Ensikertalaisena Las Vegasiin ja Los Angelesiin

 (Luettu 6154 kertaa)

nannakka

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
  • Sähköposti
Tarkoitus olisi tosiaan lähteä kesäkuussa 2019 kahdeksi viikoksi Jenkkeihin. Ensin 10 päivää Las Vegasissa ja sitten 4 päivää Los Angelesissa. Auto on alla muutaman päivän, sillä olisi tarkotus käydä Grand Canyonilla ja ajaa Los Angelesiin Pacific Coast Highway'n kautta pienen pätkän verran.

Kaipailisin käytännön vinkkejä. Lähinnä jännittää kaikki  ;D ESTA:n saa ilmeisesti ihan hyvin, kun ei ole rikosrekisteriä tai vastaavaa? Onko luottokortti pakollinen reissulla? Mikä olisi hyvä matkabudjetti parin viikon reissulle? Poislukien Las Vegasissa nähtävät show't ym. "ylimääräiset" kulut.
Onnistuuko Jenkkilästä hommata joku nettiliittymä tms. puhelimeen, jotta pystyy tien päällä käyttämään esim. puhelimen karttoja?

Menolennolla on vaihto sekä Tukholmassa että Chicagossa - riittääkö reilun 3,5 h vaihtoaika Chicagon päässä? Luin jostain, että itse pitäisi lähtöselvittää matkatavarat jatkolennolle, pitääkö tämä paikkansa?

Osaakohan joku sanoa, mikä on Las Vegasissa ns. hotellin "takuumaksu"? Resort fee on tuttu juttu, mutta tämä takuumaksu ei ja googlettelu ei antanut täysin selvää vastausta.

Olisin vastauksista kiitollinen plus muut käytännön vinkit on tervetulleita!  :)

tessuli

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 246
  • Profiili
Vs: Ensikertalaisena Las Vegasiin ja Los Angelesiin
« Vastaus #1 : 29.10.2018, 19:02:19 »
Älä jännitä. Amerikkalaiset on lupsakkaa porukkaa, ja auttaa ja neuvoo mielellään.
Luottokortti on mun mielestä hyvä olla. Toi takuumaksu hotelleissa on sellainen, joka otetaan sun luottokortilta, ja palautetaan kun lähdet hotellista ja huone on vielä ehjänä ja kaikki kunnossa. Siinä palauttamisessa voi kestää joku aika, että kannattaa olla tarpeeksi katetta kortilla.
Autoilu tuolla on helpohkoa ja edullista. Muu sitten ei taas niinkään. Kyllä siellä saa menemään yllättävän paljon rahaa, vaikka söisi edullisestikin. Hinnat on ilman veroja, verot lasketaan sitten kassalla lisäksi.
Google mapsista voi ladata offline-karttoja, jotka meillä ainakin oli ihan riittäviä toimimaan navigaattorina. Toki prepaid-liittymän saa helposti myös.
Tohon Chicagon vaihtoajan riittävyyteen en osaa ottaa kantaa, mutta mies lensi Miamin kautta muutaman tunnin vaihdolla ja luin myös että laukut pitäisi hakea ja checkata uudelleen, mutta ei tarvinnut.
Estan saa helposti :)
Kivaa reissua :) :)
Work like you don't need the money, love like you've never been hurt and dance like no one is watching!

Leija-La

 • Aloittelija
 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: Ensikertalaisena Las Vegasiin ja Los Angelesiin
« Vastaus #2 : 30.12.2018, 08:44:06 »
Kyllä pitää checkata uudelleen tukholman kautta lentäessä.
Hinta-laatusuhteeltaan prepaid liittymä on turha, jos mietit vain datan käyttöön. Suosittelen tuota google mapsin offline karttoja.
Se takuumaksu riippuu ihan hotellista ja ainakin Hotels.com sivuilla on jokaisen hotellin kohdalla tietoa tuosta summasta. Pahimmillaan se on lähemmäs 100 dollaria yö, mutta parhaassa tapauksessa 80 dollaria koko ajalta, riippumatta kuinka pitkään on. Täysin hotellista riippuvainen.

Budjettia miettiessä pitää mietti millä itse pärjää. Haluaako aina syödä hyvin, vai riittää perus pikaruokaravintolat jne.
Ja olen vähän erimieltä tuosta kallista käsitteestä. Vaikka ravintoloiden hinta-taso on ns. suomen tasoa, niin kyllä sillä hinnalla saakin enemmän. Toki sitten pihville kun menee, niin se on aina kallista :)

Ainakin itsellä meni enemmän sitten rahaa kaikkeen "heräteostoksiin" jo pelkästään Targetissa :D

Stinde

 • Vieras
Vs: Ensikertalaisena Las Vegasiin ja Los Angelesiin
« Vastaus #3 : 24.02.2019, 15:51:52 »
Luottokortin tarvetta kyselet, sillä takuumaksun ainakin hoitaa kätevämmin. Nykyään lähes joka hotellissa pyydetään luottokorttia tätä varten. Luin jostain, että debit kortin kanssa tämä on hankalampaa, koska takuu rasittaa kortin saldoa, luoton puolella sitten ilmeisesti ei.

Itse olen pari kertaa ollut Los Angelesissa ja siellä pärjää tosi vaihtelevilla budjeteilla. Jos haluat kiertää turistirysät ja nähtävyydet, saa rahaa palamaan, mutta esim. julkisilla kaupungin katselu ei maksa juuri mitään ja vaikka Hollywood Hilssin kävelypoluilla samoilu on ilmaista.  Olen itse tykännyt kierrellä pienellä budjetilla, syödä hampurilaisia yms.

janive

 • Reissaaja
 • Viestejä: 42
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Ensikertalaisena Las Vegasiin ja Los Angelesiin
« Vastaus #4 : 14.03.2019, 16:54:53 »
Moro,
Jenkeissä kannattaa ehdottomasti olla luottokortti. Niin kuin tuossa aikaisemmin mainittiinkin niin Debit-kortilla edessä saattaa olla hankaluuksia. Kaikki hotellit eivät hyväksy edes debit-korttia ja jos hyväksyvät niin summat saattavat olla suurempia. Kortille käyttöä tulee juurikin noissa hotellien ottamissa takausmaksuissa sekä esim. auton vuokrauksen yhteydessä. Summa saattaa olla huomattavakin varauksen pituudesta johtuen. Samoin, jos majoitutte useammissa paikoissa niin jokainen ottaa omat takausmaksunsa ja niiden palautumisessa saattaa mennä viikosta kahteen joten katetta pitää löytyä.
Esim. Norskin visa on hyvä, koska siihen saa paljon katetta ja käteisen nostostakaan ei mene erillisiä nostokuluja.

Estan hankkiminen käy kätevästi netissä ja sen saa useimmiten vuorokaudessa.

Ollaan kaverin kanssa lähdössä syyskuussa 3 viikoksi heittämään roadtrippiä LA-Las Vegas-Yosemite-SF-LA ja alustavasti budjetti on noin 5ke.
Jos yhtään kiinnostaa shoppailu niin LA:sta n. 30min päässä Anaheimin suuntaan löytyy Outletit joista saa hyvään hintaan poistettua merkkituotteita.

Majoittumiseen ja ruokaan kannattaa varata ainakin se 100$ / päivä sillä ovat melkoisissa hinnoissa. Toki pikaruokaloissa voi syödä edullisesti, mutta nekin alkavat nopeasti tympimään. Pihviaterian alkaa saamaan n. 20$ hintaluokassa.

Las Vegasissa majoittuminen keskellä viikkoa on varsin halpaa eri Casinojen yhteydessä. Viikonlopuksi hinnat nousevat pilviin.
Kannattaa muistaa, että monissa paikoissa alkoholitarjoilu on ilmaista (tippi pitää muistaa) jos pelailet muita kuin settipelikoneita. ;)

Jos varailette majoituksia LA:ssa esim. Airbnb:n kautta niin kannattaa lukea tarkasti tuleeko majoitukseen jotain siivouskuluja tai vastaavia. Voivat olla kalliimpia kuin itse yö kohtainen hinta...

Googlen Offline-kartoilla pärjää varsin loistavasti ja ne toimivat myös hyvin navigaattorina.