Autolla eurooppaan

 (Luettu 11343 kertaa)

petekki

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Autolla eurooppaan
« : 06.08.2002, 15:24:43 »
Moi kaikille !
Olen jo pitkään haaveilut lähteä autolla eurooppaan ja nyt se olis suunitteilla ensi kesäksi (03). Olisi mukavaa tietää vähän toisten kokemuksista ja paikoista joissa kannattaa käydä. Tosin perinteiset suur kaupungit taitavat jäädä taka-alalle. Yksi mikä kiehtoisi olisi kesäiset Alpit ja kaikki muut vastaavat maisemat. Ja edulliset majoitukset ovat terve tulleita. Kiitos etu käteen kaikille ja mukavaa loppu kesää. Huom! Pienetkin vihjeet voivat olla todella hyviä....

Pera

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 434
  • Profiili
Re: Autolla eurooppaan
« Vastaus #1 : 06.08.2002, 18:32:14 »
Autolla matkatessa(kin) on halvinta nukkua leirintäalueilla. Autolla niihin on helppo löytääkkin, eikä teltan painokaan haittaa. Ei muuta kuin kunnon kokonen teltta takakonttiin ja menoks... jos siis et inhoa telttailua.
id�tteleminen on ep�rehellisyytt�.

tuukka

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 568
  • Profiili
  • http://niinku.tky.hut.fi/~tjantika/vietnam/
Re: Autolla eurooppaan
« Vastaus #2 : 08.08.2002, 10:46:35 »
Kerro vähän tarkemmin minne suuntaan olet menossa vai oletko tosiaankin kiertämässä Skotlannista Ukrainaan ja Uralilta Portugaliin.

Alppimaisemat on tosiaan hienot kesällä eikä yhtä korkeita vuoria löydykään Euroopasta muualta kuin Kaukasukselta ja niiden Euroopan puoleiseen osaan voi olla vähän hankala mennä autolla (Tsetsenia). Helpommin pääsee ihailemaan vuoristomaisemia esim. Norjaan (Skandit), Puolaan ja Slovakiaan (Tatra-vuoristo) tai Espanjaan (Pyreenit). Näistä voin suositella ainakin tuota Tatra-vuoristoa, mutta muista ei ole omakohtaisia kokemuksia.
quot;Come over here in the shade, have a couple of cold beers and tell me about your travels"

Javi

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
  • Sähköposti
Re: Autolla eurooppaan
« Vastaus #3 : 08.08.2002, 11:54:26 »
Yheden reissun (noin 9000km) olen kavereiden kanssa tehnyt autolla Euroopassa. Itä Eurooppa on hintansa ja liikenteen puolesta erinomainen lukuunottamatta paikoin huonoja teitä. Meillä tosin vain Bratislavassa tuli sellaisia ongelmia. Lisäksi idässä tietullit ovat ilmaisia verrattuna länteen, jos niitä yleensä edes on. Kroatiassa taisi meillä olla ainoat. Majoitus on halpaa idässä. Auto aseman pihalle sekä reppu selkään ja sisään. Pian joku tarjoaa jo kämppää ja sitä on helppo käydä katsomassakin. Kannattaa vaan muistaa varmistaa että autollekin löytyy paikka. Lisäksi autolla etsii helposti keskustojen ulkopuoliset majapaikat, jotka yleensä on paljon halvempia. Esim. Bratislavassa motelliyö n. 40mk. Niin ja idässä sitten tarkkana mihin sen auton jättää! Tsekissä saatiin mölli renkaaseen ja jouduttiin maksaa 80 mk sakkoja (hinta oli kyllä 160 mk mutta kun rahat anto poliisisedälle ilman kuittia niin selvis halvemmalla)

Jos Italiaan olet lähdössä niin varaudu ruuhkiin. Olen tullut siihen tulokseen, että yksi italiaanokuski saa  nelikaistaisella tiellä ruuhkan aikaiseksi. Tie tullitkin alkaa siellä jo tuntumaan. Garda järvellä kannattaa käydä. Jännää ajella niitä kapeita teitä ylös ja maisemat on aivan uskomattomat. Ranskassa tietullit sitten on jo aika kovat ja baanoja pitkin Ranskan läpi ajaminen taitaa maksaa hyvin toista sataa euroo. Tottahan toki tietulleja voi vältellä ajamalla pienempiä teitä mutta kyllä sinne baanalle pitää välillä poiketa. Pikku teiltä näkee kyllä kivoja maisemia myös. Teltta on sitten ainakin hyväksi todettu tapa majoittua Italiassa ja Ranskassa (miksei muuallakin, muttei kokemuksia). Ainakin Nizzalta ja Mentonista löytyy halpoja leirintäalueita. Monacossa pitää sitten tietenkin käydä ajamassa Casinon mutka. Se on muuten aika tiukka vasen.

Bensan hinnoissa ei älyttömiä eroja ole. Miellä taisi olla Kroatiassa halvin ja oli muistaakseni 5,40mk/l. Voin kyllä hinnan muistaa väärin, mutta netistä löytynee noita hintoja. _Hyvä_ tiekartta on ehdoton ja reittejä voi suunnitella esim. http://www.viamichelin.com . Ahnehtia ei sitten kannata kuten me teimme. 9000km kuukaudessa on aika paljon liikaa jos haluaa tutustua paikkoihin tarkemmin. Kannattaa ottaa vaikka muutama maa joissa kiertelee ja katselee kunnolla. Me teimme vain pienen yleissilmäyksen Eurooppaan. Sen innoittamana lähden viikon päästä kolmeksi viikoksi Kroatiaan. En tosin autolla.

Sammy

 • Reissaaja
 • Viestejä: 33
  • Profiili
Re: Autolla eurooppaan
« Vastaus #4 : 05.09.2002, 14:12:40 »
Itä euroopassa tiet ovat paikoitellan todella huonossa kunnossa.
Iskarit ja laakerit kuntoon ennen matkaa!!!!

Celia

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 78
  • Profiili
Re: Autolla eurooppaan
« Vastaus #5 : 08.09.2002, 21:23:23 »
Tehtiin juuri kuukausi sitten autoreissu Eurooppaan, jotain 8500 km. Isolla asuntoautolla oltiin liikenteessä, mikä oli kätevä sen takia, ettei tarvinnut erityisemmin etsiä yöpaikkaa, auton kun sai parkkiin mihin halusi. Ja ainakin Saksassa ja Ranskassa oli useilla huoltoasemilla suihkumahdollisuus. Ranskassa on tietysti tietulleja vähän liiaksikin asti, mutta jos ei ole kiire, kannattaa ajaa pienempiä teitä. Näkee enemmän maisemia ja säästyy tulleilta.

Uusiin ihmisiin tutustuu helposti aina pysähdyttäessä esim. huoltsikoilla, kun näkevät auton FIN-tarran ja tulevat kysymään, onko vaihtaa suomalaisia euroja.... meillä ei valitettavasti enää kellään ollut suomalaista rahaa.   :(

Gardajärvi oli mukava. Oltiin yötä jollain parkkipaikalla, ei missään turistirysän kohdalla. Hieno ja rauhallinen, halpa paikka. Mukavia ihmisiä :)

Niin ja tietysti jos asuntoautolla lähtee, onhan siinä sen vessan tyhjentämisesä oma extremetunnelmansa.. ;D

Anonymous

 • Vieras
Re: Autolla eurooppaan
« Vastaus #6 : 04.10.2002, 16:58:41 »
varaudu maksaa vakuutus maksui itä-euroopassa, vaikka vakuutukset ois kunnossa. Olikohan se latviassa...Tullista pääsee suhteellisen nopeesti, ruuhkaa saattaa olla, mut autoi ei tsekata (ainakaa useimmiten).

JAY_MAY

 • Aloittelija
 • Viestejä: 15
  • Profiili
Re: Autolla eurooppaan
« Vastaus #7 : 09.10.2002, 21:51:37 »
Jos eksyt Alppien etelä puolelle Italiaan ja jatkat aina Sisiliaan saakka niin käy ihmeessä Euroopan korkeimmalla tulivuorella Etnalla. Autolla pääsee aina 2000m saakka. Ainakin Sisiliassa moottoritiet maksullisia. Jos haluaa nähdä maisemia niin kannattaa kulkea meren rantaa myötäileviä tavallisia teitä pitkin, paljon kyliä ja nähtävää.

mikke1200

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Re: Autolla eurooppaan
« Vastaus #8 : 11.10.2002, 11:15:48 »
> Jos eksyt Alppien etelä puolelle Italiaan ja
> jatkat aina Sisiliaan saakka

Italia on ihan mukava maa, mutta alkaa tulla matkalle pituutta jos ajelee maan pohjoisrajalta Sisiliaan ja aina Palermoon asti. Ellei reissuun ole varattu aikaa todella paljon kannattaa mieluummin jo lentää joskus eri reissulla Sisiliaan ja tutustua vaikka vuorka-autolla paikkoihin jos julkinen liikenne ei miellytä.

Ei moni ehka tuu ajatelleeksi mutta on suunnilleen sama matka ajella Italian pohjoirajalta Comosta Palermoon, kuin ajella samaisesta Comosta Helsinborgiin (Ruotsiin)! Italia on piiiitkä maa.

Omalla autolla on tietenkin aina kiva hurutella, jos aikaa on tolkuttomasti tai haluaa paahtaa koko loman auton penkilla.