Etelä-Eurooppaan sitikalla

 (Luettu 9536 kertaa)

Rojekti

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
  • Sähköposti
Etelä-Eurooppaan sitikalla
« : 09.02.2011, 15:27:22 »
Ketjulla ei ole mitään pointtia, korkeintaan ehkä on hauska kuulla, mitä ajatuksia suunnitelmani/aikomukseni herättävät muissa, ehkä kokeneemmissa matkustelijoissa.

Ikinä en ole yli 400km päähän matkannut yksikseni, joten seuraavana kesänä murran mokoman myytin. Olen aina pelännyt matkaamista ja ulkomaita sun muita. Uusia ihmisiä? Uusia paikkoja? Hyi, miksen voisi vain lusmuta omassa luolassani.

Nyt kun lähdin suunnittelemaan matkaa, olinkin aivan innoissani. Aikomuksena on elää melko kiskuribudjetilla eli syödä huonosti jotain, mitä ruokakaupoista nyt sattuu saamaan. Valtaosan öistä nukun omassa autossani, joskin hostelleihin pyrin pesulle pääsemään. Liekö kukaan harrastanut peseytymistä luonnon helmassa? Toki sellaistakin voisi kokeilla jos johonkin syrjäiseen paikkaan pääsisin. Aikaa reissuun menisi 13-20 päivää, ehkä siinä 2 viikon tienoilla kuitenkin.

Mukana tulee navigaattori ja miniläppäri, jolle löytyy terhakkaampikin funktio satunnaisen Internet-tutustumisen ohella.

Ajan käytän videon koostamiseen (harrastan videoimista mm. taidepohjalta) sekä esim. akvarellien maalaamiseen (opiskelen amk:ssa taidetta). Video tulee kertomaan tarinan siitä miten parikymppinen nysvä lähtee ypöyksin Etelä-Eurooppaan, vaikkakin omalla autollaan, tosin matka tuntemattomaan on kyllä jo ihan tarpeeksi raju juttu minulle. Videoin ajatuksiani, kokemuksiani ja tekemisiäni aina kitaran soitosta ulkomaalaisessa kahvilassa käymiseen (sellaista en ole ikinä tehnyt yksin).

Matkareititä en paljolti suunnittele, sen sijaan panostan budjettiin: joka päivä X euroa tankkiin (60.. 70.. 80..) ja X euroa muihin menoihin (10-50...?! täytyy vähän miettiä miten vähällä voi elää), mm. ruokaan. Alijäämät ovat myöhempien päivien bonusta. Jos päivän kilometrisaldo ylittyy,suunnitellaan päivän ohjelma "uusiksi" lennossa: ehkä nappaan rinkan takapenkiltä ja lähden jalan tutustumaan maastoon. Hauska ajatus olisi myös, jos ottaisin polkupyörän mukaan - se on tosin melko suuri rohjake, joten epäilenkin tämän toteutusmahdollisuutta..

Aikaisempiin matkoihin kuuluu kouluretki Ruotsi-Tanska-Saksa ja jotain, ja takaisin Suomeen, sekä entisen kumppanin kanssa suunnattu kallis hotellireissu Skotlantiin, ja lapsuuden perhereissut  Viroon sekä pienempänä Ranskaan. Lentokoneeseen en haluaisi astua ja pelkään, että ulkomaalaiset ovat kaikki vaarallisia ja että minut ryöstetään Puolassa sen sileän tien. Näitä ennakkoluuloja lähden murtamaan ja avarran maailmankatsomustani. Melko kädetön olen "suuren maailman" jutuissa, jo parkkihalli ylittää ymmärrykseni. Olen maalta kotoisin ja tämä on tutkielmani matkailusta: on upea jo innostua matkaamisesta, mutta toivottavasti innostus säilyy reissun jälkeenkin ja toivottavasti reissu on mahtava kokemus.

Reitti alkaisi lauttareissulla muistaakseni Puolaan. Tarviikohan lippuja alkaa jo varailla.. menevätköhän sellaiset lauttaliput nopeasti, vai ehtiikö viikkoa ennen? Se on ainoa lippuvaihe koko reissussa, ennakkotietojen mukaan. Puolasta lähden kohti Etelä-Saksaa ja sieltä alppien läpi Välimeren raikkaaseen tuoksuun. Sitten kaarran länteen ja kovasti haluaisin käydä Espanjassa ja Portugalissa asti mutten usko kilometrien (7000..10 000..) riittävän. Ranskan kautta kohti Suomea, loppumatka improvisoitakoon. Kun budjetista on kulunut 40-45%, teen U-käännöksen. Siitä lähdetään.

Asioita, joita haluan toteuttaa reissussa: yöpyminen taivasalla missälie, ajaa umpikujaan jossain metsässä, eksyä pikkuteille (tosin navi estänee eksymisen), vältellä pääteitä, ajaa 200kmh Saksassa, tavata spontaanisti uusia ihmisiä (vaikea juttu, mutta yritetään), maalata akvarellimaisema joka maasta, ottaa filmikuvia 50..100kpl, videoida koko touhu, soittaa ja laulaa kitaraa auringonlaskussa jossain kauniissa maisemassa. Naurakaa pois, antaa miehen romantisoida rauhassa, he heh.

Noin, sainpa vihdoin tekstattua asiasta oikein asiankuuluvaan paikkaan. Kiitos!

ps. pitkään harkitsin reppureissuakin, mutta päädyin autoreissuun: se on ehkä "nysvämpi" vaihtoehto kun ikään kuin viedään koti mukana, mutta saanpa rehdattua akvarellit, kitarat sun muut ja eritoten: pääsen paikkoihin, joihin ei ehkä pääsisi julkisilla, ja jotka ovat ehkä liian kaukana jalkareissulle. Lisäksi uskoisin, että liikun nopeammin kuin julkisilla; mitä nyt junat, heh.. heh..
« Viimeksi muokattu: 09.02.2011, 15:31:23 kirjoittanut Rojekti »

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Etelä-Eurooppaan sitikalla
« Vastaus #1 : 10.02.2011, 01:07:32 »
Aikaa reissuun menisi 13-20 päivää, ehkä siinä 2 viikon tienoilla kuitenkin.


Puolasta lähden kohti Etelä-Saksaa ja sieltä alppien läpi Välimeren raikkaaseen tuoksuun. Sitten kaarran länteen ja kovasti haluaisin käydä Espanjassa ja Portugalissa asti mutten usko kilometrien (7000..10 000..) riittävän. Ranskan kautta kohti Suomea


En ole ajanut autoa vuosikausiin enkä etenkään Euroopassa, mutta minusta reittisi kuulostaa liian pitkältä kahden viikon reissuun, jos määränpäänä on Portugal.

Eurolinesin bussilla suorinta tietä Varsovasta Barcelonaan kestää 48h non-stop.

Jos teet pienemmän rundin, silloin bensaankaan ei mene niin paljon rahaa ja voit elää vähän leveämmin.

Lainaus
lauttareissulla muistaakseni Puolaan. Tarviikohan lippuja alkaa jo varailla.. menevätköhän sellaiset lauttaliput nopeasti, vai ehtiikö viikkoa ennen?

Kannattaa soittaa laivayhtiöön ja kysellä, heillä on käsitys lippujen menekistä. Itse luulen, että viikkoa ennen lähtöön kesällä ei saa mitään. Autopaikkoja on rajoitetusti ja aika monella on ajatuksena autolomailu. Nuo laivat kun ovat sen verran tyyriitä ja hitaita, että muut matkaajat mieluummin lentävät.

Lainaus
elää melko kiskuribudjetilla eli syödä huonosti jotain, mitä ruokakaupoista nyt sattuu saamaan.

Itse asiassa ruokakaupoista saa ihan hyvää ruokaa.

Ranskassa kaupoissa on mitä erilaisempia salaattiaterioita (pastasalaatteja jne) ja eksoottisia ruokalajeja kuten arabialainen taboulé. Myös purkeissa myytävät tonnikala-salaatit ovat aivan mainiota ruokaa patongin kanssa!

Puolassa paremmissa marketeissa on niin ikään hyviä valmisaterioita ja salaatteja (samanlaisia kuin meidän italiansalaatit jne). Monissa maissa myydään myös ihania tölkkikeittoja! Itse rakastan markettien valikoimien tutkiskelua matkoilla ja kaikenlaisen uuden kokeilua. Syön pääasiassa marketeista Euroopassa.

Saksassa jostain syystä ruokakaupoista on vähän heikommat kokemukset. Ja pliis: ota mukaan tölkinavaaja, sellaisesta eurooppalaisilla ei ole tietoakaan.

Jos taas haluaa ravintola(pika)ruokaa, kannattaa aina katsella eksoottisempaa tarjontaa. Kiinalaiset sun muut ovat halpoja Euroopassakin, samoin kebab-paikat. Saksassa on aivan must syödä paikallista falafeliä!

Espanjassa täytetyt patongit ovat usein halvinta ja täyttävintä pikaruokaa. Monenlaista "picnick"-ketjua.

Rojekti

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Etelä-Eurooppaan sitikalla
« Vastaus #2 : 13.02.2011, 14:46:55 »
Tuskin Portugaliin asti ikinä pääsen. Km/päivä-rate varmasti löytää oman tenhonsa. Voin käyttää reissuun 1-3 viikkoa fiilisten mukaan. Ensimmäisten päivien aikana oikea tahti varmasti löytyy :)

Kävin noita lippuja ihmettelemässä ja pitäisihän ne sitten kuukausia ennen varata ja ostaa. Tämä ei oikein käy päinsä. Täytyisi siis tietää lähtö- ja tuloajat kellontarkalleen nyt jo. Taidan vain körötellä autolla.. mutta lautalle pitää joka tapauksessa päästä ellei halua kiertää tosi kaukaa pohjoisesta tai piipahtaa Venäjälle! Sitten ne Tallinnan lautat, eli lienevätkö halpoja ja onko varaus helpompaa ja lyhytpiimäisempää..

Ruoka-asia kuulostaa hyvältä. Totisesti market-einekset ovat varmasti mielenkiintoinen tutkimuksen kohde, osa paikallista kulttuuria. Myös sanomalehtiä ajattelin harrastaa.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Etelä-Eurooppaan sitikalla
« Vastaus #3 : 14.02.2011, 19:42:03 »
Sinuna kyllä ottaisin lautan menomatkalle Puolaan asti, jos vaan suinkaan pystyt/voit päättää lähtöajankohdan.

Paluumatkan voit tehdä Baltian kautta. Edelleenkään en tiedä autopaikoista mitään, mutta koska Tallinnasta on niin monta lähtöä päivässä luulisi nyt yhden autopaikan irtoavan lennosta, jollei samalle päivälle niin vähintään seuraavalle. Ehkä viikonloppuja kannattaa välttää, jos on ex-tempore liikkeellä.

mattila

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 221
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Etelä-Eurooppaan sitikalla
« Vastaus #4 : 14.02.2011, 21:14:26 »
Aivan mahtavalta kuulostaa varsinkin tuo kohta, että pelkäät vieraita paikkoja ja ajattelet että kaikki ulkomaalaiset on vaarallisia - ja lähdet silti. Ja vieläpä tuollaselle spontaanille matkalle suurempia suunnittelematta. Ja juuri pikkuteitä pitkin ajelemalla "eksyy" kaikellaisiin Schornsdorffeihin sun muihin, ettei matkasta jää käteen pelkästään ne Napolit ja Berliinit ja Parseloonat, niitäkään toki väheksymättä. Moni "kaltaisesi" ei varmasti lähde ruotsinristeilyä pidemmälle, tai korkeintaan Teneriffalle muiden suomalaisten kanssa, mutta tapa, jolla itse reissusi teet, murtaa ylitakuulla ne ennakkokäsitykset ulkomaalaisista ja vieraista maista. Hatunnoston arvoinen päätös, täytyy sanoa.
53650

Jarppi88

 • Reissaaja
 • Viestejä: 53
  • Profiili
Vs: Etelä-Eurooppaan sitikalla
« Vastaus #5 : 15.02.2011, 19:56:55 »
Ahahahah aivan mahtava plan  ;) Vähän samalla mielellä lähdössä itsekkin joskin en yksin uskaltanut, tosin on matkareittikin vähän rajumpi.

Eikun lykkyä ja kirjoitahan jonkinlainen matkaraportti johki, mielellään luetaan!

alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 700
 • Kulkija
  • Profiili
Vs: Etelä-Eurooppaan sitikalla
« Vastaus #6 : 15.02.2011, 22:27:20 »
Tuossa on oma tenhonsa, 18 vuotiaana aivan helvetin kauan sitten suunnittelin samantyyppistä. Mutta silloin maailma oli hieman erilainen paikka.

Laskisin kaikesta huolimatta rahani, varaisin halpalennon johonkin itteä miellyttävään paikkaan ja kulkisin junalla tai miksei halpalennoilla kaupungista toiseen, hostelleissa asuen. Näkisi aika paljon enemmän ja olennaisempaa. Ei se maantien sahauskaan nollamatkailua ole, mutta tuollee saa rahalle enemmän vastinetta.

Eli ajattele sillee, jotta onko sun ihan pakko olla sen rakkaan autosi vanki (yhtään en tarkoita vittuilla...), sillä saattaa olla viisaampaa jättää se kotiin. Reppuun sopii yllättävän helposti kaikki olennainen, mitä tarvit. :)

Mutta kaikesta huolimatta tärkeintä on lähteminen, teet sen miten tahansa. Nuo edelliset oli vain ajatuksia. Ja tältä foorumilta löytyy helvetisti tietoa joka tapauksessa.

Rojekti

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Etelä-Eurooppaan sitikalla
« Vastaus #7 : 04.03.2011, 16:00:44 »
Kiitos kommentoinnista ja avuista! Tärkeimmältä tuntuu totisesti lähteminen ja se, etten nyt sitten missään nimessä tai vaiheessa jänistä touhusta.

Automatkakonsepti tuntuu hyvältä nyt näin ensi alkuun. Ehkä joskus myöhemmin kokeneempana menen ilman tätä "kotia" mukaan, järkeen käyvät alan miehenkin pointit kyllä =) Tällä matkalla aion suorittaa mm. AMKin pari pikkujuttua ja mukaan tarvii täten rahdata suht. isot lehtiöt sun muut, joten käytännön syyt puoltavat mielihaluani ajella autolla (täysin) vapaana minne vain, milloin vain..

Kiitos hatunnostosta.

Hienoa jos pitää paikkansa että Tallinnaan on monta lähtöä päivästä ja paikkoja varmaan löytyy helposti. Koetan välttää tota aikataulusidonnaisuutta vaikka se näyttää varmaan paikoitellen tyhmältä..?

Ajankohtaa tässä pähkäilin.. mitä mieltä te olette; kesäkuu, heinäkuu, elokuu..? Onko elokuun alku tjs. liian myöhäinen? Eikö Eurooppa ole tuolloinkin nätti ja lämmin..? Ei tosiaan ole hajuakaan kun en Pariisia etelämpänä ole käynyt ja sielläkin varsin nuorena, että, mmh. Kaipa se on melkeinpä yksi lysti minkä noista kolmesta kuukaudesta valitsee.

Neiti Q

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 328
  • Profiili
Vs: Etelä-Eurooppaan sitikalla
« Vastaus #8 : 04.03.2011, 17:05:52 »
Ajankohtaa tässä pähkäilin.. mitä mieltä te olette; kesäkuu, heinäkuu, elokuu..? Onko elokuun alku tjs. liian myöhäinen? Eikö Eurooppa ole tuolloinkin nätti ja lämmin..?

Lähde niin aikaisin kuin mahdollista! Heinäkuun puolivälistä lähtien "koko Eurooppa" on lomalla eli on enemmän ruuhkaa tien päällä ja majapaikoissa. Ja kuumakin on, sitikassa ei kuitenkaan ole ilmastointia :)

Jos sulla on matkarahat kasassa jo kesäkuussa, silloin on raikkaampi mennä! Juuri koulujen loppuessa voi olla Suomesta pieni piikki ulospäin, eli siihen saumaan kannattaa se laivapaikka varata ajoissa.
Makuni on hyvin yksinkertainen. Haluan vain parasta. (Oscar Wilde)

Rojekti

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Etelä-Eurooppaan sitikalla
« Vastaus #9 : 04.03.2011, 17:44:30 »
Ajankohtaa tässä pähkäilin.. mitä mieltä te olette; kesäkuu, heinäkuu, elokuu..? Onko elokuun alku tjs. liian myöhäinen? Eikö Eurooppa ole tuolloinkin nätti ja lämmin..?

Lähde niin aikaisin kuin mahdollista! Heinäkuun puolivälistä lähtien "koko Eurooppa" on lomalla eli on enemmän ruuhkaa tien päällä ja majapaikoissa. Ja kuumakin on, sitikassa ei kuitenkaan ole ilmastointia :)

Jos sulla on matkarahat kasassa jo kesäkuussa, silloin on raikkaampi mennä! Juuri koulujen loppuessa voi olla Suomesta pieni piikki ulospäin, eli siihen saumaan kannattaa se laivapaikka varata ajoissa.

Löytyyhän se ilmastointi, en millään rättisitikalla sentään, mutta olin myöhäisemmästä kuukaudesta kiinnostunut siksi että kesällä ehtisin paasata työtä ja saada viimeisetkin palkkarahat kassaan tirsutettua.

Voevoe, onko tosiaan koko Eurooppa liikkeellä..  :-\

dua

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 316
  • Profiili
Vs: Etelä-Eurooppaan sitikalla
« Vastaus #10 : 07.03.2011, 11:11:28 »
Ajankohtaa tässä pähkäilin.. mitä mieltä te olette; kesäkuu, heinäkuu, elokuu..? Onko elokuun alku tjs. liian myöhäinen? Eikö Eurooppa ole tuolloinkin nätti ja lämmin..?

Lähde niin aikaisin kuin mahdollista! Heinäkuun puolivälistä lähtien "koko Eurooppa" on lomalla eli on enemmän ruuhkaa tien päällä ja majapaikoissa. Ja kuumakin on, sitikassa ei kuitenkaan ole ilmastointia :)

Jos sulla on matkarahat kasassa jo kesäkuussa, silloin on raikkaampi mennä! Juuri koulujen loppuessa voi olla Suomesta pieni piikki ulospäin, eli siihen saumaan kannattaa se laivapaikka varata ajoissa.

Löytyyhän se ilmastointi, en millään rättisitikalla sentään, mutta olin myöhäisemmästä kuukaudesta kiinnostunut siksi että kesällä ehtisin paasata työtä ja saada viimeisetkin palkkarahat kassaan tirsutettua.

Voevoe, onko tosiaan koko Eurooppa liikkeellä..  :-\
Samoilla linjoilla Neiti Qn kera. Sitäpaitti heinäkuussa on kivempi olla töissä, kun kaikki muut on lomalla ;)

Jos lähdet kuitenkin euroopan loma-aikaan liikkeelle, kannattaa siirtymät suunnitella viikonloppujen ulkopuolelle. Kun Pariisissa alkavat/loppuvat lomat, tielle jää helposti vuorokaudeksikin paikalleen jumiin välillä Pariisi-Lyon-Riviera. Koko 600km matka voi viedä koko viikonlopun. Ranskassa matkantekoa suunnitellessa Bison Futén kalenteri on varsin kätevä apuväline, sivulta löytyy myös ajankohtaiset tiedot liikenteen sujuvuudesta.
"annettu on kaikki mitä onneen tarvitaan
kädet levällään sen kaiken eessä itketään"

Rojekti

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Etelä-Eurooppaan sitikalla
« Vastaus #11 : 08.03.2011, 22:06:37 »
Aikomuksena on hyvinkin pysytellä pikkuteillä. Nautin sellaisten ajelemisesta suunnattomasti. Käyn valtateillä vain katsomassa millaisia ne ovat. Todennäköisesti saatan kääntyä spontaanista tienhaarasta spontaaniin suuntaan ja esim. pyrkiä tiettyyn ilmansuuntaan. Navigaattori pitää kuitenkin huolen, ettei mennä "umpikujaan" tai johonkin mahdottomaan paikkaan. Se on sitä seikkailua, kun katsellaan ja mietitään tietä ja näkee jotain muutakin kuin valtatien varren mölypusikkoa.

Sikäli suhtaudun näihin ruuhkajuttuihin epäluuloisesti,mutta oletan että teidän tietopohja on kuitenkin betonilattialla, mun oma kangasharsolla jossa reikiä, joten otan pointeillenne isohkot painot..!

Neiti Q

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 328
  • Profiili
Vs: Etelä-Eurooppaan sitikalla
« Vastaus #12 : 09.03.2011, 22:43:32 »
Kannattaa ainakin ottaa huomioon reittisuunnittelussa.

Saksalaiset pyrkivät Italiaan, kun heillä kaikilla alkaa loma n. 15.7. Silloin on moni ellei kaikki reitit Sveitsin kautta tukossa. 
Makuni on hyvin yksinkertainen. Haluan vain parasta. (Oscar Wilde)

MaD

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 345
  • MSN Messenger - miikamiettinen@hotmail.com
  • Profiili
  • South East Asia, Canada
  • Sähköposti
Vs: Etelä-Eurooppaan sitikalla
« Vastaus #13 : 06.04.2011, 19:16:35 »
Kuulostaa hienolta suunnitelmalta mutta hieman haluan tuota aikaa ja matkaa kommentoida. Kerran n. 7000km kavereitten kanssa ajaneena 2 viikkoon suosittelen EHDOTTOMASTI varaamaan ainakin 4vk aikaa tuommoiselle reissulle. Vaikka se ei ehkä aluksi tunnukkaan pahalta, että ajaisi 500km/päivä ja välillä enemmän ja välillä vähemmän. Jossain vaiheessa huomaa, että ei oikeasti ehdi tehdä mitään muuta kuin vain istua ja katsoa maisemia. Kaupunkeihin jää aikaa tutustua muutamia tunteja ja jälkeen päin vaan vituttaa ja kaduttaa kun piti vetää niin kiireellä reissu :/ Itsekkin ajettiin kuitenkin Saksan ympäri motareja pitkin, jolloin edettiin aika nopeasti mutta silti kaupunkeihin ei pahemmin ehditty tutustua. Joten suosittelen, että karsit kilometrejä pois huomattavasti tai että pidennät matka aikaa.. ehdit nauttia hommasta paljon enemmän ja ei kaduta niin paljoa myöhemmin ;) Hauskaa reissua kuintekin..
Surutonta nuoruusaikaa...
-Irwin Goodman

Bambu*

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Etelä-Eurooppaan sitikalla
« Vastaus #14 : 28.05.2011, 14:13:38 »
Hatun nosto täältäkin! Kuulostaa erinomaiselta suunnitelmalta! Onko reissun ajankohta jo selvinnyt? Se oma rytmi siihen ajamiseen selviää kyllä ja katsot sitten minne sillä tahdilla ehdit mennä. Meillä nopeatahtisin reissu oli aikanaa 16 maata / 16 päivää, eikä sekään tuntunut ollenkaan kiireiseltä ;) Me ollaan yleensä aina reissattu heinä-elokuussa, eikä pahoja ruuhkia ole ollut oikein missään muualla kuin Saksassa. Hotellejaan ei olla ikinä etukäteen varattu ja aina on yösija löytynyt. Takaisintulomatka Tallinna-Helsinki ollaan varattu yleensä pari päivää aiemmin, kun varma paluupäivä on ollut tiedossa. Puolan lautasta en kyllä osaa sanoa yhtään mitään.

Jonkunlainen reissukertomus olisi kyllä kiva saada luettavaksi! Hauskaa reissua!

jekku811

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
Vs: Etelä-Eurooppaan sitikalla
« Vastaus #15 : 09.06.2011, 21:16:13 »
reilui 2vkoa sitten tultiin Xantialla etelä-euroopasta.

Reitti kulki Via Balticaa pitkin Varsovaan-Krakova-Oświęcim(Auschwitz)-Wien-Ventsia-Rooma-Pisa-Munchen-Praha-Gdansk ja Via Balticaa pitkin takas tallinnaan. Matkaa tuli 7000km kaikkine mutkineen. Tekniikan puolesta matka meni etupyörän laakeria lukuunottamatta mainiosti. Pärnun kohdalla rupesi ulvomaan jo,päätettiin ajaa Krakovaan ja laitattaa siellä uusi laakeri.
Majoituttiin Hostel Patriaan Krakovassa,jossa ystävällinen respa etsi auki olevan korjaamon (pyhäpäivät,Paavi oli Puolassa)
Laakeri vaihdettiin ja matka jatkui. Meillä ei ollut budjettimatka,joten ihan hotelleissa yövyimme,joten en tiedä sitten miten tuollaisen matkan pihistelemällä voisi tehdä. Ajettiin surutta maksullisia motareita pitkin,autonkin roudattiin Venetsiassa Lidon saarelle jossa oli hotellimme. Polttoaineisiin meni varmaan 800-900e,kolmen viikon majoitukset tekivät myöskin loven kukkaroon,mutta kaikenkaikkiaan oli ikimuistoinen reissu. Sitikka kesti hyvin,ja kokemuksia tuli käsittämätön määrä.
Päällimmäiseksi negatiivisena puolena jäi mieleen Italialainen idioottimainen liikennekuri, ja ehdottomasti isona erittäin positiivisena yllätyksenä Puola, upea maa jonne tutustutaan erikseen jonain lomamatkana ajan kanssa.

Rohkeasti vaan tien päälle :)

Tiina58

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 65
  • Profiili
Vs: Etelä-Eurooppaan sitikalla
« Vastaus #16 : 22.06.2011, 22:02:10 »
Puola on todellakin makea maa. On luonnonsuojelu metsiä sikoineen ja Krakowassa on se parempikin kohde kuin keskitysleiri, eli suolakaivos. Lisäksi kun matkaa autolla, saa kontaktin todella hyvin paikallisiin ja juttua tulee, vaikkei kieltä olisikaan. Kirjoita joku mukava juttu vielä reissustasi, niin hyvä.  ;)
Beirut rocks

dbs

 • Reissaaja
 • Viestejä: 30
  • Profiili
Vs: Etelä-Eurooppaan sitikalla
« Vastaus #17 : 04.11.2011, 03:18:21 »
Ajoin itse mun autolla Irlanti-Ranska-Belgia-Hollanti-Saksa-Suomi reissun ja olihan se melkoista, kun yksin oli liikenteessä.

Reissu meni hyvin mutta sen kyllä sanon, että en yksin nukkuisi öitä autossa esim Saksan moottoriteiden levähdysalueella, yritin itse samaa mutta ei siellä saanut unta ja oli muutenkin epämääräistä menoa.

Eli varaisin majapaikan etukäteen tai olisin tarpeeksi ajoissa liikkeellä esim klo 21 mennessä että saisin huoneen vuokrattua.


unkkatkumiankka

 • Vieras
Vs: Etelä-Eurooppaan sitikalla
« Vastaus #18 : 02.01.2012, 21:51:52 »
Minäkin olen yksin ajanut reittiä Italia-Sveitsi-Liechtenstein-Sveitsi-Saksa-Ranska-Saksa-Tanska-Ruotsi-Suomi (3300 km!), matka meni 4 päivässä ja ehdin katsella hieman nähtävyyksiäkin reitin varrella. :)  Majoitukset etsin matkalla eli aloitin yösijan etsimisen aina ennen auringonlaskua ja löysinkin! Navigaattori mulla oli tietenkin mukana, ja sen avulla löytyivät lähimmät hotellit ja majatalot. Nukuin Köpiksessä yhden yön autossa, koska hotelli olisi maksanut aivan liikaa, ja reissun viimeinen yö meni mukavasti Tukholma-Turku-risteilylaivan hytissä koisiessa.

Olen ajanut myös toisen ihmisen kanssa kimppaan yli 4000 km etelä-Suomesta Kilpisjärven kautta Tromssaan, sieltä Hammerfestiin ja Nordkappiin, ja koko Suomen läpi takaisin. :)  Aikaa ja kestävyyttä eli "kisakuntoa" se vaatii, mutta autoilu on palkitsevaa hommaa.

alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 700
 • Kulkija
  • Profiili
Vs: Etelä-Eurooppaan sitikalla
« Vastaus #19 : 03.01.2012, 13:19:33 »
Vaan ei ole tainnut tämä kysyjän "Rojekti" toteutua.  ???