Reili Espanja-Italia-Kreikka

 (Luettu 2906 kertaa)

alef-lamed

 • Aloittelija
 • Viestejä: 12
  • Profiili
Reili Espanja-Italia-Kreikka
« : 16.03.2010, 14:08:13 »
Haaveilen lahtevani elokuussa (tiedan, huonoin aika lahtea, mutta loma on silloin) noin kuukauden reilille Espanja-Italia-Kreikka -akselille. Onko kukaan tehnyt samanlaista tourneeta?

Onko miten hankala yhdistaa matkaan Espanja? Onko kokemuksia laivalla matkustamisesta Espanjasta Italiaan? Olisiko jarkevinta menna maita pitkin Italiaan?
I am not an adventurer by choice but by fate.

tanni

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
Vs: Reili Espanja-Italia-Kreikka
« Vastaus #1 : 25.03.2010, 11:52:15 »
käsittääkseni laivat italiasta espanjaan on melko kalliita vaikka reili-kortilla saakin hieman alennusta. kannattaa tutkia vr:n reilisivuja, siellä on paljon hyödyllistä tietoa. siellä on mainittu mm. mistä reili-kortilla saa alennusta (eli esim. nuo italia-espanja laivat).

itse olin reilillä toissa kesänä ja matkustin italiasta espanjaan junalla juuri sen takia että laivat oli niin kalliita. eli siis ranskan etelärannikkoa pitkin junalla puksuttelin. meille sattu todella huono tuuri, sillä juuri sinä päivänä ku oltiin ranskassa junassa, ranskan junaverkostossa oli joku sähkövika ja kaikki junat oli helvetin myöhässä. mutta muuten matka oli ihan rattosa varsinkin ku maisemat oli paikoin aika mahtavat.

italiassa on muistaakseni tosi monenlaisia junia ja aika moneen oli paikkamaksu. me taidettiin selvitä ilman minkäänlaisia paikkamaksuja ku oltiin valmiita matkustamaan hieman hitaammilla junilla ja odottelemaan asemilla jonku verran. lisämaksulliset junat pitäs olla lueteltuna jossain reili-infossa.

trueblood

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
Vs: Reili Espanja-Italia-Kreikka
« Vastaus #2 : 22.06.2010, 14:30:58 »
Itse olemme ajatelleet matkustaa Unkarista ( budapest ) Kroatiaan ( Plitvicen kansallispuisto ), josta Slovenian läpi Italiaan ( Venetsia, Firenze, Pisa ja Rooma ).
Haluaisimme myös käydä Kreikassa ( Ateena ), mutta emme tiedä vielä parasta matkustuskeinoa sinne ja jos edes aika sen sallii.
Italiasta Ranskan ( Nizza ) kautta Espanjaan ( Barcelona ) josta takaisin Ranskaan ( Pariisi ).
Siitä sitten Englantia ( Lontoo ) kohti ja takaisin Suomeen.

Onko teidän mielestänne Kreikassa käynti aivan mahdoton ajatus ja miten se kannattaisi toteuttaa ?

Ajatuksena olisi hankkia 22 päivän global pass, ja reililipun umpeuduttua jäisimme pariksi päiväksi Lontooseen. Lentäen takaisin Suomeen.lunni

 • Reissaaja
 • Viestejä: 32
  • Profiili
Vs: Reili Espanja-Italia-Kreikka
« Vastaus #3 : 08.07.2010, 11:14:24 »
On teillä aika iso valikoima maita, trueblood  :o  Ja 11 kaupunkia, 8 maata, jotka haluatte nähdä 22 päivässä. Budapest-Kroatia välille voi laskea menemään päivän. En ottaisi noin paljoa edes kuukaudelle, ettehän te ehdi kuin ajaa em. paikkojen läpi.

Ottaisin Kreikan ehdottomasti pois ja vähentäisin Italiasta esim. Venetsian, joka ei ollut kuin turistirysä. Jotain muutakin voi olla pakollista karsia, sillä tuossa tosiaan on pitkiä välimatkoja, ettekä ehtisi nähdä kuin junan. Huomioikaa myös, että Kroatia-Italia-väli ei välttämättä ole kovin nopea, sillä Kroatian junaliikenne ei ole maailman tiheintä ja esimerkiksi Ljubljanasta ei ole liikaa yhteyksiä Italiaankaan. Pääseekö Budapestista suoraan Kroatiaan, sitä en tiedä. En kyllä muista eilen sellaista mahdollisuutta nähneeni aikatauluissa. Miten olette ajatelleet tekevänne Pariisi-Lontoo? Junalla se on kallis, tunneli kun ei kuulu reilikortin alle.