Millasta on Marokossa?

 (Luettu 82537 kertaa)

UsvaAuer

  • Tuplatonnitallaaja
  • Viestejä: 2 072
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: Millasta on Marokossa?
« Vastaus #60 : 04.09.2016, 23:33:25 »
Fezin vanhakaupunki on kyllä sellainen labyrintti, että saattaa ahdistus iskeä, jos siellä viettää vain yhden (ilta)päivän. Lokakuu on lisäksi Fezissä huippusesonkia.

Mielestäni juna-aikatauluja löytyy netistä. Junat ovat moderneja ja käsittääkseni pysyvät aikataulussa. Myös bussit ovat loistavia ne ainakin kulkevat aikataulujen mukaan. Googlemapsin mukaan Rabatista Meknesiin on vain kahden tunnin matka. Kulkeminen ei siis ole ongelma.

Casablancassa on muuten juna-aseman lähellä paljon hotelleja, sellaisesta kannattaa varmaan ottaa huone.

Oksat

  • Himoreissaaja
  • Viestejä: 126
    • Profiili
Vs: Millasta on Marokossa?
« Vastaus #61 : 18.09.2016, 23:55:16 »
Lähden lokakuussa neljäksi päiväksi Marokkoon - lennot Casablancaan.
Olen yhden päivän aluksi Casablancassa, jossa varmaankin iso moskeija on "paras" käyntikohde? Entäpä medina ?


Vietin elokuussa kolme yötä Casablancassa paikassa nimeltä Carré Français de Casablanca (hostels.com). Yleiset tilat oli tosi jees ja uima-allas virkisti mukavasti, mutta dormi ei ollut parhaimmasta päästä.

Kierros moskeijalla on must. Todella vaikuttava rakennus! Yksi kierros alkoi klo. 15.00 ja lippu taisi olla 12e? Opiskelija-alella taisi olla 7e about? Ranskan kielisessä ryhmässä oli likoilla topit päällä ja huivit puuttuivat, mutta ilmeisesti sisään pääsivät, joten pukeutuminen ei vissiin kauhean tarkkaa. Moskeijalta on kävelymatka medinaan, jossa en kyllä englannin kielellä mitään tehnyt. Länkkäreitä ei kyllä Casablancan medinassa näkynyt missään.

Käytin bussiyhtiö CTM:ää kaikkiin matkoihin. Bussit oli hyväkuntoisia ja ilmastointi toimi, mutta hikeä puski silti. Miinuksena se, että vessoja ei missään bussissa ollut, joten kuselle asemalla.

Casablanca - Marrakesh - Agadir -väli oli Agadirissa myöhässä 1h 40min ja sama väli takaisin tullessa 1h 50min myöhässä. Takaisin tullessani varasin tunnin vaihtoajan, jotta ehdin Casablanca - Tanger bussiin, mutta kävin kuljettajalle näyttämässä pilettiäni, niin hän ilmeisesti soitti Casablancaan ja tämä Tangerin bussi venasi pelkästään meikäläistä sen 50min, joten mitään en missannut! Tangerissa oltiinkin sitten myöhässä X-määrä aikaa.

Agadirista lähdettäessä ehdittiin liikkua laiturista n. 20m, kunnes takapenkiltä joku täysin aineissa oleva juippi alkoi huutamaan niin vimmatusti, että kuski veti jarrut pohjaan. Älämölön jälkeen selvisi, että kaverin lompakko ja siellä olleet 500 dirhamia olivat hukkuneet... SIeltä sitä etittiin penkkien alta kissojen ja koirien kanssa, mutta ei löytynyt. Puolitoista tuntia venattiin keskellä aseman asfalttipihaa, kunnes polisii saapui paikalle ja totesi, että ei perhana, ei ole lompakko penkin välissä. Juippi pihalle ja päästiin matkaan se 1h 50min myöhässä.

Tamgrathin kylässä oli komeita surffi-villoja, mutta palvelut olivat olemattomat. Paikallisbussilla pääsi n. 30 minuutissa Agadiriin ja vain viidellä dirhamilla! (Y).

Chefchauoeniin eli ''Blue Villageen'' eli ''Capital of Hash''-iin tuli tehtyä päiväretki Tangerista. Mentiin hostellikamun kanssa Grand Taxilla n. 2,5h suuntaansa. Hinta oli 5e / naama / suunta, mutta Mersun takapenkille olisi pitänyt ahtaa neljä körilästä niin maksettiin yksi lisäpenkki, eli lopulta 7,5e per. suunta. Jälkikäteen suosittelen bussia, koska ilmastointi, tilaa ja turvallisempi. Vuoristotiellä oli mennessä juuri sattunut kunnon nokkakolari ja illalla takaisinpäin tullessa kaksi rajua kolaria lisää. Mersussa ei turvavöitä ollut ja kuski larppasi Schumaheria.

Chefchauoenissa sai kyllä komeita valokuvia otettua, mutta kaupungin medina on siis vain sininen - ei muu kaupunki.

Tanger - Algeciras -lautta maksoi 400dirhamia FRS:n speed ferrylla ja lähtöjä oli n. 2h välein. Lipun sai paikanpäältä. Lautta saapuu Espanjan Tarifaan, mutta terminaalin ovelta lähtee hintaan kuuluva jatkobussi Algecirakseen.

Tässä omia kokemuksia!