Neuvokas matkailija

 (Luettu 1922 kertaa)

Orkesteri

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 274
  • Profiili
Neuvokas matkailija
« : 20.07.2010, 10:59:43 »
Matkailija katsoo maailmaa toisin. Mikä on tavalliselle ihmiselle arkinen, johonkin tiettyyn käyttöön tarkoitettu esine, näyttäytyykin matkailijalle innovatiivisena ja edullisena ratkaisuna johonkin matkustamiseen liittyvään ongelmaan. Tämänpäiväinen visiitti Biltemaan vahvisti ilmiön jälleen kerran todeksi.

Tiedättäehän, miten apteekeissa myytävät matkakokoiset pakkaukset pesuaineille yms. ovat usein epäkäytännöllisiä? Irtonaiset korkit hukkuvat helposti, desin koot ovat järjettömän suuria ja joustamaton muovi ei salli puristaa viimeisiä sampoonrippeitä ulos pullosta. Järkeviäkin valmisvaihtoehtoja on, mutta niiden tilaaminen Suomeen voi käydä kalliiksi. Edullinen vaihtoehto löytyy Bilteman käsidesinfiointiaineesta, jota myydään kahden 60 ml putelin pakkauksissa (1,49 e). Dumppaa sisältö, huuhtele ja ota käyttöön - maksat silti purkista hyvin vähän.

Biltemasta tarttui mukaan myös universaali allastulppa (sink stopper), jota myydään huuhtelulevyn nimellä (1,49 e). Yleistulppa ei tunnu kuuluvan täkäläisten retkitarvikeliikkeiden perusvalikoimiin, joten käytännössä vastaavan tuotteen löytyminen ihan eri yhteydestä oli iloinen yllätys. Itse tosin ehdin jo leikata samaan tarkoitukseen palan muutaman millin paksuista muovia, joka on alunperin tarkoitettu kaiketi liukuestematoksi. Tämäkin ratkaisu toimii oikein hyvin.

Hifistelyn puolelle menevätkin sitten säilytyspussien värikoodausta varten hankkimani sarja värikkäitä eristeteippejä (1, 99 e), kirkas pakkausteippi (1,99 e) minigrip-pussien vahvistamiseen sekä pieni led-valaisin (1, 49 e), jonka saa avaimenperään kiinni. Retkiastiastoksi koverien kansiensa ansiosta sopiva sarja mikrovuokia (2,49 e) oli valitettavasti loppu. Edullista sadeviittaakin (2,99 e) harkitsin hetken, sillä edullisen pientavapaljouden keskellä on helppo innostua.

Millaisilla rautakauppalöydöillä tai muilla semi-macgyvermaisilla ratkaisuilla sinä olet helpottanut elämääsi matkailijana?
« Viimeksi muokattu: 30.07.2010, 02:45:05 kirjoittanut Orkesteri »

Darkstar

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 191
  • MSN Messenger - Elias_Xiun@hotmail.com
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Neuvokas matkailija rautakaupassa
« Vastaus #1 : 20.07.2010, 11:25:23 »
Ite oon viel tällee "aamutuimaan" niin koomassa, että en pysty miettimään omia vempeleitä, mutta tuossa käsidesi-jutussa on ideaa. Varsinkin lyhyellä matkalla, jolloin ei ole tarvis raahata isoa pulloa mukana. Täytyykin käydä ostamassa muutama noita.Ikiliikkuja

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 807
  • Profiili
  • @ .
Vs: Neuvokas matkailija rautakaupassa
« Vastaus #2 : 30.07.2010, 01:15:19 »
Rio de Janeirossa hajosi rinkasta toisen kantohihnan
metallitappi joka menee rungon läpi. No, lampsin
rautakauppaan kun kadulta ei sopivaa metallilankaa
tai pyöränpinnaa tms. ihme kyllä löytynyt mutta
kaupan lattialta löysin tarvitsemani! Yritin ostaa,
mutta sain sen ilmaiseksi. Dormissa sitten vääntelin
sitä aikani ja oli vähän liiankin tukevaa niin lasisella
vajaalla vodkapullolla sen naputtelin paikalleen...
(Pullo oli dormin lattialla.. kiitos vaan omistajalle!)
Eikä maksanut mitään, ja hyvin pelittää  8)

Toinen samanlainen toiselta puolelta hajosi Kiinassa
aiemmin ja nappasin muutaman metrin päästä kadulta
rautalanganpätkän jonka sitten pujottelin tapin tilalle..
Ilmaista hupia ja monta vuotta jo kestänyt tuo viritys.