Äänestys

Mihin matkustaisit lomailemaan 500€ budjetilla viikoksi? (Eli lennot + majoitus + käyttöraha)

Kaunas
3 (18.8%)
Gdansk
4 (25%)
Riika
2 (12.5%)
Bremen
1 (6.3%)
Frankfurt
2 (12.5%)
Jonnekin muualle, minne? Kerrothan viestiketjussa!
4 (25%)

Äänestäjiä yhteensä: 15

Kokonaiskustannuksiltaan edullisin loma viikoksi

 (Luettu 14226 kertaa)

einiintarkea

 • Reissaaja
 • Viestejä: 22
  • Profiili
Vs: Kokonaiskustannuksiltaan edullisin loma viikoksi
« Vastaus #20 : 29.07.2011, 10:54:07 »
Eli 500 on koko roskan hinta. Matka+asuminen+käyttöraha.

Muokkasin äänestystä hieman.

altteri

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 374
  • Profiili
Vs: Kokonaiskustannuksiltaan edullisin loma viikoksi
« Vastaus #21 : 29.07.2011, 12:45:12 »
Ensimmäisessä postauksessa annetuilla spekseillä suosittelisin ihan ehdottomasti Berliiniä. Ei sillä, että esimerkiksi Gdanskissa tai Kaunasissakaan mitään vikaa olisi, mutta en nyt niistä kummastakaan "vakkaripaikkaa" suunnittelisi; Gdanskissa nyt voisi tsägällä saada ehkä yhden viikon kulumaan, mutta Kaunasissa näkee "kaiken" parissa päivässä. Berliini ei ehkä ole noista se absoluuttisesti kaikkien halvin, vaikkakin halvempi kuin Bremen saati Frankfurt, mutta varmasti paras "bang for the buck". Berliininmatkaan sijoitetulla eurolla saa siis ehdottomasti eniten historiaa, näkemistä, kokemista, urbaania eloa, kulttuuria, uutta, vanhaa, länttä ja itää. Ja ainakin vielä toistaiseksi, suhteettoman edullisesti verrattuna mihin tahansa muuhun Länsi-Euroopan isoon kaupunkiin.

Muppetti

 • Vieras
Vs: Kokonaiskustannuksiltaan edullisin loma viikoksi
« Vastaus #22 : 29.07.2011, 13:25:03 »
Itse myös äänestin muuta, eli Berliiniä. Koska matkasi on lokakuussa, on Berliinillä eniten annettavaa tuohon aikaan vuodesta (koska sillä on annettavaa joka vuodenaikaan ;) ). Gdanskissa on Sopotin biitsit yms. kesälle sopivaa ohjelmaa enemmän. Samoin Liettuassa on Palanga ja muut rannikon kesäkaupungit, joten nämä kaksi kohdetta totta tosiaan eivät ehkä lokakuussa ole niin antoisia. Berliinissä on myös se hyvä puoli, että viikon aikana riittää tekemistä, ilman että tarvitsee lähteä junalla suhailemaan isompiin cityihin.

Jos Berliiniin ei jostain syystä halpoja lentoja ja majoitusta onnistuisi saamaan, olisi toinen vaihtoehtoni Kaunas (+ Vilna). Tämä siksi, että pääsette helposti ja nopeasti kentälle, ja halpoja lentoja löytyy takuuvarmasti.


einiintarkea

 • Reissaaja
 • Viestejä: 22
  • Profiili
Vs: Kokonaiskustannuksiltaan edullisin loma viikoksi
« Vastaus #23 : 24.08.2012, 14:39:29 »
Nostan vähän vanhaa ketjuani ja lisään listaan Budapestin. Lennot suorana Tampereelta (Ryanair).

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Kokonaiskustannuksiltaan edullisin loma viikoksi
« Vastaus #24 : 26.08.2012, 02:44:10 »
Nähtävyyksiltään ja fiilikseltään parhaaseen halpaan kohteeseen, Berliiniin, joutuu matkustamaan jatkolennolla eikä lento siltikään ole älyhalpa. Ja lentoaikataulu saattaa olla hankala.

Itse siis kallistuisin Budapestin kannalle: lennot sekä halvat että suorat Tampereelta.

Budapestiä suosii myös se, että kaupungista saa halvalla ja vaivatta vuokrattua asunnon viikoksi. Aamiaisten kokkailussakin säästää jonkun ropon. Airbnb on hyvä sivu katsella asuntoja monen muun ohella.

Kiinalaista sapuskaa saa hintaan 2.5 euroa. Maittavia, isoja annoksia! (Tosin näitä ei löydy aivan ydinkeskustassa.)

Jos Budapestissä alkaa kyllästyttää voi lähteä (pitkälle) päiväreissulle Wieniin tai Bratislavaan. Junaliput kai jotain 30 euroa meno-paluu.

Budapestissä on parempi rättivalikoima kuin Helsingissä. Siis laajempi. Mm. kaikki ranskalaiset halpisketjut ovat Budapestissä. Yksi hyvä kauppapaikka on Nuygatin rautatieaseman vieressä oleva kauppakeskus WestEnd.


Yhtenä uutena ehdotuksena lisäisin Georgian Tbilisin. Sinne on saanut lentoja 200-300 eurolla, tosin ne ovat jatkoyhteyksillä, mutta Estonianairin reititys on ollut hyvä. Oma huone hostellissa maksaa 10 euroa vuorokaudelta. Rättien perään Georgiaan ei ehkä kannata matkustaa, mutta maasta löytyy mm. Stalin-museo ja halvat nautintoaineet!

Chisinaun miinukseksi sanoisin huonon hotellivalikoiman, eikä edes niin halvan (alkaen 20 euroa). Itse katsoisin majoituksen Hostelworldin kautta, huoneessa paikallisen perheen luona. Chisinaun matkaan yhdistäisin vierailun maansisäisessä, oudossa puolivaltiossa Transnistriassa.

Muita hieman kalliimpia, mutta edelleen halpoja ja mielenkiintoisia kohteita ovat Istanbul ja Lissabon.

Lissaboniin on kuulema ollut jatkuvasti halpoja lentoja, Istanbulista en ole niin varma ole. Lissabonissa ennen vanhaan 25 eurolla sai huoneen pikkupensionaatista. Kaikki eivät ole välttämättä siirtyneet vielä nettiin, opaskirjoista saa hyviä vinkkejä. Istanbulissa taas Beyoglussa, uudenkaupungin puolella, on pilvin pimein pikkuhotelleja, jotka niin ikään eivät mainostele. Puolibordelleja mutta hinnat ovat ainakin kohdallaan! Pitää muistaa tinkiä hinnasta! Istanbul aivan loistava vaatteiden ostamiseen: paljon trendikkäitä ja halpoja turkkilaisia vaateketjuja, jotka hakkaavat mennen tullen lindexit.
« Viimeksi muokattu: 26.08.2012, 03:11:55 kirjoittanut UsvaAuer »