Venezuela

 (Luettu 50982 kertaa)

-jussi-

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Venezuela
« : 10.12.2004, 09:56:56 »
hei hei hyvä meininki!

olemme lähdössä puolisoni kanssa pikapuoliin kohti
venezuelaa ja brasiliaa muutamaksi kuukaudeksi
ja luulen että luvassa on summarätkintää sekä yllättäviä
sattumuksia. eli mukavaa.

nyt kysyisinki kaikilta sielläpäin (erit. venezuela) pyörineiltä
mikä on meininki ja  mitä kannattaa tehä ja kaikkia mahollisia
juttuja, vinkkejä, mikä tieto tahansa on tervetullutta.

ja kiitos jo etukäteen!

jussi

ainiin, meinas unohtua. tarvitaanko venezuelaan joku viisumi tai vastaava vaikka paluulentomme lähtee brasiliasta? kysyn tätä koska matkustusaika on n. 5 kuukautta ja venezuelaan ei käsittääkseni tarvita viisumia jos oleskelu aika ei ylitä 90 päivää?
vai olenko ihan hakoteillä?

ode

 • Reissaaja
 • Viestejä: 46
  • MSN Messenger - ode@omistaa.net
  • Profiili
vihjeitä Venezuelaan
« Vastaus #1 : 10.12.2004, 18:18:17 »
Turvallisuustilanne Venezuelassa on huono ja ryöstetyksi tulemisen riski suuri. Yksityismatkailua ei suositella. Poliittinen vastakkainasettelu voi aiheuttaa jännitystä ja heijastua levottomuuksina kaduilla 15.8. tapahtuneen kansanäänestyksen lopputuloksen selvittyä.

Rikollisuus ja aseelliset ryöstöt ovat lisääntyneet. Huumerikokset ovat huolestuttavan yleisiä. Murhien ja tappojen osalta Caracas on Etelä-Amerikan kolmanneksi vaarallisin kaupunki Kolumbian Medellinin ja Brasilian Recifen jälkeen. Pimeän tultua ei ole syytä liikkua kävellen Caracasissa. Keskustassa ja länsiosissa ryöstöriski suuri myös päivällä.

Liikenne on ruuhkaista ja vaarallista. Lentokentän suurien yksityisten taksiyhtiöiden mustat station wagonit ovat ilmastoituja ja kuljettajat yleensä luotettavia. Matkalla lentokentältä kaupunkiin ryöstöjä ja raiskauksia on tapahtunut harvoin. Hotellien taksit ovat luotettavia, mutta tariffi on tavallisia takseja huomattavasti kalliimpi. Ennen tavalliseen taksiin astumista on syytä katsoa kuitenkin, miltä kuljettaja näyttää ja sopia hinnasta.

Dengue-kuume (korkea kuume, sisäinen verenvuoto) on vaikeasti parannettava hyttysen levittämä tauti, jota esiintyy koko maassa pääkaupunkia myöten. Keltakuumetta ja malariaa esiintyy Kolumbian vastaisella rajalla Zulian ja Táchiran maakunnissa. Keltakuumerokotus suositellaan otettavaksi 10 vuorokautta ennen saapumista edellä mainitulle alueelle.

Pääkaupungin hygieniaolot ovat melko surkeat. Katuja ja toreja ei pestä kunnolla, kuoppaiset kadut, revityt roskapussit asuintalojen edustalla, kulkukoirat ja jyrsijät luovat oivan maaperän kulkutautien leviämiselle. Elintarvikkeiden osalta on syytä huomioida kuumuudesta, kosteudesta, tietämättömyydestä ja välinpitämättömyydestä aiheutuvat riskit.


Näin kertoo siis ulkoasiainministeriö...

Uskoakseni Venezuelaan myös tarvitaan viisumi. Sitä en tiedä onko se mahdollista hankkia maahan tullessa.

Asiaa sopinee kysyä seuraavalta taholta.

Venezuelan edustusto:
Bulevardi 1 A 62, 00100 Helsinki
puh. (09) 64 15 22
fax: (09) 64 09 71
sähköposti: [email protected]Hauskaa matkaa \o_/ode - Hong Kong 14.12, Bangkok 19.12
/ode

Pancho_Villa

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
vihjeitä Venezuelaan
« Vastaus #2 : 25.02.2005, 23:57:56 »
Noi ulkoministerioiden sivut on aina hyvinkin varottavia taalla lattareissa.. EI Venezuela nyt niin vaarallinen oo ja ryostetyks voi tulla myos Helsingissa... Tossa maassa hyvat puolet varmasti kompensoi huonoja. Muistahan kuitenkin pitaa sopivaa "ryostosummaa" mukana luottokortit turvassa..

EN oo ihan varma Venezuelasta, mutta ainakin suurimmassa osassa maista taalla voi massa olal max. 90 paivaa "turistina".
Asiahan saa tietenkin selvitettya ulkoministeriosta tai Venezuelan embajadasta...
wo roads diverged in a wood, and
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference.
-Robert Frost

Anonymous

 • Vieras
vihjeitä Venezuelaan
« Vastaus #3 : 15.03.2005, 18:28:45 »
Ostin vuosi sitten pariksi viikoksi lennot Caracasiin, ja olin siellä sitten huhtikuun lopulla. Caracasin lisäksi poikkesin Islas Margaritalla, joka oli miellyttävä kokemus.
Suomalaisittain katsottuna ainakin Caracasissa eletään kuin viimeistä päivää ja terve maalaisjärki sanoo nopeasti, että miltä kulmalta kannattaa kulkua jatkaa eteenpäin ja miltä ei. Kaupunki on vaarallinen ja lähes mitä tahansa voi sattua. Turvallisimmaksi olonsa tuntee silloin, kun on valoisaa ja lähettyvillä on runsaasti tavallista elämää eläviä ihmisiä arjen askareissaan. Tosiasia on kuitenkin, että kaupunki on täynnä narkomaaneja ja rikollisia jengejä, jotka eivät tilaisuutensa tullen varmaankaan jätä tilaisuuttaan käyttämättä. Aseelliset ryöstöt kaikkiin paikkoihin, missä vaan on rahaa ovat yleisiä ja niiden yhteydessä syntyvissä tulitaisteluissa kuolee viikottain kymmenittäin ihmisiä pelkästään Caracasissa. Kävellessäni kadulla poliisitkin kummastelivat joskus läsnäoloani ja kehottivat kovasanaisesti lähtemään takaisin hotelliini. Lisäksi kaupunki on erittäin likainen: tropiikin kuumuudessassa julkiset paikat jäävät vaille kunnollista siivousta, esim. torit ovat hirvittävän epäsiistejä, kun kunnollista pesua ei tehdä.
Kokonaisuudessaan maasta tuli juuri se käsitys, mitä ennakkoonkin siitä lueskelin, siellä vaan elellään, tilanne on poliittisesti lukkitunut, köyhän kansan presidentti kansallistaa valtiota ja varakkaat vetäytyvät omiin oloihinsa, pois epävarmoista oloista. Heitä ei paljon missään näkynytkään. Maa elää lähinnä vain öljytulojensa varassa. Turismi maassa on kuihtunut olemattomaksi ja eurooppalaisiin suhtaudutaan kummeksuen, joskin kunnioituksella. Tässä on se hyvä puoli, että varsinaisia turistihuijareita ei ole, kuin tuolla mainitsemallani leppoisalla saarella. Siellä tapasin muutamia varakkaampia paikallisia lomailijoita, jotka lähinnä pahoittelivat kotimaansa sekasortoista tilaa. Englantia maassa ei puhu juuri kukaan, ellei satu olemaan sellaisessa työssä, että siinä tarvitaan englantia. Ensimmäistä kertaa matkoillani törmäsin sellaiseenkin asiaan, että pääkaupungin keskustassa olevassa McDonaldsissa vuoropäällikkö ei tullut kanssani toimeen englanninkielellä. Jo, se että netistä ei löydy juurikaan mitään ajantasalla olevaa Venezuelan turismi tietouta kertoo jo paljon.
Pidin matkastani paljon, koska haluan nähdä reissuillani muutakin kuin tätä yhtä ja samaa länsimaista elämänmenoa. Lähtiessäni sinne olin aika peloissani ja pois lähtiessäni todella tyytyväinen, että olen kohta taas "turvassa". Kaikille, jotka ovat kyselleet minkälaista siellä nyt sitten oli, olen kertonut, että sellaisen henkilön, jolla joku odottaa kotona, ei mielestäni sinne kannata lähteä. Maailmanmatkajallahan tilanne on tietysti toinen. Luulen kuitenkin, että pienemmissä kaupungeissa on "lungimpaa". en puhuisi kuitenkaan totta, jos sanoisin Caracasin olevan helppo kaupunki, edullinen se on ja hyvää ruokaakin löytyy, mutta ainoa turva jota matkalla siellä on, löytyy omien korvien välistä.

me

 • Vieras
Venezuelan turvallisuudesta
« Vastaus #4 : 03.04.2005, 05:06:46 »
Seitseman viikkoa Venezuelassa matkustaneena taytyy tahan kommentoida, etta lahinna Caracasta lukuunottamatta Venezuela on varsin miellyttava, turvallinen, ystavallinen ja rauhallinen paikka matkustaa.

Venezuelassa olomme aikana emme juurikaan tavanneet ihmisia, jotka olisivat viettaneet paivaa pidempaan Caracaksessa. Eli suurimmalle osalle matkalaisia Venezuela on aivan jotain muuta kuin Caracas. Suosittelisin venezuelasta kiinnostuneille jattamaan Caracaksen kokonaan valiin ja kekittyvan Venezuelan todellisiin matkustuskohteisiin, kuten esim. Meridaan, Roraimaan jne.

Nyt kuukauden jo Brasilian puolella ollessamme olemme kuulleet paljon enemman kauhutarinoita ryostoista yms.  tilanteista, joita on ihmisille taalla Brasiliassa tapahtunut.

pasu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • MSN Messenger - datex1@hotmail.com
  • Profiili
Venezuela
« Vastaus #5 : 26.07.2005, 14:17:23 »
Olisiko jollain kokemuksia Venezuelasta?Suunnittelin lähteväni pariksi viikoksi Caracasiin tuossa 17.11.05
Pitäisi löytää edullinen majoittuminen paikan päällä kun meinasin ottaa vain lennot.Kaikenlaiset vinkit on tervetulleita.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Venezuela
« Vastaus #6 : 26.07.2005, 17:25:08 »
Caracasia pidetään yhtenä Etelä-Amerikan vaarallisimpina ja epämiellyttävimpänä kaupunkina. Kun taas muu Venezuela on kuulema eri maata, siis ok.

Hesarissa peräti taisi olla juttu keväämmällä Caracasista.

LateX

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 465
  • Profiili
Venezuela
« Vastaus #7 : 26.07.2005, 17:49:29 »
Matkustustiedotteet 12.7.2005
Venezuela: matkustustiedote
       
Venezuela: Turvallisuustilanne huono. Yksityismatkailijoiden tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.
 
Suomen suurlähetystö
Caracas

Turvallisuustilanne

Presidentti Chávezin asema vahvistui vaaleissa 2004, ja poliittinen tilanne on lientynyt. Hallitus pyrkii edistämään matkailuelinkeinoa vuonna 2005 ja sen myötä myös turvallisuustilannetta Venezuelassa. Matkailijoiden tulee välttää mielenosoituksia sekä noudattaa erityistä varovaisuutta yleisen ryöstöriskin vuoksi.

Yksityismatkailun suhteen Margaritan saaren hotellialueita pidetään yleensä turvallisina. Sen sijaan Margaritan saaren suurimmassa kaupungissa Porlamarissa on syytä ottaa huomioon normaalit ryöstöriskit.

Tarpeellisia virallisia ja liikematkoja ei tarvitse peruuttaa turvallisuustilanteen vuoksi.

Rikollisuus

Rikollisuus ja aseelliset ryöstöt lisääntyneet. Huumerikokset huolestuttavan yleisiä. Murhien ja tappojen (2436 henkeä vuonna 2004) osalta Caracas on Etelä-Amerikan kolmanneksi vaarallisin kaupunki Kolumbian Medellinin ja Brasilian Recifen jälkeen. Pimeän tultua ei ole syytä liikkua kävellen Caracasissa. Keskustassa ja länsiosissa ryöstöriski on suuri myös päivällä.

Liikenne

Liikenne on ruuhkaista ja vaarallista. Lentokentän suurien taksiyhtiöiden mustat station wagonit ovat ilmastoituja ja kuljettajat yleensä luotettavia. Hotellien taksit ovat luotettavia, mutta tariffi on tavallisia takseja huomattavasti kalliimpi. Ennen tavalliseen taksiin astumista on syytä katsoa miltä kuljettaja näyttää ja sopia hinnasta.

Mikrobussien ja pikkutaksien käyttämiseen liittyy monia riskitekijöitä. Mikrobussit ovat huonossa kunnossa ja kuljettajat usein vastuuttomia. Meluisa bussiliikenne saastuttaa ilman ja muodostaa muutenkin suurimman vaaran muille liikenteessä oleville. "Motorizados" eli mopo- ja moottoripyörälähetit ovat bussien ohella liikenteen suuri vaaratekijä, jolle viranomaisetkaan eivät mahda mitään. Katuja ylitettäessä tulee olla erityisen varovainen. Metro toimii hyvin. Metroasemasta riippuen ryöstöriski vaihtelee.

Kulttuurisidonnaiset säännöt

Karibian espanjankieliseen kulttuuriin kuuluu vapaamuotoisuus tiettyä kohteliaisuutta noudattaen. Liikennekulttuuri on agressiivisempaa ja jokapäiväinen elämä meluisampaa kuin mihin Suomessa on totuttu.

Luonnonolot

Suurin osa Venezuelasta on kostean kuumaa aluetta (20-36°C), etenkin Maracaibon lahden ympäristö. Andien vuoristoalueella viilenee öisin viiteen asteeseen.

Terveydenhoito

Dengue-kuume (korkea kuume, sisäinen verenvuoto) on vaikeasti parannettava hyttysen levittämä tauti, jota esiintyy koko maassa pääkaupunkia myöten. Keltakuumetta ja malariaa esiintyy Kolumbian vastaisella rajalla Zulian ja Táchiran maakunnissa. Keltakuumerokotusta suositellaan otettavaksi 10 vuorokautta ennen saapumista kyseiselle raja-alueelle. Hepatiitti A- ja B- sekä lavantautitartuntavaara.

Pääkaupungin hygieniaolot ovat melko surkeat. Elintarvikkeiden osalta on syytä huomioida kuumuudesta, kosteudesta, tietämättömyydestä ja välinpitämättämyydestä aiheutuvat riskit.

Sairastapauksien varalle matkavakuutus ja luottokortti on syytä ottaa mukaan. Yksityissairaalat toimivat hitaasti, mutta suhteellisen hyvin. Hoito on kallista. Julkisten terveyspalveluiden varaan ei kannata laskea. Lääke- ja materiaalipula on huutava.

Hyvä tietää

Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Suomen kansalaisilta vaaditaan viisumi. Viisumia vastaava maahantulokortti täytetään lentokoneessa tai lentokentällä Venezuelaan saavuttaessa. Lisätietoja Venezuelan Helsingin-suurlähetystöstä puh: 09-641 522.

Kaksi vuotta sitten voimaansaatettua tiukkaa valuuttakontrollia on hieman lievennetty. Valuuttaa tulisi vaihtaa viralliseen kursiin (US dollari on 2150 bolivaria). Valuuttakauppa kadulla on kiellettyä, mutta sen rikollistamista koskeva lakiesitys (muun muassa vankilatuomio) ei ole vielä valmis. Valuuttaa tarvitsevat yksityishenkilöt ulkomaankauppasektorilla ja ulkomaille pyrkivät matkailijat. Epävirallinen valuutanvaihto on sattumanvaraista ja riskialtista. Dollareita voidaan hyväksyä joissakin erikoisliikkeissä maksuvälineeksi. Lentokentällä toimii epävirallisia valuuttakauppiaita, joista muutamia on pidätetty kaupustelusta.

kumde

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Venezuela
« Vastaus #8 : 26.07.2005, 21:48:51 »
Lainaus käyttäjältä: "UsvaAuer"
Caracasia pidetään yhtenä Etelä-Amerikan vaarallisimpina ja epämiellyttävimpänä kaupunkina. Kun taas muu Venezuela on kuulema eri maata, siis ok.Tulin vajaan kolmen viikon Venezuela-turneelta vähän aikaa sitten, tosin Caracasissa en ollut kuin kolme päivää. Vaarallisuudesta en niin tiedä kun mitään erityisempää ei sattunut koko aikana (paitsi että kaverini pääsi taskuvarkaan kohteeksi).

Joka tapauksessa ydinkeskusta ja metro tuntuivat huomattavasti vähemmän jänniltä kuin useimmat paikat muualla maassa, johtuu tietysti suurelta osin paikkojen paremmasta kunnosta ja suuresta ihmismäärästä. Hotellin ympäristö oli Lonely Planetin mukaan "rough neighbourhood after dark", mutta ei sekään vaikuttanut sen vaarallisemmalta kuin keskimääräinen kaupunki. Millä en siis tarkoita etteikö yöllisten kävelyjen välttäminen olisi hyvä idea.

Viimeisenä iltana tosin pääsi vähän jännittämään kun televisio näytti ainoastaan uutisia hurrikaani Emilystä, joka liikkui maan koillisrannikolla länteen päin. Rahaa kun oli jäljellä enää aamiaiseen ja taksiin lentokentälle, olisi voinut tulla hieman nälkä jos sää olisi ollut lentokelvoton vaikkapa vuorokauden tai yli :)

Ja sitten sitä käytännön faktaa. Moitteeton kolmen tähden hotelli lyhyen metro- ja kävelymatkan päässä keskustasta maksoi n. 30 dollaria kahden hengen huone per yö, vähän mukavuudesta tinkimällä löytänee helpolla noin puolikkaan hinnan.

Virallisia rahanvaihtopaikkoja on vähän, ne ovat hitaita ja kurssi on aika matala. Muualla saa dollarille ainakin 10 % paremman kurssin, kannattaa tietysti katsoa ettei ihan minkä tahansa kadulla "cambio, cambio" huutavan matkaan lähde. Matkashekkejä vaihdetaan vain isoimmissa ja turistikaupungeissa ja niissäkin hyvin hankalasti, automaatit eivät toimi ainakaan Visa Electronilla. Lonely Planetin elokuun 2004 painos on uusin ja riittävän hyvin ajantasainen kunhan pitää hintoja suuntaa antavina.

Espanjaa kannattaa osata mielellään hyvin, paikalliset nimittäin puhuvat sitä kovin epäselvästi. Itse mielestäni ymmärrän espanjanespanjaa tyydyttävästi mutta Venezuelassa kyllä hieman epätoivo iski...
lä pelkää kysyä, toveri,
älä usko kuulopuheisiin, ota selvää.

hraho

 • Aloittelija
 • Viestejä: 15
  • Profiili
  • Sähköposti
joulukuussa caracasissa
« Vastaus #9 : 01.09.2005, 14:54:52 »
hei!

itse saavun caracasiin muistaakseni 18.11 ja paluu on vielä avoinna. sieltä menen havannaan joulukuun puolessa välissä...

mitä meinaat caracasissa tehdä? itse olen fiilaripohjalla ja tarkoituksena olisi jotain yhteisötaideprojekteja siellä suorittaa, kuten havannassakin myöhemmin...

jos kaipaat kahvi tai juhla seuraa niin ota ihmeessa yhteytta!

profiilini loytyy:
www.hospitalityclub.org ja nimimerkki on hennariikka

terveisin henna

sinirahja

 • Reissaaja
 • Viestejä: 21
  • Profiili
Venezuelan vaaroista
« Vastaus #10 : 24.06.2007, 20:42:31 »
Kun matkailette Venezuelassa niin en suosittele kortin käyttöä automaateilla missään tapauksessa. Kannattaa nostaa ( luottokorttilla) rahat pankin sisällä, sekä olla käyttämättä korttia kaupoissa. Itsellä hyvin ikävä yllätys puolen vuoden jälkeen.. Kortti kopioitu joulukuussa jollain automaatilla ja toukokuussa tyhjennetään koko tili. Peachy!!!!!

viatonsilli

 • Reissaaja
 • Viestejä: 40
  • Profiili
Venezuelan vaaroista
« Vastaus #11 : 24.06.2007, 21:08:36 »
Juu, noista tapauksista kuulee aina valitettavan usein. Matkakaverilta oli heti matkan aluksi kopsattu kortti jossain Caracasin hienossa liikkeessä, eli ei tosiaan ole mitään pelkkää hikipaja hommaa. Uuden kortin saaminen Venezuelaan kesken matkan kustansi muistaakseni jotain 80e. Kaverilla kävi paskamäihä vielä toisenkin kerran, kun automaatilta nostaessa joku mies tuli pokkana viereen, repäs kortin, veti sen magneettinauhanlukijan läpi, anto kortin takas ja lähti menemään. Onneksi ehti sulkemaan kortin ennen kuin tämä kurjimus ehti imaista tiliä tyhjäksi.

sinirahja

 • Reissaaja
 • Viestejä: 21
  • Profiili
Venezuelan vaaroista
« Vastaus #12 : 24.06.2007, 21:18:04 »
Näinpä näin... Itse en käyttänyt korttia kuin yhden pankkirakennuksen automaateissa, yritin nostaa rahaa siinä onnistumatta.
Pankkeja oli siinä rakennuksessa kolme. Jokuhan siellä pankeissa on pakko olla jutussa mukana, sillä hieman hankala tuota lukijaa on sinne "turvattuihin" rakennuksiin näkymättömänä asentaa....

Mora

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 625
  • Profiili
  • Sähköposti
Venezuelan hintataso
« Vastaus #13 : 20.08.2008, 00:34:39 »
Kaipaisin faktoja Venezuelan hintatasosta. Voisiko joku asiasta tietävä antaa esimerkkejä matkailijaa koskevien asioiden hinnoista Bolivareina?

Testailija

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 803
 • 137 lentoa takana, mutta vain kaksi Ryanairilla.
  • Profiili
Vs: Venezuelan hintataso
« Vastaus #14 : 20.08.2008, 03:19:41 »
Kaipaisin faktoja Venezuelan hintatasosta. Voisiko joku asiasta tietävä antaa esimerkkejä matkailijaa koskevien asioiden hinnoista Bolivareina?

Ekana tulee mieleen, että eikö tämmöinen kysymys olisi mahtunut tuon olemassa olevan venezuela-ketjun jatkoksi.  http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=13033.0
Donde el viento me lleve... ja reppua en kanna, enkä rinkkaa omista, mutta kodissani on vieraillut 21 eri kansallisuutta.

Mora

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 625
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Venezuelan hintataso
« Vastaus #15 : 22.08.2008, 15:10:25 »
No enpä nää kysymykselläni kyllä suurtakaan yhteyttä kyseiseen ketjuun. Voit kyllä ihan vapaasti siirtää tämän minne huvittaa.

Ylläpidolle: Monen eri foorumin säännöissä on seuraava lause "Don't appoint yourself as a moderator". Kannattaisiko tuota soveltaa tännekin?

teha

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Vs: Venezuelan hintataso
« Vastaus #16 : 28.08.2008, 14:37:10 »

Venezuela on yllättävän kallis maa, varsinkin Caracasissa joutuu monista asioista maksamaan jopa enemmän kuin täällä Suomessa. Muualla hintataso on Caracasia selvästi alhaisempi.

Mutta tässä muutamia esimerkkejä Caracasista:
- Yhden hengen huone: 35 - 50 euroa.
- Pizza: ~10 euroa
- Olut ~1 euro

Taksitkin ovat yllättävän kalliita, vaikka bensa ei maassa maksakaan mitään. Kymmenellä eurolla ei Caracasissa kovin pitkää matkaa tee. Metrolla ja busseilla liikkuminen on puolestaan hyvin huokeaa.

Hinnat puolittuvat, jos vaihdat rahasi mustan pörssin kurssilla, kunhan vain löydät henkilön, jonka kanssa voit turvallisesti vaihtaa käteistä. Tuntemattoman kadun kaverin kanssa voit helpostii menettää kaikki rahasi.

teha

T-musu

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 546
  • Profiili
Vs: vihjeitä Venezuelaan
« Vastaus #17 : 05.03.2009, 12:51:43 »
Minnes Caracasista kannattais suunnistaa? Jos oletetaan, että reissussa ois aikaa olla pari viikkoa. :)Merkkari

 • Reissaaja
 • Viestejä: 35
  • MSN Messenger - juhomertanen@jippii.fi
  • Profiili
Vs: vihjeitä Venezuelaan
« Vastaus #18 : 08.03.2009, 19:38:13 »
^ Nostan ketjua, sama kysymys mielessä. Itsellä reissu sijoittuu toukokuun loppuun.
And now, let us step out into the night and pursue that flighty temptress, adventure.

T-musu

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 546
  • Profiili
Vs: vihjeitä Venezuelaan
« Vastaus #19 : 09.03.2009, 08:55:10 »
Mua myös kiinnostaisi, miten siellä pärjää englannilla..? Eli muualla, kuin isoissa kaupungeissa. Ja miten tuo turvallisuuspuoli? Entäpä, jos lähtisin naisena sinne yksin, onko järkeä?
Itellä kun on monista kohteista olo, että niistä varoitellaan enemmän, kuin mitä se todellisuus onkaan. Mutta..? Onko nyt näin?