Bussilla matkustus Etelä-Amerikassa

 (Luettu 3447 kertaa)

Lara.K

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Bussilla matkustus Etelä-Amerikassa
« : 09.12.2012, 15:24:01 »
Hei kaikki Etelä- ja Väli-Amerikassa reissanneet!

Olen lähdössä matkaan pian ja mietiskelin tässä että onkohan sielä turvallista liikkua bussilla maasta toiseen?
Etelä-Amerikan puolella pitäis liikkua Bolivia - Lima - Ecuador akselilla ja Väli-Amerikassa Panamasta Guatemalaan asti siinä välillä kaikki muut maat paitsi El Salvador.

Kertokaahan kokeeneemmat konkarit kannattaako säästää tässä asiassa vai säästänkö vähän lisää rahaa lentolippuihin.. Kiitän!

london86

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 616
 • Älä uneksi elämääsi, elä unelmasi.
  • Profiili
Vs: Bussilla matkustus Etelä-Amerikassa
« Vastaus #1 : 09.12.2012, 15:43:38 »
Bussi on varsin suosittu matkustusväline Etelä ja Väli-amerikassa, liikenneonnettomuudet taitaa olla se suurin riski, bussimatkustuksessa.Omat kokemukset, Boliviasta,Argentiinasta,Brasiliasta,Panamasta ja Costa Ricasta

Boliviassa tuli ostettua pari lentoa, koska ne on halpoja+ maassa tapahtuu surullisen paljon vakavia liikenneonnettomuuksia, muissa edelle mainituissa maissa bussimatkustus oli mielestäni varsin turvallista, ainakin Boliviaan verrattuna.

Dessembrae

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 74
  • Profiili
Vs: Bussilla matkustus Etelä-Amerikassa
« Vastaus #2 : 09.12.2012, 17:31:14 »
Oikein toimivaa bussilla matkustus. Ei kyllä ehkä kannata ottaa sitä aivan halvinta firmaa, varsinkaan missään vuoristoseuduilla, tuppaavat putoilemaan tieltä. Suht pienellä lisärahalla voi saada hyvätkin paikat bussissa, esim. kunnon sängyksi kääntyvän tuolin.

Itse tosin viimeksi busseillut E-Amerikassa 2009, mutta tuskin hyvä hinta/laatu -suhde Suomen busseihin verrattuna on juurikaan muuttunut. Piti tuolloin Quitosta päästä halvalla Chilen Concepcioniin. Oisinkohan 4-5 vuorokautta viettänyt linja-autossa, Limassa tosin tein pienen stopin ja yövyin hostellissa. Kohtalaisen hanuria puuduttava reissu, mutta mitäpä ei opiskelija tekisi säästäkseen...
Kun synnyit, itkit ja muut hymyilivät. Elä elämäsi niin, että kun kuolet, muut itkevät ja sinä hymyilet.

Vandit

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 804
  • Profiili
Vs: Bussilla matkustus Etelä-Amerikassa
« Vastaus #3 : 09.12.2012, 18:39:55 »
Itse busseillut Costa Ricassa ja Kolumbiassa, ilman että olisi ollut varsinaisesti mitään ongelmia tai tuntenut oloaan turvattomaksi. Tietty jos sinulla on tarkoitus ylittää rajoja busseilla, niin kannattaa hommata tarkempaa infoa että onko ko. rajaseutu turvallista, koska nimenomaan nuo rajaseudut voivat lattareissa olla vaarallisia. En nyt ihan muista että miten ne huumeiden salakuljetukseen liittyvät rajojen ylitykset menee  ::)
Tuo yllä oleva Bolivia- kommentti kannattaa myös huimioida, youtubesta löytyy karuja videoita mitä joskus tullut vastaan  :-[
Lisäksi ne bussiasemat on täynnä monenlaista olmia kuten muuallakin maailmassa, joten tarkkaavaisuutta niissä.
« Viimeksi muokattu: 09.12.2012, 18:41:49 kirjoittanut Vandit »

Dessembrae

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 74
  • Profiili
Vs: Bussilla matkustus Etelä-Amerikassa
« Vastaus #4 : 10.12.2012, 16:48:03 »
Laitetaan nyt vielä noista rajojen ylittämisistä, ovat ainakin itsellä sujuneet hyvin bussin kanssa. Helppo vaan seurata muuta massaa. Perusta mentiin Ecuadorin puolelle Macaran kautta, se oli pienehkö mukava ylityspaikka. Takaisin Peruun tulin rannikon isoa tietä, siellä oli rajalla kaikenlaista ukottajaa ja helloumisteriä odottamassa bussin ulkopuolella. Auttavat ystävällisesti maahantulolomakkeen täyttämisessä ja keplottelevat sinut jonon ohi, lopussa vaatinevat rahaa.
Kun synnyit, itkit ja muut hymyilivät. Elä elämäsi niin, että kun kuolet, muut itkevät ja sinä hymyilet.

ihmeseikkailija

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 321
  • Profiili
Vs: Bussilla matkustus Etelä-Amerikassa
« Vastaus #5 : 10.12.2012, 17:22:09 »
Busseissa ei reppua kannata sitten hattuhyllylle eikä lattialle laittaa. Syli oikea paikka ja nyörit kiinni. Ystävällisiin ihmisiin kannattaa suhtautua varauksella.

Kuulin juuri jutun, jossa kanssa matkustaja oli jutellut mukavia ja toinen kontannut lattialla ja yrittänyt repulle mennä. Tämä Ecuadorissa.

unkkatkumiankka

 • Vieras
Vs: Bussilla matkustus Etelä-Amerikassa
« Vastaus #6 : 10.12.2012, 19:10:44 »
Meitäkin varoiteltiin Paraguayssa ja Boliviassa samasta. Tosin bussissa, jolla matkustimme maasta toiseen, oli penkit järjestetty niin, että repun pystyi huoletta asettamaan lattialle jalkojensa väliin, sillä alta ei olisi kukaan mahtunut ryömimään. :)  Tarkkana kannattanee olla lähinnä ostosten suhteen bussimatkan aikana, ettei sinulta kiskota turistilisää.

Pussijamssi

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 182
  • Profiili
Vs: Bussilla matkustus Etelä-Amerikassa
« Vastaus #7 : 25.12.2012, 23:09:54 »
Mie oon möyhännyt busseilla Argentiinassa (huikeaa), Chilessä, Boliviassa ja Perussa. Boliviassa jännitti, juurikin bussien ja kuskien kunto - bolivialainen cumbia soi täysillä läpi yön jotta ukko pysyisi hereillä. :D Pysyi, ja niin pysyin minäkin. Pilkkopimeää, mutaista, kapea vuoristotie - oli aina kiva päästä perille.
Rinkka heitettiin aina alas ja käpälään sain toisen kappaleen, jota vastaan sen sitten sai.

Mutta ei siis ongelmia. Rajanylitys Arg-Bolivia otti aikaa, Bolivia-Peru oli nopsa.

emeeli

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Bussilla matkustus Etelä-Amerikassa
« Vastaus #8 : 12.01.2013, 20:01:18 »
Omat kokemukset Brasilia-Argentiina-Chile-Peru-Bolivia kierrokselta vuodelta 2011. Hieman enemmän kun panostaa, ovat bussien mukavuudet kuin lentokoneen ykkösluokasta leveine makuuasentoon menevine penkkeineen ja lämpimine aterioineen. Vähemmällä rahalla sitten vähemmän mukavia, jolloin viivästyksetkin tulevat yleisemmäksi. Eri firmoja on lukemattomia ja aina ei ole helppoa selvittää sitä sopivinta hintaa/ajankohtaa.

Isoilla teillä matkat menivät mukavasti, mutta syrjäseuduille mennessä alkaa matkamukavuus kärsimään. Pahimpana kokemuksena kohdalle osui matka Perun vuoristossa, jolloin viivästys oli 16h, sisältäen 4 eri bussia joista yksi lähes tippui vuoristotieltä (toinen eturengas jo tyhjän päällä, kuumotti  :o) sekä tulvivan joen ylityksen veneellä. Matkatavarat menivät lähes aina merkattuina tavaratilaan, josta ne "narikkalapulla" sais määränpäässä, yhdellä matkalla meni katolle jolloin sateensuoja rinkalle olisi tullut tarpeeseen... Pikkureppu oli aina jalkojen välissä toinen jalka hihnoihin pujotettuna, eikä mitään yritettykään viedä. Ehdottomana plussana pienemmillä paikkakunnilla pysähdystauoilla autoon nousevat kaupustelijat joilta sai välipalat ja juomat.

Yhteenvetona, isommilla teillä ja pidemmillä matkoilla kaikki sujuu hyvin, kunhan kankut kestävät, mutta syrjäseutujen läpi matkaaminen saattaa olla jo hieman tuskallista.