MEI Voyageur tai Red Oxx sky train tyyppiset ratkaisut

 (Luettu 25408 kertaa)

Kapteeni Tunkki

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 271
  • Profiili
Vs: MEI Voyageur tai Red Oxx sky train tyyppiset ratkaisut
« Vastaus #40 : 21.06.2012, 12:21:54 »
Varsinainen tulikoe on luvassa huhtikuussa, kun se pääsee mukaan Teneriffalle ja heti perään Kiinaan.

No nyt on useampi reissu tehty laukku mukana ja pitää sanoa, että olen enemmän kuin tyytyväinen

Teneriffa eli lentokentältä vuokra-autoon ja autolla kartanolle tyyppisessä ratkaisussa ei laukku päässyt oikein oikeuksiinsa. Suurin etu oli siinä, että takaisin tullessa sai järkyttävän määrän tavaraa mukaan käsimatkatavara, mukaanlukien lentokoneateriat koko perheelle; Norwegianilla kun ei oikein saanut ruokaa edes rahaa vastaan.

Kiina eli parin viikon työmatka. Täällä laukku loisti todella hyvin. Se riitti ainoaksi käsimatkatavaraksi vaikka mukanani oli kolme kannettavaa oheisvermeineen omien tavaroideni lisäksi. Paikan päällä laukku muuttui käteväksi, joskin erittäin isoksi, repuksi työmatkoja varten. Takaisin lentäessä varsinaiset matkatavarat oli hyvä jättää jo lentoa vaihtaessa kentälle ja siirtyä lentokenttähotelliin, kun laukkuun mahtui työvermeiden lisäksi vaihtovaatteet paluumatkaa varten.

Kotimaan viikonloppumatkailussa laite on, nimensä mukaisesti, loistava. Mukaan mahtuu aivan kaikki tarvittava pyyhettä, lakanoita ja varakenkiä myöten. Ainoastaan kesähäihin mennessä oli puku pakattava erikseen ryppyjä välttääkseen.

Haat kestivät hyvin, eivätkä osoittaneet heikkouden merkkejä. Seison vieläkin väitteeni takana, mutta niin heikkoa tavaraa eivät ole kuin aluksi luulin. Paljon mainostamani karbiinihaat jäivätkin jo toisen reissun jälkeen suosiolla kotiin.

Läppäriä tai levyä ei tarvita jykevyyttä antamaan, mutta laukku lähtee muuttamaan muotoaan puolitäytenä. En vain olisi osannut arvata, että puolitäytenä reppumuodossa laukun pohja kääntyy kohti selkää (n. 90 astetta). Esteettisyyden lisäksi muuta merkitystä ei tällä kyllä ollut.

Reppumuodossaan laukulla on kontakti lähes koko selkään, joka minulle on synonyymi litimärälle paidalle. Senkin vuoksi on kantolaitteen merkitys minulle reppureissaamisessa sen verran tärkeä, että se menee salkkumaisen pakkaamisen ohi - silloin selkääni eksyy varastosta Deuterin rinkka Weekenderin sijaan. Muissa reissuissa lähtee tämä yksilö ehdottomasti mukaan varsinaisena- tai käsimatkatavarana.

Jos näistä saisi parhaat palat yhdessä, niin oltaisiin jo aika lähellä täydellisyyttä.

Orkesteri

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 274
  • Profiili
Vs: MEI Voyageur tai Red Oxx sky train tyyppiset ratkaisut
« Vastaus #41 : 06.07.2012, 00:38:27 »
Kiitos Tunkille yksityiskohtaisista käyttökokemuksista, juuri tällaisia foorumeilta tykkää lukea. Meillä Weekender on jäänyt aika vähälle käytölle, koska viikon pituisiin ja sitä lyhyempiin kaupunkilomiin ovat parikymmenlitraiset perusreput riittäneet mainiosti. Joku saisi tehdä kilon painoisen, istuimen alle mahtuvan (n. 40 x 35 x 20 cm) laukun Weekenderin taskuasettelulla. Ostaisin heti.

Orkesteri

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 274
  • Profiili
Vs: MEI Voyageur tai Red Oxx sky train tyyppiset ratkaisut
« Vastaus #42 : 31.08.2014, 02:56:54 »
Arc'teryxin Covert C/O on nykyisin käytössä. Se on kevyt, yksinkertainen ja hillityn näköinen. Olkahihnat ovat tuollaisiksi rimpuloiksi yllättävänkin mukavat ja menevät pieneen tilaan. Kangas on jämäkkää, ja kassi pysyy pystyssä tyhjänäkin.  Koska se säilyttää muotonsa hyvin, ulkoisia kiristyshihnoja ei kaipaa. Sisäiset riittävät hyvin. Paksuutta on kylläkin muutama sentti enemmän kuin jotkin käsimatkatavarasäädöksen antavat myöden, eikä tuota saa sinänä kurottua kapeammaksi, mutta käytännösä asialla tuskin on merkitystä. Vetoketjut kinnaavat hieman kulmissa etenkin, jos laukku on äärimmilleen pakattu. Musta on hyvä väri mutta  myös melkoinen pölymagneetti. Kassi oli helppo tilata, ja lähetys saapui nopeasti ilman erillisiä postikuluja.  Hinta on kohtuullinen näin kevyestä ja kestävän oloisesta laukusta. Kokonaisarvio on erittäin positiivinen.

Huomaa, että isompi C/I-malli ei ole käsimatkatavarakokoinen useimmilla yhtiöillä.

AnywhereOutOfTheWorld

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: MEI Voyageur tai Red Oxx sky train tyyppiset ratkaisut
« Vastaus #43 : 24.11.2014, 21:04:59 »
Kirjoitanpa tänne omat kokemukset Patagonia MLC:stä. Laukun kanssa on nyt tullut tehtyä pieniä viikonloppureissuja Suomessa ja viiden päivän konferenssikeikka Saksaan.

Patagonia MLC:ssä tilaa riittää. Tähän laukkuun on helppo pakata ihan liikaa tavaraa. Varsinkin jos laukussa on painava läppäri, on syytä olla tarkkana painorajoitusten kanssa.  Organisointia varten on minulle ehkä liikaakin taskuja. Pikkuesineet voi hukata laukun syövereihin ellei pidä niitä omissa pussukoissa tms.

Laukku ei ole erityisen "ryhdikäs" tyhjänä tai puolityhjänä, jos sellainen jotakuta häiritsee. Toisaalta kassi on helpompi survoa ahtaampaankin paikkaan. Materiaalit ja työn jälki tuntuvat minusta laadukkailta ja omaan käyttöön oikein riittäviltä. Tykkään myös laukun väreistä (sininen & oranssi) ja olemuksesta.

Käytin Saksan reissulla laukkua yksinomaan reppuna, sillä painoa tuli noin 9kg kaikkineen. Sellaista määrää en halua kantaa koko ajan olallani, koska siitä tulee ennen pitkää selkä kipeäksi. Reppuna Patagonia MLC on ihan mukava kantaa, mutta epäilen että ei kannata yrittää painoennätystä tai ostaa matkamuistoina kovin isoja ja kulmikkaita esineitä. 

Laukussa ei ole varsinaisia selkäpehmusteita, mutta läppäriosaston pehmustukset eristävät kantajan laukun sisällöstä. 15” kannettava tietokone tekee laukusta myöskin jämäkämmän. Voisin harkita laittavani esim pahvinpalan läppäriosastoon tietokoneen sijaan jos kuitenkin sattuisi olemaan se hankala kulmikas esine kyydissä eikä olisi kannettavaa mukana.

Embraer-koneen hyllylle laukku meni ihan helposti. Minulla oli mukana pieni olkalaukku jossa pidin vastamelukuulokkeita, matkalukemista ja tablettia. Tarpeen vaatiessa olisin voinut jemmata olkalaukun sisätöineen MLC:n sisälle, mutta ketään ei tuntunut jännittävän. 

Muina vaihtoehtoina katselin Tatonkan Flight caseja Flight barrel malleja, mutta ne olivat turhankin pelkistettyjä minun makuun. USA:sta tilaaminen ei tällä kertaa tuntunut vaihtoehdolta. Patagonialta tilaaminen sujui oikein mallikkaasti ja laukku saapui ovelle toimitettuna alle viikossa.

kevi

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
Vs: MEI Voyageur tai Red Oxx sky train tyyppiset ratkaisut
« Vastaus #44 : 25.01.2015, 19:16:06 »
http://www.triptek.eu/uusimmat-tuotteet/cabin-max-metz-lentoreppu-carry-on-sallittu-44-l-365.html

Onko kelläään tästä kokemuksia? Painoa on niin vähän että epäilyttää onko laatu sellaista lyttyyn menevää muovia kuten usein näkee näissä pieneen kokoon menvissä repuissa.

Saramaria

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 242
  • Profiili
Vs: MEI Voyageur tai Red Oxx sky train tyyppiset ratkaisut
« Vastaus #45 : 25.01.2015, 21:13:54 »
Cabin Max on myynnissä myös Amazonissa, maksettiin omasta n. £25. Voi olla, ettei ole ihan toi sama malli, niitä on monia.

Tosi kevyt, ihan ok selässä, muttei yhtä hyväntuntuinen kuin oikea reppu. Hyvä sivutasku pikkukamoille, mutta ison osaston pakkailu ja availu kesken matkan on ärsyttävää, koska reppu on tosi lerppu; jos sen pakkaa täyteen, avaaminen on vähän räjähdyttävä toimenpide. Meillä on Cabin Maxilta myös trolley, joka on Easyjetin maksimimitoissa ja se on jotenkin parempi ylikevyenä tilaihmeenä, litroja maksimimittoihin nähden enemmän (joskin se pyörämekanismi oli ihan susi). Nämä kumpikaan ei ole laatua, eikä ne varmasti kestä kovin kauaa. En siksi ihan tuolla hinnalla ostaisi. Mutta pienempiin käsimatkatavaravaatimuksiin en ole parempaa kiloihmettä silti keksinyt eli ajaa asiansa.

kevi

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
Vs: MEI Voyageur tai Red Oxx sky train tyyppiset ratkaisut
« Vastaus #46 : 25.01.2015, 21:29:01 »
Kiitos vinkeistä. Unohdan siis tuon, koska tulee pääasialliseen käyttöö vain käsimatkatavaroilla matkatessa.

https://www.varusteleka.fi/fi/product/mil-tec-assault-pack/19611

Taidan päätyä tuohon. 500grammaa enemmän painoa, mutta istuvuus ja tukevuus on kuitenkin tärkein ominaisuus. Laitetaan sitten vaikka sukkia 500gramman edestä takin taskuun eikä laukkuun.

MatiasT

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: MEI Voyageur tai Red Oxx sky train tyyppiset ratkaisut
« Vastaus #47 : 16.04.2015, 08:18:06 »
Onko kenelläkään kokemuksia Eagle Creek Adventure Weekender laukusta? Minulla on vaihtoehtoina tällä hetkellä se ja Patagonia MLC.