Israel, Eilat

 (Luettu 35658 kertaa)

S_antruska

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 67
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Israel, Eilat
« Vastaus #20 : 02.03.2017, 15:16:05 »
Vastaan sitten itselleni..
Viikko Eilatissa meni nopeasti. Kai se on myönnettävä että vähintään 2 viikkoa oltava aina lomalla..
Kohteena juuri sellainen mitä tähän hetkeen kaipasimme, helppo ja toimiva.
Alkupäivät olivat vilpoisat, 16 astetta lämmintä. Sitten nousi 23 ja hyvin tarkeni altaalla lekotella. Iltaisin oli kylmä, 10astetta!
Hotellimme sijaitsi heti Coral beachilla, eli täydellinen sijainti. Tien ylitys ja pääsimme mereen snorklailemaan. Paljon erilaisia kaloja näkyi! Vesi oli kyllä viileää, ei siellä tunti tolkulla tarennut olla.
Kävimme syömässä läheisessä kalaravintolassa, superhyvää! Myöskin Eilatin keskustassa löytyi kivoja paikkoja. Rantabulevardilla oli kallista, bussiaseman lähettyvillä enemmän paikallista meininkiä.
Israelilaiset osaavat arvostaa ruokaa! Ja etenkin kasvisruokaa ja salaatteja oli paljon tarjolla.
Kosher yllätti meidät, kun jouduimme siirtymään hotellin illalliselta nauttimaan lobbyyn maitokahvin ja jälkiruoat.

Teimme bussilla retken Kuolleellemerelle. Hinta oli paljon halvempi kuin matkanjärjestäjien. Meri oli näkemisenarvoinen, mutta paljon rakennustyömaata joka puolella.
Petran reissu jäi tekemättä, koska sääennuste Petraan oli todella huono koko ajan.
Maahansaapuminen ja poistuminen mietitytti kun siitä oli lukenut. Meillä ei ollut mitään ongelmaa. Tullessa passintarkastuksen yhteydessä kysyttiin ollaako koko loma Eilatissa. Lähtiessä olisiko ollut 3 tarkastuspistettä ja haastattelu. Laukku avattiin ja kysyttii tarkasti kuka pakkasi laukkumme, antoko joku jotain yms. Ei ollut ahdistava kun tiesi etukäteen mitä tulossa. Suurinosa tarkastajista oli naisia, ehkä vähemmän pelottavia kuin miehet  ;D


Plussat
+ruoka kaikinpuolin
+takseissa mittarit
+kaikki osaa englantia
+kirkkaat vedet ja nähtävää
+superturvallinen olo
+paljon aktiviteetteja jos niitä kaipaa

Miinukset
- meille sattui vilpoisa viikko
- hintava
- viikko ei riitä mihinkään

arkienkeli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 117
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Israel, Eilat
« Vastaus #21 : 03.03.2017, 10:31:01 »
Vietin vuonna 2012 pari viikkoa Israelissa ja piipahdin Jordanian puolella Petrassa ja Wadi Rumissa Eilatin kautta. Bussilla Jerusalem - Eilat - Jerusalem, Jordaniaan ja liikkumiset siellä takseilla ja 4x4 lavapakulla Wadi Rumissa Saudien rajalle asti. Mukava reissu, 3 yötä Petrassa ja yksi Wadi Rumissa "beduiinileirissä". Taksit maksoivat jotain 40€ suuntaansa ja yö + 2 puolikaspäivää aavikkoajelua joitain 60€.

Siihen aikaan rajan ylitys oli helppoa, kun Jordaniaan sai ilmaisen 30 päivän viisumin rajalta, ideana tukea Aquaban erikoistalousaluetta. Raja oli todella hiljainen, aavemainen suorastaan. Nyt olen kuitenkin lukenut että tätä helppoa viisumisysteemiä ei enää ole olemassa ja viisumit on hankittava etukäteen. Mikä tilanne oli, otitteko selvää vaikka ette tällä kertaa Jordanian puolelle menneetkään.

Israelin puolella olin vain ja ainoastaan Jerusalemin vanhassa kaupungissa ja Beetlehemissä. Hiljaista kuljeskelua ja tarkkailua.

Jerusalem: https://www.flickr.com/photos/[email protected]/albums/72157639618037194

Suunnaton

 • Aloittelija
 • Viestejä: 14
  • Profiili
  • Suunnaton-matkablogi
  • Sähköposti
Vs: Israel, Eilat
« Vastaus #22 : 03.03.2017, 11:20:43 »
Wadi Araban rajanylitykskäytännöt ovat tosiaan muuttuneet:
Kindly note that starting 1st of January 2016, entry visas will no longer be issued at the Wadi Araba Border Crossing. The only exceptions are Israeli tour groups and others carrying proper entry documentation entering Jordan for tourism purposes. Moreover, Israeli tourists and those carrying proper entry documents, who have bought the 90JOD entrance ticket to the Petra Archeological Site, will be exempt from the obligatory 24 hour stay in Jordan under the conditions that:
 
They should submit manifest lists and travel documents pertaining to the tour group to the Tourism and Marketing Directorate of the Aqaba Special Economic Zone Authority at a minimum of 24 hour prior to the group’s arrival to the country, so that visas and clearances can be issued smoothly in accordance with laws and procedures.
Local tour operators should submit necessary insurances that guarantees that all members of the touristic group will leave through the Wadi Araba Border Crossing and not through any order point of departure.
All member of the original submitted manifest are present upon departure; permissions for departure will not be granted to groups in which members included on the original manifest are not present.
No visa will be issued for any other nationality through the Wadi Araba Crossing and entrance will only be granted to those who have obtained an entry visa to Jordan through Jordanian Embassies abroad prior to their arrival at the border crossing.
- See more at: http://international.visitjordan.com/generalinformation/gettingaround/bordercrossings.aspx#sthash.FZ8qESEu.dpuf


http://international.visitjordan.com/generalinformation/gettingaround/bordercrossings.aspx

Me teimme n. vuosi sitten pidemmän matkan Israelista Jordaniaan, jolloin menimme Israelista Jordaniaan pohjoisimman Sheikh Husseinin rajan kautta ja tulimme Jordaniasta takaisin Israeliin eteläisimmän Wadi Araban rajan kautta. Syynä oli se, että Jordanian viisumin sai helpoiten ostettua pohjoisimmalta raja-asemalta. Menomatkan rajanylityksestä olen jo kirjoittanut tarkemman sepustuksen blogiin: http://suunnatonmatkablogi.pallontallaajat.net/2017/01/13/vinkkeja-rajanylitykseen-israelista-jordaniaan/

S_antruska

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 67
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Israel, Eilat
« Vastaus #23 : 08.03.2017, 10:04:23 »
Meillä Petra kaatui osaksi juuri  tuohon visahässäkkään, tai ylipäätänsä vaikutti melko hankalalta touhu.
Matkanjärjestäjän kautta hinta olisi ollut 300-400e koko retkelle sisältäen kaiken.
Visa Jordaniaan 65€, rajamaksu 60€, Petraan sisäänpääsy muistaakseni muutamia kymppejä.
Lisäksi bussissa istumista olisi ollut useampi tunti...
Aika hinnakasta touhua.
Olisi pitänyt pari vuotta aiemmin siis käydä!

Tiina58

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 65
  • Profiili
Vs: Israel, Eilat
« Vastaus #24 : 08.12.2019, 03:41:22 »
Löysin tämän palstan äskettäin. Ja huomasin täällä aivan selkeän aukon maailman kartalla. Israelista ei ole pahemmin kirjoiteltu mitään.

Varmaan kovinkaan moni ei halua tukea murhia, terroria ja maanryöstöä jota he harrastavat alueen alkuperäisväestöä kohtaan niin matkakohteiksi valitaan muita paikkoja.
Hahaa tuo se aina hämmästyttää mielipiteenä joo.
Beirut rocks

Tiina58

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 65
  • Profiili
Vs: Israel, Eilat
« Vastaus #25 : 08.12.2019, 03:47:35 »
Kyllä. Olen siellä asunut aikoinaan, kun oli vielä hippielämää. Mukavia ihmisiä täynnään ja halpaakin löytää. Merinaario, delfiinit, kesäiltaelämä, laivanvuokraus porukalla, kannatan. Sitten kun siirtyy pohjoisemmaksi, Negevin autiomaa, yes.
Beirut rocks