Kiinan hintataso

 (Luettu 20467 kertaa)

HighestSun

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 79
  • Profiili
Kiinan hintataso
« : 17.09.2012, 12:49:59 »
Hej!

Osaako ihmiset sanoa Kiinan ja Hong Kongin hintatasosta? Millä hinnoin irtoaa majoitus ja sapuskat yms.?
Aiheeseen en löytänyt artikkelia niin ajattelin RistoReippaana perustaa.

Kokemukset kehiin! T.Hanks!

tonppa

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 434
  • Profiili
Vs: Kiinan hintataso
« Vastaus #1 : 17.09.2012, 18:24:10 »
Pekingissä hintataso oli viime keväänä (2012) yllättävän kallis: uudessa keskustassa (Sanlitun) ravintoloissa oli lähes eurooppalaiset hinnat (lounassalaatti 7-8 Eur jne). Bisneslounas 12 Eur.

Katuruokaa sai paikallisten suosimista ravintoloista selvästi halvemmalla (2-3eur per setti). Katuruuan suhteen kannattaa olla tarkkana missä syö, sillä paikallisista sanomalehdistä sai lukea säännöllisesti kaikenlaisista ruokaskandaaleista (kissanlihaa myyty lampaanlihana, roskaöljyjen kierrätyksestä yms)

Hank da Silva

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 110
  • Profiili
Vs: Kiinan hintataso
« Vastaus #2 : 17.09.2012, 19:51:46 »
Kiina on melko laaja alue. Mihin päin olet menossa?

Tulin juuri Peking–Suzhou–Shanghai-keikalta, joka on varmasti sitä kalleinta Kiinaa.

En syönyt varsinaisista katukojuista kuin kerran-pari, edellisessä viestissä mainituista syistä. Ruoka voi olla laadullisesti todella kuraa, etkä juuri tiedä sitä ennen kuin (kirjaimellisesti) paskat on jo housussa. Lounaat kohtuullisen siisteissä paikoissa oli 20-50Y ja illalliset bisseineen 100-120Y paikkeilla. Sillä hinnalla söi kyllä jo erittäin hyvin. Pekingin Ankka maineikkaassa Da Dong -ravintolassa oli noin 300Y/henki. Varmasti 20-50Y luokkaan olisi saanut ruokaa illallakin, mutta ravintolat ovat sitten jotain paikallisia pikaruokaketjuja tai muuten vain mitäänsanomattomia.

Pekingin majoituksista en tiedä, asuin kaverin luona. Suzhoussa mukava neljän tähden hotelli oli noin 40 € kahden hengen huoneelta ja Shanghaissa snadisti kalliimpaa, mutta ei merkittävästi.

Motel168 on paikallinen ketju, josta saa kelvollisia huoneita halvalla. Jossain pienemmissä kylissä (ts. alle miljoona asukasta) Sichuanissa voi mennä suoraan mihin vain hotelliin, koska ne eivät yleensä maksa juuri mitään. Sanottakoon, että välillä majoituksen löytäminen, milloin mistäkin syystä, voi olla todella hankalaa ellei puhu mandariinia. Kylän kaikki hotellit ovat täynnä tai viranomaiset ovat kieltäneet majoittamasta turisteja tms.

Hong Kongissa asuminen on kallista, kuten ehkä olet jo huomannutkin. Chungking mansionin kopit ovat hirveitä (vaikkakin puhtaita); laittaisin kyllä kympin pari lisää ja menisin muualle.
Cheque yourself before you wreque yourself.

otl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 492
  • Profiili
Vs: Kiinan hintataso
« Vastaus #3 : 18.09.2012, 06:53:21 »
Hej!

Osaako ihmiset sanoa Kiinan ja Hong Kongin hintatasosta? Millä hinnoin irtoaa majoitus ja sapuskat yms.?
Aiheeseen en löytänyt artikkelia niin ajattelin RistoReippaana perustaa.

Kokemukset kehiin! T.Hanks!

moi, hongkongista löytyy kaikenhintaisia ruokapaikkoja, alkaen alkaen ~20 dollarin nuudelikeitoista niin korkealle kun olet valmis maksamaan. ok lounassettejä esim ostareiden ravintoloista saa 40-60 dollarilla. big mac-ateria on 33.50. kissanlihasta ei tarvinne huolehtia samalla tavoin kun mannerkiinan puolella. hyviä ruokapaikkoja löytyy helposti kun luottaa hymynaamojen määrään http://www.openrice.com/-sivulla  (niillä on myös kätevä ilmainen android-sovellus).

edullisempaa majoitusta etsiessä kantsii laajentaa hakualuetta; hk-saaren puolella itään päin (fortress hill, north point, jne) ja kowloonilla TST:n ulkopuolelle (mong kok, shamshuipo, jne), ja miksei vaikka koko urbaanin ytimen ulkopuolelle (New Territories).

nomad.china

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 247
  • Profiili
  • Nomad China
  • Sähköposti
Vs: Kiinan hintataso
« Vastaus #4 : 18.09.2012, 06:58:20 »
Juu, Kiina on iso maa. Täällä Yunnanissa päin syöt 10 eurolla jo ruhtinaallisesti ja reilulla kympillä saa jo ihan hienon huoneenkin.

Shala

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 72
  • Profiili
  • Living A Dream In China
Vs: Kiinan hintataso
« Vastaus #5 : 18.09.2012, 15:47:22 »
Guangzhoussa katuruoka alle tai noin euron verran. Halpa kiinalainen ravintola paalle euron per annos. Keskihintainen paalle 2-3 euroa per annos. Kolmen hengen illallinen vahan paremmassa ravintolassa viidella ruokalajilla noin 15-18 euroa. Hotelliyon hinta noin 20 e, hostellissa sanky illaksi noin 6e.
Living A Dream In China - www.sarajaaksola.com

buddha

 • Reissaaja
 • Viestejä: 57
  • Profiili
  • been there don det
  • Sähköposti
Vs: Kiinan hintataso
« Vastaus #6 : 05.11.2012, 00:05:41 »
Minulla tulossa kiina tournee keväällä. Tarkoitus viipyä maassa about. 3-4vk. Lento näillänäkymin Pekingiin jossa tutkitaan perus nähtävyydet ja siitä junilla. Busseilla etc (mahd halvoilla) kulkuvälineillä alas päin. Osaisiko joku antaa ajankohtaista tietoa päiväbudjetista joka sisältäisi majoituksen halvoissa, mutta ei mielellään rotanloukuissa, ruokailu pääsääntöisesti katukojuista ja kulkeminen enimmäkseen paikallisten suosimilla kulkupeleillä, ei millään superkalliilla luotijunilla. Kiitos.

Ja jos vielä sais infoa perusturrenähtävyyksien hinnoista niin olisin kiitollinen :)
« Viimeksi muokattu: 05.11.2012, 00:07:20 kirjoittanut buddha »

BooRadley

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 159
  • Profiili
Vs: Kiinan hintataso
« Vastaus #7 : 05.11.2012, 10:05:42 »
Muusta en osaa sanoa kuin Pekingistä jossa viivyimme 5vrk Trans-Mongolia -reissun päätteeksi. Eli Peking on tosiaan kuuleman mukaan aika hintava kaupunki verrattuna muuhun Kiinaan, mutta meikäläiseen hintatasoon nähden kuitenkin edullinen. Majoituimme Sunrise Hostellissa joka sijaitsee vajaan 10min. kävelyn päässä Taivaallisen rauhan aukiolta, eli sijainti loistava. Koska kyseessä oli reissun viimeinen etappi ennen kotimatkaa päätimme tuhlata ja majoittua omassa huoneessa omalla vessalla. Tämä kustansi euroissa noin 16€/yö, eli about 8€/nuppi. Hostellissa oli baari jossa bissetuoppi maksoi 15Y eli vajaa 2€ ja ruokakin oli verraten edullista ja hyvää. Hostellin vierestä löytyi loistava kiinalainen ravintola, vähän tasokkaampi sellainen, jossa safkat maksoi 50Y => eli reilusta kuudesta eurosta ylöspäin.

Perus turrekohteista Kiellettyyn Kaupunkiin lippu oli muistaakseni 50Y tai 60Y (vajaa 8€) ja muurille reissattiin 250Y:llä (n. 33€). Toki muurille pääsisi halvemmallakin, etenkin jos junailisi itse itsensä sinne julkisilla, mutta tuo oli hostellin tekemä rundi joka sisälsi aamiaisen hostellilla, kyydit muurille ja takas, oppaan ja lounaan paikanpäällä. Muurille päästyä tuolla hinnalla sai lähteä tarpomaan ylös, mutta hissimatkan tuolihissillä huipulle sai hintaan 60Y. Toi hostellin järkkäämä rundi oli juuri meidän tarpeita palveleva. Aamulla hostellilta aamiaisen jälkeen bussiin, siitä kierrettiin parin muun hostellin kautta hakemassa muita tallaajia kyytiin ja sit muurille. Etenkin, jos aikaa on vähän, suosittelisin melkein helppouden nimissä tuota käyttämään. Meillä asiaan tietenkin vaikkutti vielä se, että oli kyseessä viimeinen kohde joten budjetti oli se, mitä oli jäljellä eikä tarvinnut ajatella enää muita kohteita.

Muissa turrekohteissa ei sitten käyty, tai no ajeltiin metrolla ympäri Pekingiä ja käytiin istuskelemassa eri lähiöiden katukeittiöissä, loistava tapa chillata iltaisin. Metrolippu on niinkin kallis kuin 2Y, bussilippu 1Y.
Jos jaksaa roikkua puussa ei tipahda!

Skönäri

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 475
  • Profiili
Vs: Kiinan hintataso
« Vastaus #8 : 05.11.2012, 19:27:20 »
Juu, Kiinassa on varsin eri hintaisia alueita, Hong Kongissa rahaa menee, jos nyt ei yhtä paljon kuin skandinaviassa, niin Etelä-Eurooppaa lähentelee. Helposti. 2010 Vietettiin nelisen viikkoa matkalla Chengdusta Länsi-Sichuanin, Luoteis-Yunnanin ja Nu-laakson kautta  Kunmingiin. Massia paloi, oiskohan ollut 27 päivässä 310 €/lätty ilman isompia sniiduiluja eli 11,5€/päivä. Mutta tuo olikin meille halvinta Kiinaa.
Vapaus on sitä, kun ei tiedä missä nukkuu seuraavan yön. Fotoja:
http://www.merikauhu.kuvat.fi/kuvat/

Typhon

 • Vieras
Vs: Kiinan hintataso
« Vastaus #9 : 11.11.2012, 10:08:05 »
Kiinaan lähdössä kahden viikon päästä. Pekingiin lento ja Chengdusta takaisin todennäköisesti helmikuun puolivälissä. Budjettina 600€/kk sisältäen kaiken. Ei tietoa riittääkö vai ei, mutta kokeillaan (teen kuitenkin tämänkin ketjun vastausten perusteella oletuksen, että ~20€/pv ei ole mitenkään liian pieni budjetti edes keskikokoisiin kaupunkeihin). Jos ei riitä niin sitten nukutaan vaikka spurgujen kanssa puistonpenkillä, onhan sekin oma kulttuurielämyksensä.
Mestasta toiseen liikutaan pidempiä välimatkoja kun siltä tuntuu. Aikataulut kuuluu Babyloniin.
Sen kummemmin ei kalliissa turistirysissä ole aikeita viipyä mitä nyt Pekingissä viikosta kahteen tai kunnes toisin päätän.

Buukkasin ensimmäiseksi yöksi hostellista huoneen. Maksoin siitä 12€ muistaakseni. Nyt kun netistä katselee niin halvimmillaan dormi-paikkoja löytyi alle vitosella.

Mikäs on majoitusten ja liikkumisen hinta joulun, uudenvuoden ja kiinalaisen uudenvuoden aikoihin? Kannattaako varata jo mestat valmiiksi vai lampsia ovesta sisään kysellen? Kenties varaudun eräjormailuun telttamajoituksen ja leiritulen merkeissä paikallisessa puistossa?
« Viimeksi muokattu: 11.11.2012, 10:18:10 kirjoittanut Typhon »

Skönäri

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 475
  • Profiili
Vs: Kiinan hintataso
« Vastaus #10 : 13.11.2012, 16:01:08 »
Samallakun kelailet spurgujen kera puistossa budjaamista huommauttaisin että suurin osa Kiinasta on jäätävän kylmää talviaikaan. Erityisesti öisin. Edes päivät eivät sitkeän sumu/utuverhon vuoksi ole usein kovinkaan lämpimiä. Jopa niinkin alhaalla kuin Yangshuossa sai vetää villapaitaa niskaan ehtoolla.

Mutta majoitus on (ehkä Pekingiä ja Itärannikon kaupunkeja) lukuunottamatta halpaa kuin saippua ellet satu epäonneksesi osumaan kaupunkiin jossa on juuri ratsattu länkkäreitä ulkkareita rekisteröimättömästä hotellista (virallisesti ulkomaalaisia saavta ottaa vain hotellit, jotka pystyvät nämä rekisteröimään). Ainakin pari vuotta sitten tupla irtosi yleensä 50-60 yuanilla, ja siellä sai bunkata hyvinkin kolme henkeä (tai tämä oli meidän taktiikka). Toki yksin reissatessa hostellien dormit (20-35 Y) ovat varmasti se juttu. Safka katukeittiöissä on hyvää ja halpaa, eikä omalle kohdalle ole osunut ripsaa. Ehdoton kohokohta oli Xinjiangin taivaalliset Laghmanit, joiden hinnat vaihtelivat 5 ja 8 Yuanin väliä. Noita toki saa jokaisesta Kiinan muslimien pitämästä safkapaikasta (joita löytyy vähän joka kaupungista). Liikkuminen on edelleenkin suhteellisen halpaa, etenkin jos reissa öisin ja imailee valmis-nuudeleita.

Kiinan yksi huomattava rahareikä on nähtävyydet. Kaikki mikä vähänkin koetaan turisteja kiinnostavaksi hinnoitellaan. Ja monesti pahasti yli. Parhaimmillaan vaaditaan sissänpääsymaksu ensin johonkin vanhaan kaupunkiin, erikseen siellä olevaan temppeliin ja vielä jonkun temppelin tiettyyn huoneeseen. Kypsää. Ja yleiseen hintatasoon nähden pääsymaksut ovat todella kovia. Esim. Emeishan 160 Y, Leshan Grand Buddha 90 Y, Jiuzhaigou lienee nykyään 250 Y paikkeilla.
Vapaus on sitä, kun ei tiedä missä nukkuu seuraavan yön. Fotoja:
http://www.merikauhu.kuvat.fi/kuvat/

Shala

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 72
  • Profiili
  • Living A Dream In China
Vs: Kiinan hintataso
« Vastaus #11 : 14.11.2012, 05:03:56 »
Lahes kolme vuotta sitten kun olin reissusa Beijing-Pingyao-Xi'an-Chengdu-Guilin-Guangzhou valilla niin kaupungista kuin kaupungista loytyi petipaikka hostellista noin 40RMB hintaan. Yleensa varasin hostellin etukateen netin kautta ennen kaupunkiin saapumista.

Kiinalaisen uuden vuoden aikaan ei aina saanut junalippuja niille paiville kuin olisin halunnut, joten tarkkaa suunnitelmaa ei kannata olla. Mitenkaan mahdotonta ei liikkuminen silloinkaan kuitenkaan ollut, ainoastaan Beijingin viikko vierahti kahdeksi ja Kunmingista piti luopua kun aika loppui kesken.

Katuruoka on halpaa ja hyvaa. Pienia ja halpoja ravintoloita loytyy myos paikasta kuin paikasta. Bussit ja metrotkaan eivat yleensa syo paljoa rahaa.

Juurikin Skonarin mainitsemat nahtavyydet sitten vievat enemman rahaa. Mutta hyva reissu tulee varmasti vaikka naita nahtavyyksia valttelisikin budjetin vuoksi.

Muistaakseni itse kaytin 5 viikossa noin 1000 euroa, mutta en pahemmin pohtinut rahankayttoani vaan olin aika vapaalla budjetilla liikenteessa tuolloin.
Living A Dream In China - www.sarajaaksola.com

HKG

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 355
 • The secret of life is enjoying the passage of time
  • Profiili
Vs: Kiinan hintataso
« Vastaus #12 : 14.11.2012, 15:31:56 »

kiinalaisen uudenvuoden aikoihin?

Jos ei ole ihan pakko olla maassa tuolloin, niin kannattaisi vältää. KAIKKIALLA ja KAIKESSA ruuhkaa...
I'm just one happy camper!

Nicodemus

 • Vieras
Vs: Kiinan hintataso
« Vastaus #13 : 14.11.2012, 17:34:16 »

kiinalaisen uudenvuoden aikoihin?

Jos ei ole ihan pakko olla maassa tuolloin, niin kannattaisi vältää. KAIKKIALLA ja KAIKESSA ruuhkaa...

Ihan sivuhuomatuksena, toisaalta esim. Peking koostuu pitkälti toisaalta tulleista jotka palaavat kotiin tuolloin ja näin ollen kaupunki jopa "hiljenee" jos sitä siksi voi kutsua. Unta ei kylläkään tullut joskus saatua kun 24/ ilotulitteet eivät taas olleet hiljaisia.

Mutta joo, liikkuminen on liki mahdotonta tuohon aikaan ja nyt elintason koko ajan noustessa - lentolippujen hinnat olivat ainakin viime kiinalaisen uuden vuoden aikoihin katossa.

Typhon

 • Vieras
Vs: Kiinan hintataso
« Vastaus #14 : 14.11.2012, 20:21:22 »
Lento on Chengdusta helmikuun puolessa välissä takaisin ja jossain siellä kulmilla varmaan kiinalaisen uudenvuoden aikoihin (näköjään 10.2 ensi vuonna tuo uusivuosi). Kuinka kauan ennen uuttavuotta on kannattavaa saapua Chengduun välttääkseen infernaalisen juna-, lento- ja bussiruuhkan? Lueskelin, että viikko tai pari ennen uuttavuotta alkaa jo lomaliikehdintä Kiinassa.

Niin ja nouseeko majoitusten hinta yleensä uudenvuoden aikoihin? Kattelin ainakin hostelworldista ja muista mestoista, että noille ajoille näkyisi hostellipaikkoja löytyvän 5€-15€ keskimäärin riippuen onko dormi vai oma huone. Sitä tässä mietin, että varatako suoraan etukäteen noille ruuhka-ajoille katto pään päälle vaiko mennä vaan suoraan kyselemään paikan päälle kun sinne saapuu olettaen ettei taksat nouse uudenvuoden lähestyessä?
« Viimeksi muokattu: 14.11.2012, 20:34:30 kirjoittanut Typhon »

eliiska

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: Kiinan hintataso
« Vastaus #15 : 17.12.2012, 11:48:10 »
Olimme viikon Pekingissä ja söimme pääasiassa paikoissa, joissa ei juurikaan näkynyt turisteja. Yritimme valikoida paikkoja, joista löytyy kiinalaisia syömässä. Ruokailumme hinnat vaihtelivat 8-60 yuania/henkilö, yleensä hinnat lähempänä 10 yuania. Kallein ruokailumme oli Pekingin ankka + muut lisukkeet.
Matka Beijing Capital lentokentältä Airport Expressillä maksaa 25 yuania, metromatkat 2 yuania (riippumatta matkan pituudesta) ja bussi 1 yuania (paitsi yikatong-matkalipulla 0.40 yuania). Hotellimme maksoi 25 ja 35 €/yö/hlö, mutta oli sen arvoinen (hyvä sijainti, ei turisteja, rauhallinen, hyvät yhteydet julkiseen liikenteeseen).
Eräiden nähtävyyksien hintoja (osa hinnoista on kesällä kalliimpia, koska silloin on enemmän turisteja liikkeellä):
* Beihai Park 5 yuan + White Pagoda 10 yuan
* Kielletty kaupunki (http://www.dpm.org.cn/shtml/2/@/8797.html) 40 yuan, opiskelijahintainen lippu 20 yuania (jos olet kiinalaisessa koulussa)
* Mutianyu (Kiinan muuri) 40 yuania (25 yuania opiskelijahinta), 80 yuania meno-paluu köysiradalla
* Temple of Heaven 30 yuan (kaikki kohteet yhteensä)
* Ancient observatory (Jianguomen metroasema) 20 yuania
* Drum Tower 20 yuania (10 yuania opiskelijahinta), esim. 15:30 ja 16:45 rumpuesitykset
* Kesäpalatsi 50 yuania (kaikki kohteet yhteensä)
* Jingshan Park 2 yuania
* Yonghegong Lama Temple 25 yuania

Menimme Mutianyulle autolla ja matkakustannukset kokonaisuudessaan oli 650 yuania (sis. kuski). Vietimme noin kolme ja puoli tuntia muurilla ja ensimmäiset 30 minuuttia olimme ainoat asiakkaat siellä. (Lähdimme kuudelta aamulla hotellista kohti muuria.) Bussilla pääsee halvemmalla, mutta ainakin näin talviaikaan se on vähän hankalempaa ja jonkin verran tulee kuulemma vaihtoja.

Shanghaissa ruokailu on suunnilleen samaa hintaa kuin Pekingissä. Itse oleskelen Minhangin alueella (noin 25km lounaaseen keskustan alueelta, vaihto-opiskelijana Shanghaissa) ja täällä ei ole oikeastaan muita ulkomaalaisia kuin yliopiston vaihto-opiskelijat ja jotkut opettajat. Yleensä valitsemieni ruoka-annosten hinta on ollut 6-25 yuania. Keskustan läheisyydessäkin löytyy edullisia ruokapaikkoja, mutta enimmäkseen kalliimpia paikkoja.
Metromatkan hinta vaihtelee 3-10 yuania, http://www.exploreshanghai.com/metro/ avulla voi arvioida hintaa ja matka-aikaa).
Eräiden nähtävyyksien hintoja:
* The Oriental Pearl Tower – 263m ja 90m näköalat + museo 150 yuania
* Jing'an Park 3 yuania
* Jing'an Temple 30 yuania
* Shanghai City God Temple 10 yuania
* Yuyuan Garden 40 yuania (20 yuania opiskelijahinta)
* Century Park 10 yuania

Ruokapaikat valitsemme yleensä sen mukaan, miten kiinalaiset vaikuttavat viihtyvät niissä.

cenote

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 175
  • Profiili
Vs: Kiinan hintataso
« Vastaus #16 : 08.01.2014, 16:26:10 »
Olen nyt ollut Shanghai-Yiwu-Shenzhen ja yllättävästi hintataso heittelee.
Kiinassa on halpa syödä jos vain viitsii jonkun paikallisen paikan etsiä, ongelmana on vain että sielläpäin
syödään lähes kaikkea. Halvimmissa paikoissa saat esim. kanan huonoimpia osia mitä muissa maissa ei välttämättä
edes syödä. Luuta ja nahkaa 90%. Vaikea vain tietää mitä tilaa kun kaikki teksti on kiinankielellä.
Kun kokonainen kanakin paloitellaan niin se lyödään veitsellä paloiksi luineen ja nahkoineen.
Shanghai oli mielestäni kallis paitsi makkäri. Söin mm. 12€ pitsan paikassa joka oli täynnä asiakkaita.
Yiwussa taas mäkkäri oli kallis (big mac ateria 29rmb) vrt paikallisiin jossa sai esim sen riisipuurokupin yhdellä rmb:llä (n.0.14€).
Shenzhen on aika halpa, esim big mac ateria 21rmb, ja muutenkin tarjolla halpaa ruokaa ainakin tässä hotellin ympäristössä, mielestäni halvemmat ruokakaupatkin kuin noissa toisissa.

Hotellit ovat kiinassa halpoja ja siistejä, 25€:lla saa hyvätasoisia 2hh huoneita.

Metrot erittäin halpoja, taksit suht halpoja.

Erittäin hyvä nopea junaverkko, ainakin alle 500km siirtymiset kannattaa ensiksi tarkistaa junaverkon kautta.

Juominenkaan ei ole kallista kun sekin jotakuta varmasti kiinnostaa.