18-vuotiaana Reilaamaan

 (Luettu 5192 kertaa)

Kristoffer Toffer

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
18-vuotiaana Reilaamaan
« : 16.01.2018, 17:31:33 »
Morjesta! Olen 18-vuotias nuori aloitteleva maailmanmatkaaja ja tarkoituksena olisi kesäkuun alussa tehdä elämäni ensimmäinen reissu ilman vanhempiani. Mukaani on näillä näkymin tulossa yksi kaveri mutta hänen osallistumisensa ei ole vielä 100% varmaa.


Ajattelin reitikseni lentoa Prahaan josta matka kulkisi 7pv/1kk interrail passilla seuraavasti: Praha<Munchen<Wien<Budapest<Zagreb<Ljubljana<Trieste ja < Venezia josta aikomuksena olisi hieman budjetista riippuen mennä ehkä Milanoon ja lentää sieltä takaisin Suomeen.

Budjetiksi ajattelin n. 1200euroa josta interrail passiin menee 253e, lentolippuihin n. 200e ja päiväbudjetiksi ajattelin n. 50euroa ( sisältää hostellit, ruuat, sekä muut lisämaksut). Ideana siis ottaa yksi halpa lento Suomesta Prahaan hintahaarukalla 30-40e ja sitten reissun päältä varata hieman fiilikseen mukaan sopiva paikka josta lentää Suomeen ja pulittaa lentolipusta hieman reilummin ettei matka ole liian suunniteltu ja toki riippuen siitä mihin asti rahat riittävät että kuinka kauan voi matkustaa vaikka Interrail passista matkat loppuisivat.

1. Olisiko teillä jotain suosituksia esim. siitä että mitä kaupunkeja jättää pois listalta tai mitä siihen voisi lisätä?
2. Entä onko 50e päiväbudjetti noilla leveyspiireillä kuinka paljon ylä vai alakanttiin?
3. Muita vinkkejä/kokemuksia joista olisi apua?

Kiitos kaikille ketkä vaivautuvat auttamaan kaltaistani keltanokkaa :)


Lemontreee

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: 18-vuotiaana Reilaamaan
« Vastaus #1 : 02.03.2018, 20:29:45 »
1200 euroa tuskin riittää reilaamaan ellet vaan 2 viikkoa ole.
Viimekesänä vedin 3 viikon reilireissun meni 2500 euroa ja rahaa en tuhlannut kun pakollisiin asioihin (alkoholi on pakollista myös)

conard

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 432
  • Profiili
Vs: 18-vuotiaana Reilaamaan
« Vastaus #2 : 03.03.2018, 08:05:40 »
Fiksu suunnitelma ja kypsää tekstiä! Hyvä nuoriso! Mä sanoisin kyllä, että 50€/pv riittää hyvin, varsinkin jos kokkailet ruoat hostelleilla. Ekalla reilillä me syötiin vaan kerran mäkissä koska se oli liian kallista...

Reittikin vaikuttaa oikein hyvältä! Jos sitä haluaa vähän maustaa, niin voisit tutkia vähän noiden isojen kaupunkien ympärillä olevia nähtäviä. Monasti pienemmät kylät ovat todella kivoja. Noihin ei kannata käyttää reilipäivää, mutta jollain paikallisjunalla pääsee kätevästi. Venetsiassa en yöpyisi, vaan katsoisin halvan mestan puolen tunnin junamatkan päästä.

Toinen tapa pysyä budjetissa on ostaa se halpa norwegianin paluu valmiiksi. Mielestäni se ei paljoa rajoita, jos on vaan yksi paikka, jossa olla lopuksi. Toki jos tulee koti-ikävä aikaiSemmin tai haluaisi olla muutaman päivän vielä kohteessa niin sitten. Reililippu kannattaa joka tapauksessa aloittaa vasta siitä päivästä jolloin lähdet prahasta eteenpäin.

Hauskaa matkaa!