Matkustaminen lasten kanssa

 (Luettu 142594 kertaa)

maaly

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 440
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #200 : 04.03.2013, 11:22:19 »
Kyllä minäkin näkisin niin, ettei täällä kukaan tuominnut reissuasi, vaan kuten kukajoku kirjoitti enemmänkin mietittiin yleensä jaksamistasi. Jokainenhan kirjoittaa kokemuksia ja ajatuksia omasta näkökulmastaan, itse sitten tiedät, voivatko ne koitua teidän kohdalla ongelmaksi vai eivät. Kuten esimerkiksi itse kirjoitin, että yli 2-vuotiaan kantaminen edessä voi käydä raskaaksi, mutta totesinkin, että toki jos olette siihen tottuneet. Samoin emme täällä tietenkään voi tietää sinun lapsesi kokoa, reippautta tai esimerkiksi virikkeellisyyden tarpeita. Nehän tiedät vain itse, samoin kun sen, onko reissu teidän kohdalla mahdollinen. Omat lapseni eivät kävelleet reippaina metriäkään tuon ikäisinä, nyt nelivuotias ei kävelisi vieläkään, jos saisi valita :) Toisaalta taas ovat aina keksineet tekemistä ilman kummempia virikkeitä, kun taas tiedän lapsia, jotka kaipaavat jatkuvasti uusia leluja/kirjoja/ohjelmia jne. Ei ehkä vielä pari vuotiaana, mutta myöhemmin. Sellaisten kanssa junassa/bussissa istuminen voi käydä tuskalliseksi, samoin kun illat hotellissa, jos ei ota edes joitain leluja mukaan. Mutta kuten huomaat tässäkin puhun yleisesti millaisia ongelmia joillekin voi tulla, en siis sinusta. Omien kokemusteni perusteella myös, samoin kun Kukajoku, kiinnittäisin huomiota ja panostaisin majoitukseen. Vaikka ei haluaisikaan, niin lasten kanssa reissatessa siellä tulee vietettyä aikaa enemmän. Päivät kaupungilla koko ajan liikkeellä ovat sekä itselle että lapselle usein rankkoja, välillä ainakin itse koen tarvetta levähtää. Ottaisin myös mukaan jonkun lelun/kirjan lapselle, jolla sitä aikaa saisi siellä huoneessakin kulutettua. Samoin toki itselleni kirjan/läppärin, läppärissä vielä sekin hyvä puoli, että siitä saa tarvittaessa lapsellekin virikettä pitkille junamatkoille tms.
Varmasti reissunne onnistuu, sitä ei täällä kai kukaan epäillyt, jo asenne ratkaisee paljon. Jos olette jo Suomessakin reppureissanneet yhteen menoon pari viikkoa, niin tietenkään Eurooppa ei siitä eroa. Itse tosin Suomessa reissatessani majoitun enemmän kotiolosuhteisiin, sukulaisten tai kavereiden luokse, mikä on omasta mielestäni helpompaa, kuin olla pari viikkoa hotellimajoituksissa ja kaikki kamat sullottuina yhteen rinkkaan. Tosin nykyään kun emme enää asu Suomessa, niin siellä muiden nurkissa lomailukaan ei ole kevyttä hommaa  ;)

Mitä taas tulee tuohon, että tarviiko lapsia ylipäätään ottaa mukaan. Niin en myöskään usko, että sen kysyjä tarkoitti pelkästään sinua, vaan ylipäätään, että voisiko vanhemmat joskus lähteä ilmankin. Omien kokemusteni perusteella sanoisin, että molemmissa reissuissa on puolensa, mutta kyllä se reissaaminen on rentouttavampaa ilman lapsia. Heidän kanssaan siinä on sitten enemmän mukana sitä seikkailua ja elämänmakua  ;)

Mutta ei näitä kommentteja kannata lukea niin, että kaikki ovat suunnitelmaasi vastaan. Vai epäiletkö itse sitä?! Täällä vain herätellään ajatuksia, mikä voi mennä pieleen tai mitä itse miettisin vastaavassa tilanteessa.

Onnea matkaan ja mukavaa reissua teille!!!

ViaFerrata

 • Reissaaja
 • Viestejä: 52
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #201 : 04.03.2013, 17:54:01 »
Oon reissannu useina kesinä vaimon ja lasten kanssa Keski- ja Etelä-Euroopassa. Huikein setti taisi olla, kun lapset olivat 5- ja 2-vuotiaita. Silloin juna-laiva-juna tyyliin yhtäsoittoa Hesasta Baseliin. Loosivaunuissa nukkuivat varsin hyvin, kuten myös myöhempinä vuosinakin. Mukana oli aikuisilla rinkat, yksi lastenkantorinkka ja molemmille kersoille rattaat. Päikkärit nukuttiin tarpeen vaatiessa rattaissa tai puistoissa nurtseilla. Pääsääntöisesti olimme varanneet huoneistoja Interhomen tms. kautta, kesä-heinäkuussa niitä sai aina kohtuuhintaan. Sveitsin youth hosteleissa sai lähes aina asua perhehuoneessa. Reissujen pituus oli yleensä 6-7 vko:a, eikä muksuja rasitettu nähtävyyksillä, tosin vuorilla kävimme vaeltamassa jatkuvasti. Sveitsissä oli ainakin silloin halpa junapassi, jolla sitten pyörittiin pitkin poikin junilla, busseilla ja usein hiihtohisseilläkin. Lapsista tuli aikamoisia junadiggareita ja reilaajia...tosin jo pienenä he oppivat kulkemaan mukana mentiin sitten bussilla, junalla, kävellen, hiiihtäen tai pyörillä. Autoa ei ollut.
Nuo em. reissut ja myös myöhemmät keikat aikuisten muksujen kanssa ovat olleet elämäni parhaita aikoja, en missään nimessä vaihtais niitä hetkiä mihinkään muuhun.
« Viimeksi muokattu: 04.03.2013, 17:57:48 kirjoittanut ViaFerrata »

Loordi

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 683
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #202 : 03.04.2013, 14:12:40 »
Should parents drug babies on long flights?

Parents taking infants on long flights are turning to medication to help their children sleep. But is the practice safe - or a dangerous abuse of parental power?


http://www.bbc.co.uk/news/magazine-21977785

MrBenson

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 285
  • Profiili
  • Unelmista totta - Dream Hostel Tampere
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #203 : 04.04.2013, 13:52:58 »
Meillä perhe jälleen kasvaa, mutta veri vetää reissuun.

Alkutalvi 2014 n. 1½kk jossain... ja se jossain voisi olla jossain mihin kaipaisin vinkkejä. Vaatimuksia ei ole oikeastaan kuin kaksi.. pitää olla lämmintä ja turvallista (ja suht vaivatonta) liikkua lasten kanssa.

Ideoita? Thaikut on nähty samoin muut perus SEA maat. Florida kiinnostais, mutta sekin nähty. Vaimo arkailee afrikkaa, mutta Tansania on itsellä listoilla.. mitäs mukavia kohteita karibialta löytyisi? Jotain missä on vähän särmääkin.

Kiitos ideoista :)
Living my dream @ Dream Hostel

Tutankhamon

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 92
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #204 : 04.04.2013, 20:30:45 »
Australia 8)
"Ihmiselle on luotu jalat, ei juuria"

maanma

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 534
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #205 : 06.04.2013, 12:12:03 »
Meillä meni viimekesänä Stockholm-Vias automatka yhdellä väliyöpymisellä Kasselissa ihan käsittämättömän hyvin. Yksi karkkipussi 2 tuntia kohti. Omenaa, banaania, pullia, keksejä. Oltiin etukäteen kerrottu ja matkaa odotettiin.

Valmiiksi ostettu mieluinen lelu, jonka tietysti sai vasta perillä. DVD:t pyöri koko matkan.

Nyt odottavat taas pääsevänsä ... ;)

maaly

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 440
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #206 : 06.04.2013, 18:05:28 »

Ideoita? Thaikut on nähty samoin muut perus SEA maat. Florida kiinnostais, mutta sekin nähty. Vaimo arkailee afrikkaa, mutta Tansania on itsellä listoilla.. mitäs mukavia kohteita karibialta löytyisi? Jotain missä on vähän särmääkin.

Kiitos ideoista :)

Afrikkahan varmasti muuten olisi upea, niin lapsille kuin aikuisille, mutta mihin se on omalla kohdalla kaatunut, on malaria. Aivan pienen vauvan lääkitys on melko hankalaa, tosin helpompi vaatetuksella suojatakin, mutta kuitenkin. Lisäksi Afrikan safarit on varmasti isommille lapsille vielä suurempi elämys.

Onhan Karibialla upeita paikkoja paljonkin, omat kokemukset rajoittuvat T&T - St. Lucia - Dominica akselille. Toimivat lasten kanssa, helppoja ja turvallisia kohteita. Riippuen tietysti, mitä reissulta haluaa, mutta noissa paikoissa on kyllä hienoa luontoa ja rantojakin. Meiltä jäi Goudeloupe ja Matinique käymättä, mitkä olisi voineet olla ehkä kivempia kuin St. Lucia. Monet noista pienemmistä saarista/valtioista rajautu meillä pois, kun niihin kulkuyhteydet olivat huonoja. Air Caribean ja joku muu lentää niistä joillekin, mutta hinnat oli melko järkyttäviä. Noiden aiemmin mainittujen (pois lukien TT) välillä liikennöi katamaraani, joten reissaaminen on helppoa.

Aasiasta mieleen tulee Malesia (Borneo, Brunei) mutta taitaa mennä tohon perus osastoon...

pahakyy

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 531
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #207 : 06.04.2013, 19:54:13 »
Vaimo arkailee afrikkaa, mutta Tansania on itsellä listoilla.

Makea maa, mutta kuten maaly mainitsi, malaria on tuolla todellinen uhka jos tenavat eivät vielä voi ottaa estolääkitystä. Puoliso asui Tansaniassa (Darin ympäristössä) muutaman kuukauden ja todella suuri osa kollegoista sairasti malarian ainakin kerran estolääkityksistä huolimatta ja läheiseltä, paikalliselta, terveeltä nuorelta mieheltä lähti henki. Riski on pienempi ylämailla, esimerkiksi Arushan seudulla.
Lisäksi, safarien tekeminen voi olla vähän hönöä jos joku/jotkut lapsista ovat kovinkin nuoria. Tästä oli juuri puhetta kaveripariskunnan kanssa, joiden nuorempi kahdesta lapsesta on kolmevuotias. Itselläni ei lapsia ole, mutta en lähtisi ihan pikkuskidiä viemään safarille. En niinkään siksi, että siitä olisi liikaa vaivaa vanhemmille (saatan aliarvioida tämän), vaan enemmän, koska taapero ei tajua koko hommasta mitään.

Entäs Etelä-Afrikka tai vaikka Namibia? Ei malariaa, pääsääntöisesti turvallista. Etelä-Afrikassa vuosia asunut suomalaissyntyinen, perheellinen ystäväni reissaa paikallisen miehensä ja parin naperon kanssa sujuvasti ympäriinsä ja mm. telttailevat usein Krugerissa.

Itselläni ei tosiaan ole lapsia, joten kirjoitus saattaa olla yhtä tyhjän kanssa. 


MrBenson

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 285
  • Profiili
  • Unelmista totta - Dream Hostel Tampere
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #208 : 02.05.2013, 19:42:16 »
Kiitos ideoista! Namibiaa tarvii tutkiskella ja itselle tuli tuo Tansanian malariatilanne pikku yllärinä.

Ollaan siis kyllä reissattu lasten kanssa kroatiassa, romaniassa, hollannissa, kreikassa ja esikoisen kanssa malesia/singaporekin, joten matkanteko kyllä taittuu. Ensi talvena ikää on 6, 4 ja ½..

Floridassa viehättäis kovasti huvipuistot ja kierolla tavalla se jenkkiläinen meno. Olin puoli vuotta Miamissa vaihdossa ja kaikki "turisti"hommat jäi tekemättä, ainoastaan Orlandossa käytiin.. poika on kiinnostunu nyt myös kielten puhumisesta, joten englanti tarttuis siellä aika näppärästi. Yleisesti reissulta odotan sitä, että saadaan asettua hetkeks uuteen kulttuuriin ja paikkaan ja ollaan hötkyilemättä liikaa. Tehdään sitten yhdestä tukikohdasta reissuja ympärille.

Meillä on muuten reissussa toiminu hyvin elektroniikka apuvälineenä. Jos ollaan oltu aikuisten kanssa ravintolassa syömässä, niin esim. ruuan jälkeen kannettava dvd on mukava rentoutumishetki lapselle ja aikuiset saa nauttia jälkiruuat rauhassa loppuun. Toisena vinkkinä kuljetetaan nykyään rattaita mukana aina, vaikka lapset jo vähän ohi siitä iästä. Reissussa kummasti pikkuneidillä ainakin jalat väsyy, ja toisaalta jos ei rattaissa istu ketään niin siinä on mukava työnnellä kameralaukkua ja muuta tarviketta :)Living my dream @ Dream Hostel

nindada

 • Aloittelija
 • Viestejä: 8
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #209 : 06.05.2013, 11:17:11 »
Olin kokonaan unohtanut että olin tänne kirjoitellut meidän reissusta! No mutta nyt on myöhäistä vastata, ollaan just reissun päällä :D Jos joku haluaa lukea niin reilillalapsenkanssa.blogspot.com kirjoitan (lähinnä tuttaville) kuulumisia täältä reissusta :) Sinne on tarkoitus kasata reissun jälkeen kaikki mahdollinen mitä tulee mieleen reilaamisesta pienellä budjetilla pienen lapsen kanssa, samoin kääntää se englanniksi kun ehdin. Nytbse on siis vielä alkeellinen reissupäiväkirja-tyyppinen setti.

 Ihania reissuja kaikille!

Katariina72000

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 008
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #210 : 22.05.2013, 10:09:30 »
Kirjoitin ylös mitä kokemuksia/neuvoja/ideoita mulla on 9 ja 11 vuotiaiden ipanoiden kanssa matkustamisesta kertynyt. Aika on pyyhkinyt muistista pois kärryajan ja Tutteliongelmat  ;)

Matkalla lapset eivät ole este - mutta takuuvarma hidaste  :)


http://tamamatka.blogspot.fi/2013/05/matkalla-lapset-eivat-ole-este-mutta.html

Saramaria

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 242
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #211 : 22.05.2013, 14:22:46 »
Kiitos linkistä. Oli hyvää luettavaa.

Noi asiat on lapsissakin yhtä henkilöriippuvia kuin aikuisten kanssa. Toiset lapset äityy matkalla aroiksi, syövät vain tuttuja ruokia, ja toiset lapset on sellaisia, että vaikka ne kotona on 24/7 apinoita, matkalle päästessään niiden kanssa on mitä upeinta mennä. Me ei olla matkustettu kuin lomasettejä tai kaupunkikäyntejä Euroopassa, mutta olen aina hämmästynyt omista lapsistani, kun niistä ei ole ns. mitään vaivaa. Valvovat maassa maan tavalla, syövät kaiken mitä saavat eteensä jne. Tuota ei ehkä tiedä vasta kun on johonkin matkustanut.

Olen kokenut suurimmaksi rajoitteeksi matkan suunnittelun niin, että ei jouduta kävelemään pitkiä matkoja, kaikki matkan varaukset pitää kutinsa, tiedän etukäteen, mistä saa ruokaa, mistä lääkärin jne., koska tarpeet tulee aika yllättäen. Spontaaniutta toi toki vähentää.

Yhden asian lisäisin! Lentoyhtiöillä on nykyään tosi vähän mitään kivoja ylläreitä lapsille, ja alle kouluikäisellä on kärpäsen kärsivällisyys, ihan kaikilta saiteilta saa lukea muiden matkustajien raivoa lapsiperheitä kohtaan. Kun lapset oli pienempiä, askartelin heille koneeseen muutamia paketteja pakettinaruineen kaikkineen ja aina jos tuntui tarpeelliselta, lahjoin heidät hiljaiseksi (legoja, lakua, rusinoita, värikynät, matkakokoinen peli, kohteessa käytettävät uimalasit jne). Ei ole kaikkein kehuttavin kasvatusmetodi, mutta lentoemännät kävi sanomassa vielä meidän lähtiessäkin, että ihanat lapset ja ainoat, jotka ei häirinneet ketään. Ehkä ongelma on nykyään pienempi, kun on tabletit mukana, en tiedä.

Viajar

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 921
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #212 : 22.05.2013, 15:58:25 »
ihan kaikilta saiteilta saa lukea muiden matkustajien raivoa lapsiperheitä kohtaan.
Tietyt ritinät kannattaa jättää omaan arvoonsa. Tämä lapsista ärsyyntyminen tuntuu tietyssä ryhmissä olevan muotia, ja jos lapset eivät tauotta potki edessä olevan penkkiä ym., antaapa raivota.

Omani oli pienenä helppo kuin kapsäkki. Ainoa, missä heittäytyi ns. hankalaksi, olivat iltavalvomiset. Kotona viikonloppusin kukkui sujuvasti vaikka aamuyöhön, mutta ulkomailla, joissa usein syödään paljon myöhemmin, kopsautti huomiotaherättävästi otsansa pöytään ja esiintyi äärimmäisen uupuneena. Saimme eräänkin kerran osaksemme paheksuvia katseita, kun emme ajoissa olleet poloista vieneet nukkumaan ::).

Nyt välillä suorastaaan kaipaan noita aikoja. Joulun jälkeen laahasimme 16-vuotiaan puoliväkisin Portugaliin, ja sen ikäinen voi halutessaan tehokkaasti pilata muiden loman. Kun kerran evvk.

HelsinkiFlyer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 244
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #213 : 22.05.2013, 23:58:45 »
Juuh. Skidien kanssa vaan reissuun. Itse en ole kummemmin stressanut omien poikieni varusteista ja muista tutteleista. Saavat luvan tyytyä siihen mitä on tarjolla. Sairaaloitakaan ei ole tullut mieleenikään etukäteen tsiigailemaan, kun kehareissa en ole noiden junnujen kanssa reissanut. Täällä Euroopassa riittää hyvin eurooppalainen sairasvakuutuskortti, jonka lähettävät KELAsta kahden vuoden välein automaagisesti himaan.

Toki kaikki reissaus on heidän kanssaan hankalaa, hidasta ja kalllista. Mutta mukaan vaan, jos vaihtoehto on jäädä koko lössillä himaan. Pitää asennoitua oikein, joten nuoruuden bilereissut vaan ovat mennyttä aikaa jne.

Katariina72000

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 008
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #214 : 23.05.2013, 09:47:10 »
Sairaaloitakaan ei ole tullut mieleenikään etukäteen tsiigailemaan, kun kehareissa en ole noiden junnujen kanssa reissanut.

Toki kaikki reissaus on heidän kanssaan hankalaa, hidasta ja kalllista. Mutta mukaan vaan, jos vaihtoehto on jäädä koko lössillä himaan. Pitää asennoitua oikein, joten nuoruuden bilereissut vaan ovat mennyttä aikaa jne.

Noi sairaalat tulee katsastettua ihan tottumuksesta. Tapa juontaa jo ihan nuoruudesta, jolloin silloinen poikakaveri teki paljon työkomennuksia ja aina selvitti etukäteen missä saa asiallista hoitoa.

Reissaus lasten kanssa ei aina edes tule kovinkaan kalliiksi. Juuri ynnäsin yhteen viikon kulut Espanjasta ja koska lentoliput oli sikahalvat, ei loma noussut mitenkään kalliiksi. Itse tulee miehen kanssa poltettu pitkällä viikonlopulla usein paljon enemmän hilloa  :-[

maaly

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 440
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #215 : 23.05.2013, 11:14:26 »
Jos täällä olisi naamakirjan kaltainen tykkää painike, niin tykkäisin edellisistä kommenteista :)

Toki lasten kanssa yömenot jää väliin ja majotukselta haluaa edes jotain laatua, kun siellä joutuu kuitenkin viettämään enemmän aikaa, mutta silti juuri totesin lapsettomille kavereille, että kyllä lasten kanssa matkustamisessa vaan on sitä elämän makua vielä enemmän kuin kaksin tehdyissä reissuissa.  :D
Lasten kanssa paikat ja jutut tulee nähtyä ihan eri tavalla, aivan kuin ekaa kertaa itekin ja se ilo kun voi tarjota uusia kokemuksia ja yhteistä aikaa.

Kyllä meillä ainakin majoituksen suhteen tulee paljon kalliimmaksi reissut perheenä kuin kaksin, neljä henkeä ei monissa hotellissa majoitu yhteen pieneen huoneeseen... Ja kyllä ne lentoliputkin kirpaisee.

Nykyisellä tekniikka-aikakaudella lapset viihtyy tarvittaessa missä vaan niin kauan kuin tabletit pelittää. Aikana ennen tabletteja oli mp3 soitin täynnä äänikirjoja ja musiikkia sekä tietty kirjat, kynät jne. Hyvin meni niilläkin pitkät lennot.

ingello

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #216 : 25.05.2013, 14:35:59 »
Meillä pojat ovat tehneet ekat reissut n.4kk ikäisinä. Meillä on kokemusta viikon paketti lomista, Pitemmistä reppureissuista ja jopa semmoisesta all inclusive lomasta. Kaikissa näissä on omat hyvät puolensa. Lyhyelle lomalle tuo all inclusive oli mainio valinta, ainakin 2v poika nautti, niin kuin vanhemmatkin. Reppureissulla olemme aina vaihtaneet paikkaa 2-5 päivän välein. Lyhyet siirtymisen on ollut meidän mieleen ja paras ajoitus on ollut päiväuni aika :) tietysti riippuen matkustus tavasta. Myöskin aikainen aamu on toinen hyvä vaihtoehto.

Ekan lapsen kanssa oltiin reppureissulla Thaimaa-Vietnam akselilla 7 viikkoa. Kun pojalla oli ikään puoli vuotta. Ihan pikkusen kanssa reissatessa oli kiva huomata että imettäminen oli aivan mahtavaa reissun sujuvuuden kannalta. Aina oli tarjolla juotavaa jos pääsi nälkä yllättämään. Thaimaasta/vietnamista löytyy jopa jossain määrin purkkiruokia. Ainakin suurimmista turisti rysistä :)

Toinen pidempi reissu oli balille ja gili saarille. Gili saarten rento meno oli todella mahtavaa! Varsinkin kun oli viettänyt muutaman yön Balilla. Vaippoja tuntuu löytyvän joka maailman kolkasta ja tuolla Aasiassa myös monesti kannattaa tutkia apteekkien tarjonta vauvan tarvikkeiden suhteen.

Ja viimeisin pidempi reissu oli Sri Lanka - Dubai loma.. Isäkuukauden verran lomailtiin :)

Kaikki reissut on yleensä ottaen mennyt hienosti. Suht terveinä ollaan pysytty, vain normi flunssaa ja sit yks korvatulehdus on ollut riesana. Lääkärissä ollaan käyty ja aina onnistuttu löytämään hyvää palvelua. Sri lankassa ei silmiini osunut lainkaan tissiliivin suojia, tosin omat juuri ja juuri piisasi koko reissun.
Reissussa pesula palvelut toimii aina hyvin ja vaatetta ei tarvitsee niin hirmuisesti olla mukana.

Viime kerralla lentomme oli reilu 7 tuntia myöhässä ja siten myös jäimme jatkolennolta. Kaikkeen on aina syytä varautua niin että on ruokaa, vaippoja ja viihdykettä tarpeeksi.

Nyt pojat on 1v 1kk ja 2v 10 kk, kesä nautitaan Suomessa mutta taasen syksyn tullen täytyy ruveta jotain miettimään.

Lasten kanssa matkustaminen onnistuu hienosti. Vauvan kanssa on helppoa mutta joutuu todennäköisesti kantaan vauvan ruokia mukana, vähän yli 1v on ehkä kaikista haasteellisin kun osaa kävellä mutta ei oo mitään tolkkua :) 2 vuotias on jo todella innokas tutkimaan, eläimet ja temppelit kiinnosta ja tietysti vesi ja rantaleikit. Tähän ikään sitten tällä hetkellä loppuu meidän kokemukset :) No lisää tulee joka vuosi.
Tottahan toki odotamme myös että joskus pääsemme vielä matkustamaan ihan kahdestaankin mutta vielä ei ole sen aika. Ehkä sitten kun pojat on hiukka isompia.kinkajou

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 141
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #217 : 26.05.2013, 17:30:38 »
Pitää asennoitua oikein, joten nuoruuden bilereissut vaan ovat mennyttä aikaa jne.

Joillakin ne biletysreissut eivät lopu. ::) Tunnen erään kolmekymppisen naisen joka kieltäytyy lähtemästä lomalle oman lapsensa kanssa. Tarkemmin ajateltuna en edes muista, milloin olisin nähnyt aviomiestä(kään) mukana lomalla. Vaimo kyllä matkustaa usein mutta joka kerta sama juttu: mies nakitetaan jäämään kotiin lapsen kanssa. Vaimo lomailee naisporukalla jossain päin Välimerta ja bilettää kuin viimeistä päivää. Mies saisi kyllä helposti lomaviikkoja itselleen ja perheellä olisi mahdollisuus matkustaa yhdessä mutta kun vaimoa "ei kiinnosta" niin sitten ei.

Joskus ihmettelen, mitä järkeä tuollaisessa on. Miksi mennä naimisiin ja hankkia lapsi, jos kumpaakaan (lasta tai miestä) ei kestä katsella edes lomalla? Lapsikin on vasta tarhaikäinen ja varmasti nauttisi lomareissusta, toisin kuin kapinoivat teini-ikäiset.

Vaikka omapahan on asiansa. Sanon vaan sen, että jos tuossa parisuhteessa menee lusikat jakoon niin vaimolta loppuu biletysmatkat kuin seinään. Kenelle nakitat lapsen loman ajaksi hoitoon, jos olet yksinhuoltaja ja ex-mies ilmoittaa, että "ei kiinnosta"?
Better to have a big goal and reach half of it than to have no goal and reach all of it.

maaly

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 440
  • Profiili
Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« Vastaus #218 : 26.05.2013, 17:53:39 »
Vaikka omapahan on asiansa. Sanon vaan sen, että jos tuossa parisuhteessa menee lusikat jakoon niin vaimolta loppuu biletysmatkat kuin seinään. Kenelle nakitat lapsen loman ajaksi hoitoon, jos olet yksinhuoltaja ja ex-mies ilmoittaa, että "ei kiinnosta"?

No tää ei nyt enää liity matkustamiseen lasten kanssa, mutta rohkenen epäillä (ja toivonkin), että isä joka on tähänkin asti viettänyt aikaa lastensa kanssa ja ilmeisesti osallistunut heidän elämäänsä, ei eron hetkellä halua erota lapsistaan, vaan ainoastaan siitä puolisosta. Vain täysin piittaamaton ihminen antaa täyden yksinhuoltajuuden toiselle, luopuen tapaamisoikeuksistaan. Yleensä erotessa ei riidellä siitä kuka joutuu lapset hoitamaan, vaan siitä kuka saa niitä hoitaa. Liian usein erotilanteissa lasten kanssa ajanvietto alkaa kiinnostamaan sitäkin vanhempaa, jota se ei yhteiselämän aikana kiinnostanut. Ihan vaan vaikka kiusan takia. Näin ollen toisen hoitovuorolla voi tehdä ihan mitä tykkää ja matkustaa minne haluaa... Toivon ettei kukaan vanhempi jätä lastaan tapaamatta ihan vain estääkseen ex-puolison biletyslomailun. Enkä kyllä uskokaan, että niin käy, jos jo aiemminkin on lapset reissujen aikana hoitanut... ::)
« Viimeksi muokattu: 26.05.2013, 17:56:28 kirjoittanut maaly »

Loordi

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 683
  • Profiili