Kokemuksia Etelä-Amerikasta?

 (Luettu 92517 kertaa)

smee

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 412
  • Profiili
Vs: Kokemuksia Etelä-Amerikasta?
« Vastaus #180 : 24.03.2013, 01:43:34 »
Vaihtelua tulee myös maiden sisällä periaatteellaa suurkaupungeissa tai muuten turistien suosimissa paikoissa kalliimpaa ja muualla halvempaa. Periaatteessa suurkaupungeissakin pystyy elämään hyvinkin halvalla, mutta se vaatii sitten asioista tinkimistä, vaivannäköä ja itsekuria. Turistityylillä hotelleissa asumalla, hyvillä paikoilla sijaitsevissa ravintoloissa syömällä jne esimerkiksi Rio de Janeiro oli jonkun tuoreehkon vertailun, jonka joku aika sitten luin, mukaan maailman kallein kaupunki. Ja vaikka pienelläkin järjenkäytöllä rahanmenon sielläkin saa tavallisten suurkaupunkien tasolle, niin travellerinkin kannattaa sinne vähän ylimääräistä muuhun Brasiliaan nähden varata. Ja kyllä samaa voi vähän pienemmässä mittakaavassa sanoa muistakin mantereen isoimmista kaupungeista.

JohnOfTheJungle

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Kokemuksia Etelä-Amerikasta?
« Vastaus #181 : 24.03.2013, 10:07:49 »
Oolsprait. Eli mitä tämä kaikki tarkoittaa esim. kaakkoisaasiaan verrattuna? Oli kyllä hurjaa huomata että esim. sumatralla oli hinnat tuplaantunu kolmessa vuodessa. Mutta siellä suunnalla pärjää kuitenkin vielä parilla kymmenellä eurolla päivän.

wilhelm-

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 227
  • Profiili
Vs: Kokemuksia Etelä-Amerikasta?
« Vastaus #182 : 24.03.2013, 11:42:58 »
Oolsprait. Eli mitä tämä kaikki tarkoittaa esim. kaakkoisaasiaan verrattuna? Oli kyllä hurjaa huomata että esim. sumatralla oli hinnat tuplaantunu kolmessa vuodessa. Mutta siellä suunnalla pärjää kuitenkin vielä parilla kymmenellä eurolla päivän.

Kyllähän Etelä-Amerikka on Kaakkois-Aasiaa kalliimpi manner matkailua ajatellen. Tosin esim. Bolivian ja Paraguayn hintatasoa voi verrata K-Aasiaan, eikä Peru ja Ecuadorkaan paljoa kalliimpia ole, ehkä hitusen kuitenkin. Mutta riippuu tietysti kulutustottumuksista ja myös esim. suurkaupunki/maaseutu -akselista. Aktiviteetit nostavat aina päiväbudjettia, kuten etenkin Amazonin viidakkoretki ja Galápagossaaret. Kolumbia ja Argentiina ovat aiemmin mainitsemieni maiden välissä hintatasoltaan, kun taas Chilessä ja Brasiliassa voi palaa rahaa reilustikin eikä niitä voi millään tapaa verrata K-Aasiaan.

Eli halvimmat Bolivia, Peru, Ecuador ja Paraguay joissa voi päästä siihen klassiseen noin 20 euron päiväbudjettiin jos ei tee mitään ihmeellistä, ei liiku paljoa ja viettää enemmän aikaa maaseudulla, keskihintaisia Kolumbia ja kalliimpia Argentiina, Chile ja Brasilia. Samaa mieltä olen suurkaupunkien kalleudesta, esim. Rio ja Buenos Aires.

E-Amerikassa esim. majoitus on usein kalliimpaa kuin K-Aasiassa, vaikka ruokaa voikin kadulta tai lounasravintoloista saada samaan tai lähes samaan hintaan. Majoitus on usein hostellityyppistä, itseasiassa vain Perussa, Boliviassa ja Ecuadorissa majoituin yksityishuoneissa silloin tällöin, muissa en koskaan. Sellaisia Kambodzan tyyppisiä viiden dollarin kämppiä ei oikein Boliviaa lukuunottamatta ole, toki maaseudulla ja keskisuurissa kaupungissa on halvempaa.

Summa summarum. Itse käytin keskimäärin 1000 e / kuukaudessa Etelä-Amerikassa, mutta Chilessä ja Brasiliassa jopa enemmän. Halvemmallakin olisi voinut sitkutella, mutta itse tykkäsin ottaa välillä paremman bussin ja tehdä paljon aktiviteetteja enkä niin tarkasti pennejä laskeskellut. Suosittelen kuitenkin lähtemään tuolla noin 1000 e:n kuukausibudjetilla ja sellaiset 600 e / kk K-Aasiamaiset budjetit kannattaa unohtaa. Mutta kuten sanottua, kaikilla meillä on erilaiset kulutustottumukset. Oman blogini laskelmat seitsemän kuukauden E-Amerikan reissun maakohtaisesta kulutuksesta: http://www.villek.blogspot.fi/p/budjetti.html
Matkakertomuksiani lattareista 2012:

www.villek.blogspot.com

Kuukauden reissu eteläisessä Afrikassa 2013

http://www.villek2.blogspot.fi/