Matkailijan parhaat mobiilisovellukset

 (Luettu 12086 kertaa)

altteri

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 374
  • Profiili
Matkailijan parhaat mobiilisovellukset
« : 17.10.2010, 17:23:32 »
Nyt kun älypuhelinkäyttäjien määrä kasvaa päivä päivältä huomattavaa vauhtia, niin eikö olisi aika pallontallaajienkin jo jakaa keskenään vinkit, mitä matkailu-appseja sieltä omasta puhelimesta löytyykään?!

Eli lyhyesti: kertokaa mikä on appsin nimi, mille mobiilialustalle se on (iPhone, Symbian, Android...), mitä se tekee, onko appsi maksullinen vai ilmainen ja mielellään joku mielipide kuinka hyvin se täyttää tehtävänsä.

Aloitan omalla listauksellani, ja nämä kaikki ohjelmat ovat iPhonelle ja ilmaisia:

AroundMe - kertoo läheltä löytyvät apteekit, baarit, hotellit, huoltoasemat ja paljon muuta. Helsingissä taisi tarjota ainoksi sairaalaksi Rolf Nordströmin klinikkaa, joten siitä ei kamalasti apua ole, mutta esim. kaikki lähiseudun apteekit löytää ongelmitta.

CheckMyTrip - eli jo netistä tuttu Amadeuksen palvelu, josta voi tsekata omat lentotietonsa jne... Toimii juuri niin kuin pitääkin.

Currency - nimi kertonee tarpeeksi? Eli ohjelma jolla voi kätevästi tsekata päivän kurssit ja laskea paljonko ostoksesi jossain toisessa valuutussa onkaan. Paras valuuttaohjelma, jonka olen itse löytänyt.

MetrO - ohjelma, joka kertoo millä metrolla kulkea ja missä vaihtaa, kun antaa vaan lähtö- ja päätöspisteen aseman nimen. Kaipaisin kovasti lisäksi niitä ihan oikeita metrokarttoja, josta saa ehdottomasti paremman kokonaiskuvan.

ATM hunter - MasterCardin kehittämä appsi jolla olisi tarkoitus löytää lähimmät pankkiautomaatit ympäri maailmaa. Suomessa ei ainakaan toimi kunnolla ja kun pyytää listausta lähimmistä automaateista, niin Helsingissä ollessa tarjoaa listausta Vantaalta ja karttaversiokin väittää lähimmän automaatin olevan 1,7km päässä, vaikka lähempääkin niitä löytyy varmasti yli 10.

Sampo Pankki - sampopankin nettipankki -apps. Ei tarvitse olla sampopankin asiakas ladatakseen ohjelmaa ja käytänkin sovellusta ainoastaan tekemään sen mihin ATM hunter ei pysty, eli näyttämään lähimmät Otto-automaatit. Automaattiverkostoa on ilmiselvästi ajettu alas, koska aina ajoittain kun jostain syystä käteistä johonkin olisi tarvinnut, ei automaatteja tuntunut löytyvän katukuvasta juuri mistään, nyt löytyy.

Junat - yksinkertaisesti loistavan simppeli ohjelma, johon laitetaan lähtö- ja tuloasema, ja ohjelma kertoo aikataulut. Toimii kuin junan vessa.

wysig

 • Vieras
Vs: Matkailijan parhaat mobiilisovellukset
« Vastaus #1 : 18.10.2010, 20:33:09 »
iPhone (ilmaisia):
Tripit, TripDeck ja USA Today Autopilot: ovat Check my trip kaltaisia, mutta auttavat matkojen keräämisessä yhteen, kun lento XX, hotelli YY ja auto ZZ...

XE Currency on nimensä mukaan valuuttalaskin

Kayak auttaa tienpäällä varaamista

AccuWeather on hyvä sääsofta

Lentoyhtiöistä: BA, LH, LX on ainakin kivat application.

LH Navigator on taas Frankfurtin kentälle tehty opaspalvelu

FlightRadar24 voi seurata lentoja maailmalla

CalQuakes kertoo viimeisimmät maanjäristykset, joita on paljon.

Melkein jokaiseen kohteeseen löytyy ilmainen kartta ja liikennepalvelu.

jyka

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 381
  • Profiili
  • Reissukuvatuksia
Vs: Matkailijan parhaat mobiilisovellukset
« Vastaus #2 : 18.10.2010, 21:46:26 »
Nokia maps (vai mikä ovi maps nykyään onkaan), sisältää nuo ATM yms hakutoiminnot ja tietysti navigoinnin.
Ilmainen. Yllättäin vain nokialle ;)

Tärkeintä on lähteminen muistaa jonkun sanoneen..
Reissukuvatuksia http://jyka.fi/gallery2/ & http://jyka.pallontallaajat.net

Bielobog

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 130
  • Profiili
Vs: Matkailijan parhaat mobiilisovellukset
« Vastaus #3 : 28.07.2011, 04:22:46 »
Nomads path asia guide, on ilmainen ja aika kattava puhelinsoftaksi.
Itä ja kaakois aasian maat. Majoituksia, safkapaikkoja, retkiä, hintatietoja, aluetietoja yms.


http://itunes.apple.com/br/app/nomads-path-asia-guide/id404379501?mt=8
“Thanks to the interstate highway system, it is now possible to travel from coast to coast without seeing anything.” - Charles Kuralt

Testailija

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 803
 • 137 lentoa takana, mutta vain kaksi Ryanairilla.
  • Profiili
Vs: Matkailijan parhaat mobiilisovellukset
« Vastaus #4 : 28.07.2011, 07:59:14 »
Anroidiin löytyy varsin käyttökelpoinen Hotels Mobi ja tietty CheckMyTrip on aivan ehdoton.
Donde el viento me lleve... ja reppua en kanna, enkä rinkkaa omista, mutta kodissani on vieraillut 21 eri kansallisuutta.

mpala

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 486
  • Profiili
Vs: Matkailijan parhaat mobiilisovellukset
« Vastaus #5 : 03.01.2016, 10:09:01 »
Tassa on juttu jossa mainittu monta hyvantuntuista appsia, myos kommentit kannattaa lukea. Mm Camino de santiagolle on oma apps!

http://www.theguardian.com/travel/2016/jan/02/10-best-travel-apps-free-paid-for


shootarz

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 156
  • Profiili
  • Twitter
Vs: Matkailijan parhaat mobiilisovellukset
« Vastaus #6 : 05.01.2016, 02:45:59 »
Itse olen käyttäny mainitsemienne sovelluksien lisäksi myös näitä ilmaisia sovelluksia:

Foursquare
Sieltä pystyy hakemaan lähellä olevia paikkoja erilaisilla kriteereillä. Esimerkiksi käykö luottokortti, saako olutta ja onko 24/7 auki. Foursquaren miinuksia on se, että kuka tahansa voi luoda sinne paikkoja ja kirjoittaa arvosteluja. Siellä siis saattaa olla jonkun koti merkattuna vaikkapa baariksi. Kannattaa siis tarkkaan katsoa paikka minne haluaa mennä. Kuvattomia pubeja ei kannata etsiskellä ettei päädy kenenkään kotiin :D Foursquarella on myös "tytärsovellus," jossa voi pitää kirjaa omasta liikkumisesta. Eli toisinsanoen checkata itsensä paikkoihin joissa on ja näin ollen viestiä samaa sovellusta käyttäville kavereille omasta liikkumisesta.

Been
Ei ole kovin hyödyllinen, mutta hauska. Sinne voi kirjata maat ylös joissa on käynyt (sekä myös USAn osavaltiot.) Kolutut maat sitten värittyvät maailman kartalle oranssilla.

Nutrition guide for Starbucks
Jos tykkää Starbucksista niin suosittelen tätä sovellusta, muuten aika turha. Täältä näkee Starbucksin menun ja kaikkien Starbucks-annoksien ravintoarvot ja tiedot.

112 Suomi
Suomessa erittäin tärkeä sovellus. Jos eksyy vaikkapa metsäretkellä eikä tiedä koordinaatteja, niin tämän sovelluksen kautta kun soittaa hätäkeskukseen niin saavat tarkat koordinaatit liikkumisesta. Normipuhelulla hätäkeskus ei saa yhtä tarkkoja koordinaatteja.

Momondo
Kaikki tietävät mikä Momondo on, ja jos ei tiedä, se on halpojen lentojen metsästämistä helpottava nettisivu. Ovat tehneet myös sovelluksenkin puhelimelle, joka toimii mobiilissa paremmin kuin nettisivut.

Uber
Jos halpaa taksia kaipaa, tai joissain maissa taksia ylipäätään, niin Uberista saa helposti tilattua kyydin. Edullisempia monesti kuin tavalliset taksit. Tosi kätevä sovellus. Kannattaa olla vaan tarkkana hinnoittelun kanssa, sillä Uber kyydeissä hinta määräytyy kysynnän mukaan. Uber aikoo tällä hetkellä kehitellä sovellusta matkailijaystävällisemmäksi, eli aikoo luoda uuden konseptin joka helpottaa reissaajaa suunnittelemaan matkoja.

Itse käytän iPhonea, mutta nämä kaikki sovellukset pitäisi saada myös muillekin malleille.  Sen verran tunnettuja sovelluksia kun ovat.
« Viimeksi muokattu: 05.01.2016, 02:47:44 kirjoittanut shootarz »
"The journey, not the destination"

Kapteeni Tunkki

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 271
  • Profiili
Vs: Matkailijan parhaat mobiilisovellukset
« Vastaus #7 : 05.01.2016, 10:49:15 »
Here Maps
Oikeastaan lukuunottamatta Japania, jota Here Maps ei siis kata, paras kartta- ja navigointisofta matkalla erinomaisen off-line tominnallisuutensa takia.

Nokia maps (vai mikä ovi maps nykyään onkaan), sisältää nuo ATM yms hakutoiminnot ja tietysti navigoinnin.
Ilmainen. Yllättäin vain nokialle ;)


On nykyään muuten saatavilla myös iOS:lle ja Androidille. Toiminnallisuudet ja yllättäen myös karttamateriaali vaihtelevat hiukan alustan mukaan.

joohannes

 • Vieras
Vs: Matkailijan parhaat mobiilisovellukset
« Vastaus #8 : 15.01.2016, 10:27:46 »
kuukelin maps navikointi ohjelma ja kun ne tarvittavat reitit kartat lataa wifi yhteydellä sielä hotla ssa niin ei tarvii pitää data tiedon siirtoa päällä  :-[ ja booking sovellutus hyvä reissussa

Perkule

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
Vs: Matkailijan parhaat mobiilisovellukset
« Vastaus #9 : 02.12.2016, 13:24:17 »
Nostelen tätä ketjua. Mä kanssa mietin mitä kaikkea kivaa ja helpottavaa sovellusta löytyy. Tykkään tuosta Helsinki-Vantaan omasta sovelluksesta. Vois kaikilla kentillä olla samanlainen.  :) Myös käyttämäni pankkien sovellukset mulla on käytössä, pysyy hyvin korteista ja tilin saldosta perillä. Jos tulee joku isompi ostos vastaan minkä joutui maksaa kortilla niin älyttömän kätevää säädellä turvarajoja kortissa.

 Edellä on mainittu muita hyviä, laitelkaa ihmeessä lisäyksiä, mitä sovelluksia käytätte matkassa ja miten.


Arimo K

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 116
  • Profiili
  • Arimo Travels
  • Sähköposti
Vs: Matkailijan parhaat mobiilisovellukset
« Vastaus #10 : 02.12.2016, 14:52:41 »
Omia suosikkeja ehdottomasti MAPS.ME, jossa Offline-karttojen lataus on kätevämpää kuin Googlella, ja välillä nuo kartat ovat olleet myös tarkempia. Lisäksi Google ei salli Offline-karttojen lataamista esimerkiksi Lähi-idässä, mikä oli itelle aika iso miinus.

Muita muun muassa:
• TripAdvisor. Käytän pääasiassa ruokapaikkojen etsintään läheltä, en juuri muuhun.
• CouchSurfing. Mobiilisovellus on vähän kömpelö, mutta se tallentaa viestit offlineen, mikä on ollut tosi kätevää jos ei ole ollut nettiä saatavilla. Sama Offline-tallennus on myös Gmailissa kätevä.
• AndroMoney. Loistava kulujen ja menojen kirjanpitoon, vaikka valuuttamuuntimesta uhkaa loppua desimaalit esimerkiksi Laosissa.
• FlashVPN. Itse kierrän netin maarajotukset yhistämällä VPN:n yliopistoni palvelimelle, mutta jos sitä vaihtoehtoa ei ole, niin tää toimii hyvin.
• Speedtest. Testaa netin nopeuden. Ihan hyvä, jos haluaa vaikka ennen Skype-puhelua arvioida, riittääkö hostellin netti puheluun.

Joskus kirjoitin reissussa hyödyllisistä sovelluksista myös blogiini: http://arimotravels.com/useful-android-apps-for-long-term-travel/. Lähinnä siellä on noita samoja sovelluksia mitä tuossa listasin, ja lisäksi esimerkkejä siitä, miten käytän puhelimen valmiita sovelluksia.

Edit: Tietääkö kukaan muuten mitään (ilmaista) Androidin karttasovellusta, missä saisi karttapallon offlineen? Tekisi mieli katsella välillä maapalloa, jossa karttaprojektio ei vääristäisi niin pahasti mittasuhteita ja sotkisi suunnittelua.
« Viimeksi muokattu: 02.12.2016, 14:56:12 kirjoittanut Arimo K »

idlari

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 107
  • Profiili
Vs: Matkailijan parhaat mobiilisovellukset
« Vastaus #11 : 02.12.2016, 23:55:23 »
Minä käytän aika paljon (IOS):

- TripAdvisor (offline lataus = win)

- Galileo Pro (offline vektorikarttoja + mukava waypoint-sync esim puhelimen ja ipadin välillä; keräilen sinne esim hotellit jotta löydän perille ilman datamaksuja)

- Pocket (latailen sinne web-sivuja joita saatan tarvita kartalla)

- Dropbox (.pdft jutuista joita oletan voivani tarvita)

- Google Translate (offline translator on pop)

- Booking.com (hotellinhaku hätätilanteessa lähinnä)

- Peakfinder (sattumanvaraisten vuorenhuippujen tunnistaminen offline)

Pussikenguru

 • Reissaaja
 • Viestejä: 41
 • Buy the Ticket, Take the Ride. -Hunter S. Thompson
  • Profiili
Vs: Matkailijan parhaat mobiilisovellukset
« Vastaus #12 : 23.12.2016, 13:21:45 »
Itse käytän vain TripAdvisoria, google mapsia ja lonely planet sovellusta.

pfr

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 143
  • Profiili
Vs: Matkailijan parhaat mobiilisovellukset
« Vastaus #13 : 05.01.2017, 11:58:22 »
Erilaisia julkisen liikenteen reititys-/aikataulusovelluksia on tietenkin vaikka miten paljon, mutta parhaita vastaan tulleita on Citymapper. Sen kaupunkitarjontakin on kasvanut hiljalleen: suuret Euroopan pääkaupungit löytyy tietenkin, mutta myös Pietaria, Hampuria, Rhein-Ruhrin aluetta jne. Toimii aika satavarmasti paremmin kuin 'viralliset' paikalliset sovellukset, ja osaa mm. yhdistellä eri kulkumuotoja (vuokrapyörä+metro? Bussi+Uber?). Esim. bussia tuntemattomassa paikassa käyttävälle värinällä toimivat 'paina stop-nappia nyt' -hälytykset on aika jees.
« Viimeksi muokattu: 05.01.2017, 12:10:15 kirjoittanut pfr »

hard

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 208
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Matkailijan parhaat mobiilisovellukset
« Vastaus #14 : 24.01.2017, 00:48:06 »
Google translaten puhelinsovelluksessa on loistava ominaisuus - kaukoidässä (mm. Japanissa) kun jutut on kirjoitettu niillä merkeillä niin translatella voi ottaa kameralla kuvan esim. kyltistä tai ruokalistan tekstistä  ja translate kääntää tekstin suomeksi. Ja napauttamalla tekstiä se myös kertoo, kuinka merkit lausutaan. Todella helppokäyttöinen, pitää vain painaa kameran kuvaa kun kääntää ja kohdistaa kamera haluttuun tekstiin. Latasin sen äsken ja opin samantien käyttämään sitä :D Ja vieläpä ilmainen kaiken lisäksi ja offline-tilakin löytyy (ainakin sanottiin, että löytyy, en oo vielä kokeillut).

Edit: löytyy Applelle ja Androidille

raven

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 657
  • Profiili
Vs: Matkailijan parhaat mobiilisovellukset
« Vastaus #15 : 13.08.2019, 10:47:56 »
Maailma muuttuu nopsaan, haluaisinkin nostaa tämän ketjun ajantasaiseen keskusteluun?

Eli mitä sovelluksia kännykässä olette todenneet käteviksi tai hyödyllisiksi reissussa? Enemmän ehkä kiinnostaa yleiset sovellukset; joku tfl:n sovellus on taatusti kätevä Lontoossa jne ja finskin sovellus jos lentää usein finskillä.

Vaikka usein käyttöliittymä ketuttaa, on google maps valikoitunut nykyisin karttasovellukseksi. Kiinnostaisi silti vaihtoehtoiset lähestymiset.

Lisäksi tykkään pitää lennoista kirjaa App in the airilla. Olen päivittänyt sinne kaikki vanhat lennotkin. Ei niillä tiedoilla siellä mitään tee, ja matkustamisen aikana lentoyhtiön oma sovellus on kuitenkin jotenkin uskottavampi ja vakaamman oloinen.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty,
hetken mielijohteesta saa jo valmista...