Berlin, here we come!

 (Luettu 21052 kertaa)

Lina

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 245
  • Profiili
Berlin, here we come!
« Vastaus #20 : 15.04.2006, 13:34:24 »
Lainaus käyttäjältä: "DerRick"
aamupala/brunssi paikoista vaikkapa Schönebergin lähistöllä tai missä tahansa.  :wink: Kaikkea sitä tuleekin pohdittua...  :lol:  
En millään muista osoitetta, mutta olen käynyt muutaman kerran aamupalalla sellaisessa pienen pienessä vanhan mummun omistamasta kuppilassa...maksoi n. 3,50 ja sisälsi leivät, leikkeleet, munakkaat, keitetyt munat, salaatit, vohvelit, oli nakkeja, lihapullia, hedelmiä yms. yms.  Ei tarvinnut sen tankkauksen jälkeen syödä kuin illalla döner..juomathan eivät yleensä kuulu pöydän hintaan...Ihania paikkoja löytyy monia..
Miten voisi pysyä paikallaan, kun aika liukuu niin kuin jää kuumien käsiemme välistä.

Lina

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 245
  • Profiili
Berlin, here we come!
« Vastaus #21 : 15.04.2006, 13:53:07 »
Aattelin vielä listata muutaman mun lempparipaikan....
- Frida Kahlo, Lychener str.
- An einem Sonntag im August, Kastanienallee
- Cafe 100 Wasser..jossain Friedrichshainissa..
- Cafe Rix..Neuköllnissä Karl-Marx-Str.
- Freischwimmer, Kreuzbergissä
- Kafka

Suomeen kaipaisin samanlaisia paikkoja..missä voi istuskella ja lueskella lehtiä..Syödä buffet-pöydästä tai tilata esim. minun lempparin juustoaamiaisen...Tunnelmaa ei Suomessa kylläkään samanlaiseksi saa...
Miten voisi pysyä paikallaan, kun aika liukuu niin kuin jää kuumien käsiemme välistä.

DerRick

 • Reissaaja
 • Viestejä: 56
  • Profiili
Berlin, here we come!
« Vastaus #22 : 15.04.2006, 14:46:41 »
Kiitoksia näistä vinkeistä molemmat, täytynee tutustua joihinkin noista!  :D

En oikeen osaa päättää kannattaako se WelcomeCard nyt sitten hommata vai ei...kun toisaalta ei varmasti pysty etukäteen sanomaan missä kaikkialla tulee käytyä ja toisaalta jos suomalaisella opiskelijakortilla onnistuis saamaan alennusta niin monet noista Cardin eduista taitaa olla turhia. Ainoa on sitten tuo julkisen liikenteen etu kun tuo sisältää ABC-alueet ja kattaisi aika täydellisesti koko ajan jonka ajattelin Berliinissä viipyä. Muuten täytyy olla koko aika miettimässä kannattaako ostaa päivälippu vai ei, varsinkin nuo puolikkaat tulo- ja lähtöpäivät...

Majava

 • Reissaaja
 • Viestejä: 41
  • Profiili
Berlin, here we come!
« Vastaus #23 : 11.05.2006, 12:38:49 »
Herätelläänpä hieman Berliiniä eloon...

Aikaa neljä päivää helatortain tienoilla. Kaveri asuu Freidrichscheinissa joten "opas" yöelämään, baareihin, döönereihin, oluen saloihin ja alakulttuuriin löytyy. Hyvä niin!

Kaveri ei taida kuitenkaan olla "nähtävyys-orientoitunut". Itse ehkä hieman (ainakin jotain pitää mennä katsomaan kun eka kertaa menee). Joten mitkä ovat teitä säväyttäneet? Mietin esim.
- Alexanderplaza (tulee väkisin kun on siinä metron varrella)
- juutalaisvainojen muistomerkkiä (pakko käydä)
- Branderburgtor ja ympäristö

Mitä muita tulee mieleen, tykkään ehkä enemmän "pienistä ja aistittavista" asioista kuin "suurista ja vaikuttavista". Tosin nämä tupaavatkin yleensä tulemaan eteen sattumalta.

Matkaa odotellessa, kiitos!

misu7

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 136
  • Profiili
Berlin, here we come!
« Vastaus #24 : 11.05.2006, 15:06:22 »
Tämä nyt on suuri ja ei varsinaisesti mikään historiallisesti mahtava nähtävyys, mutta me nautittiin suunnattomasti, kun hellepäivää vietettiin Berliinin eläintarhassa (Norsuporteista sisään :) ). Olen ennen aina inhonnut eläintarhoja, kun ne eläimet on niin onnettomissa olosuhteissa, mutta tuolla oli tosi mahtavaa vaellella, kun eläimillä oli ainakin minun mielestäni tosi hienot oltavat (jos vankeudesta voi niin sanoa) ja näki oikeasti mielenkiintoisia juttuja. Televisiotorni on varmasti kokemus. Itsellä oli "hieman heikko olo" sinä päivänä kun sen juurelle osuttiin, niin tyydyttiin vaan katselemaan alhaalta päin. Ylhäältä varmasti huikeat näkymät.

monika

 • Aloittelija
 • Viestejä: 19
  • Profiili
Berlin, here we come!
« Vastaus #25 : 11.05.2006, 18:04:18 »
Lainaus käyttäjältä: "Majava"
Kaveri ei taida kuitenkaan olla "nähtävyys-orientoitunut". Itse ehkä hieman (ainakin jotain pitää mennä katsomaan kun eka kertaa menee). Joten mitkä ovat teitä säväyttäneet? Mietin esim.
- Alexanderplaza (tulee väkisin kun on siinä metron varrella)
- juutalaisvainojen muistomerkkiä (pakko käydä)
- Branderburgtor ja ympäristö


Holokaustimuistomerkki oli tunteita herättävä > suosittelen. Vieressä kulkee ruuhkainen tie, mutta kivipaasien välissä on aivan hiljaista (ainakin sitten kun se pikkupoika lopetti kiljumisen :evil: ). Jotkut ilmeisesti istuu kivien päällä syömässä eväitään ja muuta, mutta siinä illan suussa kun me oltiin paikalla, tunnelma oli surumielisen kaunis. Joku vähemmän runollinen tyyppi ei ehkä tuntisi samoin :wink:

Alexanderplatzt on rumuudessaan ihan mielenkiintoinen. Kuukausi sitten siellä tehtiin kuitenkin jotain suurremppaa, niin et ilmassa oli paljon pölyä, melua ja hammastenkiristystä.

Reichstagin, joka on siinä Brandenburg Torin vieressä, kupoliin pääse siis ilmaiseksi katselemaan kaupunkia. Maisemien lisäksi mielenkiintoista oli nousta ylös spiraalia pitkin lasikupolissa. Olenko scifi-elokuvassa? Jo voitetuksi luultu korkeanpaikankammo iski uudelleen. Hurjaa menoa :)

En voi olla suosittelematta Nefertitin päätä, vaikkei se ehkä kauhean omaperäistä olekaan. Se vain on NIIN kaunis katsoessaan lasikaapistaan. Pää lymyilee siis tällä hetkellä Altes Museumissa.

Suosituksistani näkee selvästi tän mun mainstreamin halveksunnan :wink:

DerRick

 • Reissaaja
 • Viestejä: 56
  • Profiili
Berlin, here we come!
« Vastaus #26 : 12.05.2006, 08:25:52 »
Kaupunkikierroksella vastaan tulevien yleisten nähtävyyksien lisäksi Zoo, Sachsenhausen ja Fernsehturm (jos suostun nielemään sen sisäänpääsymaksun hinnan kiltisti) on mun listalla. Enpä tiedä pitäiskö sitten panostaa enemmänkin museoihin kun lupaillaan vesisadetta koko ensviikon loppupuolelle...miten sitä osaakin aina valita matka-ajankohdat niin pieleen...  :evil:  :evil:  :evil:

maisu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 177
  • Profiili
Berlin, here we come!
« Vastaus #27 : 12.05.2006, 13:52:15 »
Minä tykkäsin siitä Pergamon-museosta;, se oli aika vaikuttava ja sen jaksoi kuitenkin kiertää. Jonain iltana viikossa sinne pääsee ilmaiseksi. Juutalainen museo on ihan kiva mutta "vähän" liian iso. Interaktiivinen se myös on, eräässäkin seinässä siellä oli hieman erikoisessa paikassa peili jossa oli valmiina viikset - lapsilla ne ehkä olisivat osuneet naaman korkeudelle mutta meillä aikuisemmilla, tuota noin, päätelkääpä itse... :D

Akvaarioharrastajana suosittelen lämpimästi Berliinin akvaariota, se on oikein mukava joskin vähän arvokas (muistaakseni 11 e).

dorisch

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • MSN Messenger - kannibaalihippi@hotmail.com
  • Profiili
Berlin, here we come!
« Vastaus #28 : 12.05.2006, 17:27:06 »
holokaustimuistomerkki on tosiaan aika vaikuttava, tosin ihmisten vilahtelu niissä 'käytävissä' oli vähän koomista (vrt pitkä käytävä jossa paljon ovia).
suosittelen 3D -leffaa ei-nähtävyyksistä. munmielest oli aivan mahtava kokemus pienessä krapulassa.

primrose_hill

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 68
  • Profiili
Vinkkejä?
« Vastaus #29 : 13.05.2006, 21:50:13 »
Berliinin matka lähestyy täälläkin (kaksi kuukautta vielä). Mitä elämä olisikaan jollei olisi jotain mitä niin kovasti odottaa...
(no, tylsää).

Tiedättekö palstalaiset jotain museota, jossa olisi esitelty DDR-ajan elämää ja ilmöitä? Sosialismin vaikutus ihmisten arkielämässä on mielenkiinnon kohteeni nro 1! Osaltaan varmaankin itäpuolen arkkitehtuuri palvelee tätä intressiä, mutta toivoisin tosiaan jotakin museovinkkiä.

Toiseksi, kun minulla on aikaa viettää kaupungissa pari viikkoa, kannattaisiko tehdä päiväretki Potsdamiin tai johonkin muuhun lähikaupunkiin? Onko lähistöllä mitään näkemisen arvoista?
Live forever*

kissanminttu

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 82
  • Profiili
Berlin, here we come!
« Vastaus #30 : 13.05.2006, 23:12:53 »
oijjoijoi aijjaiai... berliini on mitä paras matkakohde, ihan kateeks käy. siellä on aivan liikaa kaikkea kivaa. seuraavassa näkemisen arvoisia paikkoja:

-telkkaritorni: vaikka onkin kallis, sieltä on huisit näkymät ja vasta oikeesti tajuaa miten valtava kaupunki berliini on ja miten selkee ero idän ja lännen välillä on (rakennukset on aivan kuin eri maailmoista jne.)

-checkpoint charlie ja se museo siinä kupeessa: mielenkiintoista tietoa ajoista jolloin kaupungissa oli muuri ja miten älyttömiä keinoja käyttäen jengi yritti loikata idästä länteen

-ampelman-kauppa: kauppa jossa myydään kaikkea mahdollista liikennevaloukkeli- kamaa (joka siis itäberliinissä on sellanen veikee hattu-ukkeli), kauppa sijaitsee sisäpihan perukoilla ja siellä on muitakin jänniä kauppoja (mitten kaupunginsosassa, osoite muistaakseni alte schönhauser str. tai rosenthaler str. sisään sinne sisäpihalle mennään sellasesta "risteyksestä")

-monsieur vuong: hyvä ja viihtyisä indokiinalainen ravintola (alte schönhauser str. 46)

-sitte tietysti juutalaismuistomerkki, brandenburger tor ja muut perusnähtävyydet

-dunkelrestaurant: aivan huikea kokemus. ravintola jossa koko ateria syödään pilkkopimeessä. tarjoilijat on sokeita ja pitää huolta koko aterian ajan. ruoka oli hyvää ja tunnelma ainutlaatuinen. sinne kannattaa varata pöytä etukäteen ja ruokailuun kannattaa varata muutama tunti, koska se ei käy käden käänteessä, kun ei nää yhtikäs mitään. itse puhuimme saksaa, mutta luulisin että palvelua saa myös englanniksi. ainoa miinus on, että paikka ei ole tyhjätaskuille, siellä pitää syödä koko menu ja hintaa sille tulee 30-40 euroo valinnasta riippuen. oli mun mielestä tosin kokemuksena hintansa väärtti. nettisivut on http://www.unsicht-bar.com/ osoite gormannstr. 14, tämäkin paikka on sisäpihalla ja kävelimme 2 kertaa ohi ennen kun tajusimme oikean talon. silmät käteen siis  :D

siinä mitä ensimmäisenä tuli mieleen. ja tämä ku'dam, jossa mm. kadewe sijaitsee, kannattaa ehkä suosiolla jättää väliin. siellä on tylsiä ja kalliita kauppoja joita on joka ikisessä vähänkin isommassa euroopan kaupungissa. mitte ja kreutzberg on kaupunginosista jänskimmät. nämä on tietty vaan mun mielipiteitä.

millae

 • Aloittelija
 • Viestejä: 18
  • Profiili
Berlin, here we come!
« Vastaus #31 : 14.05.2006, 00:17:43 »
Huomenna (tai oikeastaan tänään) käy tieni Berliiniin, kiitoksia vinkeistä, tuonne Kreuzbergiin pyrin ainakin muilta kiireiltä menemään. Brandenburgin torit ja muut on oikeastaan kersana nähty, nyt tekee mieli kovasti myös kaupungin kehuttuun yöelämään. :)

Muuten muistikuvat on aika karut tästä kaupungista, umpisuolentulehdus ulkomailla ei ole suositeltavaa..  :wink:

akk

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 620
  • Profiili
Re: Vinkkejä?
« Vastaus #32 : 14.05.2006, 22:00:35 »
Lainaus käyttäjältä: "primrose_hill"

Tiedättekö palstalaiset jotain museota, jossa olisi esitelty DDR-ajan elämää ja ilmöitä? Sosialismin vaikutus ihmisten arkielämässä on mielenkiinnon kohteeni nro 1! Osaltaan varmaankin itäpuolen arkkitehtuuri palvelee tätä intressiä, mutta toivoisin tosiaan jotakin museovinkkiä.

Ei sitä mitä haet, mutta kerronpa kuitenkin, kun etäisesti asiaan liittyy:
Gedenkstätte Hohenschönhausen oli varsin mielenkiintoinen paikka. Se on entinen stasin vankila, jossa pidettiin poliittisia rikollisia. Opastajina kiertokäynneillä on entisiä vankeja. En tiedä onko kierroksia muuten kuin saksaksi.

Saduli

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 75
  • Profiili
Berlin, here we come!
« Vastaus #33 : 17.05.2006, 13:50:56 »
Kyllä Potsdamissa kannattaa käydä, Schloss Sansoucci on UNESCON suojelukohde, ja aika vaikuttava ilmestys. Itsellä ei ole koskaan ollut rahaa käydä sisällä olevissa taidenäyttelyissä, mutta mukavaa on hyvällä ilmalla myös kuljeskella sen hienolla puutarha-alueella. Ja Potsdamiinhan pääsee Berliinistä kätevästi S-Bahnilla, muistaakseni se vaaleanpunainen linja.

Brunsseista oli jo puhettakin, suosittelen ehdottomasti kaikille sunnuntai-aamun brunssia Kreuzbergissa tai Friedrichsheinissa (Schönefeldistakin voi löytyä, mukavaa aluettta sekin). Sinne kun menette palloilemaan, niin su-aamupäivisin on brunssia tarjolla joka kahvilassa. Varatkaa aikaa muutama tunti, sillä ihanaa syömistä riittää jälkiruokiin asti niin, ettei ainakaan tällaisen pienen otuksen kuin minä tarvitse syödä enää koko päivänä sen jälkeen :) Brunssi on Saksassa jotain erityisen berliiniläistä: se on myös sosiaalinen tapahtuma, sinne mennään enemmänkin chillailemaan ja nauttimaan hyvästä seurasta kuin vain nopeasti vetämään vähän ruokaa napaan. Ja juomista kannattaa kokeilla banaanimehulla höystettyä kaljaa, se on yllättävän hyvää! (en muista sen nimitystä just nyt, mut kyllä ne tietää mitä tarkoitatte)

Edellä mainittujen nähtävyyksien liskäksi suosittelisin kirppareista pitäville Friedrichsheinin Boxhagener Platzin kirpputoria sunnuntaisin. Kreuzbergin kaupunginosa on nähtävyys sinänsä, siellä voi törmätä lähes mihin tahansa! Esimerkiksi anarkistien valtaamat kommuunitalot on mielenkiintoisia paikkoja (tosin sisään ei välttämättä kannata tunkea, jos ei tiedä olevansa tervetullut, ne on kuitenkin niiden ihmisten koteja. Joissain on kyllä esim. baari alakerrassa). Alueen ilmapiiri on ehdottomasti täysin omaa luokkaansa monikulttuurisuudessaan ja liberaalisuudessaan, yksi lempipuuhani Berliinissä on istuskella kesäisin jossain Kreuzbergin puistossa ja vain nauttia tunnelmasta. Parhaat bileet löytyvät myös Kreuzbergista, Prenzlauer Bergista sekä Freidrichsheinista (siis jos ei etsi jotain Sedu-baareja, vaan vähän rennompaa meininkiä).

Berliinissä on kyllä nähtävää ihan joka puolella, itselleni ei pari kuukautta siellä riittänyt mihinkään!

Mella

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Berlin, here we come!
« Vastaus #34 : 17.05.2006, 14:34:08 »
Itselläni on edessä eka reissu Berliiniin parin viikon päästä ja olen innoissani. :D Kolmen naisen porukalla lähdetään liikenteeseen ja huone on varattu Pallontallaajissa suositellusta Odyssee-hostellista Friedrichschainista.

Noista Sadulin vinkeistä tuo sunnuntaibrunssi Friedrichshainissa ja sekä Boxhagener Platzin kirppis kiinnostaisivat kovasti. Aikaa meillä on kuitenkin vain pe-illasta ke-aamuun ja sunnuntai sattuu olemaan helluntaipäivä. Osaisikohan siis joku ihana ihminen kertoa, vaikuttaako tuo helluntai mitenkään esim. tuon kirppiksen aukioloon/kahviloihin/muihin turistipaikkoihin?

Muitakin vinkkejä saa kertoa, etenkin tuohon Friedrichshainiin ja sen ympäristöön liittyen.  Vaikka monta kivaa vinkkiä täällä on jo tullutkin ja niistä kiitos. :D

Put

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 92
  • Profiili
Berlin, here we come!
« Vastaus #35 : 17.05.2006, 15:47:22 »
Täälläkin yksi Berliiniin menijä. Minua kiinnostaisi tuo helatorstain vaikutus aukioloaikoihin. Olen suunnitellut kyseiselle päivälle mm. reissua Sachsenhauseniin. Toivottavasti en joudu pettymään.

Heittäkää vaan lisää ihania vinkkejä! ;)
Vain kuolleet kalat uivat virran mukana.

Saduli

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 75
  • Profiili
Berlin, here we come!
« Vastaus #36 : 18.05.2006, 01:34:35 »
Inspiroiduin taas kaivelemaan pitkästä aikaa Berliinin kartan esille, ja kun lisävinkkejä kaipailitte, niin tässä tulee vielä muutamia jo ketjussa mainittujen lisäksi...
Zoologischer Garten-aseman aukiolla on Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, se on mielestäni näkemisen arvoinen. Se on kirkko, jonka katto on jätetty puolikkaaksi II MS:n pommitusten jäljiltä. Valaistaan hienosti iltaisin.
Kun olette Unter den Lindenin loppupäässä, jonka lähistöllä on Berliinin kaikki mahtipontisimmat rakennukset kuten katedraali, museo-saareke, jne. kannattaa vilkaista opperatalon edustaa: näette maan alla huoneen, johon on jätetty tyhjyyttään huutavat kirjahyllyt muistoksi natsien sillä paikalla roviolla polttamista kirjoista. Mielenkiintoinen, vähän erilainen muistomerkki.
Katedraalin luota lähtee kesäisin pieniä jokilaivaristeilyjä, jotka ei maksa kovin paljoa (olisiko ollut n. 6-7€) Ihan kiva tapa nähdä nuo edellämainitut monumentit vesiltä käsin.
Jos shoppailemaan haluaa, niin Potsdamer Platz on paras paikka, sieltä löytyy kohtuuhintaisia kauppoja yhdestä paikasta. Turistioppaiden mainostama KaDeWe ja Ku´Damm kannattaa vaan siinä tapauksessa että pikkurahasta ei ole puutetta ja Suomessakin shoppailet vähintäänkin Stockmannilla...
Jos ei ole aikaa lähteä Potsdamiin asti (vaikka sinne meneekin paikallisjuna, niin matkassa kestää yhteen suuntaan kuitenkin aika kauan, Berliinissä on aika hurjat etäisyydet) ja haluaa kuitenkin nähdä jonkin hienon palatsin puutarhoineen, niin kannattaa käydä tsekkaamaassa Schloss Charlottenburg. Korjaan muuten edellistä viestiäni sen verran, että Potsdamiin meneekin violetti S-bahn vaalenapunaisen sijaan, eli S7, jonka päättäri Potsdamin rautatieasema on.
Ja sitten noista pyhäpäivistä. Siitä on jo muutamia vuosia aikaa kun oon viimeeksi ollut helatorstaina Saksassa, joten ihan varmaksi en mene sanomaan aukioloista. Yleisesti ottaen Saksassa ollaan kuitenkin noiden kanssa aika tiukkoja, joten pahoin pelkään että paikat voi olla kiinni. Ja sen verran vinkkinä, että jopa Berliinissä on lähestulkoon mahdotonta löytää avoinna olevaa kauppaa sunnuntaina, ja lauantaisinkin sulkevat aikaisin. Että ostakaa ruokanne ajoissa, jos ette suunnittele ulkona syömistä koko viikonlopuksi.
Eiköhän tässä jo ollut kommenttia kerrakseen, toivottavasti oli jotain hyötyä.

DerRick

 • Reissaaja
 • Viestejä: 56
  • Profiili
Berlin, here we come!
« Vastaus #37 : 25.05.2006, 14:03:02 »
Lainaus käyttäjältä: "Saduli"
Korjaan muuten edellistä viestiäni sen verran, että Potsdamiin meneekin violetti S-bahn vaalenapunaisen sijaan, eli S7, jonka päättäri Potsdamin rautatieasema on.


Joo siis toi S1 taitaa vaihtua 28.5. S7 linjaan Wannsee/Potsdam päässä, ainakin tuon "Berlin fährt besser" -linjamuutosoppaan mukaan mitä lueskelen. Ainakin vielä viimeviikolla S1 ajeli Oranienburgista Potsdamiin.  :)

Bastardo

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
Berliini ja ympäristö
« Vastaus #38 : 08.04.2007, 10:05:43 »
Kesäkuussa viikoksi Berliiniin.
Mitäs nähtävää Berliinin ympäristössä olisi? Potsdam?
Joku keskitysleiri mua kiinnostaisi, vinkkejä?

Onkos kellä kokemuksia tästä: [url]http://www.ferienwohnung-zimmer-berlin.de/[url]
Tuolta olisi tarkoitus vuokrata majoitus.

wilu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 153
  • Profiili
Berliini ja ympäristö
« Vastaus #39 : 08.04.2007, 10:19:08 »
Sachsenhausenin keskitysleiri ainakin on aivan Berliinin nurkilla ja suurin osa siellä kävijöistä onkin tietääkseni juuri päiväkäynnillä Berliinistä. Itse en ole kyseisellä leirillä kuitenkaan käynyt, mutta varmasti käynnin arvoinen, jos ei aikaisemmin ole keskitysleirillä vieraillut. Muita vinkkejä ei kyllä itseltä tule mieleen, koska oman visiittini vietin visusti Berliinin rajojen sisällä, mutta tuskin hirveästi edes kannattaakaan kauemmas lähteä haahuilemaan, sillä viikon saa varmasti helposti kulumaan myös Berliiniä tarkastellen. Kannattaa tarkistaa myös tämä keskustelu, jonka loppupäästä muistaakseni löytyi jotain vinkkejä myös Berliinin lähialueista.