Varoitus Delhin takseista

 (Luettu 11061 kertaa)

AnCCu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
Varoitus Delhin takseista
« : 10.06.2010, 13:20:14 »
Heipparallaa! :)

En tiiä kuinka monen kohdalle on samalainen tapaus osunut kohdalle mutta ainakin uusille Delhin matkaajille tästä varmaan on hyötyä. Eli Olimme muutaman kaverin kanssa ensimmäistä kertaa Delhissä muutama kuukaus sitten. Tarkoitus oli viettää yks yö Delhissä jatkolentoa ootellessa ja etukäteen olimme varanneet hostellin. Otimme pre paid -taksin lentokentältä ja suuntasimme hostellia kohti. Matkan aikana kuljettaja kuitenkin vaihtui jostain syystä. Siinä vaiheessa vielä ajattelimme, että kunhan perille päästään. Uus kuski oli oikein rennon oloinen tyyppi ja vei meidät hostellin lähelle. Sitten hän tuumasi ettei löydä perille ja meidän tulee soittaa hostelliin tarkempia tietoja, jotta hän paikallistaa missä hostelli on. "Ystävällisesti" hän tarjosi omaa puhelintaan josta soitimme. Noh, lopulta kun soitimme hostelliin sieltä sanottiin että varaus on perillä mutta tilaa meille ei ole. Hälytyskellot eivät vielä siinäkään vaiheessa soineet ja lähdimme turisti-infoon, johon taksikuskimme meidät "ystävällisesti" vei. Sieltä käsin saimme varattua hotellin, tottakai kalliimman kuin hostellin. Noh, perille hotelliin päästiin ja oltiin vaan tyytyväisiä et saatiin päät tyynyyn. Heräsin siihen kun puhelin soi ja alkuperäisestä hostellista soitettiin että ootteko ollenkaan tulossa. Tässä vaiheessa tajuttiin että meitä on kusetettu ja voitte kuvitella kuinka se suoraan sanoen otti päähän. Seuraavana päivänä kuulimme, että tämä on yleistä Delhissä... ja näimmepä pari likkaa joille oli tehty sama temppu ja tulivat samaan hotelliin yöksi.

Delhiin matkaajille siis vinkiksi: kun otat lentokentältä pre paid -taksin, saat mukaasi sellaisen lapun, joka pitää luovuttaa kuskille. Älä missään vaiheessa anna tätä kuittia ennenkuin olet perillä hostellissa. Tätä lappua vastaan nämä kuskit saavat itelle rahat pre paid-kopista. Huomasimme että monet kuskit yrittävät väkisin viedä laput jo ennenkuin taksi on liikkunut kentältä minnekään.

Toinen varoitus, kun varaat taksin päiväksi kentältä, tee etukäteissuunnitelmia mitä haluat tehdä. Me annoimme kuskille vapaat kädet näyttää Delhiä ja pian huomasimme istuvamme eräässä kangaskojussa teekupit kädessä. Myynti oli ystävällisen agressiivista mutta viesti oli selvä, parempi ostaa kuin katua. Lähdimme siis lopulta kangasnyttyjen kanssa liikkeestä ja seuraavana kohteena oli koruliike. Siinä vaiheessa pistin jarrut päälle liikkeen ovella ja vaadin kuskia viemään meidät pois.

Näin jälkikäteen tilanteet itseäni vain naurattavat ja ensi kerralla olen vähän valppaampi Delhissä matkatessani. En halua dissata Delhiä, haluan vain varoittaa muita ettei samaa tapahdu heille. :)

Vaikeaselkoinen hiippari

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 188
  • Profiili
Vs: Varoitus Delhin takseista
« Vastaus #1 : 10.06.2010, 13:58:51 »


Joo, taitaa olla tollanen perus "ukotus" tossa..
Onneksi kohta pääsee metrolla liikkumaan lentokentälle..
Ja yksi missä vissiin Delhissä on paras olla varuillaan niin on tuo rautatieasema jossa kanssa monennäköistä ukottajaa liikenteessä ..

Noh kokemuksia kaikkineen ;)
The true traveler is he who goes on foot, and even then, he sits down a lot of the time.

    Colette, Paris From My Window, 1944
    French novelist (1873 - 1954)

Rollo

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Vs: Varoitus Delhin takseista
« Vastaus #2 : 10.06.2010, 14:00:15 »
En ole Delhissä käynyt, mutta ainakin muualla intiassa noi pre paid taksit on todella suolasen hintasia. Lentokentän ulkopuolella on kuitenkin miljoona riksaa ja tavallista taksia, joiden kanssa saa sovittua paljon halvemman hinnan. Alkuun on tietenkin mahdotonta tietää paljonko esim, joku 5 kilsan riksa matka maksaa, mutta äkkiä sen hintatason oppii.

Niin ja hinta kannattaa aina sopia etukäteen! Mittaria ne eivät kuitenkaan suostu käyttää, vaikka autossa sellainen oliskin.

iskela

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 114
  • Profiili
Vs: Varoitus Delhin takseista
« Vastaus #3 : 10.06.2010, 14:03:11 »
Kuskit saa rahaa siitä, että ne tuo porukkaa kojuihin, matkatoimistoihin ja hotelleihin. Kahesta länkkäristä kuski voi saada parisataa rupiaa. Jos hermo kestää niin parilla kojussa käynnillä saa vaikkapa ilmasen taksin, mitään ei ole pakko tietenkään ostaa.

Hotellitkin kannattaa tosiaan etsiä omin avuin, vaikka riksakuskit "halpoihin" paikkoihin ajattaavatkin. Viereisissä hotelleissa yleensä halvempaa, kun ei tarvitse maksaa jokaisesta yöstä osaa kuskin taskuun.

Intiassa kyllä osataan vedättää. Välillä on helpompi vain maksaa mitä pyydetään, pääsee nopeammin pois tilanteesta.

kauchu

 • Reissaaja
 • Viestejä: 28
  • Profiili
Vs: Varoitus Delhin takseista
« Vastaus #4 : 10.06.2010, 14:03:34 »
Delhissä (ja Intiassa ylipäätään) ei pidä luottaa paikallisiin noissa asioissa eli kokemus kertoo että päämäärä on aina saada ihmiset johonkin epäviralliseen turisti-infoon tai krääsäkauppaan josta he saavat provikan. Ylipäätään jos kysyt kartta kädessä tietä Delhissä saat 120 eri sijaintia itsellesi ja toisen mokoman vinkkejä minne päin kuuluisi ruveta talsimaan. Jokaisella kun löytyy omalta suunnaltaan joku serkun huivikauppa.
Hostellit ja hotellit ovat aina "remontissa" tai "palaneet" jostain käsittämättömästä syystä ja he tarjoavat ystävällisesti toista majapaikkaa tilalle aivan kuten sinunkin tapauksessa  :D

Yksi vinkki vielä sinne ydinkeskustassa liikkuessa. Jos kengällesi ilmestyy kasa paskaa kuin tyhjästä ja joku kiillottaja ryntää avuliaasti paikalle on kyseessä paskamaisin kikka ja huijaus jonka kohteeksi olet joutunut. Eli älä ainakaan maksa tälle rosvolle mitään joka ilmestyy nurkan takaa yllättäen avuliaana auttamaan vaan huikkaa poliisi paikalle jos on vieressä.

Katariina72000

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 008
  • Profiili
Vs: Varoitus Delhin takseista
« Vastaus #5 : 19.06.2010, 20:02:20 »
ööööö... siis kuinka vedätettävissä suomipoika/tyttö on...
Jos se taksi ei mene sinne mihin haluat, niin ainahan on seuraava...
Mä en tajua miksi niitä pitäis etukäteen maksaa. Sovit hinnan ja raha tulee vasta kun pirssi on oikeassa kohteessa ja kamat ulkona.
Elkää hyvät immeiset antako niiden viilata teitä.... ;)

Bulkky

 • Reissaaja
 • Viestejä: 54
  • Profiili
Vs: Varoitus Delhin takseista
« Vastaus #6 : 08.07.2010, 23:49:21 »
Empä nyt tiiä tosta että "suomipojat ja tytöt olis helposti kusetettavissa". Sitä nyt vaan koittaa lähteä matkalla mahdollisimman avoimena ja jättää turha vainoharhaisuus kotisuomeen. Tarvii parit "ukotukset" kokea ennen kuin se kusetushälytin huutaa oikeassa kohtaa.

vongdern

 • Reissaaja
 • Viestejä: 37
  • Profiili
Vs: Varoitus Delhin takseista
« Vastaus #7 : 11.07.2010, 19:46:17 »
ööööö... siis kuinka vedätettävissä suomipoika/tyttö on...
Jos se taksi ei mene sinne mihin haluat, niin ainahan on seuraava...
Mä en tajua miksi niitä pitäis etukäteen maksaa. Sovit hinnan ja raha tulee vasta kun pirssi on oikeassa kohteessa ja kamat ulkona.
Elkää hyvät immeiset antako niiden viilata teitä.... ;)
[/quote. Tässä lapsukaiset on nyt niin globaali neuvo, ettei paremmasta väliä.tokihan siinä tilanteen ollessa päällä joutuu ehkä sanomaan vähän rumastikkin mutta mitä väliä.kyllä se huijari on pahempaakin kokenut.ja eihän se sana satuta ??? Mulla on Intiasta kyllä positiivisia taksi muistoja

Jepulis

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 364
  • Profiili
  • Reissausta ja ruokaa: juttuja matkustelusta, ruoasta ja eri matkakohteista.
Vs: Varoitus Delhin takseista
« Vastaus #8 : 20.08.2010, 10:34:07 »
Empä nyt tiiä tosta että "suomipojat ja tytöt olis helposti kusetettavissa". Sitä nyt vaan koittaa lähteä matkalla mahdollisimman avoimena ja jättää turha vainoharhaisuus kotisuomeen. Tarvii parit "ukotukset" kokea ennen kuin se kusetushälytin huutaa oikeassa kohtaa.

Ihan samaa mieltä. Kandee lähteä Intiaan sillä mielin että ihan varmasti tulee "ukotuksen" kohteeksi muutaman kerran, varsinkin ekoina päivinä, kunnes oppii taas Intian tavoille.

Viime joulukuussa olin vain niin fiilareissani päästessäni taas reissuun, että olin tosi juttelevainen ja aurinkoinen Delhin riksakuskeille. Jos haluaa päästä helpolla, näin ei pidä tehdä, vaan pitää etäisyyttä ja olla pomotteleva (esimerkiksi työelämässä intialaiset odottavat pomon olevan pomo tai muuten eivät kunnioita). Eli olemalla kiltti ei saa kilttiä asiakaspalvelua vaan ennemminkin kuski ajattelee saavansa luvan yrittää "ukottaa" sinua röyhkeämmin. Tää ei tietenkään tarkoita törkeää käyttäytymistä turistilta, vaan jämerää ja määrätietoista käytöstä, kuvittele olevasi samanlainen arvonsa tunteva ihminen kuin paikallisetkin ovat. Muutoin:

- kuski ei vie sinua Dilli Haat -markkinoille, kuten pyysit, vaan Delhi Haattiin, joka on turistihuijauskoruliike pitkän matkaa itään Dilli Haatista, jonne kuski on kyllä varsin hyvin tiennyt sinun oikeasti haluavan. Kuskit voivat väittää "sinä pyysit viemään Delhi Haatiin, tänne minä olen vienyt monet pyynnöstä" ja kun sanot että ei, sinut pitää viedä Dilli Haatiin, niin kuski saattaa alkaa käyttäytyä vihaisesti ja sanoa että sinne on tosi hankala ajaa täältä. Tässä vaiheessa sinun pitää istua itsepintaisesti kyydissä ja käskeä viemään oikeaan paikkaan. Älä maksa matkaa ja etsi toista riksaa viemään sinut oikeaan paikkaan äläkä suostu vierailemaan tuossa Delhi Haat -huijausmestassa.

- olette sopineet jotain hinnasta, maksat summan lopuksi ja kuski on sinulle "loukkaantunut" että etkö ollut tyytyväinen hänen palveluunsa. Älä välitä pätkääkään, kaikki on suurta showta.

Delhin vanhan kaupungin ison Jama Masjid -moskeijan rappusilla juttelin pitkät pätkät yhden polkupyöräriksakuskin kanssa. Sovimme että hän vie minut ensin Gandhin muistomerkille ja sitten Connaught Placelle syömään. Sovimme hinnan, mutta hän lisäsi että jos olen tyytyväinen hänen palveluunsa, niin voin maksaa lisää jos haluan. Tällaiset jutut pitää sitten unohtaa ihan alkuunsa, mieluiten vastata että "no, I will pay you 300 rupees and that is it". Koitin minäkin, mutta päättäväisyyttä puuttui.

No, lopussa kuski halusi matkan aikana, että maksan hänelle jo siinä, koska lopussa on hankala pysähtyä yhtään pidemmäksi aikaa. Maksoin sovitun hinnan ja jotain 20 rupiaa extraa (älä tee niin), koska kyseessä oli vanha mies ja olin tykännyt hänen jutuistaan. Sitten kuski jankutti, että enkö ole tyytyväinen. Ja sitten ihan lopuksi vielä hän pyysi maksamaan jotain, ettei ihmiset katso etten maksa mitään hänen kyydistään... Hän ei vienyt minua haluamaani ravintolaan Connaught Placella, koska sanoi ettei polkupyöräriksat saa mennä sille alueelle, mikä ehkä piti paikkansa. Piti ottaa sitten toinen kyyti.

Tuollainen touhu on ärsyttävää ja pääset ehkä minimoimaan sen käyttäytymällä itse jämerästi ja "ylhäisesti". Mutta päätin etten pilaa matkaani tuskailemalla kaikkia kokemiani "ukotuksia". Nauroin vain omalle hölmöydelleni ja nautin kyllä matkasta, polkypyöräriksan kyydissä ehti nähdä kunnolla ympärilleen.
« Viimeksi muokattu: 20.08.2010, 10:37:06 kirjoittanut Jepulis »
http://reissaustajaruokaa.wordpress.com/
Matkakohdetietoa, reppureissuelämää ja vegaaniruokaa.

Anna I

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 148
  • Profiili
Vs: Varoitus Delhin takseista
« Vastaus #9 : 21.08.2010, 08:38:49 »
Tykkään sun asenteestasi, Jepulis! Eiköhän jokainen intiankävijä - kokenut tai vähemmän kokeneempi - joudu enemmin tai myöhemmin ukotuksen kohteeksi jollakin tavalla. Ja mikä parasta, yleensä emme edes itse tajua tuleemme huijatuksi, sen verran taitavia pelimiehiä löytyy vastapuolelta. Silloinkin jos hiffaa huijauksen, sitä on turha murehtia jälkikäteen. Omapahan taas reppu yhtä kokemusta rikkaampi, ja osaa ainakin seuraavalla kerralla välttää saman skämmin. Tai sitten ei.

Hypatia

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 752
 • Hypatia has (almost) left the building.
  • Profiili
Vs: Varoitus Delhin takseista
« Vastaus #10 : 29.09.2011, 06:45:34 »
Miltei kaikki edellä mainitut kusetukset/ongelmat olisivat olleet vältettävissä etukäteen (ainakin) LP:n matkaoppaaseen tutustumalla. Siellä on selitetty nämä taksihuijaukset sun muut ja myös se, ettei polkupyöräriksoilla ole asiaa Connaught Placelle. Ihmetykseen siitä, miksi käyttää prepaid-taksia/-autoriksaa lentokentältä tai ylipäätään Delhissä, vastaus on, ettei turisti saa muutoin lähellekään niin halpaa kyytiä vaikka kuinka tinkisi (poislukien nämä kauppakiertueet). On toki paikkoja (esim. Jhansi), joissa prepaid-hinnoittelu on yläkantissa.

maailmanmatti

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 157
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Varoitus Delhin takseista
« Vastaus #11 : 29.09.2011, 17:00:18 »
Musta tuntuu etta naa ukottajat 'haistaa' helpot tapaukset, 'paistit', jo kaukaa. Kunhan jonkin aikaa pyorii Intiassa (tai muualla idan ihmemaissa) niin alkaa itsekin bongaamaan muista matkaajista ekakertalaiset..

Esimerkkina Teheranissa tapasin jatkan, jota oli vedatetty parin kymmenen taalan edesta heti lentokentalle tullessa - paikallinen 'kaveri' pamahti seuraksi ja ajelutti ympari Teheranin nahtavyyksia ja lopulta vaatikin ystavallisyydestaan ja vieraanvaraisuudestaan isoa tukkoa rahaa - vaikka antoi ymmartaa (ei suoraan sanoen kuitenkaan) kierroksen aikana tekevansa tan hyvaa hyvyyttaan ja vieraanvaraisuuttaan. Homma paatyi kyttiksella kayntiin ja poliisi sitten 'sovitteli' tapausta ehdottaen pienempaa hintaa jonka jatka sitten maksoi (ja jonka kys. poliisi ja ukottaja myohemmin jakoivat, veikkaan).

Egyptissa kadulla pyorineiden vedattajien avausrepliikki oli aina "Ootko taalla ekaa kertaa? Kauanko oot ollut?" - Jos oot ekakertalainen ja eka viikko menossa niin et oo todnak viela kaikkia perusjekkuja kokenut :D.


Hyvia vinkkeja on tassa threadissa. Kannattaa kayttaa tervetta jarkea, olla valppaana mutta ei vainoharhaisena, tutustua ehka jonkin opaskirjan vinkkeja- ja vedatyksia-osioihin ja voisin lisata etta tutustu muihin, ehka sua kokeneempiin matkaajiin ja opi. Ja hyvaksy se, etta vedatys tai pari osuu kohdalle kuitenkin, ei se juuri kenenkaan matkakassaa kaada eika muutenkaan pahemmin reissua hairitse kunhan a) ei pillastu liikoja kun osuu kohdalle b) ei toista virheitaan. Avoin mutta valpas mieli on hyva, jos alkaa liikoja ujoilemaan ja varomaan niin jaa paljon kokematta eika koskaan tapaa niita alyttoman siisteja ihania ihmisia jotka oikeasti jeesaa maassaan vierailevia matkalaisia hyvaa hyvyyttaan.


Oho, sori vaan etta tassa postauksessa ei esimerkit ollu Intiasta, mutta meininki kaikissa turistimestoissa joissa paikallisten elintaso on huomattavasti turisteja alempana on about sama.

smy

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 230
  • Profiili
Vs: Varoitus Delhin takseista
« Vastaus #12 : 29.09.2011, 18:42:04 »
Offtopic: Tämän takia itse tykkään pysyä länsimaisissa paikoissa, ja pääsääntöisesti saan kovalla hinnalla kutakuin sitä mitä tilaan. (ei himoa, Intiaan, Venäjälle, eikä moniin muihin 'eksoottisiin' maihin).

altteri

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 374
  • Profiili
Vs: Varoitus Delhin takseista
« Vastaus #13 : 29.09.2011, 19:07:24 »
Musta tuntuu etta naa ukottajat 'haistaa' helpot tapaukset, 'paistit', jo kaukaa. Kunhan jonkin aikaa pyorii Intiassa (tai muualla idan ihmemaissa) niin alkaa itsekin bongaamaan muista matkaajista ekakertalaiset..

Haistaa haistaa tai ainakin näkee. Vitivalkonen länkkäri ku pamahtaa tropiikkiin saatanasti hikoillen reppu selässä ja bränikkä lp kädessä, ni kyllähä sitä tyhmempiki roisto bonjaa, et tolta mä ensin kokeilen. Joka reissun alussahan sitä huomaa, et kaiken maailman kauppa- ja kyytimiehet roikkuu ihan eri tahtiin lahkeessa kiinni, mut sit ku on saanu muutamassa päivässä jo ees sen terveen värin lärviin, ni ympärillä pyörivien skoijareitten määrä tippuu eksponentaalisesti.

Mut peliihän se kaikki vaan lopulta on, harvoin siinä rahallisesti ihan hitosti hävii, vaikka joku onnistuis silmään kusemaanki. Niit pitää vaan ajatella oppirahoina ja koittaa olla menemättä uudelleen samaan lankaan. Eli "fool me once shame on you, fool me twice shame on me".

Teppo Tulppu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 365
  • Profiili
Vs: Varoitus Delhin takseista
« Vastaus #14 : 29.09.2011, 21:06:04 »
Eli "fool me once shame on you, fool me twice shame on me".
Ei vaan "fool me once, shame on you";D
For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

Hypatia

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 752
 • Hypatia has (almost) left the building.
  • Profiili
Vs: Varoitus Delhin takseista
« Vastaus #15 : 30.09.2011, 01:59:34 »
Offtopic: Tämän takia itse tykkään pysyä länsimaisissa paikoissa, ja pääsääntöisesti saan kovalla hinnalla kutakuin sitä mitä tilaan. (ei himoa, Intiaan, Venäjälle, eikä moniin muihin 'eksoottisiin' maihin).
Minä puolestani tykkään matkustaa Intiassa mm., koska saan halvalla hinnalla kutakuinkin mitä tilaan. ;)

Loordi

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 683
  • Profiili
Vs: Varoitus Delhin takseista
« Vastaus #16 : 30.09.2011, 02:33:26 »
Niin se vain menee, että välillä noille vedättäjille joutuu pillastumaankin, koska eihän tuommoinen vain käy ja se ei lopu koskaan, jos jokainen ei hoida omaa tonttiaan. Se on mielestäni erikoista, että suomalaiset ovat niin kilttejä, vaikka vastapeluri on täysi roisto >:(

Onhan noita kaikenlaisia koettu ja taisteltu. Hauskaa se on myös, koska rahat ovat pääsääntöisesti olemattomia, mutta ei sitä silti aina jaksa ja olisi joskus kiva vain päästä sinne minne haluaa sovitulla hinnalla.

Hypatia

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 752
 • Hypatia has (almost) left the building.
  • Profiili
Vs: Varoitus Delhin takseista
« Vastaus #17 : 30.09.2011, 03:15:44 »
Delhissä tulee itsekin käveltyä aika paljon, koska riksakuskien kanssa meno yltyy välillä naurettavuuksiin. Toisaalta on hyvä muistaa, että ne meille naurettavan pienet summat ovat monelle riksakuskille oikeasti isoja summia ja että he joutuvat välillä tekemään töitä tappiolla, kun hankittujen kyytien hinta alittaa riksan vuokran ja polttoaineen hinnan. Se, että poljetut pyrkivät kusettamaan turisteja (ja ulkopaikkakuntalaisia) tulee tätä kautta ehkä vähän ymmärrettävämmäksi vaikkei se hyväksyttävää olekaan (jo ihan sen takia, että Intiaan tulisi enemmän turisteja ilman näitä "lieveilmiöitä").

Loordi

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 683
  • Profiili
Vs: Varoitus Delhin takseista
« Vastaus #18 : 30.09.2011, 03:39:45 »
Toisaalta on hyvä muistaa, että ne meille naurettavan pienet summat ovat monelle riksakuskille oikeasti isoja summia ja että he joutuvat välillä tekemään töitä tappiolla, kun hankittujen kyytien hinta alittaa riksan vuokran ja polttoaineen hinnan. Se, että poljetut pyrkivät kusettamaan turisteja (ja ulkopaikkakuntalaisia) tulee tätä kautta ehkä vähän ymmärrettävämmäksi vaikkei se hyväksyttävää olekaan (jo ihan sen takia, että Intiaan tulisi enemmän turisteja ilman näitä "lieveilmiöitä").

Miksi joku kuski lähtee alihinnalla ajamaan, se ei voi olla minun syyni tai ongelmani. Tietenkään ei saa alihinnallakaan yrittää päästä, vaan normaalilla hinnalla.

Hypatia

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 752
 • Hypatia has (almost) left the building.
  • Profiili
Vs: Varoitus Delhin takseista
« Vastaus #19 : 30.09.2011, 04:26:03 »
Siis kyse on siitä, ettei kyytejä kerry tarpeeksi kattamaan kuskin kustannuksia. Erityisesti polkupyöräriksakuskeissa on paljon epätoivoisia heppuja maaseudulta. Vuokran riksastahan joutuu maksamaan oli niiitä kyytiläisiä tai ei.