Patikoiminen Yunnanissa

 (Luettu 23339 kertaa)

Vainoharha

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Patikoiminen Yunnanissa
« Vastaus #40 : 13.11.2012, 07:34:36 »
Mites tuo Yubeng tahan aikaan vuodesta? Olen nyt Emei Shan - vuoren juurella ja missas muualla kuin Teddy Bear Hotellissa. Mukava paikka, suosittelen. Kiinaa olen kiertanyt nyt hiukan yli pari viikkoa ja meininki on kylla huikeeta.

Tarkoitus on nyt parin pvn aikana kayda katsastamassa hiukan reitteja taalla ja suunnata Emeista Kunmingiin ja tehda perussetti Kunming-Dali-Lijiang. Katsoin vaan noita kuvia Yubeng-trekista ja Suomenssa ja kiinnostaisi tuo reissu enemman kuin vahan. Tarkoitus on viettaa Yunnanin alueella pari viikkoa, joten sen varmaan saa yhdistettya tuohon TLG-trekkiin?

Sitten viela tallainen aivan loistava kysymys, etta minka kaupungin kautta tuo Yubeng-trekki on parasta suorittaa? Jotenkin kasitin, etta Dequin would be the place to be?

Skönäri

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 475
  • Profiili
Vs: Patikoiminen Yunnanissa
« Vastaus #41 : 13.11.2012, 16:12:47 »
Periaatteessa Yubeng on saavutettavissa vuoden ympäri, ainoastaan poikkeuksellisen rankat lumipyryt saattavat sulkea Yubengin kylän (ja samalla koko Deqinin alueen) liikenteeltä (myös jalan tapahtuvalta). Parhaiten tilanteen tietänee nimimerkki nomad.china, joka tietääkseni asustelee Yubengin trekin lähtö kylässä Xidan:issa.

Yubengiin mennään Deqinin kautta, jonne kulkee päivittäin 4 dösää (6h) päivässä Shangri-La:sta (Zhongdian) (2007), vika muistaakseni puolilta päivin. Deqinistä eteenpäin julkiste kulkevat harvakseltaan, mutta 2007 näppärä konsti oli ottaa cäbi Fei Lai Si:hin (~30Y) yöpyä siellä ja nauttia huikeista maisemista ja jatkaa aamulla kävellen alas Mekongin jokilaaksoon ja Xidaniin, jossa voi vaihtoehtoisesti yöpyä tahi kovakuntoisena hilpasta viimeiset 12 kilsaa jyrkkää nousua ja laskua Yubengiin. Tällä konstilla vältti sisäänpääsymaksun alueelle, joka tuolloin oli 80 Y mutta muistaakseni nykyään 180 Y tai jotn...

Kannattaa ehkä olla yhteydessä nomad.china nimimerkkiin, hän tosiaan tuntee tuon kolkan kuin omat taskunsa.
Vapaus on sitä, kun ei tiedä missä nukkuu seuraavan yön. Fotoja:
http://www.merikauhu.kuvat.fi/kuvat/

raven

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 657
  • Profiili
Vs: Patikoiminen Yunnanissa
« Vastaus #42 : 06.09.2016, 12:28:02 »
Hei

Kysyisin yleisesti sekä etenkin viime vuosian Yunnanissa ja muualla Kiinassa vaeltamassa olleilta, millaista trekkaus siellä käytännössä on. Yunnanin ja etenkin Shangri-Lan maastot kiinnostaisi. Onko tuonne helppoa ja mahdollista lähteä omatoimisesti vaeltaan, onko jotain selkeitä reittejä 10-15 pv vaelluksille ja millainen 'infra' ja bisnes omatoimitrekkaus tuolla päin on, ts. löytyykö guest houseja ym. helposti. Onko otettava / syytä ottaa opas? Aiemmin olen käynyt Annapurna Circuitilla, ja siellähän käytännön puitteet ovat uskomattoman helpot. Onko muita reitti- ja aluesuosituksia, jonne olisi helppo lähteä omatoimisesti pikkuryhmällä trekkaamaan?
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty,
hetken mielijohteesta saa jo valmista...