Botswanasta kiinnostuneita?

 (Luettu 8887 kertaa)

Reef

 • Reissaaja
 • Viestejä: 51
  • Profiili
Botswanasta kiinnostuneita?
« : 11.11.2005, 16:56:44 »
Tulin juuri puolen vuoden keikalta Botswanasta. Jos joku haluaa kysyä maasta jotain, yritän vastata parhaani mukaan.
"The world is a book, and those who do not travel, read only one page."
- Saint Augustine

katakuu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 12
  • Profiili
Botswanasta kiinnostuneita?
« Vastaus #1 : 11.11.2005, 19:40:36 »
Kerro heti kaikki :D
Millainen on Botswanalainen elämänmeno?
Hintataso? Asuminen, eläminen?
Julkinen liikenne, esim bussi-ja junaliikenne maan halki etelästä pohjoiseen?

Reef

 • Reissaaja
 • Viestejä: 51
  • Profiili
Botswanasta kiinnostuneita?
« Vastaus #2 : 14.11.2005, 18:05:27 »
Matkustelu maassa on halpaa, me mentiin esim. vajaan 500 kilsan bussimatka, lippu maksoi alle 10 euroa. Bussit ja junat kulkee aikataulujen mukaan, vaan saattavat olla varsin täynnä.

Ruoka ja ravintolassa syöminen on halpaa. Myös esim. vaatteet ovat halvempia kuin Suomessa.

Botswanalaiset ovat periaatteessa ihan ystävällisiä, mutta kun turismi on maassa vielä aika uusi juttu, semmosta iloista palvelua - jota saa vaikkapa Victorian putouksilla Zimbabwessa, kun siellä on turistit käyneet jo satoja vuosia - ei vielä Botswanasta saa.

Hygienia hyvää, hanavettä voi juoda joka paikassa. Kaikki puhuvat englantia, on maan virallinen kieli.

Turvallinen maa, vaikkapa murhia tehdään vähemmän kuin Suomessa, jos suhteutetaan asukaslukuun. Missään vaiheessa ei pelottanut yhtään, kunhan käyttäytyy maalaisjärjen mukaan (siis en Suomessakaan menisi perjantai-iltana heiluttamaan käsilaukkuani keskelle ison kaupungin toria).

Talvella oli hiton kylmä (lähellä nollaa öisin), tämä kesän +42 oli lähempänä sydäntäni. Botswana kun on Kalaharin hiekkaa, siellä kuumuus on kuivaa ja sitä jaksaa paljon helpommin kuin esim. Mosambikin kosteaa hellettä.
"The world is a book, and those who do not travel, read only one page."
- Saint Augustine

w7046

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Botswanasta kiinnostuneita?
« Vastaus #3 : 03.02.2006, 12:37:19 »
Heippa hei!

Vieläkös olet maisemissa?
Olen itse lähdössä Botswanaan ensi syksyllä kolmeksi kuukaudeksi. Osaatkoa kertoa miten sinne pääsisi edullisimmin lentäen? Entä kuinka pitkäksi aikaa sinne voi saada viisumin, jos jäänkin pidemmäksi aikaa? Noh, muukin käytännön tieto olisi eduksi, esimerkiksi liikenneyhteyksistä maan sisällä. Olen menossa Maon kaupunkiin ja luultavasti lennän siis Gaboroneen.

Reef

 • Reissaaja
 • Viestejä: 51
  • Profiili
Botswanasta kiinnostuneita?
« Vastaus #4 : 03.02.2006, 17:24:34 »
Itse lensin Johannesburgiin, kun mut tultiin hakemaan sieltä. Mutta useimmat kai vaihtaa siellä Gaboronen koneeseen. Matkat tilasin Kilroyn kautta, lentoyhtiö oli British Airways ja hinta vähän alle tonnin. Kai noita hintoja sun täytyy vaan kysellä eri firmoilta tai esim. e-bookersilta ja vertailla.

Niin, tavallisen turistiviisumin aikahan on toi 90 päivää. Sitä voi olla mahdollista pidentää maksua vastaan, mutta mulle tuli vähän olo, että Immigrationissa mutu-pohjalta käsitellään hakemuksia. Joka tapauksessa asiaa kannattaa käydä kysymässä hyvissä ajoin ennen tota 90 päivän umpeutumista. Mä sain lisäaikaa toiset 90 päivää, mutta mulla oli kirjallinen selitys asiasta ja ns. hyvä syy. En yhtään tiedä kuinka helposti luvan saa, jos sanoo suoraan tahtovansa vaan olla maassa, kun siellä on niin kivaa. Ainakaan ei kannata missään nimessä puhua mistään työnteosta, koska Botswanassa on kova työttömyys.

Maan sisällä liikkuminen tapahtuu yleensä bussilla. Ne kulkee aika ajallaan ja on halpoja, mutta paikalliseen tyyliin yleensä tupaten täynnä. Myös lentää voi, se vaan on aika tyyristä, jos ei nyt satu saamaan jotain alelippua tms.
"The world is a book, and those who do not travel, read only one page."
- Saint Augustine

Tunkki

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 83
  • Profiili
Botswanasta kiinnostuneita?
« Vastaus #5 : 05.02.2006, 10:53:46 »
Kävin kanssa Botswanassa vuonna 1985 ja siellä oli erikoisuuten naapurivaltioihinsa verrattuna kolikkovideopelit, joita sitten kasvava Tunkki kovasti pelailikin.

Moina

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 187
  • Profiili
Vs: Botswanasta kiinnostuneita?
« Vastaus #6 : 22.09.2008, 08:12:01 »
Hei, nostan tätä, kun suunnitelmissa olisi tuonne Botswanaan tehdä kahden viikon lomamatka. Onko jollain tuoreita kokemuksia maasta?
Lähinnä kiinnostaa  yleiset kokemukset, budjettiasiat ja turvallisuustilanteen kehitys.
asta tulee varmasti hyva reissu, kun on niin paljon kamaa mukana

Tarja Halonen
presidentti

Strange Little Girl

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 340
  • Profiili
Vs: Botswanasta kiinnostuneita?
« Vastaus #7 : 28.09.2008, 17:39:30 »
Minusta Botswana on ainakin kallis. Kaikenlaiset turistikohteet kuten Chobe, Kalahari Game Reserve ja Okavango ovat kalliita reissuja. Chobe oli aikakin kylla rahansa arvoinen, mielettomasti villielaimia. Reissuja voi jarjestaa helposti esimerkiksi Kasanesta. En enaa muista hintoja, mutta olisikohan liikkunut noin 150 dollarin paivahinnoissa...? Tama kaksi vuotta sitten.

Turvallisuustilanne on hyva, ja muutenkin Botswana on toimiva valtio- pankkiautomaatteja loytyy, viisumit hoidetaan ripeasti, palvelu pelaa ja ihmiset on ystavallisia.

Muistathan katella uusia ihmisia siten, etta pitelet oikeaa kasivarttasi vasemmalla kadella- se on ainakin Botswanassa ja Sambiassa kunnioituksen merkki, ja ihmisista tulee valittomasti ystavallisempia ja auttavaisempia!
She rides rollercoasters but never screams

marikann

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Vs: Botswanasta kiinnostuneita?
« Vastaus #8 : 19.02.2011, 20:46:47 »
Heipä hei! Olen lukenut täältä niin paljon hyviä vinkkejä, että nyt täytyy laittaa hyvä kiertämään.

Botswanasta on pelkkää hyvää sanottavaa. Tässä vähän faktaa Kasanesta ja Choben kansallispuistosta.

Safarilla käytiin Choben kansallispuistossa. Itselleni oli uusi tieto, että safariksi kutsutaan itse asiassa vasta monen päivän retkiä. Huomattavasti halvemmalla pääsee jos käy nk. Game drivella, mikä tarkoittaa muutaman tunnin autoretkeä kansallispuistoon. Chobessa on tarjolla myös veneajeluja. Jos molemmat käy saman päivän aikana, tarvitsee kansallispuiston pääsymaksu (n. 7 e) maksaa vain kerran.
Noin kolmen tunnin Game drive aamulla, samanmittainen Boat drive iltapäivällä ja pääsymaksu maksoivat yhteensä vähän yli 30 e, sisältäen haun majapaikastamme. Ja normituristille eläimiä näkyi kyllä riittävästi: virtahepoja, elefantteja, leijonia, biisoneita, krokotiileja, antilooppeja, erilaisia lintuja jne jne, niin paljon että ehti rauhassa kuvata ja vielä keskittyä ihan vain katselemaan. Tammikuussa sadekauden aikana eläimiä näkyy yleensä vähemmän, koska niiden ei tarvitse tulla joelle asti juomaan.

Varasimme drivet vasta paikan päältä. Kasanen keskustassa oli matkatoimiston koju, jonka kautta kaikki järjestyi. Palvelu oli ystävällistä ja asiantuntevaa. Myös halpa majoitus löytyi saman toimiston kautta. Majoitus kahden hengen teltassa (hetekat, vuodevaatteet ja katossa sähkölamppu) maksoi 100 pulaa eli noin 10 e / henkilö / yö. Paikka oli nimeltään Ngina safari, ja sijaitsi kymmenen kilometrin päässä Kasanesta aivan Chobe-joen lähellä. Matkatoimiston kuljetus maksoi 50 P eli n. 5 e, mutta paikallisella taksilla pääsi tien varteen kolmella pulalla. Pimeän jälkeen piti leijonien ja elefanttien takia tulla taksilla pihapiiriin asti, lisäksi lintujen ja kaskaiden konsertti kuului huumaavana varsinkin iltaisin, mahtavaa viidakkotunnelmaa! Miinuksena ruuanlaittomahdollisuuksien puute ja kaikenlaisten ötököiden määrä ulkona ja wc-tiloissa, mutta kaikinpuolin suosittelunarvoinen paikka.  Henkilökunta oli ystävällistä, ja paikka mitä ilmeisimmen paikallisten omistuksessa. http://www.chobengina.com/.

Myös matkatoimisto vaikutti olevan paikallisessa omistuksessa. Kotisivua on näköjään päivitetty muutama vuosi sitten, nykyään tosiaan heillä on koju Kasanen keskustassa. Liitteenä vielä kuva, jos kotisivun tiedot ovat vanhentuneita. http://www.umpengu.com/

Reissu tehtiin siis tammikuussa 2011.
« Viimeksi muokattu: 24.02.2011, 21:57:34 kirjoittanut marikann »

oonaoona

 • Aloittelija
 • Viestejä: 5
  • Profiili
Vs: Botswanasta kiinnostuneita?
« Vastaus #9 : 11.03.2012, 12:43:04 »
Onko kukaan käynyt Tsodilo Hillseillä? Jos niin millä tavalla.  Yritän etsiä jotain yritystä, joka järjestäisi Tsodilo Hillsille matkoja joka Maunista tai Shakawesta tai jostain niiden väliltä, mutta hinnat pyörivät n. 200e per päivä ja reissu kestäisi vähintään kaksi tai kolme päivää. Itse en uskalla ajaa Tsodilolle meneviä teitä, joten auton vuokraus ei tässä tilanteessa ole vaihtoehto, joten mietin, että onko joku onnistunut löytämään jotain halvempaa vaihtoehtoa päästä tuonne?

Lare

 • Reissaaja
 • Viestejä: 43
  • Profiili
Vs: Botswanasta kiinnostuneita?
« Vastaus #10 : 21.08.2014, 17:03:02 »
Hei!

Mahtavaa että on olemassa yleinen Botswana-ketjukin. Olisiko kellään tuoreimpia tietoja ja vinkkejä antaa, olen Botswanassa 4kk, ja retkiä eri puolille olisi kiva tehdä. Missä kannattaa käydä, myös lähimaat otetaan huomioon! Kannattaako autoa vuokrata vai mennä vain combeilla tai busseilla?

Erityisesti vinkkiä kaipailisin siihen, mitä tehdä vanhempieni kanssa, jotka tulevat 10 päiväksi käymään lokakuussa. Victorian putoukset kiinnostavat ja game drive. Ilmeisesti chobessa olisi taatuimmat eläinhavainnot? Kannattaako missä muualla pysähtyä matkalla putouksille ja pääseekö busseilla kätevästi rajojen yli yms, vai kannattaako lentää jos mukana on mukavuudenhaluisia keski-ikäisiä? :D

Kiitos jo valmiiksi vastauksista!