Valuutan vaihto Etelä-Koreaan? Vai käyko debit kortti?

 (Luettu 4384 kertaa)

Yufi

 • Aloittelija
 • Viestejä: 12
  • Profiili
Olis ekä ulkomaan matka Koreaan, mutta tuo valuutan vaihto mietityttää vielä. Suomessa sitä saa maksaa hyvän extra hinnan? Mutta toimiiko debit kortit koreassa ilman pelkoa? Netti antaa juttua että tiettyjen ATM mukaan toimii. Mutta niistäkääm ei koskaan voi olla 100 varma netin mukaan? Lötyy visa ja mastercard debit.

Ongelma on myös se että bookingin kautta tehty hotellivaraus vaatii maksun käteisellä. Ilmeisesti sekin voisi tosin onnostua paypalilla, mutta booking ei moista vaihtoehtoa antanut.

smee

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 412
  • Profiili
Vs: Valuutan vaihto Etelä-Koreaan? Vai käyko debit kortti?
« Vastaus #1 : 07.11.2015, 12:42:39 »
Muistaakseni Koreassakaan ihan kaikki automaatit eivät toimi kansainvälisillä korteilla, mutta ainakaan isommissa kaupungeissa toimivan löytäminen ei ole mikään ongelma. Lisäksi joissain saattaa olla automaatin puolesta matalat nostorajat, esimerkiksi joku vuosi takaperin 7-11 automaatit Koreassa eivät suostuneet antamaan Mastercardillani kuin 100000 wonia kerrallaan. Muista automaateista kyllä irtosi niin paljon kuin tarvitsi. Niissä on usein mahdollisuus valita minkä kokoisina seteleinä nostonsa haluaa ja siihen kannattaa kiinnittää huomiota sanoo nimimerkki 40 kappaletta 10000 wonin seteliä jotka sai 400000 wonin nostosta oletuksena on jo aika paksu nippu.

Jos lennät Souliin Incheonin kentälle, automaatteihin suunnilleen törmää rajamuodollisuuksien jälkeen. Uskoisin että sama tilanne on muillakin rajanylityspaikoilla. Kaverit mainitsivat että eurotkin kyllä vaihtuivat sujuvasti ja kohtalaisen hyvällä kurssilla mutta itseltä jäi kokeilematta. Rahanvaihtopisteitä oli kyllä siellä täällä.

Kannattaa muuten varmistaa, että korteissa ei ole maantieteellisiä käyttörajoituksia päällä. Danske pisti lupaa kysymättä minulle Euroopan ulkopuolelle käyttökiellon. Tuli siitä viesti ja ne saa tarvittaessa verkkopankin kautta pois, mutta en varsinaisesti arvostanut temppua.

Eli lyhesti huoli pois ja hotellirahat lentokentän automaatista jommalla kummalla kortilla. Tietenkin joku selvitytymisraha käteisenä euroina kannattaa pitää mukana ajatuksella, että niitä ei ole missään vaiheessa tarkoitus vaihtaa.
« Viimeksi muokattu: 07.11.2015, 12:45:21 kirjoittanut smee »

Vandit

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 804
  • Profiili
Vs: Valuutan vaihto Etelä-Koreaan? Vai käyko debit kortti?
« Vastaus #2 : 07.11.2015, 15:06:32 »
Komppaan smee:tä, mutta myös sitä että Koreassa rahan saaminen seinästä ei ole samalla tavalla itsestään selvä juttu kuin monessa muussa maassa. Aivan varmasti maasta löytyy paljonkin automaatteja joilla saa suomalaisilla korteilla, mutta se on asia erikseen että tuleeko ne sopivasti vastaan tai tajuaako etsiä oikeasta paikasta. Ehdottomasti kannattaa tehdä jo kentällä ne ekat nostot, ja nosta sitä rahaa kerralla paljon.  Citybank taitaa olla meikäläisittäin paras. Ja Korea on yksi maailman turvallisimmista maista, joten ehdottomasti hyvä idea nostaa Suomessa euroja ihan vaikka jotain tyylii 300 euroa, ei niitä siellä kukaan pölli ellet itse töppäile.

Itse vaihtaisin Suomessa sen verran ettei iske stressi päälle siinä kohtaa kun eka vastaantullut automaatti sanoo että ei käy (esim. 100 eur).
« Viimeksi muokattu: 07.11.2015, 15:08:27 kirjoittanut Vandit »

Yufi

 • Aloittelija
 • Viestejä: 12
  • Profiili
Vs: Valuutan vaihto Etelä-Koreaan? Vai käyko debit kortti?
« Vastaus #3 : 08.11.2015, 13:07:37 »
Aika samaa itsekin tuolta netin puoelta löysin. Hyvä että täältä saa samoja kokemuksia. Pitää tosiaan huomenna olla yhteydessä vielä pankkiin. Ja tieto siitä että eurotkin vaihtuu, niin helpottaa jo paljon.

Hyvä jos tosiaan lentokentän ulkopuoleltakin on helppo löytää toimiva automaatti.

Miten tuo eurojen vaihto tapahtuu, pankissa?

smee

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 412
  • Profiili
Vs: Valuutan vaihto Etelä-Koreaan? Vai käyko debit kortti?
« Vastaus #4 : 08.11.2015, 13:57:52 »
Miten tuo eurojen vaihto tapahtuu, pankissa?

Ainakin vilkkaammilla shoppailu/ajanvietealueilla Soulissa ja Busanissa on rahanvaihtokojuja melkein joka toisessa kulmassa. Mutta itse pärjäsin tosiaan pelkillä automaateilla. Lähinnä jos aikoo mennä jonnekin pikkukaupunkeihin tai maaseudulle, kannattaa varmaan tankata vähän reilummin käteistä.