Bali+Gilit - kysymyksiä!

 (Luettu 9780 kertaa)

irps

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
  • Sähköposti
Bali+Gilit - kysymyksiä!
« : 17.05.2017, 17:38:13 »
Heippa!

Olen lähdössä pikkuveljeni kanssa n.2,5 viikoksi Balille+Gileille. Yövytään Kutalla muutama yö, 5 yötä Ubudissa ja loput sitten Gileillä. Olen lueskellut kysymyksiä ja vastauksia täältä, mutta osa on vähän jo vanhoja, joten ajattelin tiedustella uudelleen jotain mieltäni askarruttavia juttuja!

Ensinäkin rahanvaihdosta. Ilmeisesti rahaa kannattaa vaihtaa paikan päällä ja olenkin jotain Kutan alueen luetattavia rahanvaihtopisteitä tsekkaillut. Miten rahanvaihto lentokentällä, onko huono vaihtoehto? Olen liikkeellä lisäksi visa electronin kanssa ja ainakin olen lueskellut, että sen pitäisi toimia? Ainakin siellä missä automaatteja löytyy siis ;)

Entäpä paikalliset taksit?  Luin jostain, että paikallinen taksimafia lentokentällä olis uutisten mukaan pahoinpidellyt uber kuskeja, joten he eivät enää kovin hyvin uskalla kentälle mennä... Onko tästä jollain tietoa vai onko tätä turha sen enempää pohtia? Huijaustakseja koitetaan reissussa välttää, mutta mietin vain miten tuo kuulemani juttu (?) ehkä vaikuttaa paikan päällä tähän? Vai onko edes totta, koska en muista mistä edes kuulin :D

Entäpä sitten hintataso ruoan ja muun suhteen yleisesti ja mistä suosittelette aktiviteetteja hommaamaan ensisijaisesti, jotta hommat sujuisivat hyvin? :) jotain pientä olisi kiva harrastaa snorklaamisen ja muun lisäksi, mutta olisiko jotain hyviä ehdotuksia, joista olette itse pitäneet? Yritetään suht edullisesti reissata, mutta silti nähdä ja kokea asioita ja lisävinkit ja parhaat tärpit ovat aina mukavia apuja! mm. Ubudissa kiinnostaa pyöräretket, mutta hinta tuntuu olevan netissä aika korkea tai miten sen nyt ottaa? Kannattaako tällaiset hommata netistä vai paikanpäältä? Balilla myös aiotaan snorklata, mutta ne ilmeisesti myös paikan päältä saa hyvin.

Lisäksi vielä pohdin tuota Gileille menoa. Halutaan ehdottomasti sellainen paketti, missä saadaan kyyti hotellilta satamaan ja venekyyti Gileille ja sama takaisin. Mietin mitä kautta kannattaa ottaa? Onko kokemuksia esimerkiksi näistä: http://giligetaway.com/prices-2/ tai http://ekajayafastboat.com/ ?

Sitten lopuksi vielä kysyisin kokemuksia majoitusten varaamisesta Agodan kautta. Ollaan varattu kaikki majoitukset Agodan kautta mieheni luottokortilla (itse saan kesällä vasta luottokortin hommattua) ja maksu menee pari päivää ennen kirjautumista. Mietin lähinnä sitä, että miten hyvin sisäänkirjautuminen hotelliin toimii ja vaaditaanko siellä luottokortin näyttämistä ? Ja onko muille tullut ongelmia sisäänkirjautumisen kanssa tai yritetty veloittaa yöpymismaksua uudelleen?  Pääasiassa reissatessa Agoda on toiminut ihan hyvin, tosin viime reissulla Hong Kongissa jotain säätöä oli ja varauksesta huolimatta maksu ei ollut mennyt perille ja jouduttiin paikan päällä maksamaan uudelleen.

Lisäksi kaikenlainen muu lisätieto tai vinkit ovat tervetulleita ! Ajankohtaista tietoa ja vinkkejä on kiva saada ja reissua odotetaan kovasti :)

Mappe82

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 86
  • Profiili
Vs: Bali+Gilit - kysymyksiä!
« Vastaus #1 : 18.05.2017, 08:48:20 »
Rahanvaihdosta löydät hyvää infoa tuolta http://www.ilovebali.fi/single-post/2017/01/09/Rahanvaihto-Balilla Hyviä vinkkejä missä voit vaihtaa rahaa turvallisesti.

Totta on se että paikalliset kuskit on pahoinpidelleet ainakin 3 uber kuskia lentokentällä, uutinen löytyy täältä http://balidiscovery.com/messages/message.asp?Id=15991 Itse varasimme ensimmäiselle ja nyt myös tulevalle reissulle lentokentälle kuskin valmiiksi ensimmäisen linkin ilovebalin kautta.

Koskenlasku, vuorelle auringgonnousua katsomaan sekä pyöräreissu oli ehdottomasti parhaimmat 3 aktiviteettiä mitä kokeilimme. Varatakaa tuolta suomalaisesta firmasta niin on hyvät reissut  :)

Gilille mentiin linkittämälläsi gili getaway firmalla, tosin nekin varattiin tuolta samasta mistä kaikki muutkin. Kuljetukset, majoitukset, harrastukset ym. Hoitui kätevästi ja mielestäni hyvään hintaan ja ei tarvinnut lähteä kadulle tinkimään.

Espanjassa ta Thaimaassa reissatessa varattiin paljon agodan sekä bookingin kautta, ei ollut koskaan mitään ongelmia ja joissakin paikoissa halusivat luottokortin nähdä.

Vielä vinkkinä että syökää paljon paikallista ruokaa ja paikallisissa ravintoloissa. Paljon paremman makuista kuin mitä ns.turistipaikoissa, lisäksi myöskin paljon paljon edullisempaa.

servechilled

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 444
  • Profiili
Vs: Bali+Gilit - kysymyksiä!
« Vastaus #2 : 18.05.2017, 10:50:29 »
Olette menossa low seasonilla Balille joten en stressaisi etukäteisvarausten kanssa. Hotelleja, retkiä ja venekyytejä löytyy aivan varmasti. Varatkaa 1-2 ensimmäiseksi yöksi joku mesta ja sitten katsotte paikan päällä jatkon sen mukaan missä viihdytte. Bali on täynnä paikallisia matkatoimistoja ja lähes jokainen majapaikka myös auttaa retkien yms buukkauksessa. Vertailkaa hintoja kuitenkin useammasta paikasta ennen kuin varaatte mitään.

Unohtakaa rahanvaihto ja nostakaa käteistä kortilla. Vältätte turhaa sählinkiä ja potentiaalista kusetusta. Vuokratkaa skootteri ja ajelkaa saarta ympäri- löytyy varmasti monta hienoa rantaa, luontokohdetta ja temppeliä. 

samperi666

 • Reissaaja
 • Viestejä: 23
  • Profiili
Vs: Bali+Gilit - kysymyksiä!
« Vastaus #3 : 19.05.2017, 02:46:06 »
Uberit ei tosiaan pahemmin kentälle tuu, ite kokeiltii just tiistaina kaks kertaa, ja molemmilla kerroilla kuski hylkäs kyydin. Muualla saarella sen kai pitäs toimia ihan ok. Ei tosin kokeiltu, vaikka ois varmaan pitäny.. Ekana iltana päätettiin kävellä ravintolasta takasin hotellille ja samalla matkatavarat keveni yhen puhelimen ja lompakon verran.

Gileille pystyy buukkaamaan varmaan jokaisesta matkatoimistosta tai majapaikasta reissun joko menona tai meno-paluuna, myö tultii Lembonganille Scoot Cruisesilla, joka on mm. Travelfishin mukaan sieltä turvallisimmasta päästä. Ei ylitäyteen ängettyjä paatteja ja pelastusliivejäkin löytyy tarvittaessa! Niiltä pystyy myös buukkaamaa reissun netissä ja maksamaan kortilla/Paypalilla. Hintaan sisälty nouto hotellilta Balilta ja ne kaiketi kyydittää myös mestoille määränpäässä, jos ootte buukannu valmiiks.

VisaE toimi ihan hyvin ainaki Maybankin automaateissa, varmaan muissakin. Automaateissa on kuitenkin usein nostoraja, enkä ainakaa ite onnistunu saamaan ku 3 miljoonaa rupiaa/nostokerta, eli aavistuksen yli 200 euroo. Meitsin pankki ainaki velottaa melko tuntuvasti ulkomaan nostoista ja sen lisäks paikalliset pankitki varmaan ottaa niistä oman palkkionsa, joten Suomesta nostaminen ja perillä vaihtaminen ei välttämättä oo mun mielestä huono idea, jos haluu päästä mahdollisimman halvalla.

Vaihtokurssit heitteleeki sitte mestoittain, mutta paikotellen ne on ihan kelvollisia. Meillä jäi paikallisia dollareita viikon Aussi-visiitiltä, ja vaihettii ne täällä. Virallisen kurssin mukaan 1 AUD = ~9940 IDR, silmiin sattuneista kursseista päätellen keskimäärin niistä maksetaa 9800. Jos tolla erotuksella laskee vaihtavansa vaikka 500 AUD, tulis takkiin 7 dollaria eli vajaa 5 euroa. Omalla kohdalla yks automaattireissuki maksaa enemmän riippumatta siitä, paljonko nostaa.

Euron ja jenkkidollarien kurssit tuntu vaihtelevan aikalailla samalla tavalla, vaikkei niin paljoa tullu kyllä kiinnitettyä huomiota, kun ei ollut tarvetta. Kusetuksen riski on tietysti aina olemassa, joten kannattaa tsekata aika tarkkaan, paljonko sitä rahaa oikeesti tulee tiskin toiselta puolelta.

reissutytsy95

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 66
  • Profiili
  • Kohti päiväntasaajaa
Vs: Bali+Gilit - kysymyksiä!
« Vastaus #4 : 19.05.2017, 10:13:23 »
Olin Balilla sekä gileillä 2015 vuoden keväällä, joten tieto saattaa olla jo vähän vanhaa. Pankkiautomaatteja löytyy todella hyvin Balilla ja visa electron toimi myös.
Kerran vaihdoimme rahaa rahanvaihtopisteessä Kutalla ja silloin sitten kusetettiinkin. Olivat todella taitavia, sillä kaksi kertaa he laskivat rahat edessämme, mutta lompakkoomme  saimme vain 2/3 osaa. Tilanne oli huvittava, kun palasimme vaihtopisteelle vaatimaan rahojamme, he myönsivät huijanneensa ja yrittivät tingata kanssamme siitä paljon antavat takaisin :D Saimme kuitenkin rahamme takaisin joten kaikki meni kuitenkin hyvin, mutta kannattaa olla tarkkana.

Taxia käytimme pari kertaa. Olivat muuten edullisia, paitsi lentokentältä todella kalliita. Matkat ovat yllättävän lyhyitä, mutta todella hitaita kulkea, esim. Kutalta Sanuriin, joten kannattaa selvittää vähän todellisia välimatkoja ennen kuin alkaa sopimaan kyydin hintaa.

Joka paikasta sai ainakin silloin ostettua retkiä ja matkoja, joten suosittelen ostamaan paikanpäältä. Toisaalta mulla ei ole kokemusta noista netin kautta ostetuista ollenkaan.

Vielä ruokapaikkavinkki Kutalle; jl. popies II lähtevältä sivukadulta löytyy sellainen ravintola kuin Warung. Edullista ja tosi hyvää! Saat itse valita mitä lautasellesi haluat. Kutalla kannattaa myös käydä vesipuistossa. Ainakin ite tykkäsin :)

Hyvää reissua!


servechilled

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 444
  • Profiili
Vs: Bali+Gilit - kysymyksiä!
« Vastaus #5 : 19.05.2017, 14:01:47 »
^ heh - "warung" on indonesiaksi kauppa tai pieni ravintola eli aika monta tuollaista kylttiä tulee vastaan, samoin kun on kummallakin poppiesilla sivukatuja on monia eli onnea vaan edellisen kirjoittaman mainitseman ravintolan etsintään  ;D

mutta enpä muista juuri pahaa ruokaa indonesiassa syöneeni. varsinkin noista pienemmistä kuppiloista (joiden nimessä usein on "warung") löytyy kyllä niin laaja valikoima erinomaista safkaa.

Mappe82

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 86
  • Profiili
Vs: Bali+Gilit - kysymyksiä!
« Vastaus #6 : 19.05.2017, 15:05:11 »
Rahanvaihdossa tosiaan kannattaa katsoa missä vaihtaa. Me vaihdettiin aina tuolla central kuta rahanvaihtofirmassa millä on pisteitä vähän siellä sun täällä, aina saatiin oikea summa. AINA pitää itse laskea ne rahat viimeisenä ennenkuin poistuu paikasta ja tämän jälkeen ei saa käsistä rahoja niille antaa takaisin. Tuolla central kutalla näyttivät meille kun huijauksista kysyimme että miten he sen tekevät ja millaisia häiriötekijöitä tulee siihen ympärille että rahanvaihtaja ei niin keskity itse asiaan. Tuossa hyvä video mistä näkee miten ne sen tekee https://www.youtube.com/watch?v=mMVQSicMk2w

Kortilla nostaessa on myös riskinsä että kortti kopioidaan, kuulin myös muilta matkaajilta juttua että automaatti oli imaissut kortin. Mitäs siinä sitten teet kun että odottelet mahdollisesti vkl yli että pankit aukeaa josko madollisesti kortin sais takaisin.

Mikäli ei ole skootterilla ajelu tuttua touhua ennestään niin Bali ei ole siihen sopivin paikka opetella, muuten kyllä on nopein tapa liikkua. Lisäksi on hyvä olla kansainvälinen ajokortti taskussa ja vakuutukset kunnossa mikäli lähtee liikenteeseen. Poliisit turisteja pysäyttelevät hyvinkin hanakasti ja kyselevät ajokorttia.

Ja peukut kans noille warung paikoille. Parhaimpia safkoja sai niissä koko reissulla!
« Viimeksi muokattu: 19.05.2017, 15:08:00 kirjoittanut Mappe82 »

laukkupekka

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 98
  • Profiili
Vs: Bali+Gilit - kysymyksiä!
« Vastaus #7 : 20.05.2017, 09:01:12 »
Onhan siellä paljon warungeja mutta ehdottomasti paras paikka jos haluaa syödä hyvin ja halvalla on "bamboo corner" poppies 1 ja kakkosen välisellä kujalla

kartina

 • Aloittelija
 • Viestejä: 15
  • Profiili
Vs: Bali+Gilit - kysymyksiä!
« Vastaus #8 : 20.05.2017, 13:56:04 »
"VisaE toimi ihan hyvin ainaki Maybankin automaateissa, varmaan muissakin. Automaateissa on kuitenkin usein nostoraja, enkä ainakaa ite onnistunu saamaan ku 3 miljoonaa rupiaa/nostokerta, eli aavistuksen yli 200 euroo. "

Automaatit antavat max. joko 30 tai 25 setelia, rajoittava tekija on siis rahan syötössä.
Mikäli automaatista saa 100000Rp seteleitä, niin tekninen maksimi on sitten 3MRp tai 2.5MRp, 50000Rp seteleillä tietenkin puolet siitä.
Mutta tähän perään pitää sitten todeta, että pienempien pankkien/pienemmilä paikkakunnilla automaateissa saattaa maksimi olla vähemmänkin, se taas sitten riippuu pankin asettamista rejoituksista.

aeroed

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 158
  • Profiili
Vs: Bali+Gilit - kysymyksiä!
« Vastaus #9 : 21.05.2017, 00:28:03 »
Tämä on muutaman vuoden vanhaa tietoa, mutta siirtyessäsi Balilta Gileille, harkitsisin turvallisuussyistä noiden veneiden sijaan ehdottomasti lentoa Lombokille ja siitä autolla satamaan, josta veneet lähtevät Gileille. Itse päätimme lentävämme, sillä luin riittävän monta onnettomuusartikkelia (kannattaa googlettaa) noista speedboateista ja kun livenä katsoin ylipakattuja purkkeja, niin ne eivät herättäneet luottamusta. Tämä oli kylläkin sesonkiaikaan. Vaikka lento+taksi vie enemmän aikaa, Lombokin päässä ajomatka on scenejen ja kylien takia oikeasti jopa mielenkiintoinen.

Suosittelen myös jäämään hetkeksi Lombokille, sillä saarelta jäi meidän reissulta mieleenpainuvimmat muistot ja muutenkin pidimme siitä käymistämme kohteista eniten.

reissutytsy95

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 66
  • Profiili
  • Kohti päiväntasaajaa
Vs: Bali+Gilit - kysymyksiä!
« Vastaus #10 : 22.05.2017, 09:36:16 »
^ heh - "warung" on indonesiaksi kauppa tai pieni ravintola eli aika monta tuollaista kylttiä tulee vastaan, samoin kun on kummallakin poppiesilla sivukatuja on monia eli onnea vaan edellisen kirjoittaman mainitseman ravintolan etsintään  ;D

mutta enpä muista juuri pahaa ruokaa indonesiassa syöneeni. varsinkin noista pienemmistä kuppiloista (joiden nimessä usein on "warung") löytyy kyllä niin laaja valikoima erinomaista safkaa.

Miettisinkin, että pitäisikö nyt itse vielä täsmentää, että olen tästä sanan merkityksestä tietoinen :D mutta muistikuva on sellainen ettei kyseisellä ravintolalla ollut mitään tarkempaa nimeä kuin tämä :D

doris

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Bali+Gilit - kysymyksiä!
« Vastaus #11 : 03.06.2017, 06:41:18 »
Heipparallaa täältä Lombokin auringon ja lämmön alta. Pari viikkoa reissua takana ja pari edessä. Seuraavaksi suunnataan viikoksi Gili airille ja menolle ( 3+3 yötä). Kiinnostaisi ehkä kerran poiketa Gili T:n yöelämässä, mutta mistään en oikein löydä tietoa, miten sieltä pääsisi takaisin Menolle yöllä (esim puolenyön aikaan about). Tietääkö kukaan liikennöikö mitään botskeja tätä väliä iltaisin/öisin ja millä hinnoilla, vai onko Gili T:n yöelämä vaan jätettävä väliin, jos ei halua jäädä yöksi sinne?

Kiitos etukäteen jo vastauksista! :)

samperi666

 • Reissaaja
 • Viestejä: 23
  • Profiili
Vs: Bali+Gilit - kysymyksiä!
« Vastaus #12 : 04.06.2017, 06:58:53 »
Hoioi, terveisiä Menolta. Ei taida kyllä olla auringonlaskun jälkeen enää ns. virallista paattia Trawanganilta takasin, ainooks vaihtoehdoks jäis buukata joku paatti siitä rannalta. Se onki sitte toinen homma, miten suositeltavaa se on, etenkin jos on pienissä sekavuustiloissa. Varmaan seiffimpi ratkasu buukata joku mesta yheks yöks Trawanganilta, se ei varmaan kokonaisbudjettia kauheesti kasvata.


servechilled

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 444
  • Profiili
Vs: Bali+Gilit - kysymyksiä!
« Vastaus #13 : 04.06.2017, 22:06:24 »
^noinhan se asia on eli nuo gilien väliset vuoroveneet kulkevat vain päiväsaikaan. vaikka joku privaattikyyti löytyisikin niin en itse ainakaan lähtisi pilkkopimeässä pikkuveneen kyytiin. majoitus on tuolla pain sen verran halpaa että varmaan joku halpa majatalo olisi ehkä privaattivenettä edullisempi vaihtoehto.

eri asia sitten on, että onko Trawanganin yöelämä tuon reissun arvoista. en tiedä onko meininki rauhoittunut viime aikoina, mutta aika negatiiviset tunnelmat itselleni jäi kovin päihdepainotteisesta menosta Gili T:llä. Jos happy pizza & pössyttely kiinnostaa niin sinne vaan sekaan... ja samat reggaehitit kuulee taatusti moneen kertaan.

BalilainenSuomesta

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Bali+Gilit - kysymyksiä!
« Vastaus #14 : 23.06.2017, 21:22:52 »
Automaatteja löytyy hyvin jokapaikasta ja ne toimii hyvin.
Lentokenttätaksit aika arvokkaita, Bluebird on edullisempi sekä Uber, mutta niitä ei saa tilattua kentälle. Lataat Gojek sovelluksen jo valmiiks ja tilaat täältä kentältä lentokentän lähelle Bluebirdin minne voi kävellä, tai sitten pyytää autohaun joltain tutulta. Tai sitten vuokraat auton vuorokaudeksi yhden lyhyen taksimatkan hinnalla, tai useammaksikin vuorokaudeksi, ja tuovat auton samaan hintaan vaikka kentälle. Sovit auton tuontipaikan ja jättöpaikan. Täältä löytyy oikeaan hintaan autoja:

driveinbali.com/

Ruuan hintataso pyörii 0,20€-10€/ ateria. Edullisestikin pystyy siis ruokailemaan muttei turisteille suunnatuissa luksusravintoloissa keskellä turistialueita, edullista joka tapauksessa. 2,5 viikkoa on aika lyhyt aika Balille, suosittelisin pidentämään aikaa ;)
Turistit näkee Balilla yleensä vain muutaman turistialueen ja yleisen nähtävyyden, mutta ei sitä oikeaa Balia joka kiehtoisi varmasti kaikkia.
Tulet ensin paikanpäälle ja kysyt lippuja Gileille muutamasta pienestä "matkatoimistosta", jokainen tarjoaa pikaveneliput myös kuljetuksilla ja painat mieleen edellisen hinnan ja tinkaat aina puolella, niin löydät sen oikean hinnan. Löydät autokuljetuksilla satamaan ja edestakaisilla pikavenelipuilla liput 50€ luokkaan kyllä.
Agodat, hotels.comit ym toimii hienosti ja ongelmia ei ole pahemmin esiintynyt hotellien kanssa, hyvin se menee =)

tao

 • Reissaaja
 • Viestejä: 43
  • Profiili
Vs: Bali+Gilit - kysymyksiä!
« Vastaus #15 : 27.06.2017, 09:40:29 »
Ohessa suhteellisen tuoreita tunnelmia saarelta. Gili Meno 06/2017 . Automaattejakin löytyy 2 kpl joka on varsin erikoista suhteessa saaren kokoon.