Kokemuksia Celebrity Cruisesista?

 (Luettu 2139 kertaa)

jonzazilla

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Kokemuksia Celebrity Cruisesista?
« : 18.03.2013, 15:27:09 »
Itse olemme lähdössä Celebrity Centuryllä risteilemään toukokuussa ja kiinnostaisi vähän tietää etukäteen millaista laivalla on ja miten hommat toimii.. Entä lisämaksulliset retket? Millaista ruokaa on ja mitä kaikkea tarkalleen kuuluu hintaan ja mitä ei? Kiitos :)

HelsinkiFlyer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 244
  • Profiili
Vs: Kokemuksia Celebrity Cruisesista?
« Vastaus #1 : 18.03.2013, 16:40:50 »

leego

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 92
  • Profiili
Vs: Kokemuksia Celebrity Cruisesista?
« Vastaus #2 : 25.05.2013, 21:17:25 »
Itse olen ollut Celebrityn Milleniumilla, ja kaikki oli kyllä viimeisen päälle ruoasta palveluihin. Ruokaa oli koko ajan tarjolla, loputtomasti ja kaikkialla :) Oli itse asiassa tosi ihanaa että sai syödä just sillon ku oli nälkä, oli se sitten aamupalan suhteen vähän myöhemmin tai iltapäivällä pienen snäkin paikka sporttailujen jälkeen! Hommahan menee ainakin Milleniumilla niin, että valittavana on buffet, aqua spa cafe (aamiainen/lounas) sekä iso ravintola Metropolitan. Buffet on nimensä mukaan buffet läpi päivän, kun taas isossa ravintolassa on fiini meininki ja tarjoilu pöytiin, ruoat valitaan listalta. Rajoituksiahan ei ole eli saa syödä niin paljon tai niin useassa paikassa kuin haluaa  ;) Varsinkin Metropolitanissa ruoka on erittäin hyvää ja pöydän ympärillä häärii pari tarjoilijaa sekä sommelier koko illallisen ajan.

Kävimme testaamassa myös pari muuta laivan ravintolaa, jotka ovat lisämaksullisia (cover charge n. 45d), ja olivat kyllä joka pennin arvoisia! Olympic oli yksi hienoimmista ja parhaista ravintolakokemuksista koskaan, Qsine myös ja virkistävän erilainen, moderni idea, vähän tapastyyliin mm. sushi lollipops jne herkkuja tarjoiltuna mitä mielikuvituksellisimmin tavoin, ja mielettömän hyvää!

noniin, se ruoasta... ::)

sali oli laivan keulassa ylimmässä kerroksessa joten siinä kelpasi hölkätä maisemia katsellen  :D ohjattuja tunteja oli jotain ilmaiseksi, jotain lisämaksusta (jooga, pilates, spinning n. 12d). Uima-altaat oli ihanat, porealtaita ainakin 10 ja halutessa löytyy jos minkälaista spa-hoitoa jos on fyffeä.

joka ilta ilmestyy hyttiin seuraavan päivän ohjelma, joka on täynnä kaikenlaista tekemistä. itseä kiinnosti lähinnä naturalistin luennot (eläimistä ja luonnosta) ja iltaisin mahtavat showt/koomikot/musikaalit jne. oltiin melkein päivittäin satamassa joten siinä meni kuitenkin suurin osa ajasta, ettei tosiaan viikon aikana edes kerennyt oikein kirjaa lukea  :) retkiä on mieletön valikoima, ja kannattaa ilman muuta lähteä jonnekin mukaan jotta saa mahdollisimman laajan kuvan vierailtavasta paikasta!

Jos on mahdollista odottaa lähemmäs reissua, saattaa sen saada hyvinkin edullisesti, alkaen n. 450e viikosta. Kaikki ymmärtää varmaan että tämä on erittäin edullinen hinta liikkuvasta luksushotellista näine ruokineen ja ohjelmatarjontoineen... muistakaa kuitenkin että päälle tulee tipit huonesiivoojalle (jotka on yleensä hyvin symppiksiä ja tuttavallisia) ja ravintolan tarjoilijoille, n. 5-12d/pvä. ne voi halutessa maksaa käteisellä viikon lopussa, tai laiva voi laskuttaa perus 12d per päivä automaattisesti kortilta. Kannattaa "ohjelmoida" oma luottokortti hyttiavaimeen niin se toimii samalla maksukorttina kaikkialla. Tosin harvemmin sitä tarvii mistään maksaa, ellei sitten alkoholia lasketa.

itse lähdin risteilylle hieman skeptisellä mielellä porukan mukana, mutta ihastuin täysin! ehdottomasti mentävä uudelleen joku kerta, eri mantereen tuntumaan toki  8) kuten sanottu, laiva on kuin kelluva luksus resort, paikka vaihtuu merellä ollen (love it!) ilman tylsiä lento-tai junamatkoja ja uusia maisemia jatkuvasti. kai sitä vanhetessaan (28, heh) alkaa tulla mukavuudenhaluiseksi, mutta on ihana kun se maisema vaihtuu eikä tarvi jatkuvasti asua siinä repussa ja ressata retkellä niinku nuorempana. porukka on pääasiassa vanhempia amerikkalaisia laivalla, mutta meillä oli mielettömän kivoja kohtaamisia aamiaispöydissä ja muualla, kaikki on niin avoimella mielellä matkassa ja uusia tuttavuuksia tulee helposti! Suosittelen  :)

Tubee

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 365
  • Profiili
  • Tuben reissublogi
  • Sähköposti
Vs: Kokemuksia Celebrity Cruisesista?
« Vastaus #3 : 14.06.2013, 15:15:42 »
Omat kokemukset Royal Caribbeanin Libertyltä, mutta sama konserni ja sama malli sielläkin. Samoilla linjoilla Leegon kanssa kaikesta. Ruokaa saa tosiaan niin paljon kuin jaksaa tai raaskii vetää ja milloin tahansa, aina on joku paikka auki. Royalilla lisämaksullisia paikkoja olivat Portofino, Chops Grille sekä Johnny Rockets.

Miten homma toimii, lyhykäisyydessään näin:
- Laivaan meno on jokseenkin lentokonemaista. Mennään checkiniin, johon jätetään matkalaukut ja josta ne toimitetaan hyttiin lähdön aikaan tai pian sen jälkeen. Check-inissä täytetään peruslippulappuset, kaikki kuvataan ja saat Seapassin (puhun nyt Royalin termein kun siitä vain kokemusta), joka toimii avaimena hyttiin, maksukorttina laivalla ja boarding passina laivasta poistuessa ja palatessa. Seapass liitetään luottokorttiin, joten voit käyttää sitä ja näet reaaliajassa hytin television kautta tehdyt laskutukset. Lopuksi hyväksyt ne ja ne veloitetaan sitten seuraavassa luottokorttilaskussa normaaliin tapaan. Käteistä ei pahemmin tarvitse, passeille ja rahoille on hytissä kassakaappi johon voi itse naputella haluamansa tunnuksen.

- Lisämaksullisia retkiä on tarjolla paljon, ja ne olivat yleisesti ottaen melko kalliita. Hyviä toki jos halusi lähteä pidemmälle tai johonkin tiettyyn paikkaan, mutta normaalien seuramatkojen tapaan mennään hitaampien tahtia. Suositus oli aina että varatkaa mahdollisimman aikasin, mutta ainakin me varasimme joka kerta vasta edellisenä iltana, kun päätettiin mitä seuraavassa kohteessa tehtäisiin.

- Ainakin Liberty of the Seas oli laivana sen verran iso, ettei sitä viikon aikanakaan ehtinyt koluta kunnolla läpi. Aktiviteetteja oli paljon ja showt varsinkin iltaisin todella laadukkaita.

- Laivasta poistuessa tavarat jätetään viimeisenä iltana oven eteen pakattuina, josta henkilökunta vie ne terminaaliin ja ovat noudettavissa sieltä. Tällä vältytään siltä ettei kaikki tuhannet matkustajat ole samaan aikaan matkalaukkuineen käytävillä. Kannattaa siis pakata mukaan reppu, jossa on ensimmäiselle ja viimeiselle päivälle tarvittavat varusteet.

- Jos satutte olemaan häämatkalla tai vastaavalla, siitä voi ilmoittaa varauksen jälkeen varustamolle ja ainakin Royalilla häämatkalaisille kuuluu ilmaiseksi Romance Package, joka sisälsi skumppaa ja mansikoita lähtiessä, yhden virallisen illan kuvauksen kehyksineen sekä ilmaisen huonepalveluaamiaisen.

Itse pidin myös risteilykonseptista juuri Leegon mainitsemista syistä. Hyvää vastapainoa omille omatoimiktiivimatkoille. Lisää omia kokemuksia löytyy allekirjoituksen blogista.