Puola / Treblinka

 (Luettu 5839 kertaa)

A-ankka

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 85
  • Profiili
Puola / Treblinka
« : 24.01.2013, 22:59:03 »
Onkos kukaan käynyt omatoimisesti Treblinkassa. Mikä olisi paras keino matkustaa Varsovast (päiväretki). Tai onko jollain kokemusta (hyvää tai huonoa kokemusta) "pakettimatkasta".

Muitakin hyviä päiväretkiä Krakovasta tai varsovasta voi kertoa. Auschwitz ja suolakaivokset on jo suunnitteilla.

Lech

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 315
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Puola / Treblinka
« Vastaus #1 : 30.01.2013, 03:22:49 »
Onko mitään henkilökohtaista syytä käydä juuri tuolla? Mitään varsinaista nähtävää muutamaa muistomerkkiä lukuun ottamatta sieltä syrjäisestä metsästä ei löydy. Jos erityisesti keskitysleirille pitää päästä niin ota juna tai bussi Lubliniin ja näet viihtyisän kaupungin lisäksi sen laitamilla helposti saavutettavissa Majdanekin leirin joka on melko hyvin säilynyt ja museoitu.

Varsovassa suosittelen tuohon makuun ennemmin enemmän kuin riittoisaa paikallishistoriaa ja kaupungin liepeillä esimerkiksi Palmiryn valtaisaa hautausmaata paikalla jolla natsit teloittivat tuhansia puolalaisia.

A-ankka

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 85
  • Profiili
Vs: Puola / Treblinka
« Vastaus #2 : 11.03.2013, 20:45:06 »
Varsovassa suosittelen tuohon makuun ennemmin enemmän kuin riittoisaa paikallishistoriaa ja kaupungin liepeillä esimerkiksi Palmiryn valtaisaa hautausmaata paikalla jolla natsit teloittivat tuhansia puolalaisia.

osaatko sanoa kuinka tuonne hautausmaalle pääsisi näppärästi?

Roger1994

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 123
  • Profiili
Vs: Puola / Treblinka
« Vastaus #3 : 15.03.2013, 14:35:37 »
Itse kävin Treblinkassa viime viikolla, reissu oli todella mukava  :D Paikalle pääsee ottamalla Varsovasta junan Malkinian kylään, tiketti maksaa 7e ja matka kestää n. 1,5h (todella hidas tahti ja huonossa kunnossa olevat raiteet). Perillä heti junaraiteiden vieressä on kioski vanhahkossa rakennuksessa, siellä oleva nainen voi soittaa sinulle taksin keskitysleirille. Matkaa on noin 5km, mutta reitti on melko vaikea kävellen. Taksi maksaa vähän alle 10e, taksikuski ei puhu englantia mutta osaa silti kertoa kylästä kiinnostavia tietoja (mm. osoittaa siltaa ja sanoo "Hitler bombabomba"  ;D

Leiristä ei siis ole säilynyt rakennuksia, mutta alue on tehty hienoksi tekemällä "pohjapiirustus" kivistä. Parkkipaikalla voit ostaa 1,25e maksavan opaskirjan sekä sisäänpääsylipun 1,25e (kääntöpuolella kartta alueesta). Lippu ei vissiin ole pakollinen, mutta minulle se myytiin melko agressiivisesti niin etten tajunnut kieltäytyäkkään. Leirillä tapettiin 600 000 juutalaista, joten tarinoita todellakin riittää. Lisäksi leirin yhteydessä on sorakaivos, jossa vangit kaivoivat käsin soraa. Kaivoksen koko on hämmästyttävä, kun ottaa huomioon työkalut! Turisteja on jonkin verran, mutta määrä ei ole mitään esim. Auschwitziin verrattuna. Parkkipaikan toisella puolella on vielä pieni museo, itse en sitä edes tajunnut -.-

Leirin kiertäminen on noin kolmen kilometrin matka, meillä meni 2,5h kaikki kyltit lukien. Sovimme taksikuskin kanssa etukäteen, että hän tulee hakemaan 14.00 (hän osasi valita oikean ajan, että ehdimme junaan). Junaliput takaisin voi ostaa kioskin vieressä olevasta lipputoimistosta. Kortti ei käy kylässä ollenkaan, itse vaihdoimme euroja juna-aseman viereisen tien toiselta puolelta. Talon seinässä oli pieni money-exchance kyltti ja sisäänkäynti oli sisäpihalta. Kioskista saa halpaa pikaruokaa (kebab, hampurilainen 1,25e, pizza jne.), tasoa ihan jees.

Suosittelen!

A-ankka

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 85
  • Profiili
Vs: Puola / Treblinka
« Vastaus #4 : 23.03.2013, 21:48:46 »
Kiitos vinkeistä! :)
Tämä kuulostaa sen vera kovalta seikkailulta, että tähän on kokeiltava. Juna-aikataulutkin tuli selviteltyä netistä jo. Lähtöä odotelless.

wellu1979

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 346
  • Profiili
Vs: Puola / Treblinka
« Vastaus #5 : 22.12.2019, 18:04:11 »
Valitsin tuon lublininin kun ajattelin että vois viettää idyllisessä kaupungissa kahvitelkessa ja pääsisi ajoissa seuraavaan hotelliin Varsovassa. Jostain kumman syystä olin varannut yhden yön ja toisesta 3 yötä.asiaan. Heräsin just sopivasti että oli pari minuuttia aikaa 8.02 junaan. En kehannut siihen mennä. No seuraava meni 2 tunnin päästä. Matkan piti kestää 2.5 tuntia . No en saanut paikkaluppua ja seisoskeli koko matkan joka kesti 18 minuuttia pitempää.. Asemalta on majdanekin leirille 2-2.5km matkaa. Kilometri asemalta oikeellee ja käännös oikealle 1.5 km suoraa pelto näkyy sitte oikeella aikanaan. No olin pellon varressa jotain vajaa 14 paistattelin auringossa nappasin kuvia. Vierailu centteri oli 100m päässä . Siellä ei ollut kuin kärsimystaidetta. Kello oli kaks . Päätin puolessa tunnissa kiertää sen kulman(25 hehtaaria alue) puolen tunnin päästä aurinko olikin jo aika alhaalla (tähän aikaan vuodesta 16 menee kiinni).  Tunnissa kävelin takaisin . Aurinko oli laskenut. Paluu juna kesti  vajaa kolme tuntia ja oli minuutilleen ajoissa  jotain 7 euroa maksaa
puhummme sinun kieltäsi