Peking

 (Luettu 65423 kertaa)

flow

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
Peking
« Vastaus #20 : 21.08.2007, 14:53:34 »
Lainaus käyttäjältä: "rommitommi"
Vai onko jotain hyvää hostellia tiedossa?


Hyvä hostelli on tämä:

Beijing Downtown Backpackers

http://www.hostels.com/en/availability.php/HostelNumber.7893

Ei ehkä kaikkein uusin ja hienoin, mutta ihan ok puitteiltaan. Parasta paikassa on englantia hyvin taitava henkilöstö ja loistava palvelu, mikä auttaa suuresti juuri kaupunkiin saapunutta. He järjestävät kaiken tarpeellisen, kuten junaliput, retket jne.

Suosittelisin vierailun ensimmäisiksi päiviksi varausta! Kielitaidon puute on niin suuri ongelma kaupungissa, että alkuun kannattaa kyllä varata jokin paikka, jos ei halua suuremmin seikkailla väsyneenä.

kasperjesper

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 100
  • Profiili
Peking
« Vastaus #21 : 21.08.2007, 15:04:14 »
Frendisi puhuu ilmeisesti paikallisten kielta? Voithan sa sanoa taksikuskille, etta vie sinut halpaan hotelliin keskustassa, kunhan sanot set mandariiniksi.

Hotskujen hinnoista mulla ei ole hirveasti tietoa, mutta nyt jollain 150-250rmb:lla  saat ihan kelpo huoneen.  Tama hinta siis jossain ei-niin-kamasessa hostellissa, missa on myos omia huoneita tarjolla. Parempiin hotelleihin ei sitten olekaan mitaan asiaa, koska hinnat ei missaan nimessa ole halvat. Dormit on 50-60rempulaa, jos tosi budgetilla olet.

 Tassa on yks mainos,  jossa irtoo 70nelion asunto 380rmb per paiva.
 
http://www.thatsbj.com/index.php?a=2&b=296663

Voi olla kokeilemisen arvoinen, vaikkakaan tuossa ei ole mitaan infoa missa tuo mesta sijaitsee, eika kuviakaan ole tarjolla. Kysy nyt tyypilta mesessa jos hinta mielyttaa.  
 

Jooja osta LP ja tsekkaa jotain paikkoja sielta.

Jos vihaat minkaat tason saatamista, niin varaa joku kamppa pariksi paivaksi ja sitten etsit myohemmin mestan joka miellyttaa.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Peking
« Vastaus #22 : 21.08.2007, 17:26:32 »
Lainaus käyttäjältä: "kasperjesper"
Frendisi puhuu ilmeisesti paikallisten kielta? Voithan sa sanoa taksikuskille, etta vie sinut halpaan hotelliin keskustassa, kunhan sanot set mandariiniksi.


Nimenomaan! Englantia eivät taksikuskit todellakaan osaa, latinalaisille kirjaimille kirjoitettu nimi tai osoite ei sano mitään enkä  kartanlukutaitoonkaan luottaisi.

Kyllä minäkin melkein kallistuisin majapaikan varaamiseen. Peking on valtava kaupunki eikä kaupungissa ole yhtä tiettyä aleutta, jolle hostellit ovat keskittyneet. Tosin Tiananmenin aukiosta etelään on alue, jolla on paljon hotelleja, mutta hinnat saattavat olla hiukka suolaiset.

Jotkut junalla Mongoliasta saapuneet ovat tosin raportoineet asemilla päivystäneen hotellien työntekijöitä.

Pallontallaajien Majoitustietokannasta löytyy lisää majoitusvaihtoehtoja.

Jouni

 • Triplatonnitallaaja
 • Viestejä: 3 011
  • Profiili
Peking
« Vastaus #23 : 21.08.2007, 18:50:22 »
Meillä toimi Irkutskista mukaan napattu Gongti Hostelin mainoskortti. Siinä oli osoite myös kiinaksi. Gongti Hostel oli ihan hyvä majapaikka, vaikkakin tässä ison stadionin tiloissa toimivassa hostellissa riitti koko ajan liikettä.

Heh, enpä ole juuri pahemmin ollut hukassa kuin Pekingiin saavuttua. Karttaa ei ollut, olimme vain saapuneet jollekin rautatieasemalle (North?), joka ei edes ole mikään suuri ja tärkeä. Löysimme taksin, joka lähti viemään meitä mainoskortin perusteella jonnekin. :) No, kyyti maksoi 28 rahaa ja perille päästiin melko nopeasti.
14 vuotta, 3 kuukautta ja 20 päivää matkaan Forssaan.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Peking
« Vastaus #24 : 22.08.2007, 02:44:21 »
Lainaus käyttäjältä: "Jouni"
Gongti Hostel oli ihan hyvä majapaikka, vaikkakin tässä ison stadionin tiloissa toimivassa hostellissa riitti koko ajan liikettä.


Kyseistä hostellia ei ole. Tai ei ainakaan Worker's stadionilla enää. (Kävin etsimässä hostellia paikan päällä.)

kasperjesper

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 100
  • Profiili
Peking
« Vastaus #25 : 22.08.2007, 09:51:59 »
Lainaus käyttäjältä: "UsvaAuer"

Jotkut junalla Mongoliasta saapuneet ovat tosin raportoineet asemilla päivystäneen hotellien työntekijöitä.


Pitaa paikkaansa, etta juna-asemilla noita paivystaa. En ole tsekannut tosin minkalaisia loosseja ko. hepuilla on tarjolla.

Lainaus käyttäjältä: "Jouni"

Heh, enpä ole juuri pahemmin ollut hukassa kuin Pekingiin saavuttua. Karttaa ei ollut, olimme vain saapuneet jollekin rautatieasemalle (North?), joka ei edes ole mikään suuri ja tärkeä. Löysimme taksin, joka lähti viemään meitä mainoskortin perusteella jonnekin.  No, kyyti maksoi 28 rahaa ja perille päästiin melko nopeasti..


Toi on nyt aika itsestaan selva juttu, kun teilla kerran se kortti oli.

RT

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 116
  • Profiili
Peking
« Vastaus #26 : 22.08.2007, 16:40:47 »
Yksi hyvä vaihtoehto voisi olla Beijing City Central Youth Hostel, mistä löytyy myös hotellin puoli yläkerrasta.  Järjestävät myös omia halpoja ja toimivia retkiä esim. Kiinan muurille tai akrobaatteja katsomaan. Hostelli on melko uusi ja sijaitsee vastapäätä päärautatieasemaa, mikä on todella kätevää, jos saapuu junalla.

Viihdyttiin tyttöystävän kanssa 9 yötä hotellin puolella. Kahden hengen huone ilmastoinnilla, omalla suihkulla ja vessalla oli 289 RMB, mutta hostellin puolelta peti irtoaa 50 RMB:llä per lurjus. Hostellista löytyy nettikahvilat, baari ja elintarvikekauppoja on ihan naapurissa.

Varaus kannattaa varmaankin tehdä etukäteen ainakin ensimmäisiksi öiksi.

alin

 • Aloittelija
 • Viestejä: 14
  • Profiili
Peking
« Vastaus #27 : 20.11.2007, 16:32:51 »
Lainaus käyttäjältä: "rommitommi"
Tarkotus mennä viikoksi Pekingiin ja lähtöön alle kolme viikkoa, ja majotusta en ole varannut.

Frendit sano, että kyllä sieltä majotus järjestyy, ettei tarvitse varata etukäteen, kuhan pyytää taksin viemään johonkin halpaan paikkaan.

Mites on?
Kannattaisko varata etukäteen?

 

Maahan tullessa täytyy kertoa, missä osoitteessa on ajatellut majailla. Taksikuskien englanti ei välttämättä ole maailman parasta: kaveri halusi mennä poikaystävänsä kanssa discoon/baariin tanssimaan, mutta taksikuski vei ne ilotaloon. Kaveri näytti väärää sanaa englanti-kiina-sanakirjasta...

miledra

 • Reissaaja
 • Viestejä: 45
  • Profiili
Peking
« Vastaus #28 : 21.11.2007, 07:00:31 »
Lainaus käyttäjältä: "alin"
Maahan tullessa täytyy kertoa, missä osoitteessa on ajatellut majailla.


Käytännössä jos ei tiedä missä aikoo majailla, niin sitten ei tiedä. Ei kukaan kysele perään jos sen kohdan jättää tyhjäks papereissa. Itse ilmoitin olevani maassa puoli vuotta, eikä ollut mitään tietoa osoitteesta siinä vaiheessa. Eikä ketään kiinnostanut asia sen enempää.

Mossad

 • Reissaaja
 • Viestejä: 22
  • Profiili
Peking
« Vastaus #29 : 07.10.2008, 00:23:13 »
Ajattelin lähteä viettämään joulua ja uuttavuotta Pekingiin. Matkan pituus olisi noin kaksi viikkoa. Onko se liian pitkä aika vietetäväksi pelkästään Pekingissä? Eikös Pekingissä talvet ole aika kylmiä?  En tiedä kerkeisikö tuossa ajassa käymään jossain muuallakin. Mihinkään hirveän pitkälle ei viitsisi kuitenkaan mennä, koska en ole matkustellut paljoakaan. Ilmeisesti turistikausi on ohi tuohon aikaan, joten kohtuu helposti majoitus pitäisi saada. Olisi kiva jos porukka kertoisi jotain vinkkejä reissua varten.

Tämä avaus siirretty tänne ketjun jatkeeksi. Keskustelua voi jatkaa täällä. Heloriina/mode

Milma

 • Moderaattori
 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 469
  • Profiili
Vs: Peking
« Vastaus #30 : 14.10.2008, 20:54:14 »
Itse olin syyskuun lopussa viikon Pekingissä. Tekemistä ja nähtävää riittää aivan varmasti myös kahdeksi viikoksi. Voi tosin olla aika rankkaa, niin kuin kaupunkilomat yleensä tuppaavat olla. Ilmat olivat ihanteelliset syys-lokakuun vaihteessa.

Peking on erittäin iso kaupunki ja välimatkat pitkiä. Olympialaisia varten metroverkostoa on laajennettu ja sitä kannattaa myös käyttää, varsinkin pitkillä matkoilla. Kertalipun hinta 2 RMB (n. 0,2 €). Metropysäkiltä voi sitten napata taksin ja ajella sillä lopulliseen kohteeseen. Taksien lähtömaksu 10 RMB ja kattaa 3 ensimmäistä kilometriä. Sen jälkeen hinta 2 RMB/km. Välillä liikenne sujuu, välillä ei. Taksilla ajaminen on siitä huolimatta halpaa. Keskimäärin meillä hinta oli 15 RMB. Kallein matka kaupungin sisällä taisi olla 30 RMB ja silloin istuimme ruuhkassa reilun puoli tuntia.

Kannattaa hommata kartta, jossa on paikan nimet ja osoitteet sekä kiinalaisin että latinalaisin kirjaimin. Siitä on helppo näyttää taksikuskille, mihin haluaa mennä. Jos on jokin tietty paikka tms. johon haluaa, niin pyytäkää jotakin esim. majapaikassa, kirjoittamaan nimi kiinalaisin kirjaimin. Englantia taksikuskit, eivätkä juuri muutkaan kiinalaiset paljoa puhu.
Paikannimet ovat yleensä merkitty myös latinalaisin kirjaimin, joka helpottaa huomattavasti kulkemista kaupungissa.

Nähtävää Pekingissä riittää vaikka millä mitalla, senkuin vain valitsee haluamansa kohteet. Jos Kiinan muurilla haluaa käydä, niin sinne menee busseja sekä järjestetään retkiä. Me menimme taksilla Badalingiin (n. 70 km). Kuski odotti sen ajan kuin olimme muurilla. Hinnaksi sovimme 500 RMB. Olimme liikkeellä pahimpaan turistiaikaan ja porukkaa muurilla oli aivan hemmetisti. Mutianyu on ilmeisesti rauhallisempi paikka lähteä tutustumaan muuriin. Hirveä turistirysähän muuri on, mutta maisemat hienoja ja kyllähän se täytyi nähdä, kun sinne asti meni. Hyvät kengät jalkaan ja pitkähihaista mukaan (ylhäällä tuulee voimakkaasti). Ja tietenkin vesipullo mukaan. Muuri on oikeasti paikoitellen todella jyrkkä.

Lisäystä edelliseen.
Peking on siitä mukava kaupunki, että siellä on halpaa.
Ruokaa löytyy joka hintaluokasta. Nuudeliannoksen jostakin kuppilasta alle 20 yuanilla. Kahden hengen päivällinen (kolme ruokalajia, riisi + juomat) maksoi kalleimmillaan 180 RMB, yleensä alle 150 RMB. Olut ja virvoitusjuomat ravintolassa 10-20 RMB, kaupassa taisi olla vitosen luokkaa.

Nähtävyyksien hinnat olivat yleiseen hintatasoon nähden suhteellisen hintavia. Kielletty kaupunki taisi maksaa 60 RMB, Kiinan muuri 45. Liput akrobaattinäytöseen (päivänäytös kl. 16.30) maksoivat 200 RMB/kpl.

Vaatteet ovat halpoja, jos vain jaksaa tinkiä. Nämä hintaesimerkkiostokset tehty Silk Marketilla. Oikeissa tavarataloissa hinnat ovat edullisempia kuin Suomessa, mutta eivät mitään tolkuttoman halpoja.
Farkut  ~100 RMB
T-paidat  20 RMB=>
Untuvatakki ~330 RMB
Käsilaukut ~50 RMB
Kengät 50 RMB =>
Periaatteena on, mitä enemmän ostat, sitä enemmän voit myös tinkiä.

Ostin myös silmälasit (500 RMB) sekä aurinkolasit vahvuuksilla (350 RMB). Rillit sai käteen puolessa tunnissa. En ole ainakaan vielä huomannut mitään eroa Suomesta ostettuihin silmälaseihin, joten eiköhän laatukin ole ihan kohtuu hyvää.

Nyt ei tule muuta enää tällä erää mieleen. Jos tulee kysyttävää, niin yritän vastata, jos vain osaan.
« Viimeksi muokattu: 15.10.2008, 17:56:08 kirjoittanut Milma »

chinafan

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Vs: Peking
« Vastaus #31 : 26.10.2008, 16:18:34 »
Pekingissä tosiaan riittää nähtävää pariksi viikoksikin, ehtii vähän näkeen muutakin kuin pakolliset nähtävyydet.

Muurista vinkkinä, että jos turistimassat ei kiinnosta, niin kannattaa skipata Badaling ja Mutianyu ja suunnata Simataihin tai Jinshanlingiin. Jos on hyvässä kunnossa ja pieni haikkaus kiinnostaa, niin tuon välin voi kävellä, kestää noin 4tuntia. Tosin jos ja kun olet menossa talvella, niin kannattaa ottaa selvää etukäteen onko siellä satanut lunta, koska lumisena/jäisenä tuo haikki saattaa olla melko vaarallinen. Muutenkaan korkeanpaikankammoisille ja huonopolvisille en suosittele. Monet hostelit järjestävät päivän reissuja muurille juurikin edellä mainitsemiini kohteisiin ja myös muille hieman vähemmän käydyille osille.

Loordi

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 683
  • Profiili
Vs: Peking
« Vastaus #32 : 06.11.2008, 10:20:50 »
Olen Pekingissä vain vajaan viikon verran, mutta Dandongista Pohjois-Korean rajalla pääsee Tiger Mountainille muurin itäisimpään kohtaan. Näin siis kerrotaan.

Tuo on tuskin ainakaan turistirysä, mutta onkohan se riittävä muurin näkemiseksi?

Ei huvittaisi enää liian lyhyen Pekingin aikana sompailla sinne, jos tuolta edes jotain muurista näkisi. Siitä samaa mieltä, että eihän tuota voi jättää näkemättäkään, vaatii se sitten enemmän tai vähemmän aikaa.

Vaikeaselkoinen hiippari

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 188
  • Profiili
Vs: Peking
« Vastaus #33 : 12.01.2009, 18:59:00 »
Jep

Kysyin edelleen tuota ruokapuolta tuolla Pekingissä et
minkäverran kustantaa sellainen säällinen ruoka ?
Tai vaikkapa Mc' Donalds ateria tai vastaava ?

Siis olisin menossa tonne Pekingiin ja olis aika sniidu budjetti ja jää noi
isommat hankinnat tekemättä mutta kyselisin kuis
toi budjettimatkaaja pärjää..
The true traveler is he who goes on foot, and even then, he sits down a lot of the time.

    Colette, Paris From My Window, 1944
    French novelist (1873 - 1954)

Matkaajanainen

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 966
  • Profiili
Vs: Peking
« Vastaus #34 : 13.01.2009, 09:20:52 »
Pekingissä on halpaa syödä, älä nyt oikeasti missään mäkkärissä siellä käy! Muutamalla eurolla saat kunnon maittavan aterian ihan keskusta-alueellakin ja hyvissä ravintoloissa. Mäkkärin hinnoista en tiedä, ei tullut mieleenkään mennä sinne syömään. Pekingissä on 60 000 ravintolaa, budjettimatkaaja löytää niistä aivan varmasti kukkarolleen sopivat.
Soarele este galben

HelsinkiFlyer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 244
  • Profiili
Vs: Peking
« Vastaus #35 : 13.01.2009, 10:21:28 »
Makkosen baarissa on todennäköisesti kalliimpaa kuin paikallisissa oikeissakin ravintoloissa. Ruoka Kiinassa on halpaa. Sokkona joutuu usein valitsemaan, mutta ei niin haittaa vaikkei kaikki mene edes alas, kun hinnat on niin alhaisia. Omilla reissuillani emme kaksistaan saaneet koskaan yli 15 euroa menemään tilaamalla kolme-viisi annosta sekä kaljaa juomaksi pari puolen litran pulloa per henki. Olisi hullua jättää syömättä herkkuja, kun kerran sinne asti on mennyt. 

Loordi

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 683
  • Profiili
Vs: Peking
« Vastaus #36 : 13.01.2009, 11:14:25 »
Sokkona joutuu usein valitsemaan 

Töissä olisi muuan kiinalainen mitä ajattelin pyytää kirjoittamaan jotain ruokia lapuille, mitä sitten näyttää ravintoloissa. Kai hänkin tietää jotain, mutta olisiko tallaajilla tietoa joistakin huippuruuista?

Tai käytännössä se menee kai niin, että lapussa lukee jotain "sweet & sour beef", sillä saa sitten jotain taatusti hyvää. Samaa olen kuullut ruuan hinnasta eli sillä ei tosiaan ole merkitystä, jos se menee puihin, mutta olen sen verran nirso, että täysin randomilla voi käydä köpelösti.

Kielissä, missä ymmärtää kirjaimet, onnistuu yleensä tekemään valistuneita ja hyviä arvauksia, nyt on tilanne hieman toinen. Se Pekingin ankka tietenkin, mielestäni söinkin sitä jossain Itä-Euroopassa.

Matkaajanainen

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 966
  • Profiili
Vs: Peking
« Vastaus #37 : 13.01.2009, 11:24:36 »
Kaikissa ravintoloissa, joissa itse kävin, oli ruokalista kuvien kanssa. Yksi kaverini syö aina gung pao chicken, ja lisukkeeksi otimme aina valkosipuli-parsakaalia (aivan taivaallisen herkullista) ja papuja. Tarjoilijoista ei käytännössä kukaan puhu englantia mutta hätätilanteessa löytyi kyllä joku vuoropäällikkö tmv joka osasi hieman englantia. Pekingin reissultani mulla tulee ensimmäisenä mieleen ruoka, missään en ole saanut niin hyvää ruokaa kuin siellä.
Soarele este galben

asco

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Vs: Peking
« Vastaus #38 : 15.01.2009, 11:56:18 »
Aika monissa ravintoloissa täällä on englanniksi ruokalistat. Kuvalliset ruokalistat auttaa myös, ei tule niin helposti tilattua sitä kalanpääsoppaa. :) Aika harvinaista on englantia puhuvat tarjoiljat, ainakin täällä vähäsen syrjemmässä missä itse asun. Toki jos menee länsimaiseen ravintolaan syömään, usein siellä ainakin hieman osataan puhua englantia.

Kiinalaisen ruoan hinta ei todellakaan täällä päätä huimaa, ainakin pahimpien turistipaikkojen ulkopuolella. Juuri tänään söin ravintolassa lounaaksi tuota pähkinäkanaa, gong pao ji ding ja kupillisen riisiä. Hinta oli 16rmb, eli alle kahden euron vielä tämänhetkiselläkin valuuttakurssilla jäädään. Tämä oli kohtuullisen edullinen ravintola, mutta kiinalaista ruokaa saat täältä tosiaan halvalla. Länsimaisesta ruoasta joutuu maksamaan hieman enemmän, mutta siltinkin alle kahdellakymmenellä eurolla syö Pekingissä jo todella hyvin länsimaistakin ruokaa. Jotain perusmättöä, tyyliin pastaa, pizzaa, salaattia saa helposti alle kymmenellä eurolla. Mainittakoon vielä, että ankkaa kun kuitenkin haluaa syödä se on sitten hieman kalliimpaa, hinnat alkavat usein siitä vähän alle sadasta rmb:stä.

Ja mäkistä jos sinne on pakko mennä saa ateriaa hieman yli 20rmb.

Vaikeaselkoinen hiippari

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 188
  • Profiili
Vs: Peking
« Vastaus #39 : 20.01.2009, 20:48:19 »
Joo

Nosita mäkkärinhinnoista saa hyvää osviittaa vaikka ei siellä
söisikään..

Olen aikaisemmin ollut noilla maisemilla mutta siittä on jo niin pitkä
aika että on nyt epäselvää toi hintataso..

Tossa hyvä linkki aloittelijoille ja miksei muillekin..
http://www.howtoorderchinesefood.com/
The true traveler is he who goes on foot, and even then, he sits down a lot of the time.

    Colette, Paris From My Window, 1944
    French novelist (1873 - 1954)