FAQ Bussilla Eurooppaan - EUROLINES!

 (Luettu 62974 kertaa)

fishbone

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 224
 • Jäsen nro 200
  • Profiili
FAQ Bussilla Eurooppaan - EUROLINES!
« : 07.06.2004, 03:41:36 »
Eiköhän ole jo aika koota jonkinlainen bussimatkustus FAQ tännekkin, koska asia näyttää niin monia uusia reissaajia kiinnostavan. Tässä pikkasen pohjaa, jota saa/pitää kommentoida, editoin sitten tietojen lisääntyessä vaikkapä tätä alkuperäistä?!

                               ********************

Lähes joka kolkkaan Eurooppaa pääsee myös bussilla. Eurolines on yli 30 kansainvälisesti liikennöivän itsenäisen eurooppalaisen bussiyhtiön yhteinen markkinointiyhtiö, jonka kautta pääsee aina Marokkoon asti.


Bussilla Puolaan

Suomesta järkevin ja helpoin reitti Puolaan kulkee Tallinnan kautta. Helsingistä pääsee Tallinnaan useilla eri laivayhtiöillä, ympärivuotisesti sinne liikennöivät ainakin Silja Line, Viking Line, Tallink ja Eckerö Line. Näistä halvin normaaleilla hinnoilla taitaa olla Viking Line 15€ / suunta. Kannattaa toki tarkistaa mahdolliset risteilytarjoukset, joista voi sitten jättää sen paluumatkan käyttämättä.

Tallinnassa on kaksi linja-autoasemaa, rautatieaseman läheisyydessä sijaitsee Tallinnan seudun liikenteen asema ja noin kilometrin verran Stockmann-tavaratalosta eteenpäin on toinen asema, josta mm. Eurolinesin bussit liikennöivät. Eurolinesin toimisto sijaitsee samaisella bussiasemalla, osoite Lastekodu tänav 46. Asemalle pääsee sataman läheisyydestä raitiovaunulla numero 2.

Eurolinesin liput voit ostaa jo Suomesta Matkahuollon toimipisteistä, tai vaihtoehtoisesti varata liput sähköpostilla vaikkapa Viron Eurolinesiltä. Matkahuolto ottaa lipuista seitsemän euron välityspalkkion. Talvella matkustettaessa ei lippujen varaaminen/etukäteen ostaminen ole välttämättä tarpeen, koska tilaa normaalisti löytyy, mutta kesäaikana se on suositeltavaa tehdä, jos ei ole halua tai aikaa odotella Tallinnassa bussia, johon on paikkoja vapaana.

Tallinnan ja Krakovan välillä on yksi päivittäinen yhteys, joka lähtee klo 17.00 Tallinnasta. Kyseinen bussi pysähtyy myös Varsovassa, joten Tallinna-Varsova ja Tallinna-Krakova välillä on nyt yhteinen päivittäinen bussiyhteys.

Riikaan on päivittäin seitsemän yhteyttä ja suoraan Vilnaan kaksi. Riikasta on yksi päivittäinen yhteys Varsovaan. Vilnasta kulkee kolme päivittäistä Eurolines-yhteyttä Varsovaan, ja sen lisäksi muita busseja Varsovaan, ja neljä kertaa viikossa (ti, ke, la, su) yksi Eurolines Krakovaan.

Normaali hintoja:

Tallinna-Riika 12.80 €
Tallinna-Vilna 23.65 €
Tallinna-Krakova 94.20 €
Tallinna-Varsova 82.70 €
Riika-Varsova 33.25 €
Vilna-Varsova 27.10 €
Vilna-Krakova 41.90 €


Bussilla muualle Eurooppaan

Helpoin tapa lähteä valloittamaan bussilla Eurooppaa lienee Viron kautta Liettuaan, ja siitä eteenpäin. Liettuasta Eurolines-busseja liikennöi Kautra-niminen yhtiö, jolla on reittejä mm. Italiaan, Iso-Britaniaan, Saksaan, Espanjaan ja Portugaliin asti. Mutta varsinkin kokemattaman bussimatkustajan kannattaa muistaa, että esim. Vilna-Barcelona väli ottaa liki neljä vuorokautta ja se on täyteen ahdetussa bussissa yhteenmenoon pitkä aika. Nukkuminen bussissa ei välttämättä ole kamalan helppoa ja jaloittelumahdollisuudetkin ovat bussissa junaa huomattavasti heikommat. Jos nyt kuitenkin haluat välttämättä bussilla tuon välin matkustaa, niin on suositeltavaa pätkiä reitti ja pysähtyä johonkin kaupunkiin vaikkapa vain yhdeksi yöksi. Tällä tavoin pääset käymään suihkussa ja nukkumaan edes yhdeksi yöksi rauhassa, ilman olkapäällesi nukkuessaan kuolaavaa liettualaista autoasentajaa. Ainoana varjopuolena tässä on, ettet välttämättä kamalan innoissasi ole heti seuraavana päivänä hyppäämässä uudelleen bussiin, tietoisena samanlaisesta matkasta vielä edessä.


Bussipassi

Eurolinesillä on tarjolla myös interrail-kortin tapaisia bussipasseja, joilla saa matkustaa 15/30/60 päivää. Eurolinesin bussipassi eroaa interrail-lipusta kuitenkin siten, että bussipassilla saa matkustaa muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta* ainoastaan kansainvälisillä bussireiteillä, eikä maan sisäisiä matkoja, niin kuin interrail-kortilla. Nuorisolipun ikäraja on eurolinesillä 25 vuotta ja toisin kuin interrail-kortissa, myös matka-ajankohta (low- vai high-season) vaikuttaa lipun hintaan. Passien hinnat löytyvät eurolinesin internet-sivuilta. Bussipassinkin voit ostaa Suomesta Matkahuollon omistamasta MatkaPyörästä. MatkaPyörän toimiston löytää Helsingin, Jyväskylän, Lahden, Tampereen ja Turun bussiasemilta.

* Frankfurt -Mynchen - Frankfurt
   Pariisi - Lyon - Pariisi
   Barcelona - Madrid - Barcelona
   Milano - Sienna - Rooma


Tarkemmat aikataulut kannattaa selvittää kyseisen maan Eurolinesin sivuilta.

Viro : http://www.eurolines.ee
Latvia : http://www.eurolines.lv
Liettua : http://www.eurolines.lt
Puola: http://www.eurolines.pl

Lähteet: Pallontallaajat, Eurolines + omat ja Jounin kokemukset :D

Ainuska

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 993
  • Profiili
  • http://www.myspace.com/ainotska
FAQ Bussilla Eurooppaan - EUROLINES!
« Vastaus #1 : 07.06.2004, 09:12:03 »
Vilna - Varsova 97Lt
nly those who risk going too far can
possibly find out how far one can go.

T.S.Eliot

phanatic

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 056
  • Profiili
FAQ Bussilla Eurooppaan - EUROLINES!
« Vastaus #2 : 07.06.2004, 11:13:30 »
Matkahuollosta varattaessa palvelumaksu 7e, ja Tallinna-Vilna-välistä otettiin 28,10 ei kun toissapäivänä MH:ssa kävin. Vaikka tosiaan eurolines.ee:n mukaan hinta olisi vain 24e.

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Re: FAQ Bussilla Eurooppaan - EUROLINES!
« Vastaus #3 : 07.06.2004, 14:46:35 »
Lainaus käyttäjältä: "fishbone"
Tallinnassa on kaksi linja-autoasemaa, rautatieaseman läheisyydessä sijaitsee Viron kotimaanliikenteen asema ja noin kilometrin verran Stockmann-tavaratalosta eteenpäin on toinen asema, josta mm. Eurolinesin bussit liikennöivät. Eurolinesin toimisto sijaitsee samaisella bussiasemalla, osoite Lastekodu tänav 46.

Tata korjaan sen verran, etta rautatieaseman lahelta lahtee vain Tallinnan ympariston seutubusseja. Kaukoliikenteen ja Eurolinesin bussit lahtevat Tallinnan linja-autoasemalta, jonne paasee sataman risteyksesta raitiovaunulla 2.
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Re: FAQ Bussilla Eurooppaan - EUROLINES!
« Vastaus #4 : 07.06.2004, 15:01:18 »
Lainaus käyttäjältä: "fishbone"
Tallinnasta ei tällä hetkellä mene suoraa Eurolines bussia Puolaan, joten matkalle osuu ainakin yksi bussin vaihto. Vaihtoehtoina on vaihto Riikassa tai Vilnassa. Riikaan on päivittäin seitsemän yhteyttä ja suoraan Vilnaan kaksi. Riikasta on yksi päivittäinen yhteys Varsovaan. Vilnasta ei ole Eurolines-yhteyttä Varsovaan, mutta sieltä kulkee kuitenkin päivittäin useita muita busseja Varsovaan, ja neljä kertaa viikossa (ti, ke, la, su) yksi Eurolines Krakovaan.

Tallinnasta ajetaan Varsovaan sunnuntaisin klo 11.15. En tieda, miksi se ei nay Viron Eurolinesin sivuilla. Tallinnan linja-autoasemalta saa aikatauluja, joissa se kuitenkin mainitaan. Liikennoitsija on puolalainen Star-Turist Olsztynista. Bussi lahtee perjantaisin Varsovan Zachodnia-aseman bussiasemalta 18.00 ja on Tallinnassa 12.25. Takaisin se siis lahtee sunnuntaina 11.15 ja on Varsovassa kivaan aikaan, 4.40.

Eivatkos nuo Vilna-Varsova-bussit ole Eurolinesin nimen alla ajettavaa liikennetta? Ainakin ne loytyvat Liettuan Eurolinesin sivuilta. Liikennoitsijat ovat Autoturas, Joana ja Toks.
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

fishbone

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 224
 • Jäsen nro 200
  • Profiili
FAQ Bussilla Eurooppaan - EUROLINES!
« Vastaus #5 : 07.06.2004, 19:47:31 »
Loistavia korjauksia Jounilta. Toi eurolines.com heittääkin suoraan Kautran sivuille, kun yrittää mennä Liettuan eurolinesiin. Siksi luulin, että se on ainoa yhtiö joka liikennöin eurolinesin alla Liettuasta ja sillä kun ei ole Vilna-Varsova reittiä. Niin ja meneekö tuo Tallinna-Varsova bussi ainoastaan siis kerran viikossa suuntaansa? Niin ja onko tuon bussin hinnasta mitään tietoa?

nl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 798
  • Profiili
  • kotisivuni
FAQ Bussilla Eurooppaan - EUROLINES!
« Vastaus #6 : 07.06.2004, 23:51:38 »
Helsinki-Tallinna-välin pääsee myös Seawindin ( http://www.seawind.fi/ ) rahtilaivoilla, joka on ympäristöystävällisin ja suuremmalla joukolla myös halvin tapa ylittää Suomenlahti. Osa Eurolinesin busseista kiertää sataman kautta. Esimerkiksi klo 12 Riian kautta Vilnaan menevä bussi lähtee D-terminaalista klo 12.15 ja A-terminaalista klo 12.30.
Kotisivuillani on niin matkajuttuja kuin matkakuviakin (katso mm. uusimmat kuvat Armeniasta ja Itä-Karibialta).

nl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 798
  • Profiili
  • kotisivuni
Re: Eurolinesin-bussit
« Vastaus #7 : 09.06.2004, 05:10:15 »
Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"
Heip varasin tuossa just äsken bussikyydin Tallinnasta- Riikaan ja Riikasta -Varsovaan.
Vaihtoaikaa Riikassa on n.20 min. Tallinnan bussi siellä 17.40 ja Bussi Varsovaan lähtee 18.00.


Samaa reittiä olemme lähdössä 3.7. minä ja tyttöystävänikin. En ole kauhean huolissani ollut, eiköhän ehdi. Laivalta bussiinkin on hieman tiukkaa, kun laiva tulee 11.45 ja bussi lähtee D-terminaalista klo 12.15. Mutta ei kai siellä satamassa näin enää EU-aikana tarvitse kauheasti aikaa tuhrata?
Kotisivuillani on niin matkajuttuja kuin matkakuviakin (katso mm. uusimmat kuvat Armeniasta ja Itä-Karibialta).

TBone

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 286
  • Profiili
FAQ Bussilla Eurooppaan - EUROLINES!
« Vastaus #8 : 09.06.2004, 09:30:42 »
Ryntäätte ovelle valmiiksi odottamaan niin olette passijonossa alkupäässä. Viime käynnilla Tallinnassa homma tuntui nopeutuneen kun eivät enää leimaa passeja.

Ainuska

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 993
  • Profiili
  • http://www.myspace.com/ainotska
FAQ Bussilla Eurooppaan - EUROLINES!
« Vastaus #9 : 10.06.2004, 11:36:03 »
Lainaus käyttäjältä: "Joni"
Kiitti,tästä FAQista on ollut jo nyt hyötyä.Pelottaa kyllä ihan HE-LE-VE-TIS-TI löydänkö edes terminaalista ulos ja olenko oikeassa paikassa oikeaan aikaan jne.

Tähän vois muuten ehkä laittaa nastan?


Milloin olet menossa?

Mutta ei tartte oikeasti pelätä Tallinnassa. Ihmiset puhuvat suomea, englantia (ja viroa ;) )

Aamuni kuluksi raapustelin hyödyllisiä ilmaisuja viroksi. En vastaa typoista tai muistakaan virheista. (tota on niin paljon helpompi puhua kuin kirjoittaa)

"Soovin minna..." Haluaisin mennä...
"Kas see buss läheb..." Meneekö tämä bussi...
"Palun kirjutage maha" Kirjoittaisitko sen ylös
"Kus on..." Missä on...
"Kui palju?" Kuinka paljon?

(lausu b=p ja g=k)

Viroa on ihan turvallista puhua vähän kun yleensä vastaukset (esim. kaikki lukusanat) ymmärtää ilman mitään opiskelua, jos vain kysyy yksinkertaisia asioita.

Ainakin Eurolinesin toimistossa suurin osa virkailijoista puhuu sekä suomea että englantia. Sen sijaan se narikkamummo puhuu vain viroa (onkohan niitä vain yksi?).
Mua pelottaa enemmän Turussa kuin Tallinnassa.

Kysy toki, jos on vielä huolia.
nly those who risk going too far can
possibly find out how far one can go.

T.S.Eliot

Zaza

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 68
  • MSN Messenger - epa1000@hotmail.com
  • Profiili
  • http://zaza.saunablog.fi
FAQ Bussilla Eurooppaan - EUROLINES!
« Vastaus #10 : 10.06.2004, 12:13:14 »
Bussiliput kannattaa ostaa vasta Tallinnasta ja silloinkin mielellään laittaa paikallinen asialle... Ei tarvitse maksaa "suomilisää". Näin sanoo tätini, viisi vuotta Pärnussa asuneena.

Tuo kahden kuukauden bussilippu olisi ihan ykkönen jos vaan vielä sisällyttäisivät siihen myös maan sisäisen liikennöinnin! Tai siis, tarkoittaako tuo sitten sitä että edes sillä kansainvälisellä bussilla ei saa matkustaa toiseen kaupunkiin samassa maassa, kuten ymmärsin...?

Tuota voisi jopa kokeilla, (laitetaan jonoon) heti kesän autoreissun, au pair vuoden, ja Thaimaan vapaaehtoistyön jälkeen... Hmm... Unelmia riittää. Siperiassakin olisi kiva käydä kesällä vaeltelemassa. Nimenomaan jalan ja reppu selässä, pariksi kuukaudeksi mehtään. :)

fishbone

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 224
 • Jäsen nro 200
  • Profiili
FAQ Bussilla Eurooppaan - EUROLINES!
« Vastaus #11 : 10.06.2004, 12:30:53 »
Lainaus käyttäjältä: "Zaza"
Bussiliput kannattaa ostaa vasta Tallinnasta ja silloinkin mielellään laittaa paikallinen asialle... Ei tarvitse maksaa "suomilisää". Näin sanoo tätini, viisi vuotta Pärnussa asuneena.


En sitten tiedä muista lipuista, mutta kyllä nuo eurolinesin liput ovat passanneet olla minulle aina juuri sen hintaisia kun hinnastot ovat väittäneet. Ja en kyllä muutenkaan ole törmännyt laajempimittaiseen kaksoishinnoitteluun Virossa. No epämääräiset taxit varmasti ottavat oman lisänsä, mutta en tätä kaksoishinnoittelua nyt kuitenkaan järin suurenna ongelmana Virossa osaa pitää.

Ainuska

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 993
  • Profiili
  • http://www.myspace.com/ainotska
FAQ Bussilla Eurooppaan - EUROLINES!
« Vastaus #12 : 10.06.2004, 12:39:49 »
Lainaus käyttäjältä: "Zaza"
Bussiliput kannattaa ostaa vasta Tallinnasta ja silloinkin mielellään laittaa paikallinen asialle... Ei tarvitse maksaa "suomilisää". Näin sanoo tätini, viisi vuotta Pärnussa asuneena.
 


Yritäpäs ostaa heinäkuussa lähtöpäivänä esim. Tallinna-Vilna -lippua. Tai siis voihan sen ostaa, jos varaus on tehty :wink:  Mutta muuten ei onnistu.

En muuten ymmärrä miksi ihmiset ostavat noita lippuja Matkahuollosta, kun tulisi paljon halvemmaksi tehdä itse varaus.

Ja kyllä tosiaan Eurolinesilla olen aina maksanut sen virallisen hinnan mukaan.
nly those who risk going too far can
possibly find out how far one can go.

T.S.Eliot

fishbone

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 224
 • Jäsen nro 200
  • Profiili
FAQ Bussilla Eurooppaan - EUROLINES!
« Vastaus #13 : 10.06.2004, 12:57:31 »
Lainaus käyttäjältä: "Zaza"
Tuo kahden kuukauden bussilippu olisi ihan ykkönen jos vaan vielä sisällyttäisivät siihen myös maan sisäisen liikennöinnin! Tai siis, tarkoittaako tuo sitten sitä että edes sillä kansainvälisellä bussilla ei saa matkustaa toiseen kaupunkiin samassa maassa, kuten ymmärsin...?


No eurolinesin sivuilla lukee näin:

Internal travel
As exception, the following internal journeys within a country are possible:
In Germany
Frankfurt - Munich - Frankfurt
In France
Paris - Lyon - Paris
In Spain
Barcelona - Madrid - Barcelona
In Italy
Milan - Sienna - Rome
Please note no other internal travel is available


Joten ei tuo nyt mielestäni jätä ihan kamalasti tulkinnan varaa.

JuhoM

 • Vieras
FAQ Bussilla Eurooppaan - EUROLINES!
« Vastaus #14 : 11.06.2004, 14:29:59 »
Viron eurolinesin sivuilla esim. Kohtla-Järve - Narva välin hinta 35 EEK, bussi kulkee välillä Kohtla-Järve - Pietari. Vaikken ko. väliä olekaan matkustanut, niin tuskinpa sitä hintaa olisi laitettu, jollei väliä voisi matkustaa.  :wink:

http://www.eurolines.ee/?id=614

fishbone

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 224
 • Jäsen nro 200
  • Profiili
FAQ Bussilla Eurooppaan - EUROLINES!
« Vastaus #15 : 11.06.2004, 14:48:52 »
Lainaus käyttäjältä: "JuhoM"
Viron eurolinesin sivuilla esim. Kohtla-Järve - Narva välin hinta 35 EEK, bussi kulkee välillä Kohtla-Järve - Pietari. Vaikken ko. väliä olekaan matkustanut, niin tuskinpa sitä hintaa olisi laitettu, jollei väliä voisi matkustaa.  :wink:

http://www.eurolines.ee/?id=614


Tähhäh? Totta hitossa Eurolinesin bussilla saa matkustaa maiden sisäisessä liikenteessä! Ei kukaan ole muuta väittänytkään. Mutta jos olisit lukenut koko topicin, niin saattaisit huomata, että kyse kun olikin tuosta bussipassista, ja siitä kuinka se ei oikeuta matkustamaan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta sisäisessä liikenteessä.

ornamentti

 • Reissaaja
 • Viestejä: 38
  • Profiili
FAQ Bussilla Eurooppaan - EUROLINES!
« Vastaus #16 : 15.06.2004, 16:04:04 »
Lainaus käyttäjältä: "Ainuska"
Aamuni kuluksi raapustelin hyödyllisiä ilmaisuja viroksi. En vastaa typoista tai muistakaan virheista. (tota on niin paljon helpompi puhua kuin kirjoittaa)

"Soovin minna..." Haluaisin mennä...
"Kas see buss läheb..." Meneekö tämä bussi...
"Palun kirjutage maha" Kirjoittaisitko sen ylös
"Kus on..." Missä on...
"Kui palju?" Kuinka paljon?

(lausu b=p ja g=k)

Viroa on ihan turvallista puhua vähän kun yleensä vastaukset (esim. kaikki lukusanat) ymmärtää ilman mitään opiskelua, jos vain kysyy yksinkertaisia asioita.

Virossa kannattaa ängetä jokaiseen kysymykseen sana "palun", mikä on kuulemma jotakuinkin sama asia kuin ranskan "s'il vous plaît" tai englannin "please". Tarttossa puoli vuotta asuneen ystävän mukaan virolaiset loukkaantuvat pahasti, jos unohtaa palun-sanan käytön.

Siis esim. näin:

Palun kaks tram piletit =Saisinko kaksi raitiovaunulippua, kiitos

Ääntäminen menee suunnilleen noin, kirjoitusasusta ei ole hajuakaan. ;)

fishbone

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 224
 • Jäsen nro 200
  • Profiili
FAQ Bussilla Eurooppaan - EUROLINES!
« Vastaus #17 : 15.06.2004, 16:27:31 »
Lainaus käyttäjältä: "ornamentti"
Virossa kannattaa ängetä jokaiseen kysymykseen sana "palun", mikä on kuulemma jotakuinkin sama asia kuin ranskan "s'il vous plaît" tai englannin "please". Tarttossa puoli vuotta asuneen ystävän mukaan virolaiset loukkaantuvat pahasti, jos unohtaa palun-sanan käytön.


Kyllä virolaiset hyvin yleisesti itse pyytävät esim. "Kas ma saaksin tuhatoosi", eli ihan "saisinko tuhkakupin", ilman sen kummempia "paluneita". En sitä sano, etteikö palun-sanaa olisi kiva käyttää, mutta tuosta pahasta loukkaantumisesta olen kyllä aikalailla eri mieltä.

Mister X

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 100
  • MSN Messenger - carman1@mail.com
  • AOL Instant Messenger - Zub4d4
  • Profiili
  • http://jfic.atspace.com
  • Sähköposti
FAQ Bussilla Eurooppaan - EUROLINES!
« Vastaus #18 : 15.06.2004, 17:00:52 »
Lainaus
Ainoa suora bussiyhteys Tallinnan ja Varsovan välillä kulkee kerran viikossa sunnuntaisin, lähtien Tallinnasta klo 11.15.


Kävin tänään Joensuun matkahuollossa.Puolen tunnin sähellyksen jälkeen minulle varattiin liput Tallinna-Varsova ensi torstaiksi.Ei pysähdyksiä.

fishbone

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 224
 • Jäsen nro 200
  • Profiili
FAQ Bussilla Eurooppaan - EUROLINES!
« Vastaus #19 : 15.06.2004, 17:04:12 »
Lainaus käyttäjältä: "Joni"
Lainaus
Ainoa suora bussiyhteys Tallinnan ja Varsovan välillä kulkee kerran viikossa sunnuntaisin, lähtien Tallinnasta klo 11.15.


Kävin tänään Joensuun matkahuollossa.Puolen tunnin sähellyksen jälkeen minulle varattiin liput Tallinna-Varsova ensi torstaiksi.Ei pysähdyksiä.


Wow.. löysinpä vihdoin sen sivunkin! Nonni.. rukataas uuteeen uskoon tota ekaa viestiä!