underground-brittipubin vieressä vaikutti olevan isompikin kokoontuma baareja ja yökerhoja. En osaa sanoa paikkaa koska aika lennokkaasti mentiin mestasta toiseen taksilla hostin johdattamana.

Edit: Aika erilaisessa kaupungissa tunnumme me vinkkaajat aikaamme viettäneet vaikka paikka kartalla sama onkin.
« Viimeksi muokattu: 23.04.2012, 21:12:24 kirjoittanut Kapteeni Tunkki »

otl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 492
  • Profiili
Vs: Chengdu
« Vastaus #10 : 27.04.2012, 08:15:03 »
jepulis, palasin muutaman päivän chengdu-reissulta jokin aika sitten, Tunkin vinkit ei ihan ehtiny ajoissa, mutta päädyin kuitenkin käymään Jellyfishissä, siellä oli 15rmb:n cocktaileja. Haiyatt-hotellin ja Isetan-tavaratalon lähellä oli nuorison trendiostari jossa oli lökäpöksyjä ja värikkäitä tennareita, sekä kenkäkauppa joka myi "Oranssi - Handicraft from Finland" -kenkiä... ??? pandan sylisssä pitäminen oli joka kuain arvoista, suosittelen.  chengdu vaikutti kivalta vehreältä kaupungilta, täytyy mennä uudestaan!

otl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 492
  • Profiili
Vs: Chengdu
« Vastaus #11 : 10.12.2017, 14:33:54 »
chengdu vaikutti kivalta vehreältä kaupungilta, täytyy mennä uudestaan!

noniin, aika on koittanut. onko kenelläkään tuoreita vinkkejä hipsterimestoihin? etukäteen kiittäen.

suhis

 • Aloittelija
 • Viestejä: 15
  • Profiili
Vs: Chengdu
« Vastaus #12 : 07.12.2019, 18:04:44 »
Nostetaanpas vähän tätä topiccia ylös. :) Ollaan menossa kymmeneksi päiväksi Chengduhun vuodenvaihteessa, juuri ostettiin lennot. Mitäs vinkkejä antaisitte, mitä kannattaa tehdä? Toki jo jotain ajatuksia on googlen ja ihan tämän ketjunkin perusteella, mutta kiva olisi kuulla suosikkikohteista. Itse kaupungin lisäksi ajateltiin suunnata pikajunalla Xi'aniin katsomaan terracotta-armeijaa, sekä lähemmäksi vuorille ja johonkin paikallisiin kyliin. Kuulin huhua, että läheinen iso buddha-patsas on remontissa eikä sinne pääse tällä hetkellä?

Onko jollain kokemusta länkkäri-uudesta vuodesta Chengdussa?

Kiitoksia ajatuksista jo etukäteen!

Kapteeni Tunkki

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 271
  • Profiili
Vs: Chengdu
« Vastaus #13 : 10.12.2019, 15:16:32 »
Ehdottomasti pandareservaatissa kannattaa käydä. Iltapäivällä pandatkin nukkuvat, joten kannattaa olla aamupäivästä liikkeellä. Itse nukuin pitkään krapulaa pois ja menin vähän liian myöhään. Pandat olivat kovin seesteisiä liikkeissään, mutta niin olin minäkin. Kannattaa varata juomapullot / eväät mukaan.

Vanha arkkitehtuuria kannattaa käydä katselemassa Jinli-kadulla, joka on entisöity ulkoilmamuseo. Ironisesti paikalla vähemmän kiinakrääsää kuin länsimaiss vastaavissa paikoissa. Kannattaa niin ikään kannattaa mennä valoisaan aikaan ja varata aikaa sekä melko tyhjä vatsa - paikalla on paljon herkullisia ruokia tarjoavia ruokakojuja.

Länkkäreille, sekä matkaajille että expateille, (tai miksi muutenkin) joku <hotpot>-Bookworm-Shamrock-Jellyfish tyyppinen barhopping on melkolailla hyvä diili.