Se on loppu nyt -- nimittäin pallontallaajat

 (Luettu 10456 kertaa)

Fiasko

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 250
  • Profiili
Vs: Se on loppu nyt -- nimittäin pallontallaajat
« Vastaus #20 : 24.01.2021, 16:16:30 »
Vaikka vasta 2010 tänne tunnukset tein, eikä kirjoitettuja viestejäkään ihan kauheasti ole kertynyt, jään silti kaipaamaan. Sääli, jos kaikki tänne kertynyt tieto poistuu ulottuvilta :( Pitää varmaan yrittää nyt seuraavien vuosien reissuja ajatellen saada vinkkejä talteen.
Ehkä tapaamme vielä jollain toisella alustalla!
Pietari vei mennessään.

otl

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 492
  • Profiili
Vs: Se on loppu nyt -- nimittäin pallontallaajat
« Vastaus #21 : 25.01.2021, 05:44:31 »
ohhoh. osasihan tätä jo odottaa. muistan kun web-keskustelufoorumit tulivat ja huolestuttiin miten ne tappaa uutisryhmät. ja niinhän ne tappoikin. aika aikaansa kutakin. tämä, ja eräs niinikään jo edesmennyt rumpu- ja bassomusiikkiin ja ruukun louhintaan keskittynyt foorumi olivat ainoita, joita olen seurannut ja joille olen joskus kirjoitellutkin. tähän mennessä 17 vuotta ja 17 päivää (laskin!) palliksen käyttäjänä, en ihan ehtinyt pöyhtäri-foorumille. omat interrailit oli jo just ja just tehty kun palliksen löysin, silloin kiinnosti automatkailu. työn ja opiskelun puolesta tuli asuttua ja reissattua ympäri eurooppaa, täältä löytyi yleensä paremmat vinkit kun wikitravelista, ja "nomadi" eetos osui omalle kohdalle myös hyvin.
viime vuosina olen etsinyt vinkkejä aasian suunnalta, kiitos yerenille kiinan vinkeistä ja monille muille japanin vinkeistä.

ravenin huomio pt:n ja halpalentojen kulta-aikojen overlapista on mielenkiintoinen, huomioonottaen myös se että ne halpalennot joihin interrail vaihtui eivät olleet vain easyjet ja ryanair vaan myös halvat kaukoidän lennot. jossainvaiheessahan pinnalla oli esim vang vien ja tuubailu. ehkä se banaanipannukakkukierros oli sukupolvikokemus joillekin?

mainitsemisenarvoinen ilmiö joka tuli näkyväksi tälläkin foorumilla on myös internetin kaupallistuminen, tietty foorumin myyminen esimerkiksi (se ei kyllä tuntunut hirveästi menoa haittaavan), mutta myös blogien kaupalliset yhteistyöt matkailualan sisällöntuottajien "matkablogien" muodossa. ennen tuntui vielä sekä näädältä että dorkalta kun joku hehkutti miten ihana joku maakunnan sokoshotelli on, mutta nyt kun siihen on ehtinyt tottua se tuntuu vain dorkalta. tai sitten blogi on parin lauseen johdatus uusimpaan youtubepostaukseen jossa on tekijän omaa egoperformanssia ja tyhjänpäiväistä lätinää. monia hyviä vanhanaikaisia blogeja olen täältä löytynyt, afrikkaan afrikkaan tietty, sekä vesipuhvelipäiväkirjat, ja se talvi.... ja paljon muita joiden nimet on jo unohtunut päivitysten loputtua.

toivon alan_miehen tavoin että tästä vielä matkailu nousee, mutta voihan olla niin että tämä kriisi laukaisee jonkun ekologiseen kestävyysvajeeseen liittyvän reflektion ja matkailu muuttuu jotenkin olennaisesti. tai sitten ne turkish airlinesin tai norwegianin halpoihin thaimaanlentoihin ja autenttisiin all inclusive resortteihin käytetyt rahat käytetään palveluihin tai statussymboleihin kotimaassa?

entä jos tätä sulkemista ajatellaan kriisinä, onko tässä mahdollisuus jollekin positiiviselle kehitykselle? kuten arkienkeli totesi, fb ja insta ei täytä samaa tarkoitusta kuin foorumi. useimmat blogitkin kirjoittavat vain sitä mistä kirjoittaja hyötyy eniten, joten peer-to-peer luottamusta ei ole. entäs sähköpostilista, jota voi tilata esim päivittäisenä digestinä? ei ehkä toimisi zoomereille mutta haittaisiko se? voisiko foorumin kontentin jotenkin raapia talteen ja säilytää haettavana arkistona, olisko siitä loppujenlopuksi mitään hyötyä kun tieto vanhenee, niinkuin pesula totesi. liittyisin myös mielelläni mukaan jos uusi omatoimimatkailufoorumi avataan. saattaisin jopa antaa muutaman roposen jos jotain kolehtia kerättäisiin. harmi, ettei yhteisörahoitusmalli ollut vaihtoehtona silloin, kun pt:tä myytiin.

yeren

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 212
  • Profiili
Vs: Se on loppu nyt -- nimittäin pallontallaajat
« Vastaus #22 : 25.01.2021, 14:36:56 »
Jos nyt uutta foorumia kehittyy ajan mittaan, niin esittäisin että siellä olisi erikseen otsake: 'kotimaan matkailu'. Ja siellä olisi kaikki Suomeen liittyvä ja KAIKKI blogit Suomesta. Ja käyttökieli olisi englanti, koska tiedän lukuisia ulkomaalaisia (kiinalaisia) jotka ovat etsineet netistä tekemistä ja näkemistä Suomessa. Kaikki eivät tunnu haluavan Lappiin, mutta on ollut pakko mennä 'kiinalaisen ison rahan käskemänä', koska muuta tietoa ei netistä löydy.
Saa tietysti toteuttaa Pallontallaajissakin, mikäli tämän saisi vielä virkoamaan.

Zambba

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 152
  • Profiili
Vs: Se on loppu nyt -- nimittäin pallontallaajat
« Vastaus #23 : 25.01.2021, 15:07:17 »
Kiitoksia minunkin puolestani nettipioneereille, joiden Interrail- ja Trans-Siperia-kokemuksia sain lukea täältä lähempänä vuosituhannen vaihdetta, kun oma ikä ei vielä oikeastaan riittänyt lähtemään itsekseen matkalle. Kunhan ikää vähän kertyi ja täyspäiväinen opintorahankin varassa roikkuminen jäi taa, pääsin toteuttamaan Euroopan kiertomatkoja ja pitkään rakennetut odotukset jopa täyttyivät. Vuosituhannen vaihteen reilaajien kokemusten lueskelu siis ruokki innostusta mitä parhaimmalla tavalla. Trans-Siperia jää tosin yhäkin odottamaan keski-iän kriisiä.

Luen uutisryhmät ja nettifoorumit someiksi, ja on tosiaan harmillista, miten netin käytön yleistyttyä entisestään samasta aiheista kiinnostuneiden, suunnilleen luku- ja kirjoitustaitoisten, keskustelufoorumit ovat korvautuneet uudella kaupallisemmalla somella. Uuden somen facebookeissa jatkuvan mainosvirran sekaan nostetaan lähinnä salaliittoteorioita ja riitelyä sillä seurauksella, että kaikille käyttäjille tulee tasaisesti paha mieli ja yli kahta viikkoa vanhoja viestejä on täysin mahdotonta löytää. Siksi Facebook-harrastusryhmiin postataan sama sisältö kuukauden välein, eikä hedelmällisiä keskusteluja synny. Toki täälläkin on provosoitu ja riidelty, mutta FB:n tai Twitterin tyylistä kanssakeskustelijan uuniin tai hirteen viiden viestin jälkeen toivottamista tuskin on nähty.

Olen sen verran pessimisti, että en näe mitään korvaavaa tapaa järjestää matkailufoorumia nykyisten valtavirta-alustojen kuten Facebookin ja Instagramin päälle. Blogikommentit ovat marginaalisesti niitä parempi media, mutta niissäkin vaikuttaa sisältö olevan pääasiassa oman tuotesijoittelublogin pitämistä pinnalla neutraaleilla ja hajuttomilla hymistelyviesteillä.

Uutisryhmäsukupolvelta ehkä tuntui webbifoorumien yleistymisen myötä juuri tältä.
« Viimeksi muokattu: 25.01.2021, 15:12:51 kirjoittanut Zambba »

Tiger

 • Reissaaja
 • Viestejä: 30
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Se on loppu nyt -- nimittäin pallontallaajat
« Vastaus #24 : 26.01.2021, 04:01:21 »
Kiitoksia kaikille minunkin puolestani. Kivaa on ollut. Mutta niinhän sitä kaikki kivakin loppuu aikanaan. 👋

Harmillisesti on myös korona-aika rajoituksineen, niin ei voida mitään saunailtamaa tai läksiäisjuhliakaan livenä porukalla järkätä.
« Viimeksi muokattu: 26.01.2021, 13:31:12 kirjoittanut Tiger »
"Oma koti voi olla kullan kallis. Mutta kyllä matkustajakoti on kalliimpi" - Tapio Rautavaara

raven

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 657
  • Profiili
Vs: Se on loppu nyt -- nimittäin pallontallaajat
« Vastaus #25 : 26.01.2021, 11:35:22 »
Ehdottomasti kaipaisin myös foorumi-muotoista paikkaa omatoimimatkailulle jatkossakin. Mielestäni formaatti toimii paremmin kuin fb-ryhmät tms. Missä jatkossa voi edes kysellä viisumivinkkejä tai linkata lentotarjouksia?

Minulle Pallontallaajat on aina ollut juuri keskustelufoorumi, enkä ole noita tietopakettiartikkeleja taikka edes blogeja täältä kaivannut. Ne ovat vanhenevaa ja nopeasti päivittyvää tietoa, ja niiden kokoaminen artikkeleiksi ja tietokannoiksi keskustelupalstan ulkopuolelle vaatii resursseja, eikä ne silti voita google. Aika 2004 ratkaisu.

Pelkkä foorumi riittäisi. Pistetäänkö pystyyn?

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty,
hetken mielijohteesta saa jo valmista...

raven

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 657
  • Profiili
Vs: Se on loppu nyt -- nimittäin pallontallaajat
« Vastaus #26 : 26.01.2021, 11:37:09 »
Sinällään harmi, että kaikki tänne 20 vuoden aikana kertynyt tieto katoaa, mutta rehellisesti on sanottava että suuri osahan siitä on vanhentunutta. Ehkä uusi alku puhtaalta pöydältä voisi olla hyväkin. Kuvaavaa tälleen koronan kurimuksessa, uuteen nousuun sitten joskus.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty,
hetken mielijohteesta saa jo valmista...

pitulo

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 159
  • Profiili
Vs: Se on loppu nyt -- nimittäin pallontallaajat
« Vastaus #27 : 26.01.2021, 14:37:30 »
Yeren toivoo, että mahdollisen uuden sivuston käyttökieli olisi englanti. Saanen olla eri mieltä. Mielestäni tämän foorumin vahvuus on ollut suomen kieli ja meidän suomalaisten mielipiteet ja kokemukset omalla äidinkielellä ilmaistuina. Työskentelin 10 vuotta jenkkifirmassa, päivittäinen puhekieli englanti mutta en koskaan tuntenut pystyväni ilmaisemaan itseäni kuten suomen kielellä. Netissä on englanninkielisiä matkailufoorumeita, joissa voi jakaa tietoa Suomesta. Toivoisin, että olisi edes yksi suomenkielinen.
« Viimeksi muokattu: 26.01.2021, 14:40:02 kirjoittanut pitulo »

romario

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 119
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Se on loppu nyt -- nimittäin pallontallaajat
« Vastaus #28 : 26.01.2021, 18:54:21 »
Itse innostuin reppumatkailusta suhteellisen vanhana, vasta keski-iän alkamisen lähestyessä. Siihen asti talvet meni pelihommien parissa. Olin muutenkin matkustanut aika vähän ja varsinkin omatoimimatkailun suhteen tietoni olivat todella vähäiset.  Koin kuitenkin, että tämä on minun juttuni. Piti alkaa "opiskelemaan" alaa.
 Liityin pallontallaajiin  välittömästi. Vaikka en ole hirveästi kirjoitellut, niin kyllä sivuja on tullut luettua. Varsinkin ensimmäisinä vuosina sain paljon tietoa täältä. Myöhemmin sitä on tullut haettua ehkä enemmän ulkomaisilta sivustoilta. Itse olen panostanut suhteellisen paljon Etelä-Amerikkaan tutustumiseen. Takana on jo 15 reissua ja on Väli-Amerikkakin tullut siinä ohessa koluttua pintapuolisesti läpi. Tällä sivustolla ei tunnu enää juurikaan syntyvän keskustelua Etelä-Amerikan matkailusta. Viimeisen vuoden aikana on vain yksi aloitus. Minulle läheisimmästä maasta, Brasiliasta on viimeksi keskusteltu heinäkuussa 2018. Joten tältä osin sivuston loppuminen ei ole minulle niin suuri vahinko, mutta olisi saanut jatkua. Jatkossakin aion matkailla ja sitä ei koskaan tiedä, mistä asiasta haluaisi kysyä. Pitää nyt viimeisinä kuukausina vielä käydä läpi sivuja ja katsoa, onko mitään tallettamisen arvoista tietoa.

Zambba

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 152
  • Profiili
Vs: Se on loppu nyt -- nimittäin pallontallaajat
« Vastaus #29 : 27.01.2021, 11:04:00 »
Pelkkä foorumi riittäisi. Pistetäänkö pystyyn?

Tätä ehkä kannattaisi yrittää. Minimissään voisi olla jokin sivu, johon uuden foorumin osoite postataan, jos joku sellaisen ehtii perustamaan. Tänne kirjoittelu estyy tämän viikon jälkeen, joten vanhojen käyttäjien tavoittamiseksi pitäisi toimia jo pian.

Muiden rahoja on helppo käyttää, mutta moni harrastefoorumi toimii tai toimi ihan ylläpitäjän hyväntekeväisyyden kautta. En usko, että hiljaisen foorumin rahalliset kustannukset voivat olla montaa euroa kuussa.

Ja täällä muuten on ollut ihan liikaa aihealueita/alalautoja. Niitä taidettiin perustaa lisää, kun meno oli jo laskusuhdanteesa, ja osalle ei ole tullut viestejä moneen kuukauteen.
« Viimeksi muokattu: 27.01.2021, 11:06:05 kirjoittanut Zambba »

yeren

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 212
  • Profiili
Vs: Se on loppu nyt -- nimittäin pallontallaajat
« Vastaus #30 : 27.01.2021, 13:24:17 »
vähän kuitenkin kaipaan tilastotietoja viimeaikaisista käyttäjämääristä. Ja mitä muita vastaavia foorumeita löyyy? Ja tilastoja myös ajalta ennen koronaa.

alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 700
 • Kulkija
  • Profiili
Vs: Se on loppu nyt -- nimittäin pallontallaajat
« Vastaus #31 : 27.01.2021, 13:51:20 »
Pelkkä foorumi riittäisi. Pistetäänkö pystyyn?

Tätä ehkä kannattaisi yrittää. Minimissään voisi olla jokin sivu, johon uuden foorumin osoite postataan, jos joku sellaisen ehtii perustamaan. Tänne kirjoittelu estyy tämän viikon jälkeen, joten vanhojen käyttäjien tavoittamiseksi pitäisi toimia jo pian.

Muiden rahoja on helppo käyttää, mutta moni harrastefoorumi toimii tai toimi ihan ylläpitäjän hyväntekeväisyyden kautta. En usko, että hiljaisen foorumin rahalliset kustannukset voivat olla montaa euroa kuussa.

Ja täällä muuten on ollut ihan liikaa aihealueita/alalautoja. Niitä taidettiin perustaa lisää, kun meno oli jo laskusuhdanteesa, ja osalle ei ole tullut viestejä moneen kuukauteen.

Eräs pienen porukan foorumi maksaa alle satasen vuodessa.

Kenellä olisi tekniset valmiudet? Osaan puuhata sisältöä, mutta vaatii yhden ainakin semiamnattilaisen tekemään.

alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 700
 • Kulkija
  • Profiili
Vs: Se on loppu nyt -- nimittäin pallontallaajat
« Vastaus #32 : 27.01.2021, 13:52:40 »
Ja joo ei blogimainostajille.  ;D

sunshineen

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 151
  • Profiili
Vs: Se on loppu nyt -- nimittäin pallontallaajat
« Vastaus #33 : 27.01.2021, 17:14:15 »
Täällä kanssa ilmoittautuu yksi pallislainen, joka ei kovinkaan aktiivisesti tänne kirjoitellut, mutta aktiivisesti tuli juttuja luettua ja tietoa etsittyä. Aina sain myös kysymyksiini asiallisia vastauksia. Olisin mielelläni myös osallisena, jos uutta foorumia perustettaisiin, sillä nyt menee paljon hyvää tietoa hukkaan sulkemisen myötä.

musti

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 450
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Se on loppu nyt -- nimittäin pallontallaajat
« Vastaus #34 : 27.01.2021, 17:41:30 »
Pelkkä foorumi riittäisi. Pistetäänkö pystyyn?
Kiva, jos saisit pystyyn just tollaisena pelkistettynä niin, että sisältö tulee pelkästään forumin viesteistä. Lukkomerkattuun lupaan tekstejä niin kauan kuin terveys sallii ainakin Etelä-Aasiasta ja yleiseltä puoleltakin. Rannikot ovat erityisalaani, mutten valuta bisnesmiesten taskuihin. Vuoristoista täällä näyttää olevankin hyvää tietämystä. Kaupungit ym varmaan kasvavat ajan myötä kunhan perusta on kunnossa. Eläköön vapaus !!!

brasileira

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 193
  • Profiili
Vs: Se on loppu nyt -- nimittäin pallontallaajat
« Vastaus #35 : 28.01.2021, 05:05:07 »
^jos onnistuu, niin olisipa hienoa!

raven

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 657
  • Profiili
Vs: Se on loppu nyt -- nimittäin pallontallaajat
« Vastaus #36 : 28.01.2021, 09:35:30 »
Harmi ettei löydy itseltä taitoa. :D
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty,
hetken mielijohteesta saa jo valmista...

fishbone

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 224
 • Jäsen nro 200
  • Profiili
Vs: Se on loppu nyt -- nimittäin pallontallaajat
« Vastaus #37 : 28.01.2021, 11:13:10 »
Muokkasin jo ensimmäiseen viestiin, eli jos jollain on kiinnostusta laittaa uusi foorumi pystyyn seuraavan vuoden aikana, (uusia en meinaa, jos ei kukaan tartu tärppiin), niin lahjoitan ilomielin just ostamani pallontallaajat.com domainin halukkaalle. [email protected] sähköpostista saa kiinni.

alan_mies

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 4 700
 • Kulkija
  • Profiili
Vs: Se on loppu nyt -- nimittäin pallontallaajat
« Vastaus #38 : 30.01.2021, 17:08:57 »
 :D Aika hyvä.

Kapteeni Tunkki

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 271
  • Profiili
Vs: Se on loppu nyt -- nimittäin pallontallaajat
« Vastaus #39 : 30.01.2021, 23:04:27 »
Sääli, mutta kuten sanottu monta kertaan, on merkit tähän ollut pitempään tiedossa. Toivottavasti jossain(tm) nousee toinen nettiyhteisö, jossa jaettaisiin avoimesti yhtä paljon ensikäden tietoja ja kokemuksia ympri maailman.

Olen ollut täällä pääosin lurkkeri, haluan kiittää kaikkia, jotka auttoivat minua suunnittelemaan ja järkkäämään ensimmäistä omatoimimatkaa 2008 ja muita joiden kokemuksista on saanut sen jälkeen lukea ja joiden kanssa on voinut palloitella ajatuksia.

Laitetaan tähän versiointi blade runnerista, jonka keksin intensiivisimmän yksinmatkustelukauden keskellä.


I've seen things you people wouldn't believe.
Last sunbeams setting on the olive gardens near Acropolis.
Leaves in the colors of fire raining down on a Shinto shrine.


I watched when particles set the sky ablaze.
I heard the music in echoing in a park.
I inhaled the scent of blossoming lavender fields.
I felt healing waters on my skin.
I tasted the wine from the sweetest grapes.
But when carried alone, all those moments will be lost in time
 ... like tears ... in ... rain.
« Viimeksi muokattu: 30.01.2021, 23:39:19 kirjoittanut Kapteeni Tunkki »