Raskaana matkustaminen

 (Luettu 16465 kertaa)

box

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Raskaana matkustaminen
« : 17.05.2012, 18:59:22 »
Olemme päättäneet lähteä vielä kerran ennen muksun tuloa reissaamaan. (Reissuajankohtana Rv 24-26).
Emme ole vielä varanneet matkaa  tai päättäneet edes tarkalleen mihin menemme. Mieheni haluaisi lähteä reppureissulle Intiaan, Nepaliin tai Sri Lankaan, mutten tiedä onko liian epähygieeniset olot, kun on sadekausikin päällä? Olen kyllä ollut puoli vuotta Kaakkois-Aasiaa kiertämässä viime vuonna joten tiedän suunnilleen mitä odottaa, mutta Intia taitaa olla vielä pahempi paikka :)
Lähinnä mietin niitä tauteja ja mahdollisuutta päästä hoitoon jos jotain tapahtuu
Ja mahdollisuutta siihen, että jos on todella väsynyt olo niin kohteessa on mahdollista harrastaa jotain leppoisampaakin tekemistä. Toisekseen en ole koskaan aikaisemmin ollut raskaana, joten en osaa kuvitella millainen olo noilla viikoilla voisi olla reissun päällä.
Tähän mennessä (kolmannella kuulla kohta) tuskin muistan olevani raskaana, kun missään ei oikein tunnu miltään.
En missään nimessä halua lähteä minnekään Euroopassa tai perus Thaimaa-reissulle...

Mutta siis itse aihe taitaa olla, että otan mielelläni vastaan suosituksia mihin kannattaisi tässä tapauksessa suunnata, aikaa meillä on vain lähes 3 viikkoa. Suunta voi olla itään tai länteen, mutta pois Euroopasta.

muuvaara

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 504
  • Profiili
  • http://www.muuvaara.net/blog/
Vs: Raskaana matkustaminen
« Vastaus #1 : 17.05.2012, 20:45:36 »
Voisin kuvitella että parhaita olisivat paikat, joissa ei tule kohtuuton hiki kasvavan vatsan kanssa, ja joista pääsee tarvittaessa viiveettä länsimaisen tason sairaalaan. Kanadan Kalliovuoret, USA:n poikkiajelu, Buenos Aires&Rio, Japani; onhan noita.


culture

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 171
  • Profiili
Vs: Raskaana matkustaminen
« Vastaus #2 : 17.05.2012, 21:11:40 »
USA:n poikkiajelu

Muista samaa mieltä paitsi: tuhansien kilometrien autossa istuminen tuskin on tuossa tilanteessa järkevää.

tintin

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 127
  • Profiili
Vs: Raskaana matkustaminen
« Vastaus #3 : 17.05.2012, 21:30:20 »
täältä löytyy, jos viitsii hakea, raskaana ollessa Intiassa matkustaneen kertomus. Miehesi ei ehkä vielä ole oikein oivaltanut, mutta mahdollisesti sairastamasi vakavat taudit voivat olla vielä vaarallisempia syntymättömälle vauvallesi. Sri lankassa/Intiassa/Nepalissa on terveydenhuollon taso tosiaan monin paikoin erittäin huono, että mitä teet, jos vauvasi syntyykin keskosena (jonkinasteiset selviämismahdollisuudet Suomessa) tai sairastut pahasti itse. Mm malaria on raskaana olevalle huomattavasti vaarallisempi sairaus kuin muuten. Entä jos sairastut ja sinulle annetaan lääkkeitä, jotka ovatkin sikiölle vaarallisia? Pitkä lentomatka altistaa veritulpille, mille raskaus itsessäänkin jo altistaa, muuten Australia voisi olla oikein mukava kohde. tai Japani. tai Korea. tai tosiaan pari kohdetta Yhdysvalloissa/Kanadassa (ei mitään tuntikausien autossaistumisia)
terveystietoa matkailijoille: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat mm.malarian estolääkesuositukset maittain

SunRiseGirl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 474
  • Profiili
Vs: Raskaana matkustaminen
« Vastaus #4 : 18.05.2012, 00:30:06 »
Itse en ole koskaan ollut raskaana, mutta ehkä tuossa tilanteessa odottaisin mieheltäni sen verran ymmärrystä, että reppureissu Nepalissa ei ehkä ole se paras vaihtoehto. Vaikka raskaus ei ole vamma eikä sairaus, niin en silti näkis optimaalisimpana vaihtoehtona matkaa 30 asteen lämmössä rinkka selässä kun muita vaihtoehtoja on miljoona. Ehkä mielummin joku kohde vaikka Välimerellä. Jonnekin Kreikan saaristoon itse ehkä haluaisin tuossa vaiheessa, vaan nauttimaan lomasta, syömään hyvin ja näkemistäkin riittää ja voi patikoida ympäristössä miten jaksaa. Silti matkan ei tarvitse olla mikään pakettimatka, vaan sen voi tehdä just niinkuin itse haluaa. Tosin te ette halunneet Eurooppaan? Vai eikö vaan miehesi halua? Itse olen sitä mieltä, että tuossa pitäis matkustaa ennen kaikkea sinun eikä miehen ehdoilla.

culture

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 171
  • Profiili
Vs: Raskaana matkustaminen
« Vastaus #5 : 18.05.2012, 01:04:25 »
Itse olen sitä mieltä, että tuossa pitäis matkustaa ennen kaikkea sinun eikä miehen ehdoilla.

Erittäin hyvin sanottu. Vaimon odottaessa esikoista (viikkoja taisi olla 29) jouduimme lentämään NZ:stä Suomeen - paikallinen lääkärin 'luvalla'. Stopoverilla kuumassa Singaporessa paremman puoliskon olo alkoi olla melko tukala - mahaa kiristi välillä oudosti ja muutenkin liikkuminen oli aika hankalaa. No, pääsimme Suomeen ja huokaisimme helpotuksesta. Kaksi päivää paluumme jälkeen tuo kiristely (eli supistukset, jota emme tietenkään S'poressa oikein tajunneet) äityi niin kovaksi ja kipeäksi että jouduimme lähtemään sairaalaan. Lopputuloksena oli kuukauden pakkolepo (pää alaspäin maaten) synnytysosastolla. Synnytys oli kuulemma todella lähellä ja vain ankara bricanyl -piikitys sekä täydellinen lepo - mm. vessassa käyntiin piti pyytää lupa - sai tilanteen raouhoittumaan. Eli kannattaa todellakin miettiä lähteäkö seikkailemaan jonnekin kehitysmaahan maha pystyssä. Voi kuulostaa saarnaamiselta mutta tämä on juuri sitä kun pitää alkaa ottaa vastuuta jostain muusta kuin pelkästä itsestään. Eikä se elämä siihen lapsen saamiseen lopu: reissata voi silloinkin, toki ihan kaikkiin mestoihin ei kannata pikkuvauvaa heti raahata.
« Viimeksi muokattu: 18.05.2012, 01:09:53 kirjoittanut culture »

box

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Raskaana matkustaminen
« Vastaus #6 : 18.05.2012, 08:02:13 »
Joo no ei se mieheni varmasti ihan ole tajunnut, että mitä kaikkea pitää ottaa huomioon jos lähtee maha pystyssä reissaamaan.. Tieto raskaudesta on vielä niin tuore, että hyvä kun itse muistaa olevansa pieniin päin. Ja ennen sitä tietoa olimme ajatelleet lähteä reissaamaan juuri ko. maihin, mutta vasta ensi vuoden puolella.
Tosin rinkka selässä nyt en ajatellutkaan kuljeskella, eikä käsittääkseni Intiassa ole silloin niin tukalan kuumaa. Siirtymävaiheissa toki pitää kanniskella, mutta käsimatkatavaroilla lähdin  puolen vuoden maailmanympärysmatkallekin, joten kantamukset parin viikon reissua varten ovat niin kevyet et selvitään varmasti vain miehen rinkalla.
Ihan itse haluaisin mennä Euroopan ulkopuolelle kun on tuo Eurooppa tullut koluttua jo niin moneen kertaan. Ei tässä nyt ketään olla pakottamassa yhtään minnekään. Ja tosiaan lapsenkin kanssa aiotaan reissata, oli vähän hölmösti muotoiltu tuo lause aloitusviestissäni, ei se mikään este ole itse matkustelulle, mutta kyllä se aina vähän aikaa rajoittaa.

Ihan hyviä pointteja on kyllä tullut kaikilta ja matkakohde-ehdotuksia, kiitos paljon!

muuvaara

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 504
  • Profiili
  • http://www.muuvaara.net/blog/
Vs: Raskaana matkustaminen
« Vastaus #7 : 18.05.2012, 15:46:48 »
USA:n poikkiajelu

Muista samaa mieltä paitsi: tuhansien kilometrien autossa istuminen tuskin on tuossa tilanteessa järkevää.

No ei ehkä mitään Route 66:ää kannata lähteä vetämään, mutta esim. länsirannikon päästä päähän kolmessa viikossa tekisi alle 100 km/päivä - mä en ihan heti näe, miksi se olisi normiraskauden 24. viikolla liian rankka rasti...?

haint

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Raskaana matkustaminen
« Vastaus #8 : 18.05.2012, 18:45:38 »
Hei!

Ollessani aikoinaan viikoilla 28-29, lähdin reissuun Aasiaan. Varoitteluista huolimatta....
Lentokoneessa mennen tullen henkilökunta siirsi minut koneen etuosaan laskun ajaksi.
Niin, matka meni hyvin ison mahan kanssa. Ei ollut mitään ongelmia sen suhteen. Söin katukeittiöistä, en sairastunut ripuliin tms. Ainoa asia, mikä aiheutti ongelmaa, oli se, että 40 asteen helteellä, en muistanut yhtenä päivänä juoda riittävästi ja olo oli sen mukainen!! En ottanut mitenkään rennosti, että olisin vain rannalla ollut. Menin ja tein asioita sen mukaan, mikä oli oma fiilis kunnosta. Luonollisesti vatsa nyt jotain tekemistä rajoittaa. Mutta ei se estä nauttimasta elämyksistä =)

Joten, löytyy näitä vatsan kanssa reissaajia =) Myös yksin olen pienen vauvan kanssa matkustanut, eikä reissussa ole tullut mitään ihmeellistä vastaan. Pahimmat sairaudet ja onnettomuudet ovat kyllä tapahtuneet ihan täällä, kotisuomessa. Yhden vauvani olen haudannut täällä, enkä koko sen raskauden aikana missään reissannut... Että teit niin tai näin, se tapahtuu, mikä on tapahtuakseen. Sen mukaan on vaan sitten elettävä.
Itselläni sen verran vahvasti veri vetää ulkomaille, että lähdemme kahden suht pienen lapsen kanssa rinkan kera kiertämään Aasiaa vuodeksi.

box

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Raskaana matkustaminen
« Vastaus #9 : 20.05.2012, 15:38:03 »
Kiitos haint kun kerroit kokemuksistasi. Niinhän se on, että mitään ei elämässä saa, jos kaikkea pelkää.
Olen nyt päättänyt aika varmasti, että otan riskin ja lähden tuonne Atlantin toiselle puolelle. Siellä en vielä tiedä minne, kyllä se Kanada aika paljon kiinnostaisi. Brasilia olisi tietysti halvempi kun budjetti nyt ei kovin iso ole. Sitten täytyy vaan hommata matkavakuutus joka kattaa jos raskaudessa on jotain ongelmia ilmennyt matkan oston jälkeen eikä voikaan lähteä. Että on edes mahdollisuus anoa takaisin matkarahat.. Toivon mukaan niin huonoa onnea ei ole ja päästään matkaan.

culture

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 171
  • Profiili
Vs: Raskaana matkustaminen
« Vastaus #10 : 20.05.2012, 16:25:14 »
^Yleensä matkavakuutukset korvaavat peruuntuneet lennot tms. matkakulut jos on esittää lääkärintodistus matkan peruuntumisen syyksi. Pari kertaa ollaan jouduttu hakemaan lapsen akuutin sairastumisen vuoksi: Tapiola maksoi mukisematta, Ifin puupäiltä rahat ilmestyivät tilille väännön jälkeen.

tintin

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 127
  • Profiili
Vs: Raskaana matkustaminen
« Vastaus #11 : 20.05.2012, 18:19:29 »
Brasilia ei välttämättä ole edes enää niin kovin halpa.
Jos varaa etukäteen majoituksia, niin kannatttaa muuten varata sellaisten varaamoiden kautta, jotka voi perua kuluitta, sillä matkavakuutuksen kanssa säätäminen on (tiedän lähipiirin kokemuksesta) todella rasittavaa, yrittävät kaikin keinoin selittää, että oli "oma valinta" olla lähtemättä matkalle/myöhästyä lennolta, vaikka sairasta lasta kuskattiin ympäri kaupunkia ja pitkin sairaaloita... Lisäksi jos reittisuunnitelmat muuttuu ison pötsin takia, niin pystyy helpommin muuttamaan suunnitelmia. Toisaalta nimittäin on aika kiva, ettei tarvitse repparityyliin juosta hostellista toiseen yösijaa hakemassa;) Kanadaa voin todella lämpimästi suositella, nähtävää on runsain mitoin, ainakin käyttämissäni hostelleissa oli myös pieniä huoneita ja keittomahdollisuudet (mikä tunnetusti laskee kustannuksia länsimaissa pidempään reissatessa)
terveystietoa matkailijoille: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat mm.malarian estolääkesuositukset maittain

mpala

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 486
  • Profiili
Vs: Raskaana matkustaminen
« Vastaus #12 : 20.05.2012, 20:22:50 »
Etela-Afrikka olisi mielestani myos potentiaalinen kohde

Hanna-73

 • Vieras
Vs: Raskaana matkustaminen
« Vastaus #13 : 21.05.2012, 21:20:52 »
Kun matkustaa ulkomailla raskaanaollessa, kannattaa hommata vakuutus, joka maksaa sairaalakulut, jos synnytys käynnistyykin reissussa ollessa. Näin kävi yhdelle tutulle USA:ssa. Lapsi tuli sen verran etuajassa että joutui teholle. Päivämaksu ei ollut mikään ihan pieni... Kun lapsi oli tarpeeksi iso lentokoneeseen, tarvittiin vielä sairaanhoitaja saattamaan kotimatkalle. Onneksi kaikki voivat nykyään hyvin ja lapsesta tuli terve  :)

Juulia Forsman

 • Vieras
Vs: Raskaana matkustaminen
« Vastaus #14 : 13.12.2012, 18:03:33 »
Voi jeesus, olisit tehnyt abortin jos reissaaminen miellyttää! Eikö kukaan enää nykyaikana ajattele lapsia? Veljen vaimo sai reissulla keskenmenon 3:nnella raskauskuukaudella ja lapsi haudattiin Intiaan. Jos reissaa raskaana, taudit iskevät paitsi sinuun, myös sikiöön. Jos reissaa lapsen kanssa, lapsen korvat menevät lukkoon (yö)lennolla ja koko lentokoneellinen kuuntelee sitä ulvomista sitten. Kyllä pitäis nyt sunkin ymmärtää, että 10 vuoden päästä sitten taas voi matkustaa...

culture

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 171
  • Profiili
Vs: Raskaana matkustaminen
« Vastaus #15 : 13.12.2012, 18:09:23 »
Voi jeesus, olisit tehnyt abortin jos reissaaminen miellyttää! Eikö kukaan enää nykyaikana ajattele lapsia? Veljen vaimo sai reissulla keskenmenon 3:nnella raskauskuukaudella ja lapsi haudattiin Intiaan. Jos reissaa raskaana, taudit iskevät paitsi sinuun, myös sikiöön. Jos reissaa lapsen kanssa, lapsen korvat menevät lukkoon (yö)lennolla ja koko lentokoneellinen kuuntelee sitä ulvomista sitten. Kyllä pitäis nyt sunkin ymmärtää, että 10 vuoden päästä sitten taas voi matkustaa...

Et selvästikään tiedä mistä puhut. Valitettavaa, mitä veljesi vaimolle tapahtui mutta tuo keskenmeno olisi voinut tapahtua myös Suomessa. Vanha sanonta tyhjien tynnyreiden kolinasta pitänee kohdallasi paikkansa.
« Viimeksi muokattu: 13.12.2012, 18:15:41 kirjoittanut culture »

mau_

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: Raskaana matkustaminen
« Vastaus #16 : 28.12.2012, 15:00:49 »
Me oltiin heinäkuussa reissussa sloveniassa pari viikkoa. Itsellä taisi raskausviikkoja olla tuolloin 14-18. Raskaus oli mennyt ilman suurempia ongelmia joten ihan rohkeasti lähdettiin reissuun. Neuvolasta ei kyllä lupaa edes kysytty mutta jotain puhetta matkasta oli ja ainoa ohje neuvolasta oli että tukisukat lentokoneeseen. Eurooppaan kun suunnattiin kuitenkin niin varmaan neuvolassakin ajateltiin että ei oo mitään riskejä. Olosuhteiltaanhan slovenia ei oo mitenkää extreme eli sinäänsä en osaa mitään sanoa pitemmälle suuntautuvasta matkailusta raskaana. Meillä matka meni kuitenkin suhteellisen hyvin. Raskaus rajoitti jonkun verran omaa jaksamista. Hellepäivät oli tuskaa, huimausta ja uneliaisuutta, vietettiin suurinosa päivän tunneista sisätiloissa. Viileämpinä päivinä jaksoin tehdä kaikkea mitä normaalistikin reissuilla, poikkeuksena että kävelymatkat pidettiin vähän lyhyempinä ja taukoja useammin. Suosittelen kyllä suunnittelemaan reissut siten että ohjelma ei oo ihan niin rankka kun normaalisti reissuilla. Itse kyllä kannoin rinkkani siinä missä ennenkin, mies suoritti suurimmat nostelut. Nyt kun itsellä viikkoja 36 ja vertaan tuolloiseen olotilaan niin en lähtisi tämän mahan kanssa reissuun (ei tietysti muutenkaan olisi enää luvallista). Mutta jos reissaa toisen kolmanneksen lopulla tai viimeisen kolmanneksen aikan kannattaa harkita tarkasti matkakohde ja reittisuunnitelma. Loppupuolella alkaa olemaan kaikenlaista vaivaa mitä alkupuolella matkaa suunnitellessa/varatessa ei osaa ottaa huomioon. Kevyt loma mikä ei vaadi pitkää kävelyä/muuta rasittavaa menee isommankin mahan kanssa, mutta kunnon reissaamisen suorittaisin lähempänä alkuraskautta, kuin loppuraskautta.

Itse koin että raskaus rajoittin jonkin verran omaa reissaamista, esim. koskenlaskun ja vuorikiipeilyn jouduin turvallisuussyistä jättämään väliin. Ja tosiaan kunnon helteellä en jaksanut tehdä muuta kuin maata hotellihuoneessa (ja sekin teki välillä tiukkaa). Kävelymatkat piti pitää kohtuullisina ja taukoja piti pitää useammin. Nestetytyksestä ja säännöllisestä ruokailusta piti huolehtia aikaisempaa tarkemmin. Silti oli mielestäni oikea ratkaisu lähteä reissuun. Reissussa edettiin oman jaksamisen mukaan ja niinkin matka voitti kotona lomailun 100-0. Itsellä maha jo näkyi vähän, mutta suurinosa ihmisistä taisi ajatella että suomityttö on ollut ruoka-aikana kotona. Ne joiden kanssa asia tuli puheeksi/ketkä huomasivat raskauden tuntuivat suhtautuvan vähän oudoksuen. En tiedä oliko syynä nuorehkon näköinen ikämme, vai se että reissaaminen ei olisi sopivaa raskauden aikan. Muutenkin raskauteen ja lapsensaamisen suhtaudutaan kovin eritavalla muualla kuin suomessa, eli siihenkin kannattaa varautua.

Kovasti jo odotellaan tulevia reissukokemuksia lapsen kanssa!