Reppureissulle aasiaan

 (Luettu 1890 kertaa)

JanJaa

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
  • Sähköposti
Reppureissulle aasiaan
« : 08.02.2016, 17:17:29 »
Olen 27v mies ja suunnittelen lähtevän reppureissulle aasian? Onko ideoita tai kokemuksia jakaa mistä kannattaisi aloittaa? Matkaseuraa kelpaisi jos löytyy :)

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Reppureissulle aasiaan
« Vastaus #1 : 09.02.2016, 12:45:40 »
Jos suuntana on Kaakkois-Aasia, niin...

Hong Kongista. Paljon suhteellisen edullisia lentoja, ei tarvitse viisumia. Mielenkiintoinen suurkaupunki, joka on kuitenkin aasialaisittain kallis, mutta suomalaisittain vielä edullinen. Kun aloittaa kalliista, ei niin kauhistuta rahanmeno (kuin jos siirtyisi halpamaista kalliiseen).

Hong Kongista kannattaa jatkaa Filippiineille. Jos aikoo olla maksimissaan kuukauden maassa, ei kannata järkätä etukäteen viisumia. Jos aikoo olla 1-2kk, kannattaa hankkia viisumi Suomessa. Filippiineille siksi, että kaikkien matkaajien mielestä filippiiniläinen ruoka on vähiten herkullista, joidenkin mielestä jopa pahaa. On helpompi aloittaa pahanmakuisesta maasta kuin herkkumaiden jälkeen siirtyä pahanmakuiseen.

Yksi valintakriteeri voisi olla sää. Jos haluaa surffata, kannattaa ottaa selvää, milloin on missäkin suotuisimmat tuulet. Jos ei tykkää sadekuuroista, ei kannata mennä monsuunin aikaan tietyihin kohteisiin.

Muuten Kaakkois-Aasiassa ei paljon tarvitse mitään suunnitella. Lentoja saa lyhyelläkin varoitusajalla helposti ja halvalla. Itse en ostaisi meno-paluuta vaan pelkän menolipun (tarvittaessa askartelisin feikkilipun lentokenttävirkailijoita varten) ja palaisin Suomeen, mistä huvittaa, sitten kun sen aika on.

Kaakkois-Aasiaan kannattaa kyllä yhdistää vähän muutakin Aasiaa. Esim. Nepal on matkan varrella, Suomesta katsottuna, ja hyvin erilainen niin maisemiltaan kuin kulttuuriltaan. Nepal tosin vaatii hieman suunnitellua. Itse en menisi Nepaliin aivan kylmimpään einkä kuumimpaan/sateiseen aikaan vuodesta. Nepalissa käyminen vaatii myös lämpimämmän vaatekerran mukaan ottamista. (Oikeastaan: Jos haluaa käydä Nepalissa, kannattaa aloittaa matka sieltä ja heittää lämpimät vaatteet menemään, kun siirtyy tropiikkiin. Tavaran raahaaminen on kammottavaa.)

servechilled

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 444
  • Profiili
Vs: Reppureissulle aasiaan
« Vastaus #2 : 09.02.2016, 14:05:30 »
jos kyseessä on eka reissu Aasian suuntaan ja reissukokemus on muutenkin vähäistä niin kannattaa suosia ihan "tuttuja ja turvallisia" kohteita, joista löytyy myös paras turisti-infra eli matkatoimistoja, julkista liikennettä jne. Thaimaa, Malesia ja Singapore ovat helpoimmasta päästä reissata tuolla suunnalla.

Toki miinuksena noissa on kuten arvata saattaa suuri turrejen määrä ja jos hakee jotain "off the beaten track" -spotteja saa yleensä matkata johonkin takamaille.

Jos haet enemmän seikkailua niin Myanmar, Filippiinit tai joku Indonesian kaukaisempi kolkka ovat hyviä vaihtoehtoja.