Matkustaminen lasten kanssa

 (Luettu 140363 kertaa)

conard

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 432
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #260 : 21.01.2015, 08:57:29 »
conard, ymmärsinkö oikein eli matkustatte maaliskuussa (lapsi silloin 5kk) Espanjaan? Siinä tapauksessa ottaisin lapselle ehdottomasti vaunut/isot rattaat mukaan. Tuolloin on vielä aika viileää ja kunnolliset rattaat ovat lämpimämmät lapsen nukkua ulkona tms. Meillä lapsi oli 6kk ekalla ulkomaanmatkalla ja isot yhdistelmät silloin mukana. Kyllä kunnollisilla vaunuilla on paljon mukavampi liikkua vauvan kanssa kuin matkarattailla vaikka ne olisivatkin kunnolliset. Pieneksi ongelmaksi varmaan muodostuu niiden iso koko, mutta eiköhän ne mukaan mahdu vaikka julkisia aiottekin käyttää. Onhan niillä paikallisillakin lapsilla vaunuja käytössä?!

Yli vuoden ikäisen kanssa matkarattailla pärjää jo hienosti, mutta kannatan tutustumista eri malleihin huolella. Kaikkein pienimpään kasaantuvat eivät todellisuudessa ole ne kätevimmät käyttää. Muista että reissussa työntelette lasta rattaissa vielä monta vuotta ja kun painoa tulee enemmän niin rattaiden kestävyys ja liikkuvuus tulee entistä tärkeämmiksi. Meillä oli matkarattaina Baby Joggerin City Minit, joita voin suositella varsinkin vähän isomman lapsen kanssa. Kolmipyöräisiä en ehkä enää ostaisi, näitä myydään myös neljällä pyörällä. Eivät mene kovin pieneen kasaan, mutta ovat yhdellä kädellä kasattavat. Meidän rattaat reissasivat reilut 20 lentoa + muut käytöt ja vielä kelpasivat kiertoon kelpo hinnalla eli todella kestävät ovat.

Matkasänkyä emme ole koskaan kantaneet mukana, edes kotimaan automatkoilla. Vaunukoppa on hyvä sänky niin kauan kun siihen mahtuu ja sitten vanhempien väliin (pää erisuuntaan kuin aikuiset). Pari vuotiaasta ollaan käytetty lapsen "sänkynä/varavuoteena" retkeilyyn tarkoitettua pumpattavaa patjaa, joka mahtuu aina mukaan ja aikuinenkin voi siinä tarvittaessa nukkua.

Kiitos werso kommenteista. Jep, mugelolla on tasan 5kk ikää kun lähdetään reissuun. Olen taipumassa auton vuokraukseen, kun mahdollistaisi ehkä kuitenkin kätevämmän liikkumisen paikasta toiseen. Lisäksi autot ovat noin off seasonilla aika halpoja, näyttäisi helposti löytyvän kympillä päivä. Meidän vaunumme ovat mielestäni hyvinkin tilaa vievät ja kolhot, eli kyllä mä vähän sillä linjalla olen, että ne jäävät himaan. Sen sijaan turvakoppa autoon, matkarattaat ja matkasänky (sekä kantoliina ja babybjörnin kantolaite) olis ne, joilla lähdetään. Meillä on yhdet matkarattaat, mutta eivät olleet kaksiset. Täytyy käydä noita hypistelemässä jossain kivijalassa vielä. Matkasänky mua kiinnostaa (paitsi hifistelytarkoituksessa) silviissiin, että jos käy vähän vuorilla kävelemässä kantolaitteen kanssa, niin pienen voisi laittaa jossain tohon lepäämään. Ehkä. Moni juttu tuntuu avonaiselta. Lienen viisaampi reissun jälkeen. Se on jännä, miten muksu muuttaa: nyt on samanlaisia jännätiloja kuin joskus aikoinaan 17-vuotiaana ekalle reilille lähdössä - ja ollaan kuitenkin menossa aurinkorannikolle.  ;D

werso

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 65
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #261 : 21.01.2015, 10:51:31 »
conard, tuli vielä mieleen, että joihinkin matkarattaisiin saa auton turvakaukalon (riippuu kaukalostakin) kiinni niin että vauva voi istua omassa kaukalossaan eikä rattaissa. Tämä olisi varmaan mukavampi/turvallisempi paikka vauvalle kuin kevyet matkarattaat.Tämä matkarattaat+kaukalo on myös kätevä yhdistelmä ihan kotimaan kauppareissuilla yms ettei lasta tarvitse aina irroittaa kaukalosta jos vaikka nukkuu tms.

Autonvuokraus on varmaan oikein järkevää ja niin saatte vietyä tavaraa, ehkä turhaakin helpommin mukana. Riippuen lentoyhtiöstä koneeseen/ruumaan saa ottaa ilmaiseksi joko turvakaukalon tai rattaat, joillekin yhtiöille jopa molemmat.Me ollaan vuokrattu istuin vuokra-auton mukana, mutta osaavat kyllä veloittaa siitä ruhtinaallisesti joten oma mukana on varmaan parempi varsinkin vauva istuskella siinä muulloin esim. kun olette ruokailemassa.

conard

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 432
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #262 : 21.01.2015, 11:56:43 »
Olettaisin, että jos on kaksi aikuista niin toisen nimissä menisi rattaat ja toisen nimissä turvaistuin? Finskillä lennän.

hmp

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 100
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #263 : 21.01.2015, 12:26:25 »
Conard, riippunee ihan lentoyhtiöstä. Joillakin saa viedä just tuollaiselle pienelle vauvalle sekä rattaat että turvakaukalon, mutta ne ovat siis vauvan matkatavaroita (siis ettei aikuisten määrä vaikuta siihen). Me oltiin eka reissulla 3½kk ikäisen kanssa, matkassa mukana matkarattaat pehmeän kantokopan (Emmaljunga quadrolift) kera, manduca sekä rengasliina. Rengasliina oli käytetyin, se oli niin nopea ottaa esiin ja heittää vauva kyytiin sekä ohut verrattuna manducaan. Matkasängyn mukaanottaminen ei ole käynyt mielessäkään, ennemmin hankkisin rannalle sellaisen uv-suojatun lasten teltan tms. 

edit: nyt vasta huomasin, että tuo "matkasänky" olisikin joku erilainen versio. Onko siinä kunnon suojaavaa katosta, kun näyttää siltä, että on vain kaistale päällä? Niin ja meillä ei muuten tyttö viihtynyt kovinkaan hyvin  matkarattaissa, oli jo silloin sen verran utelias ympäristöä kohtaan, että silläkin joutui paljon kantamaan rengasliinassa ja kun lämpötilat olivat lähempänä 30 astetta tuntui manduca ihan tolkuttoman kuumalta.
« Viimeksi muokattu: 21.01.2015, 12:32:42 kirjoittanut hmp »

conard

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 432
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #264 : 21.01.2015, 14:41:30 »
Tämä "matkasänky" on siis just tollainen teltta. Lähinnä oon katsonut tätä: http://www.matkamuksu.com/tuotemerkit/deryan/travel-cot-baby-luxe

Kevyt kuin mikä ja menee pieneen tilaan. Idea olis siis se, että jos matkaa pelkän kantolaitteen kanssa niin tossa on joku juttu, johon muksun voi välillä laittaa lepuuttamaan puistossa/rannalla/ehkä jopa raflan lattialla. Mutta saattaa toki olla ihan susi ideana, ans kattoo.

Saramaria

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 242
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #265 : 22.01.2015, 10:03:27 »
Finski kun on ihan oikea lentoyhtiö vielä, nuo tavarat (kaukalo, rattaat) menee sen lapsen nimissä eli sille saa oman matkalaukun JA nuo, eikä vähennä aikuisten kiintiöitä. Kannattaa aina lukea ensin yhtiön oma sivu, koska nuo menee yhtiön mukaan: http://www.finnair.com/fi/fi/information-services/planning-your-trip/children

BA:lla esim. pikkulapsiperheet nousee koneisiin ihan ensimmäisenä ja vauvoille oli tosi paljon "tarjottimia", eli alastaitettavia tasoja bulkhead-riveissä (jumalattoman hyvät tilat ja vauvat näytti viihtyvän tosi..no ainakin hiljaisina ;) ), sylilapsiperheet saa varata ilmaiseksi istumapaikkansa koko seurueelle heti kun ostavat liput, iso rahallinen etu. BA muutenkin oli lapsiystävällinen, täytyy mainita, se jakoi meille vierekkäiset paikat kaikille lennoille 5pv ennen lähtöä, koska yksi lapsi oli alle 12v, vaikka muuten on "maksa tai itke"-politiikka eli check-in kun aukeaa, on tosi vähän vapaita paikkoja enää (yrittävät saada muut kuin kantikset maksamaan paikoista, vaikka eivät suoraan pakota), ja olisi saanut tilata lastenaterian tuolle nuoremmalle. Mutta nuo kaikki yhtiökohtaiset edut kannattaa lukea suoraan niiden omalta sivulta, vaihtelua on kuulemma todella paljon.

Mun omat vuosisadan vanhat vinkit on kantoreppu, Manduca on niistä muistaakseni paras, koska isäkin voi (kehtaa) kantaa sillä, jos lapsen kaa matkustaa paljon, kantamiseen tottunut on aina enemmän "kotona", kun se pääsee lähelle vanhempaa ja kädet on vapaana. Ehdottomasti kandee ostaa ja totutella jo kotona, lentokenttä oli niin lepposaa keskellä yötäkin, muiden huusi, meidän veti sikeitä! Matkasänky.. no riippuu ihmisistä. Yleensä lapsi nukkuu huonommin vieraisilla, moni kaveri valitti tuosta, muistan. Meidän vauvat nukku vieressä, niin nukkuivat matkoilla myös. Oli ihan sama, mikä maa, mikä valuutta, kun ei järjestely muuttunut, niin pentu oli tyytyväinen. Anoppi oli mökille ostanut matkasängyn valmiiksi ja totesi ekan hyvinnukutun yön jälkeen, että tehän ootte neroja, unohtakaa se sänky :D Eli riippuen teidän omasta tyylistä muutenkin, jos ei kanna, kantoreppu voi olla hankala, jos lapsella on oma sänky ja rutiinit kotona, ne kandee siirtää jo siellä matkasänkyyn. Jos se nukkuu paremmin vieressä kotona, niin viereen vaan matkallakin, on paljon stressittömämpää hoitaa yöt jne.
« Viimeksi muokattu: 22.01.2015, 10:17:23 kirjoittanut Saramaria »

Saramaria

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 242
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #266 : 22.01.2015, 10:23:41 »
Jos niitä muksuja haluaa koukuttaa elektronisilla laitteilla, niin yksi vaihtoehto on ladattava akku. En tiedä saako noita lentokoneeseen viedä, mutta ainakaan junassa ei ole ongelmia. Muutaman kympin maksavalla akulla lataa kännykän ainakin teoriassa nelisen kertaa täyteen.

Saa viedä. Suosittelen Amazonista löytyvää EasyAccia, meillä oli se Afrikan matkalla ja toimii erinomaisesti, lataa jopa nopeammin kuin osa pistokelatureista! Kätevä laukussa ihan muutenkin, kun älypuhelinten akut on mitä on.

Lisäksi osassa lentokonemalleja on nykyään myös latauspistoke, siis usb-liitin. Tämä kuva isän ja pojan laatuajasta on British Airwaysin koneesta A380 (World Traveller eli turistiluokka), niiden vanhemmissa konetyypeissä ei vielä löydy.

« Viimeksi muokattu: 22.01.2015, 10:27:08 kirjoittanut Saramaria »

conard

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 432
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #267 : 08.05.2015, 11:16:04 »
Kerrotaanpa tänne nyt hieman kokemuksia, kun on pari reissua takana mukulan kanssa.

Ensireissu suuntautui Epsanjan aurinkorannikolle, vajaa 2 viikkoa, joista viikko paikallaan kämpässä ja sitten kolmeen muuhun paikkaan junalla/autolla. Muksu tuolloin 5kk. Varustus:

- yksi iso perässä vedettävä matkalaukku (ruumaan)
- yoyo babyzen -matkarattaat, jotka pidimme käsimatkatavarana. ks esim. https://www.youtube.com/watch?v=taBPxDUDWNE
- kaksi reppua, joista toinen matkalaukussa ruumaan ja toisessa tarvittavat käsimatkatavarat
- deryan matkasänky: http://www.matkamuksu.com/tuotemerkit/deryan/travel-cot-baby-luxe-3

Etukäteen mietitytti, miten nuo matkarattaat toimisivat, koska niistä ei saanut istuinosaa ihan makuuasentoon asti, muksumme oli alle suositusiän (6kk suositus) ja on vieläpä aika pieni lapsi. Mutta viihtyi noissa kyllä hyvin ja asentokin oli riittävän makaava, jotta ongelmia ei tullut (ei siis istu mitenkään kunnolla vielä). Muutoinkin täytyy kyllä suositella noita babyzenejä täysin varauksetta: toimintamekanismi on tasan niin helppo kuin videossa ja menevät tosi pieneen tilaan. Esim. ruuhkaisessa bussissa ei ollut mikään ongelma pitää noita olalla ja toisaalta taitella kokoon siinä vaiheessa kun näki bussin tulevan. Tuon sai myös köytettyä Haglöfsin reppuun ihan repun parilla omalla klipsillä ja kannettua maasto-olosuhteissa selässä muksun kulkiessa kantoliinassa. Teimme yhden 3h vaelluksen rondassa täten. (kuva:
Ostettiin omamme matkamuksu.comista (virolainen pulju, hyvin toimi asiakaspalvelu ja tilaus).

Sitten tuo matkasänky: ajatus sillä oli, että se kulkisi päivällä mukana repussa ja mukelon voisi laittaa sinne sitten esim. raflassa/puistossa tms. mönkimään vapauttaen vanhempien kädet hetkeksi. No, tällaisessa käytössä se ei vielä tällä reissulla ollut, mutta yöt muksu siinä nukkui ja jonkinlaisen pesän sinne pystyi makuupussista ja viltistä rakentamaan. Seuraavalla reissulla tämä sänky oli sitten vielä monipuolisempi, mutta siitä myöhemmin.

Yleisesti ottaen reissu meni hyvin, mutta muutamia haastavia paikkoja oli. Koska ympäristö oli koko ajan uutta, ilmasto uudenlainen ja rattaat ensimmäistä kertaa sellaiset, joista muksu näkee selvästi eteenpäin, oli uutta omaksuttavaa pienen käsityskyvylle välillä liikaa. Tämä näkyi hienoisena levottomuutena sekä siinä, ettei lapsi malttanut nukkua niin hyvin päikkäreitä kuin kotona (ehkä myöskään matkarattaissa ei nuku niin hyvin kuin kuomuvaunuissa kotona). Tämä näkyi sitten myös levottomampana yönukkumisena. Lähdimme reissuun myös optimistisesti siten, että useampi ravintolavaraus oli tehty. Näistä 3-4 iltaa meni kyllä vähän plörinäksi, kun muksu oli levoton ja itki. Espanjassa myös hankalaa oli ravintoloiden aukiolo: moni paikka avautui vasta 19.30-20, jolloin olemme jo tottuneet normaalisti olemaan kotona muksun mennessä nukkumaan kybän aikaan. Täten oli vähän vaikea päättää, pitäisikö muksu laittaa jo yöunille tuossa vaiheessa, vai vieläkö se ottaisi jopa päikkäreitä. Kuitenkin positiivisiakin kokemuksia oli: kävimme mm. finedinettämässä 12 ruokalajia varsin intiimissä kymmenen asiakaspaikan raflassa. Muksu nukahti mennessä tuonne, rääkäisi hereille neljännen ruokalajin kohdalla, tissinukutettiin nopeasti vessassa ja sitten nukkuikin tyytyväisenä raflan lattialla aterioinnin loppuun asti. Tosin kyllähän tossa sellaista pientä stressiä oli koko ajan päällä, että isikin alkoi rentoutua vasta viidennen vinkkulasin kohdalla... vaikka siis ruoat olivat huikeita, niin elämyksestä ei kyllä ihan samaa saanut irti kuin entisessä elämässä. Ennen tuota ateriointia ei myöskään ollut noita vaikeita iltoja vielä yhtään takana. En suoraan sanoen osaa sanoa, olisimmeko uskaltaneet mennä tuonne paikkaan, jos kokemukset olisivat olleet huonompia.

Sellainen havainto tuli myös tehtyä, että siirtymiset kamoineen päivineen olivat muksulle kuitenkin yllättävän stressaavia. Senhän tietää, ettei siirtyminen eli ns. matkapäivät ole itsellekään mitään herkkua, mutta väsymystä aina kompensoi into nähdä uutta. Kun muksulta puuttuu tämä, oli selvästi nähtävissä, että turha liikuttelu lisäsi levottomuutta. Siksi pudotimmekin matkareitiltä penalmadena pueblo - marbella - ronda - estepona - malaga centro tuon esteponan pois. Pidemmälle reissulle lähtisin tämän kokemuksen myötä siten, että samassa paikassa oltaisiin aina vähintään muutama päivä. Muksu siis sitoo väkisinkin liikkumisen vapautta jonkin verran.

Yleisellä tasolla puolivälissä reissua tuli henkisestä valmistautumisesta huolimatta pienenä yllätyksenä se, ettei enää voikaan mennä ihan miten vain kylillä, vaan pitää huomioida pienen tarpeet. Tästä syystä välillä tuntui, että olisi ollut kiva olla esim. isovanhempiosastoa mukana antamassa pientä vapautta. Mutta kokonaisuudessaan reissu meni varsin mukavasti ja monia kivoja juttuja saattoi toteuttaa entiseen malliin.

Ai niin, lennot menivät todella putkeen: tissillä nukutettiin nousussa, sitten laskettiin nukkuva lapsi jalkatilaan makuupussissa nukkumaan. Sieltä herätettiin sitten tissille koneen laskeutuessa. Toiseen suuntaan muksu oli jonkin aikaa hereillä, mutta sekin oli kyllä ihan herkkua, kun mitään huuteluita ei ollut.

Seuraavalla reissulla oltiin sitten 7kk:n iässä berliinissä. Siitä seuraavaksi.
« Viimeksi muokattu: 08.05.2015, 11:23:38 kirjoittanut conard »

conard

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 432
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #268 : 08.05.2015, 16:31:06 »
Seuraava reissu suuntautui Berliinin vappuun. Mukana tällä kertaa myös isovanhemmat. Kamaa oli suunnilleen samassa määrin mukana ja iso matkalaukku päätettiin kuitenkin ottaa, koska sen sai Airberlinillä ilmaiseksi menemään ja paikkaa ei vaihdettu kaupungin sisällä. Liekö sitten muksun ikä tehnyt jossain määrin tehtäväänsä, mutta reissu meni selvästi leppoisammin monenkin asian osalta: esim. matkasänky ajoi nyt loistavasti asian, kun muksun saattoi laittaa sinne aamupalapaikassa, brunssilla, raflassa tms. möyrimään itsekseen. Tämä antoi aina joitakin minuutteja aikaa syödä. Toki sopivissa rafloissa se ryömi myös lattialla. Isoäitiapu (vaikkakin vain joitakin hetkiä siellä täällä) toi myös sitä pientä rauhaa syödä. Berliini on tietysti myös helppo kohde sinänsä, että maukasta ruokaa on helppo löytää ilman, että menee kovinkaan fiineihin paikkoihin.

Niin, erilaisesta julkisilla reissaamisesta: Tegelin kentältä löytyi ongelmitta taksi, jossa oli turvakaukalo. Espanjassa taas taksilla mentiin ilman turvavarusteita ja samoin busseissa. Tuli mieleen, että sellainen lentokoneessa käytettävä turvavyölisäke olisi tosi kätsä olla itsellä mukana. Siihen voisi sitten hätävarana laittaa mukelon kiinni. Nyt välillä kyllä kuumotti toi matkustelu. Turvakaukalon mukana raahaaminen on vaan yhtäänkään reppureissuhenkisemmällä kattauksella täysin mahdoton ratkaisu. Mietityttää jo valmiiksi, miten nämä ongelmat ratkotaan jossain thaimaan tuktukeissa...

Varustuksen osalta äitiyspakkauksen mukana tullut viltti oli todella monikäyttöinen kapine: se toimi lämmikkeenä koneessa, pehmusteena matkasängyssä, lämmöntuojana matkarattaissa ja pehmusteena vaipanvaihdossa vessanpöntön päällä. Peruspäivärepussa (Haglöfs xl tight pro) oli mukana matkasänky, rattaiden sadesuoja, kuoritakki, viltti, vauvalle vaihtovaatekerta, kolmisen vaippaa ja aamulla tehty puuro + joku marjasose ja lusikka. Hyvin mahtui kaikki ja paino oli koko päiväksikin varsin miellyttävä.

Yhteenvetona, meillä reissusta 7kk:sen kanssa jäi himpun verran paremmat fiilikset kuin 5kk:sen kanssa. Moni on puhunut, että on kätevää kun syö vain pelkkää tissiä. Jälkimmäisella kerralla mukana oli jo soseet yms. mutta aika hyvin sai päiväannoksen ruokaa kannettua repussa, joten ei ainakaan tolla kertaa nähty tuota ongelmaksi.
« Viimeksi muokattu: 08.05.2015, 16:38:08 kirjoittanut conard »

Amalia

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 99
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #269 : 16.05.2015, 15:07:11 »
19.5. Olis lähtö Malesiaan 2  1/2 vuotiaan kans. Vinkkejä otetaan vastaan 2 viikon reissulle. Kohteina KL, Langkawi ja Penag. En oo paljon ehtiny suunnitella reissua.
"I had ambition not only to go farther than anyone had been before but as far as it was possible for man to go" Captain James Cook 1770

Jayel_83

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #270 : 18.05.2015, 13:42:10 »
Onko tietoa, että saako lapset (5 ja 7) majoittua 2 hengen huoneessa veloituksetta jos mukana on omat ilmapatjat?
Uskaltaako varata siis 2 hengen huoneen vai pitääkö sen olla perhehuone?
Tämä koskee siis automatkaa Euroopassa.

maaly

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 440
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #271 : 18.05.2015, 16:59:06 »
Onko tietoa, että saako lapset (5 ja 7) majoittua 2 hengen huoneessa veloituksetta jos mukana on omat ilmapatjat?
Uskaltaako varata siis 2 hengen huoneen vai pitääkö sen olla perhehuone?
Tämä koskee siis automatkaa Euroopassa.

En tiedä voiko varsinaisesti mitään yleispätevää ohjetta antaa, mutta useimmiten hotellit haluavat laskuttaa vain aamupalasta jos sellainen on ja lisäsängyistä. Jos siis lapsi majoittuu vanhempien kanssa samassa sängyssä (tai sillä ilmapatjalla) niin eivät laskuta ja useimmiten juuri kaksi lasta on max. määrä per huone. Mutta kannattaa ottaa huomioon, että huoneet on useimmiten Euroopassa melko pieniä, joten kahden "lisäsängyn" saaminen sinne voi olla hankalaa/jopa mahdotonta. Ja tämä on nyt osittain mutua, koska yhden lisäsängyn olemme yleensä aina ottaneet. Tosin monesti sekin on lapselle ilmainen.

Saramaria

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 242
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #272 : 18.05.2015, 20:22:22 »
Mun ymmärtääkseni paloturvallisuussäädöksillä on tekemistä asian kanssa, aamiaisten takia jotkut hotellit ottaa ekstraa ja jotkut ei eli pelkkä raha siinä ei ratkaise. Eli tietyn pääluvun yli ei joihinkin huoneisiin vaan pääse, ainakin kun on kyse yli 2-vuotiaista. Yleensä lisävuodemahdollisuus tai "lapsi ilman omaa vuodepaikkaa" on erikseen mainittuna. Mä vilkaisisin ehkä hotellien nettisivut ja sit myös jonkun hotels.comin sivun, siellä on erikseen mainittuna usein se sallittu lisävuodemäärä, jos ei ole selkeästi sanottu, meiliä hotelliin. Olisi melko tympeää lähteä kesken matkan metsästämään uutta huonetta.

maaly

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 440
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #273 : 20.05.2015, 17:31:22 »
Tuosta paloturvallisuuspuolesta en ole kuullutkaan, mutta varmaan pitää ainakin joissain maissa paikkaansa  :)
Tuo sallittu lisävuodemäärä ei kuitenkaan aina kerro kuinka monta lasta huoneeseen voi ottaa, koska useimmat hotellit sallivat kaksi lasta (toinen lisävuoteella ja toinen vanhempien sängyssä). Mielestäni siis kannattaa mieluummin katsoa esim. hotellin nettisivuilta child policy tai kuten edellä todettu ottaa yhteyttä suoraan hotelliin. Ainakaan mun kokemukseni mukaan useimmat varaussivustot eivät ota huomioon sitä, että lapsi jakaisi vanhempien kanssa sängyn. Huoneeseen ei siis niiden mukaan saisi ottaa kuin yhden lapsen, sille lisäsängylle, vaikka todellisuudessa maksimi on 2 lasta/huone, mutta vain 1 lisävuode. Näin käy myös hotellien omien varauskoneiden kanssa, jotka tarjoavat vain suuria sviittejä tai eioota kahdelle lapselle, mutta mainitsevat säännöissä, että kaksi lasta majoittuu samassa huoneessa vanhempien vuoteessa/lisävuoteella.
Kerran Suomessa kysyttiin suoraan hotellilta, että onnistuuko ottaa huoneeseen 2 lasta, vaikka ei tarjonnut huoneita kuin 1 lapsen kanssa ja sanoivat, että heille asia on aivan sama, mutta huoneeseen ei mahdu kuin 1 varavuode. Joten tervetuloa, jos mahdutte huoneeseen!  Viime reissulla Aasiassa taas olivat kiinnostuneita lähinnä aamupalan laskuttamisesta ja siitä yhdestä lisävuoteesta. Toisesta, joka nukkui vanhempien kanssa ei tullut muita kuluja kuin aamupala, jos sitäkään. Euroopassa olen mennyt hotelliin ja jättänyt toisen lapsen mainitsematta, ei ole käännytetty pois eikä laskutettu, kun en ole lisävuodetta pyytänyt. Mutta kai nämä ovat hotellikohtaisia  :D
« Viimeksi muokattu: 20.05.2015, 17:33:39 kirjoittanut maaly »

conard

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 432
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #274 : 22.05.2015, 18:46:51 »
Mites lapselliset ovat ratkaiseet liikkumisongelman kaukoaasiassa? Omilla reissuilla nimittäin skootteri on ollut ihan must-vehje paikasta toiseen siirtyessä. Nyt kun vuodenvaihteeseen on reissu työn alla niin mietityttää, onko mitään järkevää ja edes kohtuullisen turvallista tapaa olla luopumatta skootterioptiosta, vaikka muksu on mukana? Toki on riskaabelia touhua (niin kuin tietysti jo ennen kyytiläistäkin), mutta jotenkin haluaisi nähdä, että se vielä ainakin rajatuissa paikoissa voisi olla mahdollista. Onko siis palstalla sellaisia matkaajia, jotka ennen muksua ajoivat skootterilla esim. thaimaassa ja ovat nyt olleet samoilla huudeilla lapsen kanssa? Mietin, että tuskin se tuktukissa istuminen yhtään sen turvallisempaa on...

skugga

 • Vieras
Vs: Matkustaminen Balkanilla lasten kanssa
« Vastaus #275 : 30.05.2015, 12:06:28 »
muokattu.
« Viimeksi muokattu: 02.06.2015, 15:52:57 kirjoittanut skugga »

conard

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 432
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #276 : 31.05.2015, 16:58:34 »
Mä taas toivoisin, että selkeät kohdekysymykset kysytään niille omistetuissa ketjuissa ja jätetään tämä sellaisille pohdinnoille, jotka liittyvät nimenomaan lasten kanssa matkustamisen erityispiirteisiin.

Loordi

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 683
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #277 : 16.08.2015, 21:21:28 »
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015081620187046_uu.shtml

Hienoa toimintaa. Mutta kun pitää vaan päästä reissaamaan ja aina kaikkialle.

TN

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 98
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #278 : 26.02.2016, 23:24:06 »
Mitenkäs on järkevintä hoitaa hotellin varaus kun mukana on pieni vauva? Edessä vähän uusi tilanne, kun pitäisi kesän lomalle vaimon kanssa ottaa 5kk vauva  mukaanNew Yorkiin.
Huomasin että jos laitan esim booking.comin hakuun 2 aikuista + 1 lapsi ja ikä alle 1 v, niin se haluaa tarjota vain jotain 3 tai 4 hlö huoneita, jotka maksaa paljon enemmän eikä paikkojakaan ole tarjolla kuin murto-osa todellisesta. Kannattaako siis vaan hakea huoneita kahdelle ja laittaa sinne lopun lisätietokenttään maininta, että mukana tulee 5kk vauva? Ei se vauva kuitenkaan tarvi mitään mitään omaa queen size sänkyä, vaan nukkuu luultavasti kuitenkin vanhempien kanssa samassa tms.
Eli miten porukka on toiminut vastaavassa tilanteessa?

JeJALe

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #279 : 27.02.2016, 08:25:32 »
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015081620187046_uu.shtml

Hienoa toimintaa. Mutta kun pitää vaan päästä reissaamaan ja aina kaikkialle.

Helpoimmalla pääsee, kun käyttää varauspalvelua, jossa voi olla asiakaspalveluun suoraan yhteydessä. Itse olen toiminut niin, kun varasin matkoja syntymättömälle pojalleni, joka oli reissuun lähdettäessä 6vk ikäinen.