Poliisia karkuun Balilla, ei ajokorttia - ajo väärään suuntaan Seuraamukset

 (Luettu 5571 kertaa)

Tabula

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Moro

Olimme ajamassa kotia kohti saksalaisen ystäväni kanssa kun käännyimme yksi suuntaiselle väärään suuntaan. Käännyimme noin 20 metrin päästä takaisin huomattuamme virheen ja pahaksi onneksemme poliisi oli jo viittelemässä tien reunaan. Saksalainen ajoi karkuun, mutta minä pysähdyin. Poliisi oli erittäin hiilenä kun kaveri läks karkuun ja alkoi saman tien kirjottamaan minulle lappua oikeuteen. Raha ei kelvannut tässä vaiheessa. Puhuin ja selitin tietämättömyyttäni ajokortista ja että en nähnyt kiellettyä ajosuuntaa. Kun edes kello ei käynnyt maksuksi niin tajusin että ollaan kusisessa paikassa tekemisissä rehellisen virkavallan kanssa. Kuitenkin noin tunti siinä jauhettua poliisien kanssa käänsin koko reppuni sisällön poliisin eteen ja sanoin ota kaikki, mutta ei kelvannut. Sen sijaan poliisi päästi minut menemään ilman minkäänlaista maksua, koska "you have respect against police". Lupasin hoitaa paikallisen ajokortin heti huomenissa. Ja näin teen.

Mutta mutta. Kun kaverini lähti karkuun, niin häntä lähti ajamaan poliisi moottoripyörällä kiinni. He saivat hänet pysäyttettyä tai ainakin näin poliisit minulle sanoivat. Hänellä ei ole paikallista ajokorttia, hän ajoi saman 20 metriä väärään suuntaan sekä poliiseja vielä karkuun. Kaverin puhelimeen en saa yhteyttä eikä häntä kolmen tunnin jälkeen tapahtuneesta näy vieläkään hostellilla. Kysymys kuuluukin: Jos kortitta ajosta maksimi sakko on 2500 dollaria niin mikä lienee vielä poliisia karkuun ajamisesta? 10 000 vai jopa linnareissu? Huoli ystävästä on kova. Jos jollain kokemusta tai kuullut samankaltaista tarinaa niin kertokoon.

Kiitos.


Blueman

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 173
  • Profiili
Indonesiassa ja monissa muissakin maissa poliisi haluaa olla päällikkö. Tämän huomaa kun katsoo kotimaassakin poliisit tai sitä toista kotimaista poliisisarjaa. Molemmissa melkein joka jaksossa paskalakit neuvovat oikeata virkavallalle puhelutapaa ja jos heitä ei mielistele niin moni päätyy putkaan.'

Maassa kun maassa paskalakeiksi hakeutuu väkeä, joilla ei oikein muualle ole pääsyä tai hakevat helppoa rahaa. Indonesiassa poliisille pitää olla nöyrä kuten sinäkin olit. Jos jää rysän päältä kiinni niin kertoa vaan totuus ja anella armoa arvokkaasti niin ettei kummankaan kunnia kärsi. Monesti lahjusta ei kannata tarjota suoraan vaan ensin kysellä miten asiaa saisi hoidettua ja sitten kysellä jos muu ei auta olisiko tässä jotakin vaihtoehtoa josta molemmat hyötyisivät ja asia saataisiin ratkaistua. Sinuakin poliisi nöyryytti ja lupailit jo koko repun sisältöä, mutta varmaankin jäi mieleen että liikennesääntöjä on hyvä noudattaa. Se oli sakkosi tällä kertaa  :o

Itse ajoin vuosia sitten Jakartassa liikenneympyrästä väärästä kohtaa ulos ja kohta oli mopopoliisi perässä. No en nähnyt liikennemerkkiä, olen vasta vähän ollut Indonesiasssa, etsin paikkaa XX, säädin AC:tä jne selityksiä ja anteeksi pyyntöjä kaverille. No päästiin sakkokohtaan, kaveri sanoi että 50 USD. Kuin puulla päähän lyöty ilme naamaan ja valitin että vaimo suuttuu jos olen tuhlannut puolet kauppareissurahasta sakkoon eikä lapsillekaan voisi ostaa luvattuja tuliaisia. Poliisi katsoi säälivästi, sitten kysyin riittäisikö 20000 IND, joka tuolloin oli jotakin 15 USD. Poliisi sanoi, että ok ja pitää jatkossa katsoa miten ajaa. Kiitin liikennemerkin näyttämisestä ja toivotin hyvää päivän jatkoa. Kotona kysyin kodinhoitajalta miten käy jos ei ole rahaa maksaa. Hän sanoi, että voi vaikka joutua punnertamaan. No sitten jonkun viikon päästä näin kun linja-autokuski maksoi sakkoa punnertamalla.  ;D

Jos niksmanni ei ole vielä palannut matkoilta niin menkää kysymään poliisilaitokselta tai pyytäkää jotakin paikallista kyselemään olisiko joku bule-posessa liikennerikkomuksesta. Sitten vaan nöyränä poikana selvittämään asiaa. Voi olla, että lahjus ei toimi. Jos kaveri on ollut kiltisti ja poliisit on hyvällä päällä niin voitte päästä keskustelemaan asiasta. Hyvällä tuurilla saatte kaverin ulos ilman kustannuksia tai muutamalla putkapäivällä. Jos menee poliisiasemalle niin kannattaa laittaa siistit vaatteet (pitkät housut+kauluspaita jos on mukana) päälle.

NomansLand

 • Vieras
En tiedä nykyisestä tilaansta. Mutta aikaisemmin selvisi lievillä sakoilla jos ajoi väärään suuntaan. Myös jos vain jatkaa mopolla ajamista ei ne tienvarsikytät helposti lähteneet takaa-ajoon...


skugga

 • Vieras
Mitenkäs tässä sitten loppujen lopuksi kävi?

NomansLand

 • Vieras
No, jouduin maksamaan pari kertaa 50000 indonesian rupian sakot, mutta joskus, ehkä hieman vittuutuneena lähti karkuun, todella idiottimaista mutta bali is bali, ja kyllä siinä säästi muutamat eurot, mutta aika fucking retardia touhua.
« Viimeksi muokattu: 12.12.2012, 00:37:19 kirjoittanut NomansLand »

jyka

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 381
  • Profiili
  • Reissukuvatuksia
No, jouduin maksamaan pari kertaa 50000 indonesian rupian sakot, mutta joskus, ehkä hieman vittuutuneena lähti karkuun, todella idiottimaista mutta bali is bali, ja kyllä siinä säästi muutamat eurot, mutta aika fucking retardia touhua.


^ Eihän tosta saa mitään selvää? Siis mitä sille kaverillesi kävi, pääsi karkuun?
50 000 Indonesian rupiahs = 3.99846213 Euros *2 niin aika halvalla selvisit

Oliko kaverisi btw kännissä tms vai miksi se karkuun lähti?
Tärkeintä on lähteminen muistaa jonkun sanoneen..
Reissukuvatuksia http://jyka.fi/gallery2/ & http://jyka.pallontallaajat.net

NomansLand

 • Vieras
Ähh....itse lähdin karkuun joten pelastuin ...police mafia in Bali...u know?

Ongelma on se että, mopolla ajaessa pitää olla rekisteriote, jos sitä ei ole niin kytät (tai moponvuokraajat) voi ottaa sen...ja sitten pitää maksaa mopovuokrafirmalle noin, hmm, noin 100 e

Tabula

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Saku  pääs loppujen lopuks karkuun, oli muutaman korttelin verran kyttä ajanu perässä. Mopo vaihettiin seuraavana päivänä kun rekisteri oli mennyt marraskuussa vanhaksi. Eli siat valehteli kiinni saamisesta eikä siinä sen kummempaa hässäkkää päässy käymään.  ::)

Nyt on ajokortit plakkarissa niin mieluusti hymyillen vilauttaa sitä nuille roistoille.

Blueman

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 173
  • Profiili
Ei noissa maissa kannata panikoida ja lähdeä karkuun. Muutaman euron sakko ei tunnu missään. Jos pakoon ajaessaan ajaa kunnon kolarin tai jos jää kiinni ja joutuu paikalliseen poseen niin siinäpä on sitten ihmettelemistä ja selvittämistä.

Surabayassa joskus hotellista varastettiin minun radio ja menin tekemään poliisiasemalle ilmoitusta ja näin paikallisen putkan. Putkassa oli maalattia, pelkät kalteriseinät ja jonkilainen katto. Eli kaikki ötökät tulee sisään ja lisäksi siellä oli parikmmentä kaljuksi ajeltua kaveria odottelemassa jatkotoimia. Eli ei edes yhdeksi yöksi tekisi mieli paikalliseen putkaan vaikka pakoon lähtemällä hyvällä tuurilla voisin säästää 10 EUR.

Bankokissa ajoin joskus aikoinaan bussikaistaa pitkin ja poliisit vihelsi varikolle. Pyysivät ajokorttia ja näytin suomalaisen ajokortin, jonka kaveri otti "talteen". No sakkoa vaativat heti ja kerroin kavereille heti että mielelläni maksan virheestäni sakon, mutta epäilin että kaverit jaatte rahat keskenänne. Kaveri sanoi että voit myös maksaa sakon lähimmälle poliisiasemalle ja saat ajokortin takaisin sieltä. Sanoin että heti aamulla lähtee lento Suomeen, joten en ehtisi maksamaan sakkoja aamulla poliisiasemalle. Tilanne nauratti molemmin puolin ja kaveri virnuillen heilutteli ajokorttiani. Otin kortin hänen kädestä ja kaveri ei viitsinyt eväänsä liikauttaa vaan sanoi nauraen että menet sitten huomenna maksamaan sakon poliisiasemalle. Sanoin että ilman muuta ja molemmat nauroimme päälle. Lähdin jatkamaan matkaa ja kurvasin takaisin päin seuraavasta risteyksestä kun ajosuuntaani ei ollut muuta kuin tuo bussikaista. Ajoin poliisikopin ohi ja äijät vilkutteli kopista iloisen näköisinä. Eli joskus voi päästä tilanteesta ohi hyvillä selityksillä ja antamalle vastapuolelle tilaa kertoa virheestäsi.

Sen myös opin että jatkossa en anna ajokottiani vastaavissa tilanteissa vaan jonkun muun kortin(esim. kirjasto- tai opiskelijakortin), jonka menettäminen ei aiheuta ongelmia.