Ravansaari

 (Luettu 1568 kertaa)

Thym

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 113
  • MSN Messenger - poleporaca@hotmail.com
  • Profiili
Ravansaari
« : 20.11.2009, 19:32:04 »
Hesarissa oli tänään juttua Veikko Huhtalasta, joka on maailman kuudenneksi matkaillein ihminen. Maailma on mosttravelledpeople.comissa jaettu 773 alueeseen, ja alueista neljä on Suomessa. Manner-Suomi ja Ahvenanmaa on helposti bongattu ja Märketillekin pääsee vaivatta, mutta onko kukaan käynyt neljännellä alueella, Ravansaarella, jonka Suomi on vuokrannut Venäjältä vuoteen 2013 asti? Miten matka järjestyi ja millaista saarella oli?

http://www.hs.fi/matkailu/artikkeli/Maailma+on+jaettu+773+alueeseen/1135250906794

Ainakaan haku ei tiennyt Ravansaaresta mitään.
Niin pitkälle kuin tietä riittää ja vieläkin kauemmaksi.

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Vs: Ravansaari
« Vastaus #1 : 23.11.2009, 00:56:35 »
Ainakaan haku ei tiennyt Ravansaaresta mitään.
Mikä haku? Pallontallaajien? Esim. Wikipediastahan kyllä löytyy hiukan tietoa asiasta.

Uuraassa kävin pari vuotta sitten autolla, mutta tuntematta asiaa sen tarkemmin, voisin arvata, ettei Ravansaareen ole mitään pääsyä mistään suunnasta ja jos sinne Venäjän puolelta jotenkin yrittää, joutunee jonkinasteisiin ongelmiin. Uuraskin on ollut ainakin takavuosina rajavyöhykettä, ehkäpä juuri tuon Ravansaaren vuoksi. Nykyisin ei mitään kieltotauluja ole tarkastuspisteistä puhumattakaan.

Jos Viipurista ajaa autolla kohti Nuijamaata ja rajaa, passit tarkastetaan ensimmäisen kerran kanavan vuokra-alueen rajalla. Vuokra-alueella ei kuuleman mukaan saa pysähtyä, vaan on jatkettava matkaa suoraan Brushnitshnojen raja-asemalle.

Olisikohan saarelle mahdollista päästä jollakin suomalaisella aluksella? Kaipa Suomen Merenkulkulaitos käy kanavaakin hoitamassa, josko tuolle saarellekin joskus jotain asiaa olisi?
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.