Matkailu Toscanan alueella

 (Luettu 68930 kertaa)

inkku21

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Matkailu Toscanan alueella
« : 23.02.2009, 11:16:40 »
Olen lähdössä ystävieni kanssa elokuun lopulla Italiaan/ Toscanan alueelle Lavagnan kaupunkiin. Mitä nähtävyyksiä suosittelette, muita kun Pisan kalteva torni. Olemme kiinnostuneit viiniviljelmistä, kirkoista ja joku uusi kohdekin olisi mukava.
Lennämme Genovaan ja siitä olisi tarkoitus junalla Lavagnaan. Onko COA.n lentokentältä pitkä matka lähimmälle rautatieasemalle ? ??? ???

Ericaoscar

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 87
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Matkailu Toscanan alueella
« Vastaus #1 : 23.02.2009, 12:05:15 »
Genovan lentokenttä on alle 10 km:n päässä keskustasta, bussilla pitäisi päästä helposti rautatieasemalle, joita Genovassa on kaksi, Principe ja Brignole. Enemmän junia Lavagnaan näyttäisi lähtevän Brignolen asemalta, matka kestää n. tunnin.

Vietin muutama vuosi sitten n. viikon Lavagnan/Chiavarin maisemissa, nuo kaksi kaupunkiahan ovat käytännössä kasvaneet yhteen. Alue on kaunista Ligurian rannikkoseutua, lähellä kuuluisa Portofino, tietysti itse Genova, Cinque Terre ja Portovenere josta itse pidän enemmän kuin Portofinosta. Eikä Toscanan puolellekaan ole pitkä matka. Lavagna siis sijaitsee Ligurian puolella kuten tuossa tuli jo mainittuakin.

Käyntikohteet rajoittuvat varmaan myös sen mukaan kuinka aiotte liikkua. Junalla pääsee helposti rannikkoa molempiin suuntiin, mutta sisämaan kohteisiin matkatessa autonvuokraus olisi paikallaan.

Alppimurmeli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 107
  • Profiili
Vs: Matkailu Toscanan alueella
« Vastaus #2 : 23.02.2009, 14:36:49 »
Olen suuntaamassa pääsiäiseksi Toscanaan, tukikohtana Firenze. Vinkkejä kaipaan siis minäkin: mitä ei Toscanassa kannata jättää kokematta? Vuokra-auto on alla eli välimatkat eivät ole ongelma.

Onko kenelläkään vinkata paikkaa, josta saisi ostaa vastapuristettua oliiviöljyä kanisterissa? Marchen-reissun tuomiset alkavat olla lopussa... :'(

piero

 • Aloittelija
 • Viestejä: 19
  • Profiili
Vs: Matkailu Toscanan alueella
« Vastaus #3 : 23.02.2009, 19:51:24 »
Mitä nähtävyyksiä suosittelette, muita kun Pisan kalteva torni. Olemme kiinnostuneit viiniviljelmistä, kirkoista ja joku uusi kohdekin olisi mukava.
Makuasioita, mutta juuri Pisan tornista en ole ollut niinkään vaikuttunut, varsinkaan, kun Pisa eikä ympäristö muuten ole mielestäni kovin kiinnostavaa.
Itselleni on kaakkoinen Toscana ollut antoisinta seutua. Sieltähän ne löytyvät kiintoisimmat viiniviljelmätkin, Montalcinon ja Montepulcianon alueilta, miksei sitten Chiantistakin, joka taas nähtävyyksissä ja maisemissa häviää selvästi em. kaakkois-Toscanalle. Mitä kirkkoihin tulee ja renessanssitaiteeseen, Firenzen ohella tietenkin Siena, Arezzo, Montepulciano ja Sansepolcro lienevät vertaansa vailla.

unkkatkumiankka

 • Vieras
Vs: Matkailu Toscanan alueella
« Vastaus #4 : 24.02.2009, 00:17:44 »
^Makuasioita todellakin. Onhan Pisassa tuhottomasti nàhtàvàà, paljon muutakin kuin se kuuluisin kalteva torni. Kirjoitinkin tànne johonkin aiheeseen pitkàn listan Pisan nàhtàvyyksistà, se lòytyy haulla. :)

Luccan làhistòllà on itse kaupungin lisàksi pari hyvin mielenkiintoista kohdetta:
1) Grotta del Vento (eli tuuliluola), joka sijaitsee Garfagnanassa. Luonnon muovaama jàttimàinen tippukiviluola, siis, jonne pààstàkseen on mentàvà autolla. Upea kokemus, mutta varokaa rekkoja kapeilla vuoristoteillà!
2) Ponte del Diavolo (eli paholaisen silta). Se on Borgo a Mozzanossa, tuuliluolaan johtavan tien varrella. Legendan mukaan sillan outo muoto johtuu siità, ettà sen rakennuttaja teki sopimuksen paholaisen kanssa, mutta rikkoi sen, mistà suuttuneena paholainen potkaisi siltaa.. Kuvia lòytàà helposti googlettamalla.

Lisàksi Pisan ja Firenzen vàlinen alue kàtkee monta upeaa paikkaa, joista mainittakoon Vinci (kyllà, Leonardon syntymàpaikkakunta), Cascina, San Miniato (jossa sijaitsee kuuluisa torni), ja Arno-joen rantamaisemat, jotka ovat paikoin hyvin kuvauksellisia. Jokainen pikkukaupunkikin on tàynnà historiaa - upeita kirkkoja, luostareita ja keskiaikaisia katuja.
Myòs merenrannassa kannattaa ajaa etelàmmàksi, Livornon etelàpuolelle. Kuuluisin ranta on varmasti Vadan valkoinen hiekkaranta, josta alkaen on etelàànpàin mentàessà n. 20 km puhdasta hiekkarantaa ja lomakohteita, kuten Cecina, Donoratico ja Golfo di Baratti (jossa sijaitsee myòs etruskikaupunki Populonia).

Viiniviljelmià kannattaa etsià etruskirannikolta (esim. Donoraticosta sisàmaahan pàin on Bolgherin pikkupaikkakunta, jonka làhistòllà tuotetaan kuuluisaa Bolgheri Rosso -punaviinià) ja Sienan alueelta.

Olisko tàssà riittàvàsti ideoita? ;)

Neiti Q

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 328
  • Profiili
Vs: Matkailu Toscanan alueella
« Vastaus #5 : 24.02.2009, 22:12:54 »
Itselleni on kaakkoinen Toscana ollut antoisinta seutua. Sieltähän ne löytyvät kiintoisimmat viiniviljelmätkin, Montalcinon ja Montepulcianon alueilta, miksei sitten Chiantistakin, joka taas nähtävyyksissä ja maisemissa häviää selvästi em. kaakkois-Toscanalle.

Toscanassa on yllä monenlaisia maisemia! Chianti Classicon alueella, Sienan kupeessa on vehmaita kukkuloita, hyvin kaunista ainakin tämän suomalaisen silmään. Siellä on myös helppo kulkea tilalta tilalle - tai vaikka keskittää ostokset kyliin, kuten söpöön Castellina in Chiantiin tai naapurin Radda in Chiantiin.

Hieman idempänä maisema muuttuu karummaksi. Jyrkästi poimuileva savimaa, kuuluisa crete senese, ei omaa silmääni erityisesti viehätä, mutta on toki vaikuttavan näköistä. Sitä on esimerkiksi Monte Oliveton luostarin tienoilla, vaikkapa noustessa Buonconventosta luostariin. 

Montalcino on tärkeä paikka brunellon takia. Kylä on pieni ja viehättävästi omalla huipullaan, ja viini ylettömän arvostettua (eli hinnakasta). Sitä pääsee maistelemaan putiikeissa, onpa linnoituksessakin enoteca.

Pienzasta pidän itse kovasti, se on piskuinen renessanssihelmi ylhäisellä kukkulalla, mistä se vahtii Toscanan autiomaata eli Orcian laaksoa. Maisemat ovat täällä avaria, ja laakson toisella laidalla kohoaa Monte Amiata (karkeasti arviden parin kilsan korkeuteen).

Kaupungeista Sienaa en jättäisi väliin mistään hinnasta. Väritys on mainio ja Nanninin kahvi parasta maailmassa.
Makuni on hyvin yksinkertainen. Haluan vain parasta. (Oscar Wilde)

Alppimurmeli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 107
  • Profiili
Vs: Matkailu Toscanan alueella
« Vastaus #6 : 26.02.2009, 09:16:15 »
Kiitos vinkeistä - älkää kertoko enempää tai reissussa menee koko kesä ;D

AdaSxn

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 279
  • Profiili
Vs: Matkailu Toscanan alueella
« Vastaus #7 : 08.03.2009, 22:21:56 »
Minä mainostan hieman Garfagnanaa. Ei ole kokemusta "perustoscanasta", mutta tuo syrjäinen ja vuoristoinen luoteiskolkka iski meidän perheen lomahermoon ihan täysillä viime syksynä. Jo ylempänä mainitut Grotta del Vento ja Ponte del Diavolo ovat ehdottomasti käymisen arvoisia kohteita, ja ylipäänsä vain ajaminen noissa ihanissa maisemissa on jotain mahtavaa. Ainakin kun vaan istuu kyydissä eikä tarvitse huolehtia tiellä pysymisestä ;) GPS-masina on paras olla mukana, mutta eksyminenkään ei ole paha rasti, kun tien vierillä laiduntaa lampaita ja vuohia ja välillä saattaa bongata aasinkin ikivanhan navetan pihamaalta.
Erityismaininnan ansaitsee aivan pikkuriikkinen Sillicon kylä korkealla vuorella lähellä Castelnuovo di Garfagnanaa. Kylä on rakennettu keskiajalla ja siellä aika vaikutti tosiaan pysähtyneen. Kissoja oli paljon, ihmisiä huomattavan vähän. Kylän ympärillä on erimittaisia merkittyjä patikointireittejä, erittäin sopiva päiväreippailukohde vaikka ei varsinaisesti olisi urheilulomalle lähtenytkään. Helpoin reitti onnistui helposti jopa vauva kantoliinassa ilman perustennareita kunnollisempia kenkiä. http://www.isentieridelmoro.it/

Lucca oli mielestäni myös tosi herttainen paikka. Vanhassa kaupungissa riitti käveltävää ja ihailtavaa ja elettävää hyvin muutamaksi päiväksi niin, että emme kaivanneet edes museoita tai vastaavia ajankuluja. Keväällä vanhaa kaupunkia kiertävän muurin päällä olevassa puistossa olisi varmasti ihana olla piknikillä.

Alppimurmeli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 107
  • Profiili
Vs: Matkailu Toscanan alueella
« Vastaus #8 : 12.03.2009, 13:11:51 »
AdaSxn, kiitos neuvoista! Meidän Toscanan matkaohjelma alkaa olla valmis ja yhtenä päivänä aiomme ajaa juuri tuolle suunnalle. Tällä pääsiäisreissulla on tarkoitus lähinnä kartoittaa Toscanan eri alueet, ja jos joku paikka ihastuttaa erityisesti, voi sinne suunnata sitten joku toinen kerta paremmalla ajalla. Kansallispuistot ja niiden patikkapolut tulee koluttua minne ikinä menemmekin, joten uskon, että myös Garfagnana kolahtaa ;)

Alppimurmeli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 107
  • Profiili
Vs: Matkailu Toscanan alueella
« Vastaus #9 : 23.04.2009, 14:46:41 »
Kiitos vielä näin Toscanan-matkan jälkeen kaikille vinkeistä - oli aivan älyttömän onnistunut reissu :-*

Minua kiinnosti erityisesti nähdä ero - tai siis se, onko eroa - Marchen ja Toscanan välillä. Sain todeta, että Keski-Toscana kukkulakaupunkeineen, oliivipuineen, viiniköynnöksineen ja linnoineen vastaa aika pitkälti Marchen maisemia. Toscana sai kuitenkin ison plussan viineistään ja ruoistaan. Marche taas vetää pidemmän korren siinä, että turisteja ei siellä ole nimeksikään Toscanaan verrattuna.

Mutta se Pohjois-Toscana... AdaSxn, yhdyn täysin sinun näkemyksiisi, mitä tulee Garfagnanan alueeseen! Se oli rakkautta ensi silmäyksellä: ihastuin oitis alueen rauhallisuuteen, luonnon karuuteen ja kesyttömyyteen. Vielä lumiset vuoret, lehdettömät puut ja kukkivat omena- ja kirsikkapuut loivat upean kontrastin keskenään. Erityiskiitos muuten tuosta Sillicon kylän vaellusreittilinkistä - se tuli tarpeeseen. Teimme kyllä ensin vahingossa pikku ekskursion Sillicanoon... :-[

Meillä oli tosiaankin aika tiivis matkaohjelma ja päivät venyivät pitkiksi. Ensimmäinen Toscanan päivä hurahti Firenzessä, toinen Pisassa ja Pohjois-Toscanassa ja kolmas Keski-Toscanassa (Montepulciano, Montalcino ja Siena). Seuraavalla kerralla sitten kaikessa rauhassa ;)

Drahia

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 92
  • Profiili
Vs: Matkailu Toscanan alueella
« Vastaus #10 : 27.04.2009, 21:42:15 »
Montalcino oli ihana! Tykästyin siihen kaupunkiin kovasti. Linnoituksessa oli juuri meidän matkan aikana Jazz&Wine -konsertti, jossa sitten maisteltiin brunelloa ja muita viinejä. :) Ahh, se oli maailman ihaninta.

Muuta kivaa Toscanassa:
- Saturnian kuumat lähteet! Kannattaa tsekata. Tosin siellä on aika paljon porukkaa aina, kun se nyt kuitenkin on maksuton ja yleinen "uimapaikka". Mut me kyl tykättiin.

- Chianciano Terme - ihastuttava pieni kylä, jonka keskellä pulppuilee kuuma lähde. Rakastuin! En olis halunnut lähteä sieltä pois ollenkaan.

- Pienza. Idyllinen ja ihana pieni kaupunki.

- San Gimingiano. "Keskiajan Manhattan", kuulu torneistaan. Tykästyin tähänkin. Idyllinen, kaunis.

Montalcinossa suosittelen tällaista majapaikkaa niille jotka haluaa vähän parempaa kuin hostel/majatalo tms: http://www.lacasellamontalcino.com/eng/home_en.html - Oli kiva ja siisti paikka, jossa emäntä piti meistä hyvää huolta (puhui vain italiaa, mutta hänen tyttärensä osaa englantia ihan kohtuullisen hyvin, hoitaa kaiken sähköpostiviestittelyn yms). Tuo oli meidän tukikohta viikon verran.

Firenze on toki must, ja Sienakin oli visiitin arvoinen. Ihastuin silti enemmän Toscanan pienempiin kyliin ja kaupunkeihin, ne on niin ihanan idyllisiä.


alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 680
 • Kulkija
  • Profiili
Vs: Matkailu Toscanan alueella
« Vastaus #11 : 28.04.2009, 09:39:21 »
- San Gimingiano. "Keskiajan Manhattan", kuulu torneistaan. Tykästyin tähänkin. Idyllinen, kaunis.

Onhan se nätti, mielenkiintoinenkin. Ja monin paikoin perusteellisesti restauroitu. Siitä on kuitenkin tullut Toscanan disneyland, hyvä ettei pääsymaksua portilla peritä. Huippusesonkina ovat muutenkin kalliit parkkipaikat tiukassa.

Muutenkin oikein mainioita havaintoja, Pienza oli minunkin suosikkini.

Roma-Rio

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 66
  • Profiili
  • http://my.opera.com/Roma-Rio/blog/
Vs: Matkailu Toscanan alueella
« Vastaus #12 : 06.05.2009, 00:02:56 »
Mutta se Pohjois-Toscana... AdaSxn, yhdyn täysin sinun näkemyksiisi, mitä tulee Garfagnanan alueeseen! Se oli rakkautta ensi silmäyksellä: ihastuin oitis alueen rauhallisuuteen, luonnon karuuteen ja kesyttömyyteen. Vielä lumiset vuoret, lehdettömät puut ja kukkivat omena- ja kirsikkapuut loivat upean kontrastin keskenään. Erityiskiitos muuten tuosta Sillicon kylän vaellusreittilinkistä - se tuli tarpeeseen.
Olemme menossa Garfagnanan alueelle muutaman viikon päästä. Onko hyviä majoitusvinkkejä sieltä päin?
a Augustus a Il Capitano

Neiti Q

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 328
  • Profiili
Vs: Matkailu Toscanan alueella
« Vastaus #13 : 06.05.2009, 14:06:11 »
Montalcinossa suosittelen tällaista majapaikkaa niille jotka haluaa vähän parempaa kuin hostel/majatalo tms: http://www.lacasellamontalcino.com/eng/home_en.html

Hei, ajoin paikan ohi viime viikolla (en vaan saa mieleeni tarkkaa kohtaa). Mitä veloittivat viikosta?

Huvittaa tuo sijainti 500 metrin päässä keskustasta - voi olla aika tiukat 500 metriä, kun kylään on kuitenkin jyrkkä nousu.

Kirjataan nyt sekin tänne, että vappu on italialaisten mielestä kiva juhla. Ainakin jos se antaa tilaisuuden pitkään viikonloppuun, jopa uneliaimmat toscanalaiskylät täyttyvät ihmisistä. Monessa paikassa on primavera-bileitä ja muuta erityistä, esim. Bagno Vignonissa olisi päässyt yöuinnille kuumalla lähdevedellä täytettyyn hotellin ulkoilma-altaaseen joka ilta klo 21-24.


Makuni on hyvin yksinkertainen. Haluan vain parasta. (Oscar Wilde)

Drahia

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 92
  • Profiili
Vs: Matkailu Toscanan alueella
« Vastaus #14 : 06.05.2009, 18:25:46 »
Montalcinossa suosittelen tällaista majapaikkaa niille jotka haluaa vähän parempaa kuin hostel/majatalo tms: http://www.lacasellamontalcino.com/eng/home_en.html

Hei, ajoin paikan ohi viime viikolla (en vaan saa mieleeni tarkkaa kohtaa). Mitä veloittivat viikosta?

Huvittaa tuo sijainti 500 metrin päässä keskustasta - voi olla aika tiukat 500 metriä, kun kylään on kuitenkin jyrkkä nousu.

Veloittivat 420 eur/vko kahdelta hengeltä, sisältäen aamiaisen. Ja huoneisto tosiaan oli valtavan ihana, siisti ja kaikinpuolin laadukas. Oli hintansa väärti.

Joo, noin 500 metriä oli keskustaan, eikä nousukaan minusta mikään erityisen jyrkkä ollut. Normaalikuntoiselle ainakin ihan piece of cake. 8) Ja kotiintulo sujuikin sitten aina kivasti alamäkeä.

Neiti Q

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 328
  • Profiili
Vs: Matkailu Toscanan alueella
« Vastaus #15 : 06.05.2009, 19:53:00 »
Veloittivat 420 eur/vko kahdelta hengeltä, sisältäen aamiaisen.

Joo, noin 500 metriä oli keskustaan, eikä nousukaan minusta mikään erityisen jyrkkä ollut. Normaalikuntoiselle ainakin ihan piece of cake.

Kuulostaa hyvältä diililtä!

Ne viimeiset 500 metriä tuntuu aika rankoilta, kun tulee pyörällä Val d'Orcian laaksosta. Mut ehkä tosiaan ainoana ponnistuksena on hieman paremmin siedettävä etappi.
Makuni on hyvin yksinkertainen. Haluan vain parasta. (Oscar Wilde)

koko ceellä

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 221
  • Profiili
Vs: Matkailu Toscanan alueella
« Vastaus #16 : 20.12.2009, 22:30:13 »
Ens maaliskuun ½välissä ollaan vellimiehen kanssa menoillaan Toscan alueelle vuokra-autolla kierteleen ja siihen liittyen kysyisin kokemusta tai muulla tavoin varmennettua tietoa seuraavasta:

Onko tuolla seudulla autoteillä, joissa ns. ylityskohtia noin 1000 metrin korkeudessa, maaliskuun puolivälin tietämillä yleensä vielä lunta?? Eli tarvitseeko talvirenkaita ja/tai muutoin varautua vaikeisiin ajo-olosuhteisiin? Nimittäin kiinnostaisi esim. Firenzestä kohti Bolognaa (ja sieltä myöhemmin Bergamon kentälle) kiireettömästi ajellessa käyttää sitä maisemallisesti hienoksi kehuttua (by Michelin road atlas Italy 2009 1:200000) JA tiemaksutonta "ylätietä" P/R65 moottoritie A1:n asemasta.

Tietystikään pelkästään mahdollisesti saamani "yleensä jo maaliskuun puolivälissä lumet sulaneet km.n korkeudesta" -kokemuksen/tiedon perusteella EI voi lähteä koittaan (epä)onneaan kun vuoriseuduilla Aina olosuhteet muuttuvat nopeasti ja vuodet tietysti vaihtelevat säiden puolesta ns. tilastokeskiarvoista huomattavastikin. Mutta jos jonkinlaista puolesta/vastaan-osviittaa osais joku tähän asiaan antaa, niin kuitenkin se vähän vaikuttais siihen miten reissuamme suunnitellaan ja nimenomaan etukäteen fiilistellään.  ;)

Ja juu, kyllä alkuasukkailtakin mm. Firessä itsessään on tarkoitus ennen tien päällä lähtemistämme tätäkin asiaa udella silloin kun siä maali.ssa konkreettisesti ollaan. Plus saahan siihen vkra-autoon varmaan talvirenkaatkin* hankittua valmiiksi alle euroja tarpeeksi tiskilleen laittamalla. Mutta jos ja kun ei muilla tieosuuksilla noin 1000 km.n ajoreissullamme sellattia tarvittais, niin enpä sit tiedä viittiiks niistä alkaa jonkun alle 100 km.n tieosuuden (millä roadilla niitä Ehkä vois tarvita) takia maksaan kaikilta vrk.lta.

*Joihin liittyen löytyikin tuosta Lautailemaan Italiaan -threadista tällainen mielenkiint. kuittaus:
Meillä oli vuokra auto ja AI PRKL Italialiasten talvirenkaita! Tuli kyllä serpenttiini teillä Hakkapeliittoja ikävä! Matka joka näytti kartalla noin tunnin matkalta, kesti meillä varmaan kolme.
Joten Toivottavasti tuonkin takia olis jo ne vähän ylemmätkin tiet (tai ainakin lumet niiltä...) jo silloin sulaneet!  ::)
« Viimeksi muokattu: 20.12.2009, 22:46:31 kirjoittanut koko ceellä »

alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 680
 • Kulkija
  • Profiili
Vs: Matkailu Toscanan alueella
« Vastaus #17 : 21.12.2009, 14:50:13 »
^

En ole säänennustaja, mutta voi olla lunta, olen itse nähnyt. Juuri tuohon aikaan ja mainitulla moottoritiellä. Kesärenkailla pärjäsi juuri ja juuri, ajourat olivat paljaat, muualla loskaa.

Vuorilla Etelä-Toscanassa oli lunta tiellä ihan kunnolla ja koko ajan satoi lisää, piti kääntyä takaisin.

Talvirenkaiden hankkiminen vain siksi, että haluaa ajaa väärään aikaan juuri tietyn tieosuuden, on aika huono ajatus.

koko ceellä

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 221
  • Profiili
Vs: Matkailu Toscanan alueella
« Vastaus #18 : 22.12.2009, 01:18:42 »
^Kiitti täsmäosuvasta vastauksestasi, a_m!

Jos ja kun oikein ymmärsin viestisi, niin aikas "jännä" kuulla, että jopa sillä (korkeimmillaankin noin 600 metrissä kulkevalla) A1-motarillakin ois ollut vielä maaliskuun puolvälissä tuolla alueella lunta ja siten vaikea päästä kunnolla eteenpäin edes hitaaasti ajaen, huh!

""-merkit sen takia, että jos ja kun tuolla alemmallakin tiellä on silloin mahdollisuus konkreettisesti törmätä lumeen, niin tarvinnee harkita "talvi"renkaiden vuokraottoa jokatap.ssa ettei mene vähän liiankin jänskäks ajelut - meinaan olis sieltä Firestä kivahyväbra päästä takas Bergamoon (yhden ja saman lentoa edeltävän pvän aikana). Toiset ""-merkit sen takia mitä ´ketale´tuossa aiemmin kirvoitti Italiassa käytettävien tr:n Laadusta, huoh.  :(

= Taitaakin tulla meille aikas vinkee reisu kaikin puolin, h-eh. :D  
« Viimeksi muokattu: 22.12.2009, 01:21:50 kirjoittanut koko ceellä »

Santsi83

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Vs: Matkailu Toscanan alueella
« Vastaus #19 : 19.09.2010, 22:48:43 »
Nostelen vanhaa ketjua, kun kotiuduttiin eilen Italian reissulta ja Toscanaa ehdittiin nähdä muutama päivä. Muutamia muistoja reissusta:

- Yövyimme Livornossa, joka oli nappivalinta meille. Livornossa ei ollut oikeastaan mitään turisteja kiinnostavaa nähtävää, paitsi meri. Niinpä siellä oli ihana pikkukaupungin tunnelma, joka puolella pelkkiä italialaisia ja italialaista elämää ilman turistilaumoja ja salamavaloja. Livornossa kannattaa shoppailla Via Grandella ja käydä syömässä Cantina Senesessä, osoite Borgo dei Cappuccini 95. Tosi kiva pikku trattoria, jossa oli oikeasti hyvää ruokaa ja aito paikallinen meininki ja kaiken lisäksi hinnat tosi edulliset. :) Jos haluaa vähän luksusta yöpymiseen, niin voisimme suositella viiden tähden Grand Hotel Palazzoa Viale Italialla. Me oltiin häämatkalla ja saatiin sieltä upea pikkusviitti edullisemmin, kuin mitä Roomassa maksoi yö kolmen tähden hotellissa. Aamupala oli huikea, hotellin kattoterassin uima-altaalta näkyi suoraan edessä oleva meri ja muutenkin hotelli oli viihtyisä ja tasokas myös palvelun osalta.

- Livornosta teimme päiväretket junalla Sienaan (matka 2,5h suuntaansa) ja Pisaan (matka n.15min suuntaansa). Junalla matkustaminen oli helppoa, halpaa ja melko nopeaa. Toki maisemia ja pikkukyliä olisi nähnyt eri lailla esim. vuokra-autosta, mutta junamatkan helppous voitti. ;)

- Siena oli mielettömän kaunis! Valitettavasti se oli vain ihan täynnä turisteja ja jenkkienglannin kuunteleminen alkoi jossain vaiheessa jo vähän ärsyttää...

- Pisan torni oli vaikuttava, kannattaa ehdottomasti kiivetä sinne ja kokea omissa nahoissaan se kaltevuus. ;) Pisassa kannattaa käydä myös isossa yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa, joka oli ihan muutaman korttelin päässä keskusaukiosta. Puutarha oli valtava, rehevä ja tunnelmallinen, kun siellä ei ollut juri ketään muita meidän lisäksi. Lippu oli 2,5e.

Toscana jätti kyllä ikuisen kaipuun sinne ja pakko varmaan seuraavaksi alkaa säästämään rahaa, että pääsisi käymään noissa ihanissa pikkukylissä, joista tässä ketjussa kerrotaan... :)