Kengistä vielä...

 (Luettu 151289 kertaa)

dragu

 • Reissaaja
 • Viestejä: 37
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Kengistä vielä...
« Vastaus #160 : 14.04.2009, 16:17:21 »
Itse päätin panostaa jokunen kesä sitten törkeän hintaisiin lenkkareihin. Näiden kyseisten kenkien pinta on suurelta osin jostai kestävästä mutta väljästä kankaasta valmistettu joten pienikin tuulenvire tuntuu mukavan viilentävänä kengän sisällä. Paljon olen niillä käppäillyt ja vielläkin priimakunnossa joten ne rahat tuli käytetty omasta mielestäni järkevästi.

puttersson

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Mitkä ovat hyvät kengät matkalle
« Vastaus #161 : 23.04.2010, 16:43:06 »
Aina sanotaan, että hyvät kengät ovat reilatessa ja muutenkin matkustellessa must. Mitä tarkoitetaan hyvillä kengillä? Mitkä kengät jalkaan, jos menossa kesähelteillä reppureisulle eurooppaan?Kannattaako ottaa mukaan toiset kengät(ikäänkuin varakengät)? ???

Viestit siirretty aiheetta käsittelevään ketjuun. Heloriina/mode

Hopiska

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 146
  • MSN Messenger - lsgv@hotmail.com
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Mitkä ovat hyvät kengät matkalle
« Vastaus #162 : 23.04.2010, 19:05:16 »
Valinta riippuu varmaan aika pitkälle siitä miten paljon ajattelit kävellä kerralla. Jos enemmänkin niin hommaa jotkut sopivat ns. matalavartiset vaelluskengät, taitaa kulkea nimellä ulkoilujalkineet enemmänkin. Salomonilta löytyy myös aika kivoja lenkkarimalleja joissa kuitenkin jonkin verran jäykkyyttä niin sopii myös jonkinlaiseen patikointiin, on pikkusen kevyemmät kuin nuo varsinaiset ulkoilujalkineet mutta pitävät myös vettä. Itse löysin Haglöfsiltä sopivat geelipohjallisilla varustetut, mutta hinta nousee noissa laatukengissä turhan korkealle omaan käytön määrään suhteutettuna :(

Ja muista kuitenkin panostaa myös sukkiin, viileät ja suojaavat esim. http://www.scandinavianoutdoorstore.com/jalkineet-ja-sukat/vaellussukat/trekking-extreme-coolmax-tec/ tai http://www.scandinavianoutdoorstore.com/jalkineet-ja-sukat/vaellussukat/trekking-extreme-light/

Itseasiassa eilen kävin Kontulan Lidlissä ja siellä oli myynnissä vaellus- juoksu- ja pyöräilysukkia, ostin kokeeksi yhdet juoksusukat ja tuntuu jalkaan kyllä hyviltä, pikkuisen ehkä saisi hengittää paremmin mutta hintaansa nähden (3,99e) on hyvät. Saa nähdä miten kestävyyden puoli sitten on.

Ja jos et ajatellut ihan kokoaikaa viettää tien päällä niin kai se olisi mukava heittää välillä kevyemmät kengätkin jalkaan, esim ihan vaikka sandaalit. Ja myös sen varalle jos kuitenkin pääsee tossut kastumaan.

Mutta jäädään vielä odottelemaan neuvoja kokeneemmilta kulkijoilta, itselläkin taas tullut aiheelliseksi reissukenkien hankinta.

Niin ja jos vaan mahdollista niin kannattaa kiertää ihan liikkeissä paikanpäällä ja selvittää tarve henkilökunnalle, monesta paikkaa löytyy asiantuntevaa apua. Helsingistä kenkiä löytyy ainakin partioaitasta ja retkiaitasta yrjönkadulta, seka varuste.netistä Ruosilantie 2:sta. Anyway tärkeintä on kuitenki että sovitat kenkää kunnolla ennen ostoa. Liikkeessä voi koittaa ja kun hyvä löytyy niin netistä voi tuurilla saada halvemmalla.
« Viimeksi muokattu: 23.04.2010, 19:09:48 kirjoittanut Hopiska »

Generig

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 112
  • Profiili
Vs: Mitkä ovat hyvät kengät matkalle
« Vastaus #163 : 23.04.2010, 19:14:50 »
Kuumissa olosuhteissa sandaalit on lyömättömät. Jalat ei sula eikä rakkoja tai muita vammoja synny niin helposti.

Muuten sellaiset yleiskengät ovat hyvät. Jos ne voi vielä jollain yhdistää juuri tuollaiseen ulkoilukenkään niin yhä parempi. Jos esmes ravintolassa tai yökerhossa tms käy niin jokainen kenkä ei sellaiseen paikkaan välttämättä käy.

fuego

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 674
  • Profiili
  • USAn Suomalaisten Foorumi
Vs: Mitkä ovat hyvät kengät matkalle
« Vastaus #164 : 23.04.2010, 20:40:54 »
Sellaiset kengat joissa voit kavella 12 tuntia putkeen kipeyttamalla jalkojasi paikallislampotilaisessa ilmastossa. Ja jotka ei pista liikaa silmaan (ellet halua nayttaa liian turistilta).

Ei kuitenkaan uudet kengat.. ennen kuin niihin on tottunut - mikaan ei ole jaloille inhottavampaa matkalla kuin uusien kenkien tuomat rakot.

Jos lahtee kevyin kenkavarustein liikenteeseen, yleiskengat on parhaat eli sellaiset joita voit pitaa seka kaupungissa etta muissa aktiviteeteissasi (joista riippuen varmaan toiset kengat mukaan... vaelluskengat, kiipeilykengat, beach kengat yms). Toinen pari on kateva varalle tai vaihtoon eli jos kengat kastuvat tai menet illalla ulos tai juoksemaan tms.
If a man is from Texas, he'll tell you. If he's not, why embarrass him by asking?
- John Gunther

skavoovie

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 212
  • Profiili
Vs: Mitkä ovat hyvät kengät matkalle
« Vastaus #165 : 24.04.2010, 12:48:03 »
Ehdottomasti kahdet kengät mukaan. Vaihtelu virkistää, myös jalkoja. Euroopan kierrokselle kesällä ottaisin hyvät kävelysandaalit - niillä tulee luultavasti eniten käveltyä. Omat perus-Merrellit ovat olleet hyvät. Toisiksi kengiksi ottaisin itse luultavasti jotkut mustat tennarit (vans tms), joilla on ihan siedettävä kävellä, mutta kiva mennä baariin/ravintolaan kuitenkin.

Tuollaiset ulkoilujalkineet ovat myös hyviä, mutta olen itse sen verran turhamainen, että terassilla istuskellessa ne tuntuvat vähän hölmöiltä. Mutta jos tarkoitus on käydä vaikkapa luonnonpuistoissa, niin ilman muuta mukaan.

Kannattaa mennä urheilukauppaan katselemaan ja kokeilemaan. Sieltä löytyy kenkiä, jotka on suunniteltu mukaviksi pidemmälläkin kävelyllä.Kultakala

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Kengistä vielä...
« Vastaus #166 : 04.05.2010, 08:34:04 »
Samoilla linjoilla kun edellinen kommentoija. Sanotaan nyt vielä se että matkatoverisi saattavat arvostavat sandaaleja enemmän kuin sinä. Perus lenkkitossut kun tuppaavat kesällä hikoamaan ja ai kun on mukavaa junassa päivän tuskaisen kävelyn jälkeen ottaa popot pois ja rentoutua ja työntää ne hikiset varpaat kaverin naamaan kun siinä pikkuisessa junan hytissä yrittää nukkua.

Hyvillä kävelysandaaleilla kyllä pärjää monessa paikassa. Tarpeentullen vaikka pikku vaelluksella, kunhan pitää varansa nilkkojen puolesta. Siistit kevyet kaupunkikegät kaveriksi, niin pärjää melkein missä vaan.

ree

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Vs: Kengistä vielä...
« Vastaus #167 : 24.07.2010, 17:38:33 »
Saiskohan teiltä myyjiä parempia vinkkejä, mistä kannattaa vaelluskenkiä ostaessa huolestua ja mikä on vaan kengän alkujäykkyyttä? Oma kokemuspohja aiheesta on tosi hatara... Tän ketjun luin kyllä läpi :D

Ongelmina kaikissa kokeilemissani oli esim. että kenkä painoi hieman jalkapöydän päältä ja nilkat kipeyty jo kaupan ympärikävelystä (tähän varmaan tottuu?). Onko nää ihan ok vikoja jotka häipyy kun kengät ajaa sisään? Entä se, että alamäkeen kävellessä isovarvas osuu kengän kärjen "mutkaan"? Myyjät varoitteli, ettei ole hyvä juttu, mutten vaan löydä kenkiä joissa ei osuisi. Jos jollain on samanlaista ongelmaa, otan vastaan vinkkejä, missä mallissa tätä vois välttää... Tasasessa maastossa jäi siis paljon tilaa varpaille, eli suuremmalla kengän koolla asiaa ei saatu ratkaistua.

Meindlin Tunturihaukka ja Wales oli vahvimmat vaihtoehdot, ostaa en kuitenkaan em. ongelmien takia uskaltanut vaikka mieli teki...

PiiRoo

 • Reissaaja
 • Viestejä: 39
  • Profiili
Vs: Kengistä vielä...
« Vastaus #168 : 24.07.2010, 23:41:09 »
Olimme nyt kesällä Jenkeissä neljä viikkoa ja unohdin pakata kävelysandaalit kaupunkikäyttöön mukaan. Ekana päivänä kävin ostamassa perusClarksin sandaalit, ihan kivalla hinnalla. Ok sandaalit, mutta joo...

Sattumoisin kävin Payless ShoeSorsen myymälässä ja mukaan tarttui 23 euron hintaiset sandaalit. Ja ne kengät osoittautuivat parhammiksi sandaaleiksi ikinä! Siis ihan kuin ei olisi ollut kenkiä jalassa ollenkaan, mutta kuitenkin tukevat, samalla sirot ja juuri täydellinen pohjamuotoilu jaloilleni. Käytinkin sitten melkein koko loman vain näitä sandaaleja ja ne vähän kulahtivat. Joten toiseksi viimeisen matkapäivän soittelin läpi Milwaukeen ao. liikkeitä löytääkseen uuden parin ja yksi löytyikin (olisin ostanut useamman parin mutta kun ei löytynyt enempää).

Olen ongelmajalkainen eli leveä, rintava ja naistenkengissä kokoa 43. Olen ostanut todella monia merkkejä sekä kuluttanut turhankin paljon rahaa löytääkseen "the sandaalit". Ja sit ne löytyi halpishallista...
« Viimeksi muokattu: 24.07.2010, 23:44:40 kirjoittanut PiiRoo »

Orkesteri

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 274
  • Profiili
Vs: Kengistä vielä...
« Vastaus #169 : 25.07.2010, 00:00:54 »
ree, en suosittele ostamaan kenkiä, jotka tuottavat kipua jo kaupassa. Kenkien sisäänajo tarkoittaa yleensä, että ne lakkaavat aiheuttamasta rakkoja. Vaelluskenkiin ei maagisesti tulee lisää tilaa kohtiin, joissa sitä ei ole tarpeeksi, ja jos kenkä painaa selvästi jalkapöydän päältä, se on liian pieni. Varpaiden ei myöskään pitäisi osua mihinkään kengän sisällä. Oletko varma, etteivät kengät ole vain väärää kokoa?
« Viimeksi muokattu: 25.07.2010, 00:48:58 kirjoittanut Orkesteri »

jurppe

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 175
  • Profiili
Vs: Kengistä vielä...
« Vastaus #170 : 25.07.2010, 10:31:11 »
Ongelmina kaikissa kokeilemissani oli esim. että kenkä painoi hieman jalkapöydän päältä ja nilkat kipeyty jo kaupan ympärikävelystä (tähän varmaan tottuu?). Onko nää ihan ok vikoja jotka häipyy kun kengät ajaa sisään?
Mun mielestä ei tosiaankaan ok. Kun testasin Meindlin Islandeja ensimmäisen kerran niin tuntuivat sopivan täydellisesti ja pienen sisäänajon jälkeen vielä paremmin ; )

Matkalla käytän kuitenkin useimmiten Clarksin sandaaleja ja Salomonin kevyempiä vaelluskenkiä. Valitettavasti oma kokemukseni on etteivät hyvä ja halpa useinkaan kohtaa kengissä. Jalkoja tuli nuorempana pilattua turhan halvoilla jalkineilla ja se näkyy nyt mm. liikavarpaina. Tämä vinkkinä niille jotka eivät vielä ole pilanneet omia jalkojaan.

kendraJoy

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 100
  • Profiili
Vs: Kengistä vielä...
« Vastaus #171 : 25.07.2010, 10:42:26 »
^ juuri näin, kengistä ei todellakaan passaa pihistellä. Siinä on äkkiä reissu pilalla veristen kinttujen kanssa, jos ei kärsi kävellä.

Kesäreissuilla mukana kulkee jo useamman kesän palvelleet Columbia sporttisandaalit, ja talvella McKinleyn kevyehköt vaelluskengät. McKinleylle pisteet kengän keveydestä ja sopivan leveestä lestistä.

ree

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Vs: Kengistä vielä...
« Vastaus #172 : 26.07.2010, 14:21:18 »
Ok, kiitos vastauksista. Kai se on vaan jatkettava etsimistä... Reissuun enää pari viikkoa, rakot tulee tätä menoa! :D

Vastaanotan siis pikaisia suosituksia vaelluskengistä, joissa on kärjessä ja jalkapöydän päällä paaaljon tilaa.

hahhe

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 86
  • Profiili
Vs: Kengistä vielä...
« Vastaus #173 : 11.08.2010, 01:33:25 »
Mullakin eessä mitä luultavimmin jonkinlaisten trekkikenkien osto. Oon lähössä Pakistaniin ja Pohjois-Intiaan vaeltelemaan vähäsen vuorilla ja mietin tässä että oisko jollai heittää kenkävinkkejä? Eli kylmää tarttis kestää, mutta myös lämpimämmillä seuduilla ois tarkotus käppäillä.

Jepulis

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 364
  • Profiili
  • Reissausta ja ruokaa: juttuja matkustelusta, ruoasta ja eri matkakohteista.
Vs: Kengistä vielä...
« Vastaus #174 : 11.08.2010, 10:09:11 »
Lupasin itselleni taas tänä kesänä, etten ikinä enää lähde minnekään reissuun muissa kuin vedenkestävissä muovikengissä. Olin heinäkuussa kaksi viikkoa Japanissa ja ensimmäisen viikon satoi. Lähdin reissuun kankaisissa jalkaan sujautettavissa tossuissa, jotka kastuivat eka iltana Tokiossa ja olivat siitä lähtien märät. Ei siinä mitään, kävelin niillä mm. Fuji-vuoren puolivälistä alas viidentenä reissupäivänä, mutta hajun takia en kehdannut niillä mennä enää Tokio-Kioto yöbussiin. Ostin Crocsin Olivia-ballerinat, joilla olen käppäillyt siitä lähtien. Hieman niistä tuli hiertymiä, kun ovat perusankkacrocseja tiukemmat, mutta ei enää käytettyäni niitä pari viikkoa. Ja niillä ei hävettänyt kävellä kaupungissa toisin kuin ankkacrocseilla. http://www.crocs.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=328&Itemid=41

Toivoisin voivani käyttää muovisia flipfloppeja, mutta varpaanvälit ei kestä. Mulla on parit kantapäättömät ja varpaat paljastavat läpyskäkengät niiden sijaan, mutta ne ovat jotain hamppua ja kangasta, joten ei kauheen hyvia matkoilla, joilla tuntuu aina satavan.

En voisi kuvitella käveleväni vaelluskengissä tai lenkkareissa Intiassa, Thaimaassa, Indonesiassa, helteisessä Tokiossa jne. Mutta pitää ehkä hankkia vedenkestävät vaelluskengät painoksi rinkan pohjalle, koska metsissä käppäilyt ja vuorille kapuamiset ovat alkaneet kiinnostaa reissuilla entistä enemmän. Harmittaa vaan kun painavat ja vievät tilaa rinkassa. Pitäisikö hankkia aivan umpinaiset massiiviset vaelluskengät vai sellaiset lenkkarimaiset tosi kevyet, joissa varpaat saattavat kastua verkkomaisten osien kautta, mutta kengät ovat sellaista matstkua etteivät ime vettä?
http://reissaustajaruokaa.wordpress.com/
Matkakohdetietoa, reppureissuelämää ja vegaaniruokaa.

Kukajoku

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 70
  • Profiili
Vs: Kengistä vielä...
« Vastaus #175 : 28.06.2011, 08:33:13 »
Jyväskylän Halosella olis nyt tarjouksessa Meindl vaelluskenkiä. Eilen bongasin, mutta itselleni sopivaa kokoa ei ollut. Pienin koko 7,5. Olivat -70% alessa, kenkien hinnaksi siis jäi 69e. Kipin kapin kannattaa mennä jos tarvitsee, aika edullinen hinta, 5 paria oli eilen vielä hyllyssä.

Linne

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 84
  • Profiili
Reissu kengät
« Vastaus #176 : 15.08.2011, 13:03:24 »
Heii,

Mistä sopivat reissukengät indokiinan matkalle? Jotkut hyvät kävellä, kelpaa vähän haastavampaankin maastoon (ei kuitenkaan olla menossa minnekään ihan off roadeille /viidakkoon). Pitäisi olla hengittävät

Viime reissulla ykköset oli Salomonin Techamphibian 2. Käytin koko reissun ilman sukkia, eivätkä hiertäneet yhtään. Nyt kuitenkin kun koitin uudestaan jalkaan niin ovat alkaneet hangata :( ei oikein hyvä systeemi vissiin tuo taittuva kantaosa..

Viesti siirretty ketjuun. Heloriina/mode
« Viimeksi muokattu: 15.08.2011, 13:13:16 kirjoittanut Linne »
Live ~ Do ~ Go

jmxd

 • Reissaaja
 • Viestejä: 23
  • Profiili
Vs: Kengistä vielä...
« Vastaus #177 : 19.02.2012, 19:23:54 »
olen lähössä huhtikuussa reissuun Intiaan ja Nepaliin noin kolmeksi kuukaudeksi. Suunnitelmissa kierrellä Pohjois-Intiaa ja Nepalin puolella luultavasti tulee heitettyä Annapurna Base Camp. Jotkut hyvät kengät pitäisi hommata, olen pähkäillyt sandaalien ja sitten ihan retkeilykenkien välillä. Luuletteko että hyvillä sandaaleilla kestää jalat pitkiä kävelymatkoja vai onko vaelluskengät ehdottomat? Ja toiseksi pärjääkö touko-kesäkuussa Nepalissa 4km korkeudessa sandaaleilla vai paleleeko varpaita? Kiitos jos joku osaa neuvvoa!

Laeppae

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 156
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Kengistä vielä...
« Vastaus #178 : 19.02.2012, 19:43:24 »
Todellakin kengät, muuten tulee vilu. Ja tiet voi olla vähän mutaista.
IG: laeppae

J-PS

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Kengistä vielä...
« Vastaus #179 : 07.03.2012, 11:12:50 »
Kuukauden reissu Peruun ja Equadoriin, sisältää mm. Inca Trailin, viiden päivän visiitin (ei vaellus, mutta aika paljon polkujen tallaamista) Amazonin viidakkoon, parin päivän patikan Cotopaxilla ja kahdeksan päivän risteilyn Galapagos saarilla. Mitä mieltä raati olisi tällaisesta kenkävalinnasta tuohon reissuun: Meindl Vakuum Hiker (http://www.partioaitta.fi/Jalkineet_ja_sukat/Jalkineet/Vaelluskengat/Meindl_Vakuum_Hiker) raskaampaan käyttöön ja Salomon Techamphibian2 -verkkokenkä (http://www.partioaitta.fi/Jalkineet_ja_sukat/Jalkineet/Vapaa-ajan_jalkineet/Salomon_Techamphibian2) kevyempään käyttöön ja etenkin Galapagosille. Pärjääkö noilla?