München

 (Luettu 84737 kertaa)

Sistis-80

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 262
  • Profiili
München
« Vastaus #40 : 05.02.2007, 21:47:02 »
Tänään tuli sitten tieto, että pääsen Müncheniin viideksi päiväksi ensi kuussa. Enkä maksa matkasta mitään, vaan saan jopa rahaa siitä hyvästä. Arvasitte oikein, kyseessä on työmatka.

Voipi olla, että en pahemmin ehdi kierrellä kaupungilla, sillä aamusta myöhäiseen iltapäivään menee varmasti työn parissa. Ehkä kuitenkin jokusena iltana on aikaa tehdä jonkinlainen sightseeing. Tosin riippuu, millaista ohjelmaa saksalaiset isännät ovat keksineet.

En tiedä vielä yhtään, missä tulen majoittumaan, koska majoituskin on hoidettu firman toimesta. Pahimmassa tapauksessa kyseessä on joku esikaupunkihotelli.

Ihan pari kysymystä:

- Onko kaupungissa jotain hyvää paikkaa tuliaisostoksille? Tuliaisostoksiksi kelpaavat vaikkapa alkoholijuomat ja oluttuopit.

- Hofbräuhaus on todennäköisesti sellainen, mihin meidät viedään syömään, joten sitä ei voi välttää. Mutta jos tulee jossain vaiheessa tarvetta syödä omaan pussiin, otan vastaan kaikkia sopuhintaisia ruokapaikkaehdotuksia.

- Oluen ystävänä kaikki paikalliset olutmerkit kiinnostavat. Veikkaan kyllä, että saksalaiset isännät hoitavat niistä kertomisen ja niihin tutustuttamisen.

- Jos keskustasta löytyy joku mukava musiikkibaari tai joku muuten mukava vierailukohde, niin vinkkejä vaan kehiin.

Kaikkia muitakin vinkkejä saa heittää. Olen kuitenkin liikkeellä aika isolla ryhmällä, että seikkailut omin päin saattavat jäädä vähiin ja ryhmä vie mukanaan. Tänä vuonna tulee mahdollisesti 1-3 muutakin reissua kyseiseen kaupunkiin, joten vinkit kyllä kelpaavat.
ee

wilu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 153
  • Profiili
München
« Vastaus #41 : 05.02.2007, 22:41:15 »
Täältä löytyy melko pitkät kirjoittamani löpinät viime kesän Münchenin muistoista, mutta päivittelen tähän vielä jotain Sistiksen kysymysten pohjalta.

Tuliaisostoksille en osaa varsinaista paikkaa suositella, mutta Massbier-tuopponen on varmasti aivan mieluisa kotiinkannettava, kun Münchenistä puhutaan ja kuvastaa myös hyvin kaupungin asemaa Saksan olutpääkaupunkina massiivisella koollaan. Tähän voisi myös lainata erästä Münchenissä työskentelevää aussia, joka tokaisi "Jos et ole juonut Münchenissä Massbieriä, et ole kokenut kaupungista yhtään mitään."  :D Hintaa tuopposelle tuli Augustinerin olutpuutarhassa 6,30 €, joten ilmaista se kalja ei Saksanmaallakaan ole. Hyvin pitkälti muuallakin Suomen hinnoissa pyöritään, paitsi marketista toki edullisemmin heltiää.

Paikallisista ölppösistä voisi esille nostaa nyt ainakin jo edellä mainitun Augustinerin sekä Löwenbräun. Augustiner on tietääkseni paikallisten keskuudessa hyvinkin suosittu merkki ja tuolla Augustinerin olutpuutarhassa tulikin parina iltana olutta siemailtua ja voin omasta puolestani kokemusta suositella. Tarkkoja koordinaatteja en sinne kyllä jostain ihmeen syystä muista, mutta sen verran muistan, että Hauptbahnhoffilta sinne parin kaverin kanssa käveltiin ja helposti perille erään paikallisen avustuksella löydettiin. Augustinerista muistaakseni tällä foorumilla enemmänkin juttua.  :P

Löwenbräu myös paikallisia kuuluisuuksia ja muistaakseni Saksan toisiksi pannuin olut Beck'sin jälkeen ja myös Oktoberfestin vakiokalustoa. Kyllähän tuota näkyvät Suomessakin aika laajasti myyvän, mutta hintataso on hieman toinen. Löwenbräuhin liittyen Münchenistä löytyy ainakin eräs massiivinen oluthalli, jossa myös vierailimme ja yllättäen ovat taas koordinaatitkin hukassa, mutta siellä se jossain keskustassa on.  :D Muistaakseni Hitlerkin kyseisessä hallissa alkuaikoinaan puheitaan pidellyt, jos en nyt aivan väärin muista, mutta joka tapauksessa ihan vierailun arvoinen kohde sekin olutkulttuurin ystäville. http://de.wikipedia.org/wiki/Löwenbräu tuolta löytyy hieman lisää informaatiota Löwenbräuhin ja tuohon mainitsemaani halliin liittyen.

Hofbräuhaus jäi meidän porukalta käymättä, mutta eipä tuo sinällään kyllä harmita, kun tuohon olutkulttuuriin pääsi muutenkin aivan riittävästi tutustumaan ja huhujen mukaan melkoinen rysäkin nykyisin tuo Hoffi. Ruokapaikoista en osaa hirveästi sanoa, kun meidän porukka suosi lähinnä paikallisia turkkilaisia ravintoloita opiskelijaystävällisine hintoineen, joten ne ei välttämättä bisneshenkistä menua täytä.  :D

Tuosta toisen topikin postauksesta löytyy vinkkejä noista perusnähtävyyksistä, jotka jäi kyllä itseltä näkemättä sen takia, että piti olutkulttuuriin tutustuttamiseen käyttää niin paljon aikaa, mutta varmasti näkemisen arvoisia, joten kannattanee nyt varmasti se olympiapuisto ja vanhakaupunki käydä vilkaisemassa. Dachaun keskitysleirihän se olisi siinä 20 minuutin junamatkan päässä ja sitä voisin henkilökohtaisestikin suositella, mutta matkan luonteen takia voi olla heikosti järjestettävissä. Voithan tietysti kysäistä saksalaisilta isänniltä, että eiköhän Jürgen ja Günther lähdetä katsomaan tuota lähikylän keskitysleiriä, kun minua kovasti kiehtoisi tutustua siihen, miten te niitä juutalaisia oikein teurastitte muutama vuosikymmen sitten. Varmasti pitävät ajatuksesta.  :P

Sistis-80

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 262
  • Profiili
München
« Vastaus #42 : 05.02.2007, 22:54:08 »
Lainaus käyttäjältä: "wilu"
Ruokapaikoista en osaa hirveästi sanoa, kun meidän porukka suosi lähinnä paikallisia turkkilaisia ravintoloita opiskelijaystävällisine hintoineen, joten ne ei välttämättä bisneshenkistä menua täytä.  :D


Nuohan ovat oikein pätevä vaihtoehto, jos joudun omasta pussistani maksamaan. Valmistumisestani on kuitenkin vasta muutama kuukausi, eikä aloittelevan DI:n palkkakaan niin iso ole, että viitsisin joka ilta vetää jotain ganz teuer -hintaluokan business-menua. Ellei sitten pomo maksa. :)

Bratwurst mit Semmeln, kuten Baijerissa sanotaan, voivat myös tulla tutuksi.

Kiitokset noista vinkeistä. Dachau taitaa ainakin tällä reissulla jäädä väliin, ellei sitten satu jotain vapaa-iltaa, jolloin pääsisi vaikka neljän pintaan lähtemään liikkeelle. Valitettavasti saksalaisten isäntiemme pääkonttori on ihan toisella puolella Müncheniä, joten ehtiminen taitaa olla aika kiikun kaakun.

Sinne he meitä tuskin vievät, mutta epävirallisissa huhuissa oli, että jonnekin vanhalle lentokonetehtaalle voisi päästä käymään. Sekin on varmasti kokemus.
ee

streik

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
München
« Vastaus #43 : 06.02.2007, 14:55:14 »
Käydään luultavasti Münchenissä hiihtolomalla pistäytymässä, joten jos jollain on joku vinkki, mitä erityisesti nyt talvella siellä voisi tehdä tai missä voisi käydä, niin se otetaan kiitollisena vastaan!

Sistis-80

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 262
  • Profiili
München
« Vastaus #44 : 01.03.2007, 16:09:28 »
Nostanpa tätä vielä ylös, ja kysäistään viime hetken vinkkejä vaikkapa sopuhintaisista ruoka- ja kaljapaikoista Münchenin keskustasta. Majoitun noin kilometrin päähän vanhasta kaupungista, about Rosenhaimer Platzin ja Ostbahnhofin välimaastoon, eli siinä vähän lähtökohtia.

Koska kyseessä on puhtaasti työmatka, veikkaan, että aikaa kaupungilla pyörimiseen on vain iltaisin n. klo 18-23. Käytössäni on paikallisjunien päiväliput, eli niillä pääsee kätevästi vähän kauemmaksikin.

Saa nähdä, millainen kulttuurishokki on majoittua neljän tähden hotelliin viimeaikaisten hostellireissujen jälkeen. :)
ee

Rey Yo

 • Reissaaja
 • Viestejä: 27
  • Profiili
Asuntoja Münchenissä?
« Vastaus #45 : 07.03.2007, 09:56:36 »
Hei,

Olen toukokuussa lähdössä Müncheniin ja tarvitsisin edullisen asunnon sieltä. Osaako joku neuvoa mistä kannattaa kysellä, esim. yksityistä majoitusta omatokitaloissa tms.? Ei siis muutamaksi yöksi vaan vähintään puoleksi vuodeksi.

HelsinkiFlyer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 244
  • Profiili
Asuntoja Münchenissä?
« Vastaus #46 : 07.03.2007, 12:16:54 »
Edullinen ja München sopivat huonosti samaan lauseeseen. Se on kuitenkin Saksan kallein kaupunki. Mutta ei ne stadia pahempia sentään ole. Kokeile nyt vaikka tätä. Löytyy satoja ilmoja lyhytaikaiseen vuokraukseen eli Zwichenmieteen.

http://www.studenten-wg.de/M%FCnchen,zwischenmieten.html

Toimii kaikkialla Saksassa. Tuota kautta löysin yhden kesäloman ajaksi sopuhintaisen kämpän Hampurista. Kierreltiin sitten sieltä käsin ympäri Pohjois-Saksaa.

Rey Yo

 • Reissaaja
 • Viestejä: 27
  • Profiili
Asuntoja Münchenissä?
« Vastaus #47 : 07.03.2007, 16:51:23 »
Joo, tuolla sivustolla olinkin jo käynyt. Kiitos kuitenkin vastauksesta.

Sistis-80

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 262
  • Profiili
München
« Vastaus #48 : 12.03.2007, 12:55:57 »
No niin, reissu tehty, ja takaisin töissä. Oli ihan hauska työmatka, ja melko raskas, unta ehkä 4-5h yötä kohden. Sitä se teettää, kun hummailee kaupungilla esimiehen käskystä yömyöhään. :)

Tykästyin kyllä kaupunkiin. Etenkin Marienplatzin ympäristö oli oikein kivaa. Tosin kesällä pahimpaan turistiaikaan se taitaa olla melko kansoitettua...

Hofbräuhaus tuli jätettyä rauhaan, mutta saksalaisten isäntien toimesta tuli käytyä kerran jossain vastaavassa HB-ravintolassa, joka sijaitsi kaupungin ulkopuolella. Sellainen vanha "kartanoravintola"... Samaten tutustuin Deutsche Museumin lentokone-osastoon, sekin isäntien järjestämänä.

Kiva kaupunki, jonne menisi mielellään pidemmäksikin aikaa. Dachau ja Olympiapark jäivät ainakin odottamaan vielä vierailuani.
ee

GulliVer

 • Reissaaja
 • Viestejä: 35
  • Profiili
München
« Vastaus #49 : 18.03.2007, 17:09:41 »
Huomenissa olisi tarkoitus lähteä poikkeamaan Munchenissa muutaman päivän päivän ajaksi. Päivät menee pääasiassa töiden merkeissä, mutta iltasella on toivottavsti aikaa tutustua ympäristöön.

Venice_Beach

 • Reissaaja
 • Viestejä: 34
  • Profiili
München
« Vastaus #50 : 18.03.2007, 18:17:26 »
Münhen on suhteellisen lähellä Alppeja, joten jos pitää laskettelusta kannattaa ehdottomasti menneä Garmisch Parten Kircheniin tai jatkaa siitä Itävällan puolelle Tiroliin aina Insbruckiin asti. Maisemat ovat mahtavat ja hiihtomahdollisuudet luultavasti maailman parhaat.
reak on through to the other side...
-Jim Morrison

GulliVer

 • Reissaaja
 • Viestejä: 35
  • Profiili
München
« Vastaus #51 : 06.07.2007, 22:39:09 »
Hohoi,

Täällä sitä taas ollaan, hik...Mitenkäs on, näkyyköhän täällä joltain TV-kanavalta F1 livenä? DSF näyttää ilmeisesti ainakin jälkilämpimän lähetyksen, mutta onhan se kivampaa katsoa jonossa ajoa suorana.

Edit:
Juu, kisahan näkyikin suorana RTL:lta.

wilhelm-

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 227
  • Profiili
München
« Vastaus #52 : 26.07.2007, 22:49:23 »
Ylös!


Onkos kukaan menossa Oktoberfesteille tänä syksynä? Itse olen töissä Saksassa kolme kuukautta entisen Itä-Saksan alueella ja ajattelin junalla paukkia mestoille. Saas nähdä sitten mitä siitäkin tulee... ;)
Matkakertomuksiani lattareista 2012:

www.villek.blogspot.com

Kuukauden reissu eteläisessä Afrikassa 2013

http://www.villek2.blogspot.fi/

fnb-keyb

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
München
« Vastaus #53 : 29.08.2007, 10:23:32 »
Muutama lisähuomio tulee kaupungista mieleeni.

Paikallinen metro- ja lähijunaverkko hakee vertaistaan tehokkuudessa. Mikäli mestoilla viihtyy pidempään, kannattaa ostaa nk. Isar-karte vaikka viikoksi. Huomattavasti halvempi kuin streiffenkartet tai kertaliput ja aika paljon näppärämpikin. Toimii myös ratikoissa ja paikallisbusseissa.
Ja mikäli lentäen menee paikan päälle niin vaikka työnantaja maksaisi taksin, pääsee varsinkin ruuhka-aikaan S-bahnilla näppärämmin keskikaupungille. Ja yhdellä vaihdolla muuallekin.

Ainakin vielä vuosituhannen vaihteessa kaupungista löytyi kuusi panimoa (Löwenbräu, Spaten, Hofbräu, Augustiner, Paulaner ja Hacker), joiden olutpuistoissa ja -kellareissa kannattaa ilman muuta käydä tutustumassa :) Tosin vähän syrjemmältä löytää paljon "aidompia" baijerilaisjuottoloita halvempine hintoineen ja mielenkiintoisempine ruokalistoineen. Ja tietysti ympäröivien seutujen oluitakin pääsee maistelemaan.

Paikallinen tekniikan museo (Deutches Museum) jo mainittiinkin (varsinkin tekniikan ihmiselle suoranainen pyhiinvaelluskohde), mutta mikäli ilmailu kiinnostaa niin museon "lisäsiipi" sijaitsee pykälän verran pohjoiseen kaupungista, Oberschleissheimissä. S-junalla pääsee riittävän lähelle ja näkemistä riittää.

Aatun lempipaikka, missä kokouksiaankin vietti ei ollut tämä "maailman tunnetuin olutkellari" Hofbräuhaus vaan saman panimon, joen toisella puolella sijaitseva paikka, nimeltään Hofbräukeller. Vähän pienemmällä turistimäärällä varustettu ruokala/juottola. Kuitenkin ihan viihtyisä paikka ja ainakin muistaakseni sianpolvet olivat sielläkin ihanan rasvaisia :p

kaukomatkailija

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 622
  • Profiili
München
« Vastaus #54 : 29.08.2007, 12:36:10 »
Suosittelen vierailua edellisissä viesteissä mainituissa panimoissa.  Oktoberfest ei ole mikään hyvän oluen juhla, siellä myydään lähes yksinomaan laihaa ja mautonta lageria. Erittäin outoa, ettei edes vehnäolutta ole tarjolla. No muuta ohjelmaa kyllä riittää.
Jengi ryysää suuhun ja sieraimiin, leijuu ruumissavut yllä Gangesin, döfis tuo mieleen vanhan Folk-Fredin laulun, skene kuin Riipisen kadonnut taulu
-Pelle Miljoona

fnb-keyb

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
München
« Vastaus #55 : 29.08.2007, 14:27:24 »
Oktoberfestin perustarjontanahan on märzen-tyyppinen lager, joka on hippasen väkevämpää (muistaakseni n. 6,4%) kuin biergarteneissa normaalisti myytävä helles (myydään siis em. litran tuopeissa, eli masseissa), ja kyllä ainakin oman kokemukseni mukaan myös maukkaampaa, mutta tämä on tietysti ihan makuasia :)

Aquarian

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 68
  • Profiili
München
« Vastaus #56 : 29.08.2007, 23:58:13 »
Siis tuota kyllä vehnäolutta on tarjolla, vaikkei se siellä bestseller olekaan. Olen moista herkkua nauttinut ainakin jossain Spaten-Franziskanerbräun teltoista. Voihan olla että sitä ei saa joka paikasta, muistelen että kaikki panimot eivät sitä tekisi.

Oktoberfestbier on kieltämättä hieman kitkerää eikä mikään suosikkini. Sinänsä mielenkiintoista, että se yritetään tehdä "helposti juotavaksi". Vahvuudet oluissa on panimosta riippuen 5,8-6,3%. No, parin ensimmäisen jälkeen asia ei ole päällimmäisenä mielessä :lol:

coral

 • Reissaaja
 • Viestejä: 22
  • MSN Messenger - Droppis@hotmail.com
  • Profiili
Suomesta Muncheniin halvalla
« Vastaus #57 : 01.02.2008, 00:11:15 »
Olisin lähdössä helmikuun puolivälissä au pairiksi Muncheniin ja kyselisinkin nyt kuinka ja millä sinne edullisimmin pääsee. Kannattaisiko lentää frankfurtiin tai bremeniin ja jatkaa junalla tai bussilla matkaa Muncheniin... mikään halpisyhtiö kun ei sinne näytä lentävän :(

Kiitos kiitos jos joku osaa outtaa
mitähä sitä sitte?

Heloriina

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 538
  • Profiili
Suomesta Muncheniin halvalla
« Vastaus #58 : 01.02.2008, 13:57:27 »
Joo ei, München on toisessa päässä maata, joten ei kannata lähteä bussilla jyräämään Hampurista tai Bremenistä. Lufthansalla on aina välistä halpoja lentoja Müncheniinkin ja tälläkin hetkellä hintaan 99 euroa.

http://www.lufthansa.com/online/portal/lh/fi/specials/booking?specialid=5321&l=en&selectedPromotion=94608&cid=1000235&nodeid=1911493

teekkarityttö

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Suomesta Muncheniin halvalla
« Vastaus #59 : 02.02.2008, 23:54:22 »
Itsekin pohdin tuota Oulusta Müncheniin pääsemistä tässä vähän aikaa sitten, kun oon maaliskuun lopulla menossa Münchenissä käymään, kun kaveri menee sinne vaihtoon. Helsingistä lentämällä pääsee varmasti halvimmalla just Lufthansalla tai sitten AirBerlinillä kans löytyi tuohon samaan hintaluokkaan olevia lentoja. Ite päädyttiin kuitenkin ottamaan menomatka AirBalticilta, kun se kuitenkin lentää Oulusta saakka, niin ei tarvi ensin mennä junalla Helsinkiin.  :)  N. 180 euroa tuli menomatka Oulu-München (via Riika) maksamaan. Paluumatkan otinki sitte halvemmalla AirBerliniltä, München-Helsinki (via Düsseldorf). Tosin siihen sitten joutuu ostaan junalipun Helsingistä.

Toki jos Ryanairin lennoilla alkaa kikkaileen ja tekee vaihdon Lontoon Sanstedissa, ja siitä jatkaa Salzburgiin, niin saattaa toki saada edullisesti niinkin. :) Salzburgistahan ei ole kuin yks ja puoli tuntia junalla Müncheniin.