Isoisä+lapsenlapsen Barcelonan matka

 (Luettu 3340 kertaa)

paratiisi

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
  • Sähköposti
Isoisä+lapsenlapsen Barcelonan matka
« : 06.01.2019, 20:05:11 »
Hei !
Viimeksi on tullut matkustettua mieheni kanssa viisi vuotta sitten Pekingiin kolmeksi viikoksi, joten nyt tarvitsi tietoa tyhmiin kysymyksiin :)
Mieheni on siis lähdössä 10 vuotiaan lapsenlapsemme kanssa Barcelonaan katsomaan La Liga jalkapallo-ottelua 3.2.2019 FC Barcelona-Valencia CF.
Ottelu pelataan FC Barcelonan omalla kentällä (en muista nimeä), mutta katsojamäärän kapasiteetti oli jotain lähes 99 900 katsojaa.
Auto on vuokrattu (täyssuoja) valmiiksi  OK Rent a car Flexin  kautta ja odottaa 2.2.2019 Aeroport de Barcelona-El Pratin kentällä.
Vuokraehdoissa mainitaan, että autovuokraamo lukitsee 900,00 euron takuusumman kuljettajan luottokortilta. Pitääkö luottokortti jättää autovuokraajalle ??  Siis tyhmä kysymys vai ? Sitten vielä, tietääkö kukaan, että onko lentokentän yhteydessä tankkausautomaattia, jotta voi
autoa palautettaessa tankata se täyteen, niinkuin vuokraehdoissa sanotaan.
vielä, että onkohan niissä vuokra-autoissa navigaattoria, vai kannattaako tuoda oman mukaansa (tuleeko lentokentällä Helsingin päässä ongelmia ?)
Pitää tarkistaa, että navigaattori on päivitetty, vai ?
Teistä joku FC Barcelonan kannattajista on luultavasti käynyt ottelua katsomassa ja siksi kysynkin tätä: sattui niin, että mieheni ja lapsenlapseni eivät saaneet vierekkäistä paikkaa,  vaan yksi istuu heidän välissään. Mitenkähän siellä suhtaudutaan, jos pyytää kauniisti englannnin/ tai käsillä näyttäen, että voisiko paikkaa vaihtaa, jotta he pääsisivät vierekkäin ? Luulen, että tuo 10 vuotias tuntee muuten itsensä turvattomaksi ja miten on taskuvarkaiden kanssa, liikkuuko heitä otteluissa  ???Ovat päättäneet, että kun ottelu päättyy, niin odottavat rauhassa ja poistuvat vasta viimeisten joukossa.
Mitenkähän tuonne jalkapallokentälle Suites Independencia Abapart -majoituksesta kannattaa oikein mennä ja tulla takaisin. Vuokra-autolla ? Metrolla ?
Niin ja vielä, tarvitseeko ottaa pistorasiaan mitään välikappaletta mukaan, adapteri?. Käsitin, että pistorasiat ovat samanlaiset kuin suomessa ??

Kiitos vastauksista etukäteen !

smee

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 412
  • Profiili
Vs: Isoisä+lapsenlapsen Barcelonan matka
« Vastaus #1 : 06.01.2019, 22:20:11 »
Aika paljon kysymyksiä, mutta tässä muutama vastaus. Vuokra-autossa on navigaattori jos selainen on luvattu, muuten ei kannata laskea sen varaan. Yleensä vuokraamolta voi sellaisen lisähintaan vuokrata, mutta kannattaa tarkistaa hinta. Oman kuljettamisessa lentokoneessa ei ole mitään ongelmaa, mutta kannattaa tietenkin tarkistaa että siinä on Espanjan kartat. Takuusummalle tehdään kortilta varaus, mutta korttia ei tarvitse jättää.

FC Barcelonan stadionille Camp Noulle ja sieltä pois liikutaan useimmin metroilla. En osaa sanoa minkälainen ruuhka ja kuinka paljon parkkeeraus maksaa jos autolla menee, mutta yleinen elämänkokemus eurooppalaisista suurkaupungeista ja niiden jalkapallostadioneista sanoo, että ei kannata ainakaan jos ei tiedä tarkkaan mitä tekee. Varsinkin matsin jälkeen metroihin voi olla aikamoinen ryysis kun kymmenet tuhannet lähtevät suunnilleen samaan aikaan pois. Kärsivällisyys pois lähtiessä on siis hyvä idea. Taskuvarkaiden riski on tietenkin aina olemassa kun on paljon porukkaa. Ei niitä liikaa kannata stressata mutta kannattaa miettiä missä pitää arvokasta omaisuutta eikä pidä kaikkea samassa paikassa. Eiköhän paikatkin järjesty vierekkäin, koska ei kai sillä väliin jäävällä ole mitään erityistä syytä kieltäytyä. Lisäksi on mahdollista, että katsomolohkossa on kuitenkin tyhjiksi jääviä paikkoja joille voi mennä, vaikka nyt näyttäisikin täydeltä. Monet kausikorttilaiset päättävät vasta viime hetkellä menevätkö matsiin ja vähänkin huonommassa säässä voi nimellisesti loppuunmyydyssä pelissä olla tyhjää katsomossa vaikka kuinka paljon. Sää kannattaa itsekin huomioida, koska helmikuinen ilta betonisella stadionilla voi olla aika kylmä.

Adapteria ei sähköä varten tarvitse.

Pesula

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 138
  • Profiili
Vs: Isoisä+lapsenlapsen Barcelonan matka
« Vastaus #2 : 11.01.2019, 06:02:47 »
Katoinpa tylsyyttäni teille matkareitin valmiiksi - kun täällä tyhmien kysymysten osiossa ollaan.

Barcelonan viime La Ligan kotipelissä 22.12. sarjan pienimpiä joukkueita Celta Vigoa vastaan oli yleisöä 77 154. Voidaan siis havainnollistaa että tollainen Joensuun tai Lappeenrannan kaupungin väkiluvun kokoinen ihmismeri on vyörymässä yhtä jalkapallokompleksia kohti samoihin aikoihin. Missään nimessä ei siis kannata hankkia itselleen lisäjännitystä sillä että mihinkä auton saa parkkiin vaan suosia julkisia kulkuvälineitä, eli käytännössä metroa.

Googgelin mukaan majapaikkanne sijaitsee siis  Carrer de la Independència, 287 osoitteessa, jonka ihan vieressä on ENCANTS niminen metropysäkki L2 linjalla.

Tästä Camp Noun englanninkieliseen Wikipediaan, josta selviää lähimmät metropysäkit https://en.wikipedia.org/wiki/Camp_Nou jotka ovat siis PALAU REIAL, LES CORTES tai COLLBLANC

Tossa on Barcelonan metrokartta https://www.metrobarcelona.es/en/maps.html ja näitä linjoja tutkimalla huomaamme että Encantsista matkustatte yhden pysäkin verran suuntaan L2 PARAL-LEL  jossa vaihdatte siniselle linjalle CORNELLA CENTREä kohti ja noin 8 pysäkin päästä olette perillä COLLBLANCissa. Metrosta poistuessa on viitat missäpäin stadioni on ja luonnollisesti voitte seurata myös kymmeniä Barcelonan paitaisia tai huivisia faneja jotka todennäköisesti jäävät samalla pysäkillä pois ja lähtevät tallustamaan stadionia kohti.

Suosittelen että menette jalkapallostadionille noin 2 tuntia ennen kick offia, eli jos peli alkaa klo 21:00, niin metroon voi lähteä siinä klo 18 maissa. Stadionin liepeiltä löytyy lapsille puuhaa, saa kokeilla pallon vetämistä tutkaan, valokuvausmestoja tähtipelaajien kuvien kanssa, pientä syömistä, juomista, kolmessa kerroksessa oleva fanituotekauppa ja vaikka mitä, eli tuolla saa kyllä mukavasti ajan kulumaan ja oikeat istumapaikat etsittyä myös kaikessa rauhassa.

Ja kyllä, Barcelonassa on iso määrä taskuvarkaita ja Barcelona-huiviset vierasta kieltä puhuvat turistit ovat varmasti siellä To mugg -listan kärjessä, helpoimpina paisteina. Välttelisin itse tällaista tapahtumaa ottamalla mukaan vain käteistä rahaa ja liput (henkkarit jos lipuissa on passin numero tjsp. syystä vaaditaan mukaan) ja pitämällä sen kuuluisan metrin-puolentoista oman kuplan, eli jos joku missään tilanteissa tunkee iholle kiinni niin pysähdys vaan ja katsekontakti tähän tunkeilijaan että sut on nähty. Nää on kuitenkin ammattilaisia joten tapaturman sattuessa on hyvä jos ei lähde kuin 1-2 seteliä yhdestä taskusta, eikä Visat, ajokortit, sormukset, kaulaketjut, lastenlasten kuvat jne.

Paluumatkalle kannattaa myös varata aikaa ja jos haluatte rynnätä täysiä stadionilta ulos ja kotiin, niin luonnollisesti paluumatkan metrolippu kannattaa olla jo taskussa valmiina, sillä 3-4 lippukonetta asemilla ovat tietysti pelin jälkeen täynnä.

Oho, tulipa siinä tekstiä, saipahan aamuyön tunnit kulumaan. Hauskaa reissua, nää on ikimuistoisia hetkiä pienille ja miksei isommillekin futisfaneille.

Kapteeni Tunkki

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 271
  • Profiili
Vs: Isoisä+lapsenlapsen Barcelonan matka
« Vastaus #3 : 11.01.2019, 19:42:24 »
Auto on vuokrattu (täyssuoja) valmiiksi  OK Rent a car Flexin  kautta ja odottaa 2.2.2019 Aeroport de Barcelona-El Pratin kentällä.

Jos ei ole tarkoitus poistua Barcelonan kaupunkialueelta, uskon, että autosta on enemmän haittaa kuin hyötyä. Julkinen liikenne on hyvää ja metrolla pääsee kaikkiin tärkeisiin paikkoihin.

Ainut mihin tuota autoa voisi tarvita on (päivä)retket kaupungin ulkopuolelle, vaikka osaan muitankin, kuten Montserratin luostariin, pääsee kätevästi myös junalla.