Mikä kohteeksi? Aikaa reissuun 2 kk

 (Luettu 3277 kertaa)

over 35

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Mikä kohteeksi? Aikaa reissuun 2 kk
« : 06.08.2012, 21:04:18 »
Olen onnistunut haalimaan itselleni kolmisen kuukautta palkallista vapaata - ensimmäinen kuukausi menee tutustuessa Cornwalliin, mutta seuraavat pari kuukautta olisi syksyllä (loka-marraskuu) kiva kuluttaa jossakin lämpimämmässä. Euroopan kohteet olisivat ihan ehdottomia, mutta kelit eivät ole tuolloin parhaasta päästä ja kun on istunut koko kesän sisätiloissa järkkäilemässä muille kivoja kesäreissuja olisi kiva kokea sitä kesää vähän itsekin.

Olen supistanut matkaohjelmaa koko ajan ja vieläkin tuntuu, että suunnitelmat ovat liian "kunnianhimoiset". Olisi kiva, jos voisi oikeasti ottaa kerrankin elämässä suht rennosti ja nauttia olostaan ja siinä samalla nähdä kuitenkin maisemia ja kokea mukavia kulttuurielämyksiä.

Mikä siis kohteeksi? Olen miettinyt Australiaa ja Uutta-Seelantia, mutta tuntuu, että se pari kuukautta on liian vähän ja lennot pitkät ja minulla on liian vähän aikaa kunnolliseen retkisuunnitteluun. En myöskään pidä suurista turistirysistä ja Thaimaa ei houkuta ja Pohjois-Amerikkaan olen suunnitellut toista reissua.

Vuosia unelmoi matkustamisesta ja kun sitten siihen on mahdollisuus, iskee todellinen rimakauhu, suuruudenhulluus ja loputtomien vaihtoehtojen aiheuttama totaalinen blokki.

Ideaalikohde voisi olla:

A) kohtuullisen lämmintä, sellainen parikymmentä astetta ja  mahd. vähän sateisia päiviä.
B) Mielellään rannikolla
C) Aktiivinen kulttuurielämä, tapahtumia jne. kaupunkielämää, mutta ei välttämättä mikään miljoonakaupunki
D) Luontoa - patikointia/ratsastusta jne.
E) Sopivasti museoita/nähtävyyksiä
F) Ympärillä kohteita päivän - parin reissuihin
G) Kohtuuhintainen
H) Toisaalta voisi olla joku Cornwallin-tyyppinen alue, jossa tulisi kierreltyä kaupungista/kylästä toiseen omaan tahtiin.
UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Mikä kohteeksi? Aikaa reissuun 2 kk
« Vastaus #1 : 06.08.2012, 21:41:43 »
^ Tuli mieleen Argentiina. Buenos Aires on suurkaupunki, missä on vilkas kulttuurielämä ja monenlaista nähtävää. Idässä, Saltan lähistöllä, voi ratsastaa ja kai siellä jotain viinitilamatkailuakin on. Samaan reissuun voi yhdistää myös suola-aavikon kierroksen, joka vie Andeille Bolivian lounaiskulmaan ja Chileen.

Sääolot ovat suunnilleen samat kuin Uudessa-Seelannissa, paitsi vuoristossa kylmempää.

Jos haluat pysyää Euroopassa, niin kyllä lokakuu on vielä mainio kuukausi matkustaa. Monet luonnonpuistot, esim. Luxemburgissa ja Kroatiassa, ovat silloin hienoimmillaan. Marraskuuksi voi lentää Ryanairilla Marokkoon ja nauttia kaupunkielämästä kuuluisissa, historiallisissa kaupungeissa Marrakechissa ja Fezissä. Rannalle voi piipahtaa hipahtavaan, taiteelliseen Essaouiraan.

over 35

 • Aloittelija
 • Viestejä: 4
  • Profiili
Vs: Mikä kohteeksi? Aikaa reissuun 2 kk
« Vastaus #2 : 06.08.2012, 22:14:57 »
Marokko voisi olla kiinnostava ja Kroatia etenkin (lokakuussa). Miten Marokossa suhtaudutaan yksin reppumatkailevaan naiseen, onko ihan ok?

Szarny

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 84
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Mikä kohteeksi? Aikaa reissuun 2 kk
« Vastaus #3 : 06.09.2012, 11:10:44 »
Marokko ei kyllä välttämättä tuolloin ole mikään lämpimin tropiikki paratiisi johtuen Marokon ohitse kulkevista kylmistä merivirroista.
Buy the ticket, take the ride.

Strange Little Girl

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 340
  • Profiili
Vs: Mikä kohteeksi? Aikaa reissuun 2 kk
« Vastaus #4 : 06.09.2012, 13:16:40 »
Mikä siis kohteeksi? Olen miettinyt Australiaa ja Uutta-Seelantia, mutta tuntuu, että se pari kuukautta on liian vähän ja lennot pitkät ja minulla on liian vähän aikaa kunnolliseen retkisuunnitteluun.

Hyva nainen, mene sinne mika eniten kiinnostaa!  :) Jos Australia ja Uusi-Seelanti on olleet mielessa, niin sinne sitten! Kaksi kuukautta ei ole mitenkaan lyhyt aika; toki aikaa saa kulumaan enemmankin, mutta parissa kuukaudessa nakee ja kokee vaikka mita. Jos et mene sinne nyt, kun sinulla on kaksi kuukautta, milloin sitten? Kuinka usein tulet saamaan 2kk+ aikaa toista tallaiseen matkaan? Australia ja NZ ovat erittain helppoja kohteita matkaajan kannalta, eika tarvitse stressata parjaamisesta yksin.
She rides rollercoasters but never screams

hway

 • Reissaaja
 • Viestejä: 35
  • Profiili
Vs: Mikä kohteeksi? Aikaa reissuun 2 kk
« Vastaus #5 : 08.09.2012, 21:27:43 »
Komppaan täydellisesti edellistä. Jos budjetti antaa myöten ja joku tietty paikka houkuttelee, totta hitossa lähdet sinne, turha siinä on muita ideoita kerätä. Vähän ennakkosuunnittelua ja "tärkeimmät" kohteet ehtii katselemaan oikein hyvin, ja varmasti jää aikaa pari päivän meditaatiollekin aina välillä.

Lennot tuonne toki ovat pitkät (itseäkin kyllä kiinnoistaisi, mutta parin viikon reissua varten 48h lentämistä suuntaansa on vähän
liikaa) mutta jos aikaa on useampi kuukausi niin lennot eivät tee siinä mitään.

Suunnittelu lähtee siitä että tiedät alku- ja loppupisteen. "Lento saapuu paikkaan X päivänä N, ja lento kotiin lähtee paikasta Y päivänä M". Kaikki sillä välillä on avointa, mutta kannattaa silti lukea mitä siellä olisi ja tehdä karkea suunnitelma etenemisestä etukäteen - mutta tietenkään sitä ei ole pakko noudattaa jos joku odottamaton paikka välillä kutsuu, kunhan vain nuo kaksi pistettä lopulta pitävät.trilobiitti

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 217
  • Profiili
Vs: Mikä kohteeksi? Aikaa reissuun 2 kk
« Vastaus #6 : 09.09.2012, 13:49:12 »
Komppaan minäkin. Tarkemmat suunnitelmat ehtii tehdä vaikka sen lennon aikana. ;)
...and as all travelers I never was longing for arrival...

jais

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 204
  • Profiili
Vs: Mikä kohteeksi? Aikaa reissuun 2 kk
« Vastaus #7 : 10.09.2012, 00:38:42 »
Komppaan myös aiempia kommentteja. Matkan suunnittelua ei kannata ottaa kynnykseksi lähteä reissuun. Jonkinlainen idea vain mitä haluaa tehdä ja nähdä. Esimerkiksi jos haluaa nähdä NZ:ssa kuvatun lord of rings kuvauspaikkoja tai Kaikouran valaita niin se riittää. Tärkeintä on valita matkakohde ja matkapäivät, varata lennot ja järjestää muut asiat kuntoon. (sanomalehden tilauksen keskeyttäminen, viisumien hankinta, matkavakuutukset, jne......)

Jos aikaa on 2kk niin en jäisi lomailemaan eurooppaan vaikka täällä onkin hienoja ja mukavia paikkoja vaikka millä mitalla. Eurooppaa voi myöhemmin kiertää lyhemmillä lomilla tai jopa viikonloppureissuilla. Jos P-Amerikka on pois laskuista ja Aasian maat eivät kiinnosta niin jäljelle jää vain E-ja V-Amerikan, Afrikan ja Oseania (aussi+nz) maat. Afrikan jättäisin pois koska se vaatisi oikeasti matkan suunnittelua, lähtien malarialääkkeistä ja rokotuksista. Näistä lopuista Aussi ja NZ on helpoimpia kohteita koska elintaso on korkea ja maat ovat turvallisia. En osaa sanoa onko aussi ja nz enään kohtuuhintaisia maita ja minkälainen reppureissaajien meininki siellä on nykyään. Ausseista olen kuullut huhuja että olisi nykyään kalliinpuoleinen, NZ:ta taas että julkinen liikenne olisi aika heikkoa.

Ei kannata ihan kokonaan hylätä aasiaa koska siellä on muitakin maita kuin Thaimaa. 2kk menisi rennosti vaikkapa Indoneesiassa. Likimain kaikki aasian maat ovat kohtuuhintaisia ja eduksi voi myös laskea että siellä tapaa mukavia reppureissaajia ja muita matkalaisia.

Aussi ja NZ reilaus oli meikäläisen ensimmäinen matka. Matkaa suunnittelin niin paljon että tiesin Sydneyn lentokentältä menevän bussin King Crossin alueelle jossa oli hostelleja. Lisäksi tiesin että ausseissa sai ostettua bussireililipun jolla pääsi kietämään puoli austraaliaa. Uudesta seelannista en tiennyt oikeastaan mitään. (siihen aikaan kun matkustin niin ei ollut olemassa internettiä, ainoa tiedonlähde oli LP). NZ:ssa tuli ainakin hypättyä bungy-jump Kawarau sillalta ja patikoitua Nelson lakes kansallispuistossa.

Reppumatkoilla on paha taipumus aiheuttaa "carpe diem" tyylistä elämää joten liiallinen matkan suunnittelu voi olla turhaa tai jopa pilata lomaa. Tietysti matkaa kannattaa suunnitella. Matkakohde ei välttämättä ole tärkein vaan kannattaa lähinnä miettiä sitä mitä haluaa nähdä ja tehdä.


Szarny

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 84
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Mikä kohteeksi? Aikaa reissuun 2 kk
« Vastaus #8 : 11.09.2012, 09:13:42 »
Mielestäni Afrikkaakaan ei välttämättä kannata kokonaan sulkea pois laskuista  :) sielläkin saa ihan hyvin kulumaan pari kuukautta. Afrikka kuitenkin on sen verran suuri alue että sieltä luulisi varmasti löytävän sen mitä ikinä haluaa. Lisäksi hintatasot ovat aika paljon alempana kuin NZ:issa tai ausseissa. Ja turha kuumottelu on nimenomaan turhaan kunhan ei nyt keskelle Kongon sissisotaa lähde  :D Suosittelen siis harkitsemaan myös Afrikkaa vakavasti
Buy the ticket, take the ride.