Viro - mihin mennä / mitä tehdä / missä yöpyä?

 (Luettu 38297 kertaa)

Lech

  • Himoreissaaja
  • Viestejä: 315
    • Profiili
    • Sähköposti
Vs: Viro - mihin mennä / mitä tehdä / missä yöpyä?
« Vastaus #40 : 25.06.2015, 16:31:27 »
Onko Pärnun junat käytännössä busseja kun pikaisesti katsoin linkkaamaltasi sivulta aiemmin, että sinne menisi kolme vuoroa päivässä? Viron kielen taito ei ole minulla ihan hallussa ja kaikki lisätekstit oli viroksi. Vuorojen vähyys ei meitä haittaa ja aikataulut vaikuttivat olevan varsin mainiot ja pätevät meidän kulkemisten kannalta. Tarkoitus on olla useampi päivä samassa paikassa muutamaa kaupunkia lukuun ottamatta ja mennään rauhallisesti lasten ehdoilla. Lähinnä meidän laatuvaatimukset junille on, että junat ei jää välille tai vuorot kulje miten sattuu aikatauluista riippumatta, mahtuu istumaan koko matkan ajan + tavarat saa järkevästi viereensä, löytyy toimiva vessa eikä kuumana päivänä paistu junassa. Helsingin lähijunista on omat kokemukset yli 10 vuoden takaa niin en osaa hahmottaa millaisia ne nykyään ovat. Jos ne ovat edes suunnilleen samaa tasoa kuin usein käyttämämme taajamajunat (=dieselveturin vetämät siniset junat) tai kiskobussit niin kelpaa mainiosti.

Pärnuun menee tosiaan tavallisia lähijunia, tasossa ei ole mitään valittamista mutta pysähtyvät aika monella asemalla mikä hidastaa matkantekoa. Kuten Helsingissäkin penkit ovat kaupunkiliikenteeseen tarkoitettuina kovahkot, matkatavaroille on lähinnä hattuhylly ja ilmastointi sekä WC löytyy. Jos tavaraa on enemmän kuin hyllylle tai ympärilleen siististi mahtuu niin niiden kanssa voinee myös majoittua polkupyörille tarkoitettuun tilaan, joskin siinä olevat kääntöpenkit ovat pitkälle matkalle epämukavammat.

podarki

  • Aloittelija
  • Viestejä: 1
    • Profiili
Vs: Viro - mihin mennä / mitä tehdä / missä yöpyä?
« Vastaus #41 : 15.11.2020, 09:04:05 »
Vanhakaupunki on pääpaikka monelle asialle Tallinnassa, ja siellä on hyvä syödä, shoppailla, viettää iltaa, katsella nähtävyyksiä ja muuten vain oleskella. Se ei ole kovin hyvä alue liikuntarajoitteisille, eivätkä läheskään kaikki mielly sen osin heikohkossa kunnossa oleviin mukulakivikatuihin. Siellä on myös jonkin verran mäkiä, ja etenkin talvella ja myös sateella siellä on vähän hankala liikkua. Vanhakaupunki on kuitenkin Tallinnan tunnelmallisin ja keskeisin paikka viettää yönsä, ja jokaisen kannattaa ainakin kerran kokeilla sinne majoittumista.

Varteenotettava varsinainen hotelli vanhassakaupungissa on esimerkiksi Taanilinna Hotel - https://www.booking.com/hotel/ee/taanilinna.fi.html ja toinen on Viru-kadulla sijaitseva, vanhanajan tyyliä edustava Cru Hotel - https://www.booking.com/hotel/ee/viru-inn.html