Alustava reilireitti lasten kanssa

 (Luettu 3005 kertaa)

matkaaj

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Alustava reilireitti lasten kanssa
« : 20.11.2012, 18:15:27 »
Olen suunnittelemassa reilaamista ensi kesäksi. Lähden kahden lapsen kanssa 5 & 10v. Mukaan lähtee myös mummi. En ole vielä ehtinyt katsomaan junalippujen hintoja erikseen. Mietinkin, että kannaattaako lipun ostaminen. 10pv/22 olisi varmasti se sopivin vaihtoehto. Maksaa kuitenkin 381€ per aikuinen ja puoleen hintaan lapsilta.

Alustava reitti olisi:

Bratislava
Wien
Bukarest
Constanta
Varna
Sofia
Belgrad
Ljubljana
Pula

Matkalla oltaisiin noin 2,5 viikkoa. Ehkä 3 viikkoa. Lapsille suunnitteilla myös hieman rannalla oleskelua.

Katsoin, että Wien-Bukarest yöjuna kestää 19h. Huh! melkein pitäisi jonnekin pysähtyä matkalla, mutta Budapestissä ollaan jo käyty. Olisiko joku mielenkiintoinen paikka jossain välillä?

Muutama yö matkustetaan makuuvaunussa. Esim Belgrad-Ljubljana.

Kaikki vinkit otetaan vastaan.


HelsinkiFlyer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 244
  • Profiili
Vs: Alustava reilireitti lasten kanssa
« Vastaus #1 : 20.11.2012, 21:11:52 »
Itävaltaa lukuunottamatta kaikki halpoja itäisen Euroopan maita, joissa normihintaisetkaan junaliput tuskin kalliita. lento Wienistä bukarestiin voisi olla fiksu tai sitten lento Suomesta Bukarestiin ja reitti toiseen suuntaan junalla ja Wienistä Suomeen. No, ilman lentolippujen hintoja tuohon on mahdoton oikein sanoa mitään. Itse en tuon ikäiset lasten kanssa jaksaisi seikkailla tuollaista reittiä stogeilla, vaan vähentäisin kohteita. Nyt 9 stadia ja 22 päivää. Tekee turhan vähän per paikka ja liikaa siirtymisiin.

jais

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 204
  • Profiili
Vs: Alustava reilireitti lasten kanssa
« Vastaus #2 : 21.11.2012, 00:54:44 »
Tuo tulisi olemaan aika rankka reissu kokeneellekin reppureissaajalle joten hyvin todennäköisesti lapset ja mummo tulevat väsähtämään tuolla aikataululla ja noilla junakilometreilla. Reitillä on lisäksi aika monta isoa kaupunkia jotka voivat tylsiä ja uuvuttavia lapsille. Suosisin mielummin pienempiä kaupunkeja ja koska matkapäiviä on 17-21 niin suosittelin myös vähintään yhtä pidempää pysähtymistä (3-4 yötä).

En lähtisi ahnehtimaan kiskokilometreja vaan pyörisin mielummin Sloveniassa ja Kroatiassa joissa riittäisi näkemistä ja mukavia paikkoja kahdeksi viikoksi. Kannattaa katsoa esim. keskustelu "Slovenia, Slovakia, Kroatia, Unkari ym. Vinkkejä sinne?" josta voisi löytyä ideoita. Itse suosittelisin lapsille Postonjan tai Skocjan luolia. Kroatian rannikolta löytyy mukavia rantapaikkoja, ehkäpä Zadar josta voisi käydä päiväretken Plitvice puistossa. Matkaa voisi jatkaa vaikka Split:iin saakka joska pääsisi junalla Zagrebin kautta takaisin Ljubljanaan.


matkaaj

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Vs: Alustava reilireitti lasten kanssa
« Vastaus #3 : 21.11.2012, 07:17:42 »
Kiitos vinkeistä! taidankin katsoa lentoja Romaniaan. Jäisi tuo pitkä junamatka väliin. Tarkoituksena oli olla noin 3-5pv Mustanmeren rannalla uimassa. Pitää tosiaan vielä noita kaupunkeja miettiä. Sitten loppupäässä oli tavoitteena myös pieni rantaloma esim Pulassa.

Olimme viime kesänä Kroatiassa, Montenegrossa, Bosnia Herzegovinassa, Makedoniassa ja Albaniassa. Nyt tavoitteena sitten eri maat. Kuljimme busseilla, joten junassa matkustelu ehkä hieman helpompaa.

Mistäköhän noita junalippujen hintoja voi tarkistella? Meillä menisi reililippuihin lähes 1200€. Sillä taitaa aika pitkälle matkustella junilla. Itävältä oli lähinnä vain pysähdyspaikka, mistä piti lähteä junalla eteenpäin. siellä ei ole tarkoitus yöpyä, mutta päivä katsella Wieniä.


skugga

 • Vieras
Vs: Alustava reilireitti lasten kanssa
« Vastaus #4 : 22.01.2013, 17:12:20 »
Linkkivinkeissä on tsekinnrautateiden tms. Sivu, jossa voi katsella hintoja. Käy myös katsomassa ketjut kannattaako reilikortti ja juna-, bussi-, ja laivamatkojen hintoja. Itse näkisin, että reilikortti ei kannata. Lasten kanssa valitsisin myös kaupungit n. 3-5h matkan päässä toisistaan. Esim. Bratislavan ja wienin paikkeilla mukavia kohteita voisi olla tsekki, slovakian pienemmät kaupungit, unkarin puolen rajaseutu sekä slovenia. Pienemmissäkin paikoissa saa kulumaan sen kolme päivää ihan helposti, ja junassa istuminen on pikkuihmiselle melko tylsää, ekan parin päivän jälkeen.

skugga

 • Vieras
Vs: Alustava reilireitti lasten kanssa
« Vastaus #5 : 22.04.2014, 19:54:57 »
Kiinnostaisi myös, että lähdittekö reissuun ja mikä oli reitti?