Hintamietintää Kiinan ja Thaimaan reissuun...

 (Luettu 2007 kertaa)

uuppi

 • Vieras
Jep, eli oon lähdössä Pekingiin ja sieltä sitten Kiinan läpi Hongkongiin ja siitä vielä Thaimaaseen kiertämään, jos rahaa on jäljellä. Kaipaisin vähän osviittaa, että paljonko kannattaa varata rahaa kiinaan/päivä? Thaimaassa ilmeisesti selviää halvalla, mutta tuo Kiina-puoli on jäänyt vähän epäselväksi. Kovasti koitan säästellä rahaa, että tulis mahdollisimman pitkä reissu :)
Ja kaikki muutkin vinkit ja esim. hostellisuositukset on enemmän kuin tervetulleita!!

Matt

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 027
  • Profiili
Hintamietintää Kiinan ja Thaimaan reissuun...
« Vastaus #1 : 12.12.2004, 14:43:13 »
Kiinassa on suurempien kaupunkien ja suosituimpien turistikohteiden majoituspaikkojen hinnat moninkertaiset pienempiin paikkoihin verrattuna.En tunne kovin hyvin väliä Peking-Hongkong mutta esim Yunnanissa hyvän hotellihuoneen saa 3e/vrk kun vastaava Shanghaissa oli yli 20e/vrk ja Sanyalla Hainanin eteläosassa n 8e/vrk.Liikkumisesta niin  tuollainen 800km matka luxus linja autossa missä on makuupaikat maksoi 15 e ja sama matka normaalibussilla istumapaikoilla alle euron.Ruokapuoli on myös todella edullista,ateria keskimäärin 50senttiä,toki hienommissa ravintoloissa on sitten kalliimpaa.Se on vaan siitä hankalaa kun noi kaikkein halvimmat paikat ei löydy netistä vaan paikan päällä etsimällä,ja tietysti paikkakuntakohtaisia vinkkejä hakemalla näiltä palstoilta.Kyllä Kiinassa muuten pärjää mielestäni paljon halvemmalla kuin Thaimaassa.Jos esim hahmottelet reitin vähän tarkemmin,samoin paikat missä aiot oleilla niin varmaan yksittäisistä paikkakunnista aina niissä on joku käynyt ja saat tarkempaa tietoa. :D

Anonymous

 • Vieras
Hintamietintää Kiinan ja Thaimaan reissuun...
« Vastaus #2 : 15.12.2004, 12:34:00 »
Heip

Itsekin olen lähdössä tuonnepäin, tosin en tiedä vielä aloittaako reissua Pekingistä vaiko Shanghaista. Tuo 15e 800km:n matkasta makuupaikoin varustetussa bussissa ei kuulosta pahalta lainkaan (ehkä sitä voi vähän hemmotella itseään). Mutta mistäs tuollaiset matkustusvälineet löytää, eli onko jotain tiettyä firmaa millä on tietyntasoiset bussit ja liikennöi pidemmillä matkoilla (eli löytyykö suosituksia?), vai täytyykö paikan päällä "arvailla" josko saa hyvän linkin? Vai riittääkö asemien työntekijöiden englanninkielen taito auttamaan tarpeeksi valinnan teossa ?

PS. onko Shanghai-Xian-Peking akselilla mitään mukavia paikkoja joita suosittelette?

-dop

Kiukku

 • Reissaaja
 • Viestejä: 34
  • Profiili
Hintamietintää Kiinan ja Thaimaan reissuun...
« Vastaus #3 : 16.12.2004, 09:59:14 »
Nyt olen kuukauden päivät  houkutellut kaveria matkalle mukaan ja alkaa riittää. Joten topic:iin liittyen tuosta majoituspuolesta kyselisin, mitä ja minkä hintaista majoitusta on Thaimaassa yksinäiselle matkaajalle? Onko otettava 2 hengen huone itsekseen vai onko 1 hengen huoneita yleisesti tarjolla?  Dormi ei ole vaihtoehto ja majoituksen tarve olis jossain rantapaikoissa/ pienemmissä kaupungeissa. Ja ettei kukaan kiusaisi aloittelijaa  :?  niin olen käyttänyt hakukonetta mutta niiden hinnat tuntuis olevan hiukan yläkanttiin, korjatkaa jos olen väärässä. Joo ja pienen budjettin reissua suunittelen.

Saku

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
Hintamietintää Kiinan ja Thaimaan reissuun...
« Vastaus #4 : 16.12.2004, 11:22:54 »
Thaimaan majoituksen hinnoista:

Yksinäiselle matkaajalle on majoitusta tarjolla reilusti ja hinnat on n. 3-6 Euroa yöltä, jos ihan perusmajoitus riittää. Joissain paikoissa kuudella eurolla saa ilmastoinninkin, mutta tuuletin on yleisempi noiden hintojen kanssa. Kun meet kysymään huonetta, voi olla että sieltä tarjotaankin vaikka hintaan 8E, niin kysy jos olis jotain halvempaa. Yleensä löytyy.

Ihan pikkukaupungeissa voi olla vaikka vieläkin halvempaa, mutta nää hinnat käy ainakin saarilla ja Bangkokissa(KhaoSan).

Matt

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 027
  • Profiili
Hintamietintää Kiinan ja Thaimaan reissuun...
« Vastaus #5 : 16.12.2004, 11:50:19 »
Lainaus
Mutta mistäs tuollaiset matkustusvälineet löytää

Niille on englanniksi nimi "sleeper bus" ja kyllä ne ihan yleisiä kiinassa on.Siinä on kerros sängyt 3 rivissä,molempien ikkunoiden vieressä ja keskellä bussia.Kannattaa ottaa alapeti, silloin ei bussin heilahtelut tunnu niin pahasti kuin yläpetillä.
Noista Thaimaan majoituksista niin 600b/vrk riittää kohtalaiseen ilmastoituun hotellihuoneeseen ainakin Chiangmaissa,Samuilla,Huahinissa HatYaissa ja se on yleensä "price per room,not per person" :D [/quote]