Sekaannuksia matkalla..

 (Luettu 14570 kertaa)

poro78

 • Reissaaja
 • Viestejä: 26
 • miten niin myöhässä, itse olet ajoissa
  • Profiili
Vs: Sekaannuksia matkalla..
« Vastaus #40 : 27.09.2012, 18:53:53 »
Sri lankassa, negombossa mentiin tuk tukilla pankkiin vaihtamaan rahaa. Exä maksoi kolmesataa kuskille, joka meni maksu vaiheessa hieman hämilleen, ei sanonu mitään. Vartin jonotuksen jälkeen tiskillä samasta lompakosta löytyi viimeiset rupiat, mutta ei niitä kolmea sataa euroa joita tultiin vaihtamaan. Illalla hotellin kattouima-altaalla kateltiin ympäriinsä että missä ne bileet on...

Toinen tapaus bulgariassa, mentiiin syömään kolmistaan ja kaverin kanssa kun ei puhuttu saksaa ja tarjoilija ei puhunut englantia niin näytettiin malli annosta listassa. Saksaa puhuva kaveri alkoi suuri eleisesti tilaamaan itselleen annosta ja tavaamaan ruokalistaa, tarjoilija vilkuili meitä siinä sivussa ja aina kun tilaava kaveri katsoi häntä niin hymyili kauniisti. Kun annokset saapuivat niin me saatiin juuri sellaiset malli annoksen näköiset kuin halusimmekin ja meidän kielimies sai kaksi neljään osaan pilkottua tomaattia ja jauheliha pihvin.
setämies salkkumatkalla

Vaisjani

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 759
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Sekaannuksia matkalla..
« Vastaus #41 : 28.09.2012, 00:00:49 »
Indonesiassa keskusteltiin kaverin kaverin kanssa joka ei pahemmin englantia puhu. naytti kuvan tyttoystavastaan tai vaimostaan ja heitin indonesiaksi etta aviomiehesi on kaunis. luulin etta vaimo ja aviomies on sama sana niinkuin voi kayttaa tyttoystavastakin tai poikaystavasta. muut ymparilla repesivat kovasti nauramaan tasta virheesta, harmitonhan se oli :D

tammineN

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 258
  • Profiili
Vs: Sekaannuksia matkalla..
« Vastaus #42 : 02.10.2012, 11:48:22 »
Anteeksi OT, mutta tämä vanha viesti houkutteli kommentoimaan...

Heh, suurin sekaannus oli viime reili-reissulla kun oltiin ystäväni kanssa Pariisissa. Automaatti näytti ei-oota, vaikka laskujemme mukaan emme missään tapauksessa olleet vielä ylittäneet budjettia. Olimme ilman yöpaikkaa, käteistä ja hieman eksyksissä keskellä franssilaa. Suhasimme lähimpään poliisilaitokseen josta kyselimme hieman neuvoa. He antoivat Suomen surlähetystön ja konsulaatin osoitteet, ja me reippaina tyttöinä samoamaan pitkin poikin Pariisin hämmentäviä kujia. (Tähän väliin täytyy mainita että reilireissumme oli todellakin puhtaasti ex-tempore, eli paljoa alkuvalmisteluja ei ollut.)

  Konsulaatti oli kiinni, suurlähetysöä emme löytäneet, joten suhasimme (taas) häiriköimään poliiseja. (Oletteko muuten huomanneet, että kun ranskalaiselta kysyy puhuuko hän englantia, hän vastaa "a little", ja se on loppujen lopuksi se ainut asia mitä hän osaa? :shock: ) Poliisit tunsivat syvää myötätuntoa ja antoivat meidän jäädä nukkmaan heidän työvuoronsa ajaksi odotuhuoneeseen. Aamulla klo 6 kun heidän työvuoro päättyi, me suhasimme etiepäin ja totesimme suurlähetystön olleen koko ajan poliisiasemaa vastapäätä.(!!)

 Tarina jatkuu aika pitkälle vielä ja sisältää kertomuksen ranskalaisesta siivoojattaresta joka heitti meidät suurlähetystöstä ulos meidän vahingossa murtauduttua (? voiko niin sanoa jos ovi on auki?) sisään ja ritarillisista, tutuista poliiseista jotka toruivat siivoojaa huonosta käytöksestä, mutta se on jo toinen juttu..

Niin, ja Ranskan pankkiyhteydet ovat tosiaan surkeat, varoituksen sana. Paikallisten mukaan n.3 kertaa kuussa järjestelmä kaatuu. Siistii. :?

Jännä tarina, varsinkin kun:
- Konsulaatti ja suurlähetystö sijaitsevat Pariisissa samassa rakennuksessa.
- Suurlähetystön siivoojatar oli tuolloin (taitaa yhä olla) täysin suomalainen ja suomenkielinen...

Poliisilaitos on kyllä ihan siinä samassa korttelissa, se tarinassa piti hyvin paikkansa. :)

Ranskan pankkiyhteydet eivät kyllä ole (eivätkä olleet tuolloinkaan) sen surkeammat kuin Suomessa. Ranskalaiset ovat vaan kovia valittamaan asiasta kuin asiasta. ;)
"Ceux qui savent où ils vont ne vont jamais bien loin." - Napoléon