Malta

 (Luettu 96338 kertaa)

JanneI

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 87
  • Profiili
Malta
« Vastaus #40 : 28.01.2008, 18:52:56 »
Lainaus käyttäjältä: "Heita"
Kiitos paljon vinkeistä!

Me varattiin Melliehasta Hotel Riu Seabank. Mellieha on kuulemma pieni kylä, joten ehkä sieltä sitä rauhaa löytyy. Vaikka jotenkin aavistelen, että turisteja kyllä on sielläkin riittämiin. Hyvä puoli tässä on se, että hotelliltamme on vain 1 km Gozon lautalle, joten jos olemme rauhaa rakastavalla päällä, niin Gozolle voi piipahtaa vaikka useana päivänä.

Ja en toisaalta yhtään vieroksu menoa ja meininkiä, toivoisin vain, että hotellimme olisi suht rauhallisella alueella, eikä noilla pahimmilla bilepaikoilla.


No ainakin elokuussa tuo biitsi oli aivan täynnä turisteja, eli ei se nyt mikään rauhallisin ole. Mutta tosiaan tosta pääsee nopeesti bussilla satamaan ja lautalla gozolle. Siellä sitten taas bussit eivät ihan niin hyvin kuljekaan (kaikki bussit ajaa ympyrä-reittiä, ja kaikkien yhteinen piste on saaren "pääkaupunki" victoria keskellä saarta), mutta ainahan sitä voi mennä taksilla tai jos rohkeutta riittää niin vuokrata auto! Kävellen saari on vähän hankala, nimittäin korkeuseroja löytyy, fillarilla en minä ainakaan uskaltaisi ajaa.

hosei

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
Malta
« Vastaus #41 : 01.03.2008, 15:13:54 »
Hei minä olin kesällä 2005 Maltalla 3 viikkoa. Olihan se oikein mukava pieni saari menoa riitti kyllä tuoksi kolmeksi viikoksi, kunhan jaksoi hieman nähdä vaivaa. Reissulla tapasin mahtavia tyyppejä, jotka ovat vielä tänäkin päivänä hyviä ystäviä

Olimme St. Julianssissa, bussit kulkivat joka paikkaan nopeasti ja usein. Saaren pienuuden takia pystyi päivän aikana kävelemään kaupungista toiseen, se oli loistavaa. St. Julians on enemmä juuri bilettämiseen tarkoitettu paikka, siellä onkin melko hyvän kokoinen baarikatu jossa menee ns. rappuset ylös päin, jonka molemmin puolin on baareja joka lähtöön. Baareja löytyy lähes joka kulmasta.
Sliemassa oli ehkä mielestäni parhaimmat kaupat. Pääkaupunki oli enemmän kulttuuripainotteisempi, yllätys ylllätys.

Kesäkuussa lämpötila oli aika hiostava, mutta siihen tottui ensimmäisen viikon aikana hyvin! Ja merihän on ympärillä lähes joka paikassa, että eiku bikinit/bokserit mukaan ja aina välillä mereen vilvottelemaan. Muista aina sen, kun hotellissamme toimi ilmastointi liiankin hyvin niin aina aamuisin menin parvekkeelle istumaan ja lämmittelemään aurinkoon.

Rahan käytöstä sen verran, että sitä kyllä meni ainakin minulla aika paljon (näin opiskelijabudjettiin verrattuna) etenkin ruokiin meni ja tietenkin shoppailuun, mutta esim. 500-800 e pärjää hyvin, mutta sekin on aina niin yksilöllistä.

Huonommista puolista sen verran, että eteenkään naispuolisen vaaleaverikön ei kannata yksin liikkua siellä varsinkaan myöhällä, maalaisjärkeä käyttämällä selviää mainiosti.

Tässä vielä mihin kannattaa tutustua:

* Comino (by night/day) - ihana saari mahtava uimiseen ja aruingon ottoon
* Mdina - kulttuuripainotteinen mukava tapa viettää päivä kiertelemällä paikkaa
* Linnat ja katedraalit - löytyy joka paikasta
* Golden Bay ja muut rannat

tuossa nyt jotain mitä muistin. :) Hauskaa matkaa kaikille!

wertty

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 106
  • MSN Messenger - tiia-eskelinen@luukku.com
  • Profiili
Malta
« Vastaus #42 : 03.03.2008, 22:38:22 »
Minne Maltalla kannattaisi suunnata, jos olisin lähdössä kahdestaan poikaystäväni kanssa maahan viikoksi? Suunnitelmissa olisi kunnon rentouttava loma, eli joku rauhallinen kylä/kaupunki olisi kiva. Jossa voisi makoilla rannalla, kävellä keskustassa ja syödä hyvin.

Ymmärsin että Maltalla on nopea/helppo päästä paikasta toiseen. Joten jos majoittuu pienempään kylään, niin miten helppo sinne on matkata julkisilla illalla/yöllä esim. Valletasta? Kulkeeko bussit miten myöhään? Entäs saarten välinen liikenne, kulkeeko lauttoja tiuhaan?

Ja sitten jos joku vielä sattuisi tietämään vinkkejä siihen jos haluaisi viettää romanttisen viikon, esim. mikä olisi tosi kaunis kylä jonne kannattaisi majoittua tmv....?

muokmuok... niin, matka olisi toukokuun puolivälissä. Millainen sää Maltalla silloin on, onko miten lämmintä? Eroaako millään muullo tavoin jos menee toukokuussa? Vähemmän turisteja, joten ovatko kaikki paikat auki?

salema

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Malta
« Vastaus #43 : 19.03.2008, 22:11:03 »
Suosittelisin Sliemaa tai Melliehaa ja Marsascalakin on nätti paikka.
Päivisin bussit kulkee hyvin ja tiheään,mutta iltasin ei kule kovin myöhään "talvi"aikaan joka on 1.10-15.6. Öisin ei taida monikaan bussi mennä Valletan kautta. Joitakin yövuoroja on,mutta ne lähtee Pacevillestä jossa kaikki baarit yms sijaitsee.
Toukokuussa on varmaan jo mukavan lämmintä,koska nytkin siellä on jo noin 20 astetta ja paikalliset aloittanut auringon oton :D Joku kyseli myös syyskuun lämpötiloja niin sillon on vielä todella lämmintä. Viime vuonna syyskuussa tuli vielä helleaalto ja oli yli 30 astetta. Lokakuussakin on vielä lämmintä,mutta sillon sataa ja ukostaa jo aika paljon.

Gozon lautat: http://www.gozochannel.com/timetable.asp?w=2

Venla K

 • Aloittelija
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Vs: Töihin Maltalle
« Vastaus #44 : 03.05.2008, 22:23:40 »
Moikka,

olen lähdössä kuukauden päästä töihin Maltalle erääseen kielikouluun ja haluisin varmistuksen epäilyihini siitä, että mitään työlupaa en tarvitse? Entä muut ns. paperisodat, esim. sotu-tunnus, miten niitten järjestäminen Maltalla onnistuu?

Olisi myös mukava kuulla Maltalla jo töissä olleiden kokemuksia esim. paikallisesta työkulttuurista :).


Heita

 • Reissaaja
 • Viestejä: 43
  • Profiili
Vs: Malta
« Vastaus #45 : 20.01.2009, 15:24:53 »
Hei!

Vähän kesti, mutta tulenpa nyt kertomaan kokemuksiani viime syyskuun Maltan matkalta. Paikka oli täydellinen romanttiseen seikkailulomaan! Hotel Riu Seabank (Mellieha) todella loistava, lähes luksushotelli edulliseen hintaan. Uimaranta aivan hotellin pihalla, samoin pieniä patikointireittejä lähistöllä, hotellissa loistava palvelu, hyviä ravintoloita itse hotellin yhteydessä, Gozolle lyhyt matka, bussilla pääsee hotellin pihalta kätevästi ympäri saarta yms.

Kannattaa tosin ottaa huomioon, että vaikka saari on pieni, bussimatkat eivät ole erityisen nopeita. Mutta itse tykkäsin matkailla bussilla, näki hyvin maisemia ja tunnelma oli hyvä.

St. Julians tuli tutuksi muutamana iltana, kävimme tsekkaamassa paikalliset hevibaarit. Yöbussi Melliehaan meni muistaakseni kolmelta yöllä. Kannattaa ottaa nämä itse selville, kun kysyimme tästä paikallisilta, he eivät tienneet koko bussista mitään.

Maltalaiset olivat ystävällisiä! Viihdyimme todella hyvin. Kaikki puhuivat englantia, joten viittomakieltä ei tällä reissulla tarvittu.

Yksi suosikkipaikoista oli ehdottomasti Blue Grotto. Tämä sininen luola sijaitsee saaren etelärannalla, en muista paikan nimeä. Sinne pääsee ainakin Valletasta bussilla. Pienellä paatilla veneillään ihan luolan sisälle asti. Oli ihanaa istua suurissa aalloissa huojuvan veneen kyydissä, katsella sinistä merta, ja jylhiä maisemia. Täällä pääsi myös uimaan, aivan mahtava fiilis pulikoida niissä tumman sinisissä suurissa aalloissa.

Toinen ihana kokemus oli grilli-ilta sinisellä laguunilla. Melliahasta lähti iltasella pieni laiva/vene (kyytiin mahtui ehkä 25 henkilöä) kohti sinistä laguunia (Cominolla). Näimme laguunilla auringon laskun, ja pääsimme uimaan rauhassa. (Päiväsaikaan laguunilla tietysti kävi kova vilinä.) Illan järjestäjä, paikallinen nuorehko mies, grillasi ihania ruokia ja tarjosi äitinsä tekemiä salaatteja. Hinta taisi olla 12EUR ja sisälsi niin paljon ruokaa ja viiniä kuin jaksoi. Yöllä laiva ajoi takaisin Melliehaan, istuimme kannen laidalla jalat meren lämpimissä aalloissa saaren valoja katsellen. Täydellistä.

Tässä nyt muutama kohokohta. Maltalle täytyy päästä uudelleen.

merytamun

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Malta
« Vastaus #46 : 17.03.2009, 11:00:07 »
Hei, olen lähdössä Maltalla viikon päästä töihin n. 4 kuukaudeksi. Koskaan ennen ole siellä käynyt ja olen kovasti yrittänyt etsiä käytännön tietoa saaresta, ja aika huonosti on löytynyt! Matkaoppaita olen lukenut ja niistä löytyy hyvin tietoa mutta ei ihan kaikkea.

Kun lähden pidemmäksi aikaa, olisi tosi kiva tietää millainen "varustetaso" Maltalla on vaatteiden, kosmetiikan yms. suhteen jos joku muukin on ollut siellä pidempään. Eli saako sieltä samoja esim meikkejä kuin Suomessa (oletan, mutta ei voi olla varma!). Toisinsanoen voinko luottaa siihen että täydennysvarastoja saa paikanpäältä? (Ihan lähinnä meikkivoide - puuteri tyylisiä juttuja).

Toinen tärkeä mieltä askarruttava asia on tuo hintataso. Joka paikassa sanotaan "melkein Suomen tasossa". Mitä se tarkoittaa??? Jos on Suomen hinnat, se on mulle fine ja voin sieltäkin ostaa esim vaatteita mitä ei mahdu laukkuun. Mutta jos siellä on kalliimpaa kuin Suomessa, se on jo ikävää. Onko kellä tarkempaa tietoa hinnoista nyt kun on jo euro käytössä???

Kiitos paljon jos joku osaa vastata!

Sirri

 • Reissaaja
 • Viestejä: 56
  • Profiili
Vs: Malta
« Vastaus #47 : 19.03.2009, 22:08:08 »
Enpä ainakaan itse muista, että vaatteet ym. olisi olleet kalliimpia kuin Suomessa, ei tosin paljon halvempiakaan. Ruoka ja juomat oli ehkä hieman halvempia, mutta riippuu toki siitä, mitä syö ja missä. Matkustaminen on halpaa, perus bussilippu maksoi 47 senttiä (syksyllä 2008), kalleimmasta matkasta taisin maksaa 1,10 euroa.

merytamun

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Malta
« Vastaus #48 : 20.03.2009, 18:38:22 »
Kiitos tuo auttaa jo. Jos tosiaan vaatteet on samoissa hinnoissa, niin ihan turhahan täältä on ihan kaikkea raahata. Työhön tartten siistejä vaatteita joita kuitenkin pitäisi ostaa, voin täydentää siis varastoja myös paikan päällä.

Johtaja

 • Aloittelija
 • Viestejä: 19
  • Profiili
Maltalle olen menossa
« Vastaus #49 : 20.04.2009, 20:12:29 »
Sen tiedän jo etukäteen, että koko matkani ajaksi sieltä löytyy katseltavaa ja kierreltävää. Mutta jos sattuu nälkä jossakin vaiheessa yllättämään? Onhan siellä raviteleita jos jonkin näköstä ja kokosta. Mut missä majailee Maltan käviän mielestä paras ruoka? Mistä saa kunnon mätöt pöytään kun alkaa vatsa kurnimaan?

Viesti siirretty ketjun jatkeeksi. Heloriina/mode
Travel is the only thing you buy that makes you richer.

Itärajan Ilpo

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 210
  • Profiili
Vs: Malta
« Vastaus #50 : 25.07.2009, 14:20:17 »
Nostetaampa ketjua vähän ylös, kun tulit tonne suht. edulliset lennot ostettua.
Eli lokakuussa on tarkoitus lähteä 8 päiväksi katsomaan Maltan meininkiä.
Googlettamalla olen saanut selville, että rantakelejäkin pitäisi olla mutta onko jollain käytännön kokemusta kuinka lämmintä todellisuudessa siellä on lokakuun lopulla?
Sesonki taitaa ainakin olla jo ohi, kun booking.comin kautta saa 4 tähden hotellejakin alle 300€:n 8 päiväksi. Kaksin kun matkustaa, niin sehän menee jo hostellihintoihin. ;D Kolmen tähden puljut vielä tuotakin huomattavasti halvemmalla.
Minne päin kannattaisi saarta mennä, kun missään bileparatiisissa ei innosta asua. Ranta saisi olla lähellä, samin kulttuuria ja historiaa...
Kertokaapa Maltan kävijät vinkkejä immeiselle, joka ei kyseisestä saaresta tiedä vielä oikein mitään. Jonkinlainen veroparatiisi taitaa ainakin olla, kun suhteettoman mone eurooppalaiset peliyhtiöt ovat kirjansa sinne siirtäneet...
I'm just a extraordinary guy

Long-term travel changes people, almost always for the better

transit

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 80
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Malta
« Vastaus #51 : 25.07.2009, 16:18:49 »
Nostetaampa ketjua vähän ylös, kun tulit tonne suht. edulliset lennot ostettua.
Eli lokakuussa on tarkoitus lähteä 8 päiväksi katsomaan Maltan meininkiä.
Googlettamalla olen saanut selville, että rantakelejäkin pitäisi olla mutta onko jollain käytännön kokemusta kuinka lämmintä todellisuudessa siellä on lokakuun lopulla?
Sesonki taitaa ainakin olla jo ohi, kun booking.comin kautta saa 4 tähden hotellejakin alle 300€:n 8 päiväksi. Kaksin kun matkustaa, niin sehän menee jo hostellihintoihin. ;D Kolmen tähden puljut vielä tuotakin huomattavasti halvemmalla.
Minne päin kannattaisi saarta mennä, kun missään bileparatiisissa ei innosta asua. Ranta saisi olla lähellä, samin kulttuuria ja historiaa...
Kertokaapa Maltan kävijät vinkkejä immeiselle, joka ei kyseisestä saaresta tiedä vielä oikein mitään. Jonkinlainen veroparatiisi taitaa ainakin olla, kun suhteettoman mone eurooppalaiset peliyhtiöt ovat kirjansa sinne siirtäneet...

Lämpötiloista en osaa sanoa kovin paljoa, luulen kuitenkin olevan lämmintä, jos vielä lokakussa menee lähemmäs 40, ja krookukset nousee tammikuun alussa. Tuulista kuitenkin on. Uimarantoja ei kauheasti ole.

Malta koostuu, kuten tiedätkin kahdesta isommasta saaresta, ja kaikki on lähellä. Pienempi sari on Gozo, josta löysimme saaren autolla kiertämällä yhden uimarannan. Siellä ei tosin ollut mitään palveluita.
Veroparatiisi on kyllä, varjelee kansalaisuuttaan vähän samaan tapaan kuin Ahvenanmaa, turistista seuraava taso lienee resident, joksi voi myös syntyä.
(Olimme siellä matkailuautolla kuukauden kymmenisen vuotta sitten)

Kulttuuria ja historiaa on paljon, vanhimmat rakenteet ovat 6000 vuoden takaa, tosin suljettiin turisteilta ainakin silloin kun me olimme siellä. Bussilla pääsee melkein joka paikkaan.
Asuimme silloin Siggiewissä, joten sen ympäristö on tutuinta, meillä oli fillarit mukana.
Valetta on hallinnollinen pääkaupunki, sen "satelliitteina" on useita muita, joiden nimiä en muista. Emme juuri käyneet niissä kuin pistäytymässä.
Entinen pääkaupunki sisämaassa on näkemisen arvoinen. Siellä menee helposti päivä. Gozossa englantilaiset, joita oli paljon, vuokrasivat pieniä avojeeppejä.
Liikenne on vasemmanpuoleista ja tiet hyvin huonossa kunnossa. Siloin kun me olimme sinne autoihin oli asteittain tulossa pakollinen katsastus, en tiedä onko nyt EU:n myötä edistynyt. Voi nähdä paljon brittiperäisiä vanhoja autoja, koriltaan vanhoja. Eräässä 50-luvun autossa oli Toyotan diesel.
Englannilla pärjää oikein hyvin.

Pocahontas

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 138
  • Profiili
Vs: Malta
« Vastaus #52 : 30.09.2009, 08:41:50 »
Maltan loman matkustusajankohta on marraskuu, joka varmaan ei ole enää kovin lämmin kuukausi saarella, mutta eipä tässä rantalomaa suunnitellakaan. Mietityttää ennemminkin, että mitenhän on marraskuussa aktiviteettijärjestäjiä paikalla, vai joko ovat lähteneet lomillensa. Esimerkiksi Blue Grotto -luola tai sininen laguuni kiinnostavat. Kellään tietoa?
Up Where We Belong

Sopiva

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Malta
« Vastaus #53 : 07.06.2010, 00:50:31 »
Jos jotakuta kiinnostaa jokin Maltasta niin vastailen mielelläni. Asun Msidan kaupungissa ja olen reissaillut kyllä ympäriämpäri enemmän kuin useimmat paikalliset ;)

Lomakausi alkaa ja kadut täyttyy. Tervetuloa Maltalle :)

Siisu

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
Vs: Malta
« Vastaus #54 : 18.06.2010, 17:28:12 »
Heips Sopiva  :)

Me suunnitellaan reissua Maltalle nyt lokakuussa 2010. Mitään ei ole vielä varailtu, varaillaan kunhan selvitellään budjettia ja reissukokoonpanoa ensin.

Reissuun on ainakin nyt alustavasti lähdössä kaksi pariskuntaa: me + meidän vauva, sekä meidän ystäväpariskunta. Ihan ensimmäinen kysymys joka tulee mieleen on tuo, että miten lie vauvan kanssa Maltalla..? Lähinnä mieleen tulee tuo terveydenhuolto, jos jotain sattuisi niin miten helposti pääsee lääkärille (yksityiselle esimerkiksi)?

Kohteista sen verran, että meitä kiinnostaa kulttuuri, rento "oleminen" ja luontokohteet. Mieluummin vähän, mukavaa ja jotain "erityistä", kun paljon ja kiireessä. Varsinkin kun on pieni matkaaja mukana. Alustavasti olen miettinyt majoituspaikaksi esim. Melliehaa, josta sitten retkeilyä esim. Gozo/Mdina/Valletta. Mdina kiinnostaa historiansa puolesta kovasti, ja Gozo luonnonnähtävyyksiensä tiimoilta. Toisaalta majoituspaikan ei tarvitse olla keskellä kaikkea, kunhan sieltä pääsee helposti liikkeelle ja majoitus on keskitasoa. Ennen vauvaa pystyi nukkumaan melkein missä vaan, nyt pitää miettiä hieman pidemmälle  :D Ideoita majoituksen & kohteiden suhteen?

Miten muuten lennot & yhteydet lentokentältä? Onko kentältä helppo päästä majoitukseen (esim. Melliehaan)? Millä yhteyksillä ja yhtiöillä olet lentänyt Maltalle?

Sää lienee lokakuussa vielä siedettävä..? Saa aurinkoakin..  ;D

Ubuntu / Celebrate difference

Itärajan Ilpo

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 210
  • Profiili
Vs: Malta
« Vastaus #55 : 22.06.2010, 18:41:00 »
Heips Sopiva  :)

Me suunnitellaan reissua Maltalle nyt lokakuussa 2010. Mitään ei ole vielä varailtu, varaillaan kunhan selvitellään budjettia ja reissukokoonpanoa ensin.

Reissuun on ainakin nyt alustavasti lähdössä kaksi pariskuntaa: me + meidän vauva, sekä meidän ystäväpariskunta. Ihan ensimmäinen kysymys joka tulee mieleen on tuo, että miten lie vauvan kanssa Maltalla..? Lähinnä mieleen tulee tuo terveydenhuolto, jos jotain sattuisi niin miten helposti pääsee lääkärille (yksityiselle esimerkiksi)?

Kohteista sen verran, että meitä kiinnostaa kulttuuri, rento "oleminen" ja luontokohteet. Mieluummin vähän, mukavaa ja jotain "erityistä", kun paljon ja kiireessä. Varsinkin kun on pieni matkaaja mukana. Alustavasti olen miettinyt majoituspaikaksi esim. Melliehaa, josta sitten retkeilyä esim. Gozo/Mdina/Valletta. Mdina kiinnostaa historiansa puolesta kovasti, ja Gozo luonnonnähtävyyksiensä tiimoilta. Toisaalta majoituspaikan ei tarvitse olla keskellä kaikkea, kunhan sieltä pääsee helposti liikkeelle ja majoitus on keskitasoa. Ennen vauvaa pystyi nukkumaan melkein missä vaan, nyt pitää miettiä hieman pidemmälle  :D Ideoita majoituksen & kohteiden suhteen?

Miten muuten lennot & yhteydet lentokentältä? Onko kentältä helppo päästä majoitukseen (esim. Melliehaan)? Millä yhteyksillä ja yhtiöillä olet lentänyt Maltalle?

Sää lienee lokakuussa vielä siedettävä..? Saa aurinkoakin..  ;DOlin itse viime vuoden lokakuussa Maltalla. Kelit olivat semi hyvät, aurinko paistoi mutta tuuli kovin. Vesi oli jo melko viileää.
Asuimme Melliehassa, joka oli melkoisen hiljainen kylä mutta viihdyimme kyllä. Busseja kulkee usein mutta ne ovat melkoisen hitaita johtuen uskomattomasta autojen määrästä saaren kokoon nähden. Melkein kokoajan oli ruuhka.
Hotellit tuohon aikaan edukkaita, me maksoimme 4* hotellista Maritim Antonine 8 yöltä alle 300 euroa. Itse hotelli oli ihan ok, mutta kohderyhmänä taisimme olla vähän väärä. Hotelli oli suunnattu enemmänkin saksalaisille eläkeläisille.
Maltalle lensimme Lufhansalla Frankfurtin kautta. Tarkkaa hintaa en muista, mutta jostain Luffen kampajasta ne kesällä poimittiin. Mutta 200€:n pintaan ne olivat per naama.
I'm just a extraordinary guy

Long-term travel changes people, almost always for the better

Sopiva

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Malta
« Vastaus #56 : 24.06.2010, 00:57:19 »
Heips Sopiva  :)

Me suunnitellaan reissua Maltalle nyt lokakuussa 2010. Mitään ei ole vielä varailtu, varaillaan kunhan selvitellään budjettia ja reissukokoonpanoa ensin.

Reissuun on ainakin nyt alustavasti lähdössä kaksi pariskuntaa: me + meidän vauva, sekä meidän ystäväpariskunta. Ihan ensimmäinen kysymys joka tulee mieleen on tuo, että miten lie vauvan kanssa Maltalla..? Lähinnä mieleen tulee tuo terveydenhuolto, jos jotain sattuisi niin miten helposti pääsee lääkärille (yksityiselle esimerkiksi)?

Kohteista sen verran, että meitä kiinnostaa kulttuuri, rento "oleminen" ja luontokohteet. Mieluummin vähän, mukavaa ja jotain "erityistä", kun paljon ja kiireessä. Varsinkin kun on pieni matkaaja mukana. Alustavasti olen miettinyt majoituspaikaksi esim. Melliehaa, josta sitten retkeilyä esim. Gozo/Mdina/Valletta. Mdina kiinnostaa historiansa puolesta kovasti, ja Gozo luonnonnähtävyyksiensä tiimoilta. Toisaalta majoituspaikan ei tarvitse olla keskellä kaikkea, kunhan sieltä pääsee helposti liikkeelle ja majoitus on keskitasoa. Ennen vauvaa pystyi nukkumaan melkein missä vaan, nyt pitää miettiä hieman pidemmälle  :D Ideoita majoituksen & kohteiden suhteen?

Miten muuten lennot & yhteydet lentokentältä? Onko kentältä helppo päästä majoitukseen (esim. Melliehaan)? Millä yhteyksillä ja yhtiöillä olet lentänyt Maltalle?

Sää lienee lokakuussa vielä siedettävä..? Saa aurinkoakin..  ;DHeips Siisu!

Tervetuloa Maltalle :)

Terveydenhuolto toimii, ei huolta. Jokaisesta apteekista löytyy lääkäri jotenka apua saa todella helposti. Päivystystä löytyy kaikista sairaaloista ja saaren pienen koon takia apu on siis aina lähellä.

Majoitus on tietämykseni kohdalta hieman heikompi koska asun omassa asunnossani :-) Hotellien taso ei käsittääkseni ole mikään ihmeellinen mutta ei hinnatkaan varmaan lokakuussa. Sliema on kätevä koska bussiyhteyksiä on kaikkialle mutta varmasti hieman kalliimpi kuin muut alueet.

Jos olette yli viikon täällä niin kerkeätte näkemään jo todella paljon. Gozo on kierretty päivässä ja muutenkin harvoihin kohteisiin menee montaa tuntia pidempää. Kannattaa pitää mielessä että saari on 316 neliökilometriä (vrt esim. Tampere 690 neliökm)

Bussit ovat toki hitaita koska tiet ovat kehnoja ja liikennettä paljon mutta kuitenkaan mikään ei voi täällä olla kaukana.

Lentokentältä kannattaa ottaa taksi. Bussilla säästää pitkän pennin mutta varsinkin jos lapsia ja paljon matkatavara niin hermot säästää taksilla :)

Lennoissa voi säästää kun hommaa itsensä tavalla tai toisella Tukholmaan ja lentää sieltä Ryanairilla. Helpoin tapa toki katsoa www.airmalta.com ja sieltä tarjouksia ja lentää suoraan Helsingistä.

Toivottavasti auttoi edes vähän :)

-S

Siisu

 • Reissaaja
 • Viestejä: 24
  • Profiili
Vs: Malta
« Vastaus #57 : 13.07.2010, 13:58:39 »
Morjens,

ja kiitos Sopiva ja Itärajan Ilpo vinkeistä. Nyt on matkan nuorinkin jäsen syntynyt, ja voi ryhtyä suunnittelemaan matkaa oikein urakalla  ;)

Hotelleja jo katselinkin, ja hinnat ovat ainakin kohtuulliset tuohon aikaan. Alle 400 euron lentoja en ole kyllä vielä mistään bongannut, pitääkin tsekata nuo vinkit.

Onko muuten autonvuokraus ihan hullun hommaa - jos liikenne on kerta vauhdikasta?

.. kysynpä vielä tätäkin: mikä on Maltalla sellainen "must do / see" juttu? Mitä ei kannata missata? Tuonne Gozolle me ainakin mennään, jos sinne pääsee suht' kohtuullisella vaivalla.
Ubuntu / Celebrate difference

Itärajan Ilpo

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 210
  • Profiili
Vs: Malta
« Vastaus #58 : 13.07.2010, 14:18:54 »

Alle 400 euron lentoja en ole kyllä vielä mistään bongannut, pitääkin tsekata nuo vinkit.


Kyllä niitä halvempiakin lentoja löytyy.

Esim. Vertaa.fi:n kautta Supersaverilta 259,28€/naama, matkustuspäivät 14.10-22.10. Muitakin lokakuun päiviä löytyi samaan hintaan.
Ebookersin. +-3 päivää toiminnolla on helppoa etsiä edullisimmat päivät ja syöttää sitten päivämäärä Vertaa.fi -sivustolle, ni säästää vielä vähän.  ;)
I'm just a extraordinary guy

Long-term travel changes people, almost always for the better

Nalle Nallukainen

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 666
  • Profiili
Vs: Malta
« Vastaus #59 : 13.07.2010, 15:12:33 »
Onko muuten autonvuokraus ihan hullun hommaa - jos liikenne on kerta vauhdikasta?

En ehkä ensimmäistä vuokra-autoa Maltalla hankkisi, mutta jos on aikaisemminkin autoillut vieraissa paikoissa, niin mikä ettei. Meillä oli vuokralla sardiinipurkkimainen Daewoo Matiz ja sillä huristeltiin pitkin maita ja mantuja. Ajelut ajoitimme niin, että olimme takaisin hotellilla ennen pimeää ja ei meillä mitään ongelmia ollut. Tosin meillä kuskin virkaa hoiti mies, joka on ajanut vieraissa paikoissa enemmän kuin minä ja joka ehkä omaksuu paremmin liikenteen rytmin ja uskaltaa mennä reippaammin liikenteen sekaan.