pohjois-espanja

 (Luettu 5431 kertaa)

tanni

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
pohjois-espanja
« : 11.05.2011, 01:16:42 »
olen lähdössä kesäkuun alussa kavereiden kanssa parin viikon roadtripille pohjois-espanjaan. aloitamme tosin lissabonista josta ois sitten tarkotus hurautella pohjoiseen. olisko kellään vinkkejä missä kaikkialla kannattais käydä? itse oon miettiny ainakin seuraavia kaupunkeja: santiago de compostela, bilbao, santander, san sebastian. onko kellään kokemuksia näistä kaupungeista?

Linnunlahti

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 320
  • Profiili
Vs: pohjois-espanja
« Vastaus #1 : 12.05.2011, 10:02:57 »
Haulla löytyy jo ihan kohtuullisesti tietoa, esim:
Bilbao
Donostia (San Sebastián)

Santanderista olen kuullut vain hyvää. Santiago Compostella ei ole todellakaan mikään iso eli nopeasti sen kiertää. Galiciassa eniten pidin Vigosta, melkein kuin Portugalia. Gijónissa on hieno vanha kaupunki ja pienessä museossa roomalaisten kylpylän rauniot. Oviedossa tuli käytyä päiväseltään ja sielläkin sai ajan kulumaan vanhaa kaupunkia kierrellen ja läheiselle kukkulalle kiivettyä. Kukkulan lähellä oli muutama pieni Unescon kohde, mutta sisäänpääsy oli silloin liikaa. Noissa paikoista löytyy hyviä pensioneita, niin kuin melkein kaikkialta Espanjaa. Joissain saa käytää keittiötäkin. Gijónissa (Calle de San Bernando tai jossain siinä lähellä) löysin halvimman Espanjan majoitukseni, 5e/hlö.
« Viimeksi muokattu: 12.05.2011, 10:06:42 kirjoittanut Linnunlahti »
"Lahjakkaat muumipeikot ovat usein rauhattomia. Siksi minäkin ikävöin yhä uusia paikkoja ja uusi tuttavuuksia."
-Muumipappa

naturfocus

 • Reissaaja
 • Viestejä: 41
  • Profiili
Vs: pohjois-espanja
« Vastaus #2 : 15.05.2011, 10:00:30 »
Pohjois-Espanjassa on hurmaavia isompia kaupunkeja kuten San Sebastian, Gijón, Santander, Oviedo ja A Coruña. Ne ovat kaikki sikäli sopivan kokoisia, että niihin tutustuu mukavasti kävellenkin.
Laajemmalla kierroksella yhdistäisin isomman kaupungin - tai pari isoa kaupunkia - pienempiin rannikkokaupunkeihin. Omia suosikkejani ovat
Santoña ja San Vicente Kantabriassa;
Llanes, Cudillero, Puerto de Vega ja Tapia de Casariego Asturiassa sekä
Fisterra ja Tuí Galiciassa.
Pohjois-Espanjan hienointa luontoa ovat Asturian ja Kantabrian rannikko sekä luonnonpuistot näillä itsehallintoalueilla. Puistoista kuuluisin on Picos de Europan kansallispuisto, jossa on valtavat määrät erilaisia kävelyreittejä. Sekä sisämaan puistojen että rannikon reiteistä löytyy erinomainen Topwalks - Kävelyreitit Espanjassa -kävelyreittiopas myös suomenkielellä www.topwalks.net/fi/index.htm
Eli tiivistettynä: Pohjois-Espanja tarjoaa matkailijalle mahtavasti elämyksiä. Matkan voi suunnitella vaikkapa Asturian siiderikulttuurin ympärille (Nava - mielenkiintoinen siiderimuseo), ja Liebanan laaksossa voi tutustua Picos de Europan puiston upeiden maisemien lisäksi maailman parhaaseen juustoon (queso picón) ja Espanjan parhaaseen Orujoon.

ALehto

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 207
  • Profiili
Vs: pohjois-espanja
« Vastaus #3 : 25.05.2011, 20:38:02 »
Täältä tulee ääniä Leónille, San Sebastianille, Gijónille ja rannikon pikkukylille. San Sebastian ja Gijón ovat mielestäni kauneimpia kaupunkeja Espanjassa ja lisäksi erittäin hyvän kokoisia lyhyemmille pistäytymisille. León puolestaan tarjoaa sitten hienon näkymän "autenttiseen" Espanjaan, nuo rannikon maakunnat kun kuitenkin omaavat tiettyjä erityispiirteitä verrattuna Castilla-Leónin ja Castilla-La Manchan espanjalaisuuteen. Leónista löydätte myös taatusti reissun hinta-laatusuhteeltaan parhaat tapakset. ;) Tuohon reissuun voisi yhdistää esimerkiksi Picos de Europan luonnonpuiston, kuulemma uskomattoman hieno paikka.

tanni

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
Vs: pohjois-espanja
« Vastaus #4 : 02.06.2011, 01:36:34 »
kiitos vinkeistä!!! huomenna lähtee lento madridiin (tai siis oikeestaan tänään), ilmassa on pientä matkajännitystä:).

naturfocus

 • Reissaaja
 • Viestejä: 41
  • Profiili
Vs: pohjois-espanja
« Vastaus #5 : 18.07.2011, 17:44:30 »
Lisäisin pohjoisen rannikkokaupunkien ja kylien listalle vielä San Esteban de Pravian (Asturias). Myös sieltä löytyy aivan upea kävelyreitti, joka seuraa rantaviivaa upeiden rantojen yläpuolella ja piipahtaa välillä rannoillakin:
http://www.topwalks.net/fi/asturia_lansirannikko/playa_aguilar.htm
Alueena tämä Asturian länsirannikko taitaa olla suosikkirannikkoni Espanjassa - ja itseasiassa koko Euroopassa. Sieltä löytyy upeita rantoja, hienoja kävelyreittejä, kauniita ja rauhallisia uimarantoja, kivoja ravintoloita, todella herkullista ruokaa, siideriä, tuoreita äyriäisiä... Aivan upeaa seutua.
Ja hieno vuoristo eli Picos de Europan kansallispuisto löytyy varsin läheltä. Voiko enempää toivoa?